Jonge Superboeren ambitieus de Eredivisie in

Gepubliceerd: 18-09-2017 13:09. Bijgewerkt: 19-09-2017 9:29

De Graafschap onder 19 heeft zondag met een nederlaag tegen Feyenoord zijn thuisdebuut in de Eredivisie gemaakt. De jonge Superboeren zijn het hoogste team van de Doetinchemmers in de Eredivisie en hopen zich te handhaven.


"In jeugdvoetbal is ontwikkelen het belangrijkste", aldus trainer Tim Bakens over het doel van dit seizoen. "Maar we zijn het laatste jeugdteam naar betaald voetbal, dan willen we volgend seizoen weer Eredivisie spelen." Door de promotie naar de Eredivisie kunnen de jonge Superboeren zich meten met de top van Nederland. "Nu speel je tegen Ajax, PSV en Feyenoord. Dat zijn echt atleten, je wil je meten met de besten en dat kan alleen in de Eredivisie", zegt verdediger Thijs van Amerongen van De Graafschap onder 19.

Op het nieuwe complex van DZC’68 gingen de Doetinchemse junioren bij hun thuisdebuut op het hoogste niveau met 2-0 onderuit tegen Feyenoord. "Fouten worden meteen afgestraft", zegt trainer Bakens over de nederlaag. "Feyenoord is wel de top van Nederland, dus dit resultaat biedt perspectief." Volgens Van Amerongen was Feyenoord een zware tegenstander: "Het was flink aanpoten voor ons." Om zich te kunnen handhaven in de Eredivisie moet De Graafschap bij de eerste acht van de competitie eindigen. 

Oud-Superboeren als nieuw trainersduo
Voor Bakens, die eerder in het amateurvoetbal als trainer bij VIOD actief was, is het zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap onder de 19. De oud-verdediger is de opvolger van Rogier Meijer, die vertrok naar NEC. Lion Kaak vormt samen met Bakens het nieuwe trainersduo. De oud-Superboer uit Hengelo zit komend seizoen als assistent-trainer op de bank. "Ik weet hoe de club in elkaar steekt en wat voor spelers je daarbij nodig hebt", zegt de 26-jarige Kaak, die zelf nog betaald voetbal speelt bij FC Oss. "Ik wil ze flink op de huid zitten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)