Jubileum voor stratencircuit nabij Hengelo

Gepubliceerd: 06-05-2017 18:05. Bijgewerkt: 06-05-2017 21:35

Op een verse asfaltlaag viert de Varsselring nabij Hengelo dit weekend het jubileum van de internationale wegraces. Voor de vijftigste keer wordt op het stratencircuit gestreden om titels in onder meer de Supersport en de Superbike.


"Alles is begonnen op stratencircuits", aldus Joep Haverkamp van HAMOVE, de organisator van de internationale wegraces op de Varsselring. "Ook in Assen, maar wij zijn de enige die zijn overgebleven." In 1967 werd er voor het eerst gereden in Hengelo, dankzij steun van onder meer vrijwilligers en de gemeente kon het laatste stratencircuit in stand worden gehouden. "Dat is zeker extra leuk", zegt de Borculose IRRC-coureur Joey den Besten over het unieke karakter van de Varsselring. "Vooral omdat het voor het thuispubliek is. Als je het dorp in komt, hangen er overal vlaggen. Je merkt gewoon dat mensen naar zo’n weekend toeleven en mij daarin ook steunen."

De nieuwe asfaltlaag die dit jaar is aangelegd, bevalt volgens Haverkamp goed: "Het ligt er perfect bij. Een superstrak circuit met nieuwe belijning. De nieuwe records gaan eraan komen." Hoewel nieuwe records leuk zijn, wordt er met weemoed teruggedacht aan een halve eeuw historie op de Varsselring. "De vader van Valentino Rossi heeft ook ooit hier geracet", vertelt Haverkamp, die aangeeft dat een hele rits aan Nederlandse motorrijders de eerste kilometers heeft gemaakt in Hengelo: "Hier begint het voor heel veel coureurs."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)