Hippisch Festijn Varsseveld belooft spektakel

Gepubliceerd: 15-09-2017 17:09. Bijgewerkt: 15-09-2017 17:00

Varsseveld is dit weekend met het Hippisch Festijn het middelpunt van de paardensport in de Achterhoek. Honderden ruiters en paarden laten tot zondag hun kunsten zien op de Vennebulten.


"We gokken ook een beetje op de mensen die er weleens van gehoord hebben, maar denken van, wat is het nou precies?", vertelt bestuurslid Menno Koch over de opzet van dit jaar. Er is volgens hem extra rekening gehouden met jonge bezoekers in de vorm van activiteiten: "Zo maken ze kennis met deze prachtige sport in de mooie Vennebulten." Voor Jody van de Kamp uit Hengelo is het de kennismaking met een hoger niveau: "In de Achterhoek heb je helemaal geen wedstrijden op dit niveau", zegt de jonge ruiter, die hoopt te presteren op het twee sterren-niveau.

Hoewel de andere wedstrijden ook kwaliteit beloven, is volgens Van de Kamp de cross meer dan de moeite waard om te bekijken. "Bij de dressuur en het springen kan van alles gebeuren, maar het is minder indrukwekkend." Volgens bestuurslid Koch hoeven bezoekers zich geen zorgen te maken over de bereikbaarheid, ondanks werkzaamheden aan de N18. "We hebben een soort sluiproute mogen maken, dus daar verwachten we weinig last van", aldus het bestuurslid. "Als het weer dan ook nog goed is, hebben we helemaal geen hinder."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)