Hogenkamp kijkt terug op wisselvallig jaar

Gepubliceerd: 14-09-2016 14:09. Bijgewerkt: 14-09-2016 14:15

De hectische zomer van tennisster Richel Hogenkamp is bijna ten einde. Het leek even een jaar zonder Grand Slam-toernooien te worden, maar onder een nieuwe trainer wist de Doetinchemse alsnog te vlammen op de US Open.


"Ik heb een beetje een wisselvallig jaar gehad", aldus Hogenkamp. "Maar ik heb het in de zomer goed om kunnen draaien." Hogenkamp wist zich dit jaar niet te plaatsen voor de hoofdtoernooien van Roland Garros, Wimbledon en de Australian Open, maar in New York stond ze wel op het hoofdtoernooi. Sterker nog, ze haalde de tweede ronde: "Dat is een lekker gevoel, als je er na een mindere periode zo bovenop kan komen."

Tijdens het tennisseizoen wisselde Hogenkamp van trainer. "Het was chaotisch", zo omschrijft de 24-jarige haar situatie in de zomer. "Door het succes van Kiki Bertens kwam ik in een situatie terecht dat ik op zoek was naar een coach." Het was onmogelijk voor Raemon Sluiter, de toenmalige trainer van beide dames, om de dubbelfunctie in stand te houden. In Roel Oostdam vond ze een nieuwe meereizende trainer: "En tot nu toe zijn de resultaten goed", vindt Hogenkamp. "Dus dat is een heel prettig begin."

Met nieuwe trainer op weg naar de top 100
De top 100 blijft de doelstelling voor Hogenkamp: "Na Wimbledon was ik natuurlijk weggezakt, dus toen was die weg heel lang", aldus de Doetinchemse, die met het optreden in Amerika vertrouwen én punten heeft getankt. Ze verwacht rond plek 135 uit te komen: "Nu voelt het alsof ik dichtbij ben. Ik moet mezelf blijven verbeteren en hopelijk komt die top 100 dan vanzelf. Ik geloof dat het mogelijk is."
Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)