Gelderland

Filteren op datum:         

Dag van Achterhoekse Popmuziek per spoor

Gepubliceerd op: 17-11-2018 16:19

Op meer dan dertig locaties verspreid door de regio waren de tonen van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zaterdag te horen. Ter ere van het vijfjarig jubileum werden in samenwerking met vervoerder Arriva zelfs een aantal concerten in de trein gehouden.

Menselijk drama bij camperbrand Zeddam

Gepubliceerd op: 16-11-2018 15:20

Een menselijk drama voltrok zich donderdagnacht aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam. Een uitslaande brand vernietigde niet alleen de camper van bewoner Pim Visser, maar ook zijn hele hebben en houden. En dat uitgerekend op zijn verjaardag.

Wereldtoppers aan start Montferland Run

Gepubliceerd op: 16-11-2018 13:44

De regerend wereldkampioene op de marathon staat zondag 2 december aan de start van de Montferland Run. Rose Chelimo is volgens de organisatie een van de vele wereldtoppers die meedoet aan de marathon rond ’s-Heerenberg.

DRU Industriepark vindt beoogd voorzitter

Gepubliceerd op: 16-11-2018 12:30

Henk de Hartog is de beoogde nieuwe voorzitter van de op te richten Stichting DRU Industriepark. Vanaf het nieuwe jaar moet hij leiding geven aan de overkoepelende organisatie.

Kamerlid vindt gedrag Winterswijk opvallend

Gepubliceerd op: 16-11-2018 10:59

SP-Kamerlid Cem Laçin, indiener van de motie over verondieping, vindt het bijzonder dat Winterswijk al voldoet aan de nieuwe eisen over het storten van vuile grond in de kleiput. Het Kamerlid geeft in gesprek met REGIO8 aan dat de eisen nog niet bekend zijn, maar in een conceptfase zitten.

Breuk in persleiding bij Lochem gerepareerd

Gepubliceerd op: 15-11-2018 16:48

Het Waterschap Rijn en IJssel laat weten dat de breuk in de persleiding bij de Friesland Campina-fabriek in Lochem is gerepareerd. De afgelopen week stierven duizenden vissen door het lekken van industrieel restwater in de Berkel.

Einde aan stilstaan van De Engel in zicht

Gepubliceerd op: 15-11-2018 14:56

De wieken van De Engel in Varsseveld worden vanaf deze week klaargemaakt voor gebruik, nadat de vernieuwde roeden vorige week zijn geplaatst. Door een foutieve boutconstructie moesten de wieken worden vernieuwd, waardoor de molen inmiddels anderhalf jaar stilstaat.

De Jong scout versterkingen in buitenland

Gepubliceerd op: 15-11-2018 13:50

Henk de Jong gebruikt de interlandperiode om mogelijke versterkingen te scouten voor de aankomende transferperiode. Met die reden zit assistent-trainer Sandor van der Heide op de bank bij oefenwedstrijden, zoals bij het gewonnen duel tegen VVV-Venlo.

Aaltense boeren worstelen met toekomst

Gepubliceerd op: 15-11-2018 11:34

Uit keukentafelgesprekken die Aalten heeft gehouden met bijna tweehonderd boeren blijkt dat bijna de helft van de agrarische bedrijven problemen heeft om het hoofd boven water te houden. Dat komt naar voren in het uitgevoerde project ‘Platteland Aalten in beweging’.

Achterhoek leider in daling WW-uitkeringen

Gepubliceerd op: 15-11-2018 10:09

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Achterhoek daalde in oktober landelijk gezien het hardst. Het aantal uitkeringen lag een kwart lager dan vorig jaar.

Meer nieuws
Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)