IJsselweide wil thuis zijn voor verenigingen

Gepubliceerd: 14-01-2017 17:01. Bijgewerkt: 14-01-2017 20:35

Sinds november kunnen verenigingen gebruik maken van de nieuwe sporthal IJsselweide in Gendringen. Ondanks enkele kinderziekten in de constructie, spreekt de beheerder van een succes.


"Je ziet het aan de mensen", vertelt locatiemanager Jimmy Cornielje over leden van de verenigingen die gebruik maken van de hal. "In het begin werd de jas nog aangehouden in de horeca, maar nu gaat de jas uit en gaan de voeten op tafel. Mensen voelen zich thuis." Naast de sporthal, is er sinds dit weekend ook een fitnessbedrijf geopend in de hal. "We proberen de maatschappelijke functie van de sporthal met de commerciële functie van fitness te combineren", vertelt algemeen directeur Léon du Plessis van beheerder NLG. "Zo krijgen we een totaal sportaanbod."

Hoewel de bouw van de sporthal al vertraging op heeft gelopen, zijn er nog steeds mankementen te vinden: "Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds bezig om de puntjes op de i te zetten", vertelt Cornielje. Daarbij gaat het om tientallen kleine zaken, maar ook de parkeerplaats moet nog worden gerealiseerd. "Maar de week voordat we open zijn gegaan stonden er nog zevenhonderd punten op de lijst. Ze hebben hard hun werk gedaan om het in ieder geval goed op te leveren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)