Jonge Doesburgse bestraft voor afpersing

Gepubliceerd: 21-04-2017 13:04. Bijgewerkt: 21-04-2017 13:57

Een 20-jarige vrouw uit Doesburg is door de Rechtbank Gelderland veroordeeld voor medeplichtigheid aan een poging tot afpersing bij een winkel in Arnhem. Ze kreeg jeugddetentie van negentig dagen, waarvan 75 dagen voorwaardelijk, opgelegd.

"Op 26 april 2016 is een mannelijke overvaller gewapend met een mes de winkel binnen gelopen en heeft hiermee de winkelmedewerker bedreigd", zo laat de rechtbank weten. "Uiteindelijk heeft hij de winkel zonder buit verlaten. De veroordeelde vrouw heeft hierbij een behulpzame rol vervuld. Zo heeft zij de dader gezichtsbedekkende kleding gegeven die hij tijdens de overval droeg en heeft zij hem uitgelegd hoe hij naar de Primera moest lopen." Ook stond de vrouw tijdens de overval op de uitkijk en hield ze haar toenmalige vriend telefonisch op de hoogte.

Volgens de rechtbank is uit onderzoek gebleken dat de vrouw een beneden gemiddeld IQ heeft en dat ze last heeft van persoonlijkheidsproblematiek. "De deskundigen adviseerden daarom het jeugdstrafrecht toe te passen", aldus de rechtbank. "Dit advies is overgenomen en aan de vrouw is een jeugddetentie opgelegd. Ook moet zij zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)