Hogenkamp verwacht zware tweede ronde

Gepubliceerd: 30-05-2017 14:05. Bijgewerkt: 30-05-2017 15:48

Richel Hogenkamp speelt woensdag haar tweede ronde-partij op het Franse grandslamtoernooi Roland Garros tegen de Belgische Elise Mertens. De Doetinchemse verwacht een zware partij tegen de nummer 60 van de wereldranglijst na haar goede eerste ronde tegen Jelana Jankovic.


"Ze heeft een goed jaar gehad tot nu toe", aldus Hogenkamp, zelf de nummer 105 van de wereldranglijst, over haar Belgische tegenstander. "Zowel in de WTA-toernooien als in de Fed Cup", weet de Doetinchemse. "Ik moet goed spelen om te winnen, maar dat is logisch op Roland Garros." De tweede ronde op het Franse grandslamtoernooi staat voor de 25-jarige tennisster in schril contrast met de start van 2017. "Als je gedwongen aan de kant moet staan, is dat heel vervelend", vertelt Hogenkamp over de polsblessure die haar ook een uitstapje met het Nederlands team kostte.

Na twee overwinningen op ITF-toernooien en de goede resultaten in Parijs, lijkt Hogenkamp de top-100 van de wereldranglijst te betreden. "In de periode dat ik getraind heb, hebben we hele goede stappen gezet", zegt de Doetinchemse over haar sterke rentree in het tenniscircuit. "Ik laat dit nu een aantal weken achter elkaar zien. Dat is voor mij het belangrijkste."

Foto: Richel Hogenkamp

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)