Gifbeker voor De Graafschap nog niet leeg

Gepubliceerd: 02-12-2016 22:12. Bijgewerkt: 02-12-2016 22:57

De Graafschap is vrijdagavond op de eigen Vijverberg hard onderuit gegaan tegen FC Oss. De gifbeker lijkt nog niet leeg voor de Superboeren, die na een korte opleving alsnog met 3-5 onderuit gingen.


De Graafschap stond al na vier minuten op achterstand. Fatih Kamaci verraste doelman Filip Bednarek: 0-1. Justin Mathieu zette Oss al binnen het half uur op 0-2 voorsprong. De Graafschap leek even terug te komen nadat Piotr Parzyszek een voorzet van Nathaniel Will raak kopte (1-2), maar nog voor rust was het verschil weer twee. Tom Boere, topscorer van de Jupiler League, schoot de door Andrew Driver dom weggegeven strafschop raak: 1-3.

Na rust bleef Oss op stoom en was wederom Boere trefzeker. Na een knappe actie faalde de spits niet oog in oog met doelman Bednarek en bracht de stand op 1-4. Het naïef spelende De Graafschap kwam via wederom Parzyszek en later Alexander Bannink nog terug tot 3-4. Lion Kaak kreeg in de extra speeltijd nog een directe rode kaart en wederom Boere profiteerde van opnieuw een fout bij De Graafschap en schoot de 3-5 binnen voor FC Oss, dat voor het eerst in de geschiedenis wint op De Vijverberg.

Door deze nieuwe nederlaag wordt de situatie van De Graafschap beroerder en zijn de play-offs met de zestiende plaats ver uit zicht. Volgende week gaat De Graafschap op bezoek in Maastricht bij MVV.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)