Groot onderhoud wegcircuit Varsselring

Gepubliceerd: 01-09-2016 14:09. Bijgewerkt: 01-09-2016 15:46

Wegwerkers zijn bezig een verse laag asfalt aan te brengen op de Varsselring in Hengelo. Daarmee kunnen motoren de komende jaren weer scheuren over een van de laatste wegcircuits van Nederland.


"Het groot onderhoud was nodig", weet wethouder Paul Seesing van Bronckhorst. De gemeente betaalde in totaal 330.000 euro voor de renovatie van de weg. "Wij hebben in de gemeenteraad gezegd dat we de mogelijkheid willen hebben om wegraces te kunnen blijven houden", aldus Seesing. "Dat is nu gelukt." Normaal worden alleen de beschadigde plekken hersteld tijdens onderhoudswerkzaamheden, maar dat was hier niet afdoende: "In dit geval gaat het om een racecircuit, dan moet je een uniforme deklaag hebben", weet Seesing

"Het is heel belangrijk dat we een egaal circuit hebben", erkent ook voorzitter Tonny Wassink van de Hengelose Auto en Motor Vereniging (HAMOVE). "Met de hedendaagse racemotoren is het anders niet verantwoord om op de baan te rijden. Die gaan dan in ketting klimmen en dat is nu verholpen." Met de nieuwe laag asfalt kan het publiek in Hengelo zich weer verheugen op mooie wegraces: "Ik weet zeker dat de coureurs er heel blij mee zijn", aldus Wassink, die verwacht dat er in mei weer motoren over het verse asfalt scheuren. "De ronderecords zullen weer aangescherpt worden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)