Henk de Jong nieuwe trainer De Graafschap

Gepubliceerd: 08-12-2016 16:12. Bijgewerkt: 08-12-2016 16:54

Henk de Jong wordt per 1 januari aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De 52-jarige De Jong komt over van de commerciële afdeling van FC Groningen.

"Met Henk halen we een bevlogen trainer binnen, die prima past bij de identiteit van De Graafschap", aldus technisch manager Peter Hofstede van de Doetinchemse voetbalclub. "Hij heeft de afgelopen jaren als trainer laten zien wat hij kan, zowel op het veld als in de media. Het feit dat de directeur van FC Groningen, Hans Nijland, niet zo blij was dat wij Henk graag wilden contracteren, geeft aan dat hij ook daar in de organisatie waardevol is. Gelukkig zijn we er met FC Groningen prima uitgekomen."

De Jong is vooral bekend van zijn driejarige periode bij Cambuur Leeuwarden. In zijn derde seizoen bij de Friese voetbalclub vertrok hij uiteindelijk vanwege tegenvallende resultaten. De afgelopen periode was hij als commercieel medewerker in dienst van FC Groningen. Hij tekent bij De Graafschap een contract tot juni 2018. Per 1 januari treedt De Jong in dienst bij de Superboeren. De komende wedstrijden tegen MVV Maastricht en Almere City zit Jan Oosterhuis nog op de bank.

Familie De Jong trots op stap
"De familie De Jong is ontzettend trots", zo laat Henk de Jong zelf weten. "De Graafschap is natuurlijk een geweldige club om voor te werken. De club stond bij mij hoog op het verlanglijstje. De Graafschap wordt in het hele land gevolgd vanwege die unieke sfeer en de grote en fanatieke achterban. Ik heb er erg veel zin in. De komende periode ga ik met diverse mensen van de club in gesprek. Ik maak mijn werk bij FC Groningen netjes af en daarna kom ik direct naar Doetinchem. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. We gaan er nog iets van maken dit seizoen."
Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)