Hidde Jurjus voor even terug op Rietveld

Gepubliceerd: 14-11-2016 15:11. Bijgewerkt: 14-11-2016 16:04

Leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem kregen maandag bijzonder bezoek, de selectie van Jong Oranje kwam langs om handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden. Voor keeper Hidde Jurjus was het een terugkomst op het oude nest.


“Er zijn wel wat dingen veranderd, maar ook heel veel is nog hetzelfde”, zegt de Lichtenvoordse Hidde Jurjus. “Ik vind het gewoon überhaupt al leuk om weer in deze omgeving te zijn. Om dan terug te zijn op de plek waar je toch zes jaar bijna elke dag gesleten hebt, dat is heel leuk.” De oud-Superboer heeft zijn geboortedorp in de Achterhoek verlaten, nadat hij afgelopen zomer de overstap naar PSV in Eindhoven maakte. Maandagmorgen keerde hij terug naar het Rietveld Lyceum, waar hij naar school ging tijdens de jeugdopleiding bij De Graafschap. “Ik ging vaak tot half vier naar school, dan trainden we om half vijf hier achter in de wijk. Maar het was vooral het Rietveld dat mijn jeugd een beetje gevormd heeft.”

Topsportopleiding
Zo’n 80 leerlingen op het Rietveld Lyceum sporten op een hoog niveau en kunnen school en sport combineren door de maatregelen die de Doetinchemse school neemt. “Leerlingen die boven het gemiddelde niveau actief zijn, die krijgen bij ons faciliteiten”, stelt topsportbegeleider Margo Plate. “Dan willen wij als school proberen de talentontwikkeling en het diploma hand in hand te laten gaan.”

Topsporters als Klaas-Jan Huntelaar, de broertjes De Jong en voetbalster Siri Worm volgden net als Jurjus de topsportvriendelijke opleiding. Huidige scholieren kunnen daar niet omheen, want in de hal hangt van iedere bekende oud-leerling een shirtje. “We hebben van Hidde een shirt gekregen, die gaan we inlijsten en die komt erbij”, besluit topsportbegeleider Plate.

Foto: Denise van Wilderen

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)