Jonge Kilderse kickbokser wil Europese titel

Gepubliceerd: 03-11-2016 14:11. Bijgewerkt: 03-11-2016 14:40

De 14-jarige kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder gaat zich focussen op het EK in Duisburg. De vechtsporter probeert die titel te voegen aan zijn palmares, nadat hij afgelopen weekend in Italië wereldkampioen kickboksen en muay thai is geworden.


"Het was een leuke ervaring", vertelt Verhaegh over de wereldkampioenschappen. "De wedstrijden gingen goed. Ik heb wel een zware tegenstander gehad, ik ben er ook niet zonder schrammetjes vanaf gekomen." Uiteindelijk zegevierde de jonge vechtsporter, met twee wereldtitels en een trotse vader als resultaat. "Je bent altijd natuurlijk trots op je kinderen. Je werkt er met het hele gezin aan om de jongens het naar hun zin te maken. Komt er dan een prijs of een goede partij uit en dan krijg je een gevoel van binnen, dat is haast onbeschrijfelijk", aldus vader Frenkie Verhaegh.

Het EK in Duisburg wordt 11 februari 2017 gehouden. Verhaegh focust zich nu al op die titel. Hij weet zich in ieder geval gesteund door zijn familie en zijn trainer. "Ik vraag altijd aan mijn trainer of ik voorsta in de rondes. En dan zegt hij ja of nee en dan weet ik of ik gas moet geven." Zijn ouders gaan naar alle wedstrijden van de jonge wereldkampioen mee. En dat zullen ze in de toekomst blijven doen. Frenkie Verhaegh: "Als wij er niet bij zijn dan denk ik ook dat Peter niet kan functioneren. Wat dat betreft hebben we met de trainers, met de familie en met het team een mooie groep en een hechte band. Ook met de andere kinderen die meegaan en die een partij doen, daarmee leef je helemaal mee."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)