Gesink wil etappezege in de Tour de France

Gepubliceerd: 30-06-2017 15:06. Bijgewerkt: 30-06-2017 16:22

Robert Gesink heeft zijn pijlen gericht op een etappezege in de Tour de France. De bekendste wielerronde ter wereld gaat zaterdag van start met de proloog in Düsseldorf.


"Ik ben op het moment goed bezig", vindt Robert Gesink. Op het NK in Montferland werd hij derde tijdens de tijdrit en ook bij de wegwedstrijd liet hij zichzelf in de kopgroep zien. De Varssevelder liet de Ronde van Zwitserland en het Critérium du Dauphiné schieten om juist later in de ronde van Frankrijk goed te zijn. "Ik voel me goed", benadrukt Gesink. "Ik zit goed in m’n vel en ik hoop in de tweede of derde week kansen te zien om voor een ritoverwinning te rijden." Hij put vertrouwen uit zijn ritzege in de Vuelta van vorig jaar: "Als dat in de Tour zou lukken, zou dat goud zijn. Daar gaan we voor."

Het NK Wielrennen was voor Gesink de laatste prikkel richting de Tour. "In een wedstrijd kun je jezelf nog iets meer pijn doen dan in een training", aldus de wielrenner, die merkte dat het goed zat met de benen. Koen Bouwman uit Ulft heeft vertrouwen in zijn teamgenoot. "Robert heeft hier nog maar eens bewezen dat hij écht in goede doen is", aldus de 23-jarige wielrenner over de prestaties van zijn collega op het afgelopen NK. "Het geeft aan dat hij in vorm is en dat hij echt vertrouwen in zichzelf moet hebben. Ik weet zeker dat hij dat in zich heeft."

Bouwman hoopt op deelname aan Vuelta
Waar Gesink droomt van een etappezege in de Tour, is het voor Bouwman nog maar de vraag waar hij gaat koersen. De Ulftenaar gaat na een korte rustperiode drie weken op hoogtestage. Na deelname aan de Ronde van Polen hoopt hij op deelname aan de Vuelta in Spanje. "Er moeten drie man afvallen, maar ik zit er in ieder geval bij", aldus de in de voorselectie opgenomen Bouwman. Na zijn kunststukje in de Dauphiné wil de Ulftse wielrenner zich weer laten zien: "Als ik een vrije rol krijg, ga ik zeker proberen weer mee te zitten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)