Groen licht voor nieuwe kantine bij stadion

Gepubliceerd: 10-05-2017 8:05. Bijgewerkt: 10-05-2017 8:13

De nieuwe kantine voor supporters van De Graafschap bij stadion De Vijverberg wordt na de zomer gebouwd. De supportersvereniging Superboeren heeft groen licht gekregen van de Doetinchemse voetbalclub.


"Al met al gaan we zo zachtjes aan door", vertelt voorzitter Hans Boesberg van supportersvereniging Superboeren. "En zijn we inmiddels bij de 100.000 euro aanbeland." Het afgelopen jaar werden onder meer speciale tatoeages gezet, werden er stenen verkocht en is er een ware loterij in het leven geroepen ten behoeve van de kantine. Met een ton aan opbrengsten van alle acties, kon het gesprek met de club worden aangegaan. "De directie en de RvC hebben hun goedkeuring verleend aan de bouwplannen", aldus een enthousiaste Boesberg.

De nieuwe kantine zal ongeveer 300.000 euro gaan kosten, waarvan de helft van bedrijven komt. Met de opgehaalde 100.000 euro is de financiering nog niet helemaal rond: "We hebben nog een uitdaging van 50.000 euro liggen", aldus Boesberg. De komende periode zal de supportersvereniging dan ook acties blijven organiseren. Zo zijn er plannen om een oefenwedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander te organiseren en een feest op het stadion te plannen.

De hoop bestaat dat de bouw van de kantine in augustus kan starten. "Tegen de tijd dat het wat frisser wordt, kunnen we wel naar binnen toe", besluit Boesberg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)