Hoog-Keppel zegt medewerking zonnepark op

Gepubliceerd: 14-11-2017 13:11. Bijgewerkt: 14-11-2017 13:53

Bronckhorst gaat binnenkort in gesprek met inwoners van Hoog-Keppel over het aanleggen van een zonnepark. De Dorpsraad wil niet meewerken aan de huidige plannen op de oude voetbalvelden.

"Wij zijn verrast door de reactie omdat dit in het laatste overleg dat we met bewoners hadden niet naar voren is gekomen", zo laat de gemeente Bronckhorst weten. De Dorpsraad geeft aan dat de plannen voor een omheind en afgesloten zonnepanelenveld van AGEM niet passen in hun visie voor het dorp. "Zonneweide Hoog-Keppel levert in die vorm geen enkele bijdrage aan het dorp, haar inwoners en haar infrastructuur", zo laat de organisatie weten in een verklaring. "We willen een meer op het dorp en de toekomst gericht gebruik van het oude sportveld."

De betrokken wethouders van Bronckhorst willen volgens de gemeente in overleg met de Dorpsraad. Ook de inwoners van het dorp staan open voor een nieuw gesprek: "De Dorpsraad blijft openstaan voor samenwerking en dialoog, op voorwaarde dat daadwerkelijk wordt bijgedragen aan de versterking van de leefbaarheid en er een echte win-win situatie ontstaat voor dorp en duurzaamheid."

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)