IJsselring brengt lach op gezicht Siri Worm

Gepubliceerd: 23-06-2017 15:06. Bijgewerkt: 23-06-2017 18:20

Voetbalster Siri Worm is vrijdagmiddag in het zonnetje gezet door burgemeester Mark Boumans van Doetinchem. Ze ontving de IJsselring, een creatie van juwelier De Tijd, voor haar bijdrage als ambassadrice aan het EK Vrouwenvoetbal in haar eigen stad.


"Het is mooi dat je als speelster in deze mooie stad wordt gewaardeerd voor je sport", aldus een vereerde Siri Worm. Zelf maakt de voetbalster geen onderdeel uit van de selectie van de Oranjedames. Ondanks een wrange bijsmaak, genoot de 25-jarige voetbalster van haar bijdrage aan het WEURO in haar eigen stad. "Het is een uniek evenement in mijn tak van sport", vindt Worm. "Helaas is het voor mij een teleurstelling dat ik niet geselecteerd ben, maar ik ben wel blij dat ik een bijdrage kan leveren in het ontwikkelen van het vrouwenvoetbal."

De beslissing om Worm niet op te nemen in de WEURO-selectie was voor de Doetinchemse een hard gelag. De voetbalster was net gerevalideerd van een zware knieblessure en leek op de weg terug. "Een zware teleurstelling", aldus Worm. "Ik heb het er ook echt heel moeilijk mee gehad, maar op een gegeven moment leer je omgaan met teleurstellingen en moet je toch weer vooruit kijken. Bij mij is het nu een beetje geland."

WEURO staat voor de deur

Burgemeester Mark Boumans mocht de IJsselring omdoen bij Worm. "Dat is met name voor haar zelf heel zuur, want ze zat er heel dichtbij", aldus de burgemeester over de selectie van de Oranjedames. "Ik hoop natuurlijk dat ze wel bij de wedstrijden in Doetinchem is om met ons te kijken." Worm durft die belofte niet te maken: "Ik weet niet of ik nog een EK toe kan kijken, dat zou denk ik te pijnlijk zijn. Ik hoop wel dat ik in aanloop naar het EK belangrijk kan zijn als ambassadrice van de stad."

Naast de ring voor voetbalster Worm, worden er deze zomer nog twee IJsselringen uitgereikt aan personen die zich in hebben gezet voor het WEURO. Het voetbaltoernooi gaat voor Doetinchem op zondag 16 juli van start met de wedstrijd tussen Denemarken en België.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)