IJsbaan krijgt het warm van Beach Court

Gepubliceerd: 12-10-2016 17:10. Bijgewerkt: 12-10-2016 17:25

Orion opent in april 2017 in samenwerking met Stichting IJs- en Skatebaan Doetinchem een beach court op het middenterrein van de baan. Beide partijen zijn blij met de subsidie van de provincie die de realisatie mogelijk maakt.


"Heel erg verheugd. Het is een wens van Orion om beachvolleybal op te gaan richten en dat geeft ons nu de gelegenheid", aldus Jeroen van Ree, voorzitter van Orion. "Het geeft ons meteen de gelegenheid om samen met de ijs- en de skeelerbaan dit complex verder te gaan exploiteren om er een multifunctioneel court aan te leggen waar je ook kunt voetballen, handballen, eigenlijk alle beachsporten die je maar wilt doen." De voorzitter van de ijsbaan is erg blij met de komst. "Hoe meer het gebruikt wordt hoe liever. En beachvolleybal is natuurlijk ook een geweldige sport", aldus Mark Penninkhof.

De provincie heeft negenduizend euro subsidie verstrekt en Orion heeft intern datzelfde bedrag opgehaald. Dat is echter nog niet genoeg. "We willen nog een aantal acties ondernemen om te kijken of we het bedrag naar 25.000 tot 27.000 euro kunnen krijgen om hier een prachtig multifunctioneel court aan te leggen", aldus Van Ree. De Stichting IJs- en Skeelerbaan Doetinchem is de eigenaar van het complex dus zal het onderhoud voornamelijk op zich nemen. Penninkhof: "We gaan met Orion de lasten een beetje delen. Dus dat heeft voor ons ook voordeel."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)