Jongeren gamen en voetballen op Vijverberg

Gepubliceerd: 19-10-2016 16:10. Bijgewerkt: 19-10-2016 17:02

Zevenhonderd kinderen vanuit de hele regio liepen woensdag rond op de Vijverberg. Niet vanwege een wedstrijd van de Graafschap, maar omdat er zelf gevoetbald en gegamed kon worden op de eerste editie van het evenement 'Welkom op de Middenstip'.


"Het is een unieke combinatie van actief voetbalspelletjes doen in een stadion, de ultieme plek natuurlijk, plus een FIFA gametoernooi", legt organisator Jeroen Giezenaar het concept uit. De dag is niet alleen bedoeld voor vermaak. "We willen kinderen enthousiast maken om niet alleen maar achter de computer blijven zitten, maar ook actief naar buiten gaan en lekker te spelen." Giezenaar heeft contact met NEC uit Nijmegen om ook daar het evenement te gaan organiseren.

De kinderen zijn bijzonder enthousiast over de dag. "Ik vind het superleuk, want je kunt allemaal nieuwe trucjes en nieuwe dingen leren", aldus de jonge Mick. "En dat gamen ook, want ik had FIFA17 nog niet gespeeld. Floris is het met hem eens. "Er zijn allemaal dingen te doen die normaal thuis niet doet. Normaal gesproken game ik niet zo veel, maar nu in het stadion is het wel leuk." Toch wordt een profcarrière in de voetballerij verkozen boven die in de e-sports. Mick: "Ik zou profvoetballer willen worden, want dan ben je bekend. Het is gewoon leuk als je bij spelletjes er zelf ook bijstaat."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)