Gelderland

Erfgoedcentrum zoekt mee naar historie

Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers merkt dat mensen steeds meer geïnteresseerd raken in hun eigen geschiedenis. Dit weekend werd het archief in Doetinchem opengesteld, waarbij tientallen geïnteresseerden onderzoek deden naar hun familie, sportclub en woonplaats.

Lees verder

Montferlandse clubs stap verder in fusie

De Montferlandse voetbalclubs MvR, VVL en Stokkum hebben van hun leden een groot mandaat gekregen om verder te gaan met de voorgenomen fusie. In het nieuwe seizoen moet de bal gaan rollen op Sportpark Marinus van Rooijen in ‘s-Heerenberg, maar daarvoor hebben de verenigingen steun van de gemeente nodig.

Lees verder

Volumeknop eerder omlaag in Berkelland

Bij grote activiteiten waarvoor een horecabedrijf een vergunning nodig heeft voor hogere geluidsnormen, moet in Berkelland vanaf 1 januari de volumeknop om 00.30 uur worden teruggedraaid. Nu is dat nog om 01.30 uur.

Lees verder

Schuur in Hummelo gesloten na wietvondst

Een schuur aan de Broekstraat in Hummelo is voor zes maanden gesloten door burgemeester Marianne Besselink. In het pand zijn volgens Bronckhorst twee keer wietplanten en productiematerialen gevonden.

Lees verder

Bloemenbuurt in Didam wordt opgefleurd

De Bloemenbuurt in Didam staat een grondige opknapbeurt te wachten. Met een investering van dertig miljoen euro door woningcorporatie Plavei en de gemeente Montferland worden in totaal 136 woningen gerenoveerd, daarnaast wacht voor 73 huizen de sloopkogel en wordt een park gerealiseerd.

Lees verder

Finale van Quad Masters op Zwarte Cross

Voor de aankomende editie heeft de Zwarte Cross haar crossprogramma uitgebreid met de landelijke finale in de Quad-categorie. De vierwielers zullen op dezelfde dag als de zijspannen hun finales rijden.

Lees verder

Drugspanden Varsselder en Gendringen dicht

Burgemeester Otwin van Dijk heeft de afgelopen weken twee panden in Oude IJsselstreek laten afsluiten omdat ze gebruikt werden voor drugscriminaliteit. Het gaat om een woning in Gendringen en een pand in Varsselder.

Lees verder

DRU-terrein verbindt met kerstactiviteiten

Om in de feestelijke decembermaand mensen te verbinden organiseren verschillende partijen op het DRU-terrein een maand lang allerlei activiteiten om kerst te vieren. Onderdeel daarvan is de ijsbaan die vrijdag opent in de SSP-HAL.

Lees verder

Cavlan in race voor Doetinchemse sportprijs

De genomineerden voor de Doetinchemse sportverkiezing zijn bekend. Onder meer voetballer Caner Cavlan, bokser Stanley Koemans, tennisster Richel Hogenkamp en De Graafschap komen in aanmerking voor de ereprijzen.

Lees verder

Hogenkamp moet afzeggen voor NK Tennis

Richel Hogenkamp heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het NK Tennis in Alphen aan de Rijn. Vrijdag zou de Doetinchemse na een lange afwezigheid terugkeren op de baan.

Lees verder

Nieuwe datum voor triathlon bij Slingeplas

De triathlon rond de Slingeplas in Bredevoort vindt dit jaar niet op Vaderdag plaats. De organisatie heeft besloten de editie van dit jaar op zondag 23 juni te houden.

Lees verder

Winterswijker gepakt voor illegaal vuurwerk

De politie heeft woensdag een 30-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grote partij illegaal vuurwerk. In Corle werd dinsdag vierhonderd kilo gevonden.

Lees verder

Velpenaar cel in voor wietteelt in Hummelo

Een 40-jarige man uit Velp is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor onder meer de exploitatie van een hennepkwekerij in Hummelo. Zijn 35-jarige partner werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Lees verder

Actie tegen medicijnresten in afvalwater SKB

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en Waterschap Rijn en IJssel starten een proef om medicijnresten uit het afvalwater van het ziekenhuis te halen. Deze resten komen nu uiteindelijk deels in het oppervlaktewater terecht en dat willen beide partijen in de toekomst voorkomen.

Lees verder

Gemeenten samen in actie tegen gladheid

Oude IJsselstreek strooit dit jaar preventief om gladheid in de komende periode te bestrijden. Daarbij wordt samengewerkt met omliggende gemeenten om ervoor te zorgen dat overal in de regio de wegen goed begaanbaar zijn.

Lees verder

Ulftse Housheer bij selectie handbaldames

Handbalster Dione Housheer uit Ulft is door de Nederlandse bondscoach Helle Thomsen bij de selectie gehaald voor het cruciale duel tegen Duitsland van woensdagavond. Housheer vervangt hoekspeelster Angela Malestein.

Lees verder

Derby op Vijverberg is volledig uitverkocht

De wedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse op de Vijverberg is uitverkocht. Woensdag gingen de laatste kaarten voor het thuisvak over de digitale toonbank.

