Generale repetitie voor Special Olympics 2018

Gepubliceerd: 16-06-2017 14:06. Bijgewerkt: 16-06-2017 14:20

Regionale verstandelijk beperkte sporters kunnen al even proeven aan de sfeer van de Special Olympics in 2018. Als generale repetitie voor het evenement wordt er op zaterdag 24 juni een speciale dag georganiseerd met atletiek, voetbal, zwemmen en paardrijden, inclusief openingsceremonie bij SV Grol.

Bij de openingsceremonie hebben voetballer Basten Overkemping, amazone Marije Rupert en zwemmer Daniël van den Berg een belangrijke rol. Zij worden volgend jaar ingezet als boegbeelden van de Special Olympics. Na de opening, worden de sporters die niet voetballen naar Winterswijk (atletiek), Doetinchem (zwemmen) en Vragender (paardensport) gebracht. Daar zullen zij, onder toeziend oog van het publiek, hun wedstrijden afwerken. Daarna is er een gezamenlijke afsluiting, die weer in Groenlo plaatsvindt.

“Door hun prestaties te meten met anderen groeit hun zelfvertrouwen”, zegt Corine Berkel, directeur van de stichting Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 over het belang van sporten voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is publiek op de tribunes ook van belang voor de sporters. “Je merkt dat de aanwezigheid van publiek een enorme stimulans is voor deze sporters. Bovendien is het gewoon heel leuk om naar te kijken. Ze leggen er hun ziel zaligheid in.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)