Heuse crisissituatie neigt voor De Graafschap

Gepubliceerd: 06-10-2016 17:10. Bijgewerkt: 07-10-2016 7:14

De spreekkoren 'Schaam je kapot' rolden vrijdagavond over de tribunes van De Graafschap na de 2-3 thuisnederlaag tegen FC Dordrecht. De club verkeert momenteel op het randje van een crisis.


"Misschien is het wel goed om één keer, na die onvoorwaardelijke steun al twee jaar lang, om ook even één keer te laten merken: dit is de grens", aldus Sjoerd Weikamp van de RvC van De Graafschap over de spreekkoren van de fans. Volgens supporter en schrijver van het boek 'De terugkeer van de boerenbruiloft' Erik Hagelstein is het meer teleurstelling dan woede van de fans. "Niet zozeer boosheid ofzo, want iedereen begrijpt dat ze dit niet met opzet doen. Je weet dat mensen zitten te snakken om resultaten, om sfeer, om beleving." Maar wat kan de club doen om de crisissituatie, waar op afgestevend wordt, af te wenden?

Graafschap-watcher Michiel Fukking van Optimaal FM denkt dat het aan scherpte ontbreekt bij de ploeg. "Ik denk echt dat het een mentaliteitskwestie is. Die jongens zelf hebben makkelijk het idee als ze 1-0 voorstaan: gespeeld. En dan krijgt De Graafschap een tegenslag, de gelijkmaker, en dan gaat het toch weer mis." Hij legt de oplossing bij trainer Jan Vreman. "Gewoon wat feller zijn naar de groep. Ik zie bij Spakenburg bijvoorbeeld, waar Hans van de Haar de trainer is, dat hij direct na een 5-1 nederlaag de jongens meteen weer het veld op stuurt voor een straftraining. Misschien moet dat bij De Graafschap ook gebeuren. Dat het allemaal wat harder wordt en dat dat resultaat op moet leveren."

Positie Jan Vreman ter discussie?

Volgens Weikamp is er nog wel degelijk chemie tussen Jan Vreman en de spelersgroep. "Ik denk dat het proces dat uitgelegd is door Jan, wat we al twee jaar lang achter elkaar hebben gezien, dan geloven we daar nog altijd in." Volgens Weikamp hoeft Vreman dus niet bang te zijn voor een ontslag. "Nee nu niet, absoluut niet. Dit is iemand die samen met alles en iedereen de club heeft teruggebracht. Die heeft krediet, we weten wat hij kan. We weten ook dat hij moet zorgen nu voor die stap extra en dat extreme teamgevoel. Daar zitten we bovenop, maar zijn positie staat absoluut niet ter discussie nu."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)