Jong Ajax laatste optie voor De Graafschap

Gepubliceerd: 08-06-2017 12:06. Bijgewerkt: 08-06-2017 13:21

De Graafschap is bijna noodgedwongen uitgekomen bij Jong Ajax als tegenstander op de Open Dag. Het EK Vrouwenvoetbal, het verkrijgen van een vergunning en de wedstrijdschema’s van mogelijke tegenstanders laten de beloftenploeg uit Amsterdam als mogelijkheid over.


"We begrijpen de ophef", aldus commercieel directeur Martine Zuil van de Doetinchemse voetbalclub. Na het bekendmaken van de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax aansluitend op de Open Dag werd er op social media veel kritiek geuit. "Maar het is wel goed om te weten waar dat vandaan komt", vertelt Zuil. Gesprekken met onder meer VfL Bochum en een rits aan Engelse en Belgische clubs liepen op niks uit. "Dan kom je uit bij Turkse of Griekse ploegen", vertelt Zuil. "Dat vonden wij niet aansprekend. In samenspraak met de technische staf hebben we gezegd dat Jong Ajax dan wel een goede tegenstander is."

Ondanks de kritiek, krijgt Zuil ook positieve reacties. "We weten dat veel van onze jongere bezoekers een wedstrijd tegen Jong Ajax heel leuk vinden." Het is echter niet de bedoeling dat het een rood-witte feestdag wordt. "Het is echt een blauw-witte dag", benadrukt de commercieel directeur. "Maar dat er kindertjes in Ajax-shirtjes zullen rondlopen gaan we niet voorkomen. Het wordt geen Ajax Open Dag, het wordt echt een Open Dag van De Graafschap."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)