Grote namen op het 38e Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 30-03-2017 16:03. Bijgewerkt: 30-03-2017 17:23

Tijdens de loting voor het Terborg Toernooi zijn woensdagavond een aantal grote clubs uit de koker gekomen. Onder meer Manchester United, Flamengo en Club Brugge komen in actie op het jeugdtoernooi.


"Er zijn twee ongelijke poules ontstaan", zegt toernooidirecteur Rob Gudden in reactie op de loting. "De Van Egmond Groep is echt de poule des doods." De Graafschap onder 19 treft in die poule leeftijdsgenoten van Manchester United, Flamengo (Brazilië) en Ajax Cape Town (Zuid-Afrika). "Veelal onbekenden voor ons vanuit verschillende continenten", vertelt trainer Rogier Meijer van De Graafschap, die in de Engelse topclub een droomtegenstander ziet: "United was wel de favoriet van de spelers, dus dat is mooi."

In de andere poule treffen Atlético Mineiro (Brazilië), AZ, Club Brugge (België) en de Attram De Visser Soccer Academy (Ghana) elkaar. Directeur Gudden is tevreden: "We willen allemaal wel een topploeg uit Spanje en uit Italië, maar dat is niet realistisch. Wij zijn een toernooi waarbij het fundament gastgezinnen een belangrijke rol vervuld. Wij kunnen niet acht ploegen hebben die we in hotels moeten zetten."

Het Terborg Toernooi vindt dit jaar plaats op 26, 27 en 28 mei.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)