Lees verder

Lantaarnpaal blokkeert vak in ’s-Heerenberg

Bewoners van De Bongerd in ’s-Heerenberg kunnen tot vrijdag geen gebruik maken van een van de parkeervakken in de straat. Een lantaarnpaal blokkeert het vak.

Lees verder

Grote vangst illegaal vuurwerk Winterswijk

De politie heeft dinsdagochtend in Winterswijk een grote vangst van illegaal vuurwerk gedaan. In totaal werd vierhonderd kilo aan zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Lees verder

Waterschap zet balgen in tegen droogte

Het Waterschap Rijn en IJssel geeft grondeigenaren de mogelijkheid om komende winter door middel van balgen, een speciaal soort opblaasbare bal, zoveel mogelijk regenwater vast te houden. De balg wordt geplaatst in duikers, pijpen die twee sloten aan elkaar verbinden, om deze af te sluiten waardoor het water in de grond blijft zitten en niet wegstroomt.

Lees verder

Oost Gelre gaat rupsen aanpakken met mezen

Oost Gelre gaat vanaf komend jaar bij wijze van proef de eikenprocessierups in Harreveld bestrijden met vogels in plaats van middelen. Inmiddels zijn honderd nestkasten geplaatst voor mezen.

Lees verder

Herinnering aan Tijmen blijft leven bij MvR

Onder grote belangstelling is zaterdag bij voetbalvereniging MvR in ’s-Heerenberg een jeugdhonk geopend ter nagedachtenis aan Tijmen. Het voetballertje overleed na de wedstrijd tegen vv Dieren op dertienjarige leeftijd aan de gevolgen van een ongelukkig duel, maar zijn nagedachtenis blijft leven op het sportpark.

Lees verder

Wethouder pakt verkeerssituatie Jumbo aan

Wethouder Oscar van Leeuwen onderzoekt de verkeerssituatie bij de Jumbo supermarkt in ’s-Heerenberg. Volgens de wijkraad binnenstad Bergh ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties tijdens de bevoorrading van de supermarkt.

Lees verder

Graafschap College pleit voor wetswijziging

Om het Loopbaanplein, waarin jongeren begeleiding krijgen van school naar werk, nog beter uit de verf te laten komen pleit het Graafschap College voor een aanpassing in de wet. De onderwijsinstelling trachtte Tweede Kamerlid Zohair El Yassini maandagmiddag tijdens zijn bezoek in Doetinchem te overtuigen.

Lees verder

Elver vervangt vrijwel volledige bebouwing

Zorginstelling Elver gaat binnen nu en tien jaar tachtig procent van de huidige bebouwing vervangen door nieuwbouw. Begin 2019 moet de eerste schop de grond in gaan bij de locaties in Doetinchem, Wehl en Nieuw-Wehl.

Lees verder

De Graafschap oefent tegen Spaanse ploeg

De Graafschap speelt tijdens het trainingskamp in Noord-Spanje een oefenwedstrijd tegen CF Peralada-Girona B. De wedstrijd wordt donderdag gespeeld op het complex van het hotel.

Lees verder

Coffeeshopeigenaar naar de Raad van State

Doetinchem heeft met recht coffeeshop ’t Rotterdammertje gesloten. Dat oordeelt de rechter in Arnhem, de coffeeshopeigenaar stapt in reactie naar de Raad van State.

Lees verder

Mannen veroordeeld voor grote wietzaak

Een 46-jarige man uit Doetinchem en een 41-jarige man uit Aalten zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij een criminele organisatie die onder meer handelde in wiet. Drie hoofdverdachten van buiten de regio kregen jarenlange celstraffen opgelegd.

Lees verder

Museumwerkplaats tevreden over debuut

Transit Oost in Winterswijk is tevreden over het afgelopen eerste seizoen. In totaal trok de museumwerkplaats vierduizend bezoekers.

Lees verder

Eerste namen Mañana Mañana 2019 bekend

Mañana Mañana heeft de eerste namen voor de 2019 editie van het festival bekend gemaakt. Zo komen onder andere de rootsrockers The Sheepdogs, Dichter des Achterhoeks Eva Schuurman en huisband Boogie Beasts naar Vorden.

Lees verder

Koorleden Ulft lijken passie kwijt te raken

Het gaat niet goed met het koor de Ulftse Nachtegalen. Julia Fukkink is al geruime tijd lid van het koor, maar dreigt nu door de financiële problemen bij de Nachtegalen haar passie kwijt te raken.

Lees verder

Omgekeerd ondernemersfestival in silo Wehl

Het PITfestival voor ondernemers in de Graansilo naast het spoor in Wehl keert de zaken aanstaande donderdag om. In plaats van met een welkomstwoord, wordt met de borrel begonnen.

Lees verder

Grote hennepkwekerij ontdekt in Meddo

In Winterswijk Meddo is zaterdagavond een grote hennepkwekerij ontdekt. Een verdachte werd aangehouden.

Lees verder

Fusie tussen Zelos en Zelhem is uitgesteld

De fusie tussen Zelos en Zelhem is met minstens een jaar uitgesteld. Hoewel leden van de voetbalverenigingen eerder instemden met het samengaan, blijkt een fusie met ingang van het nieuwe seizoen niet haalbaar.

Lees verder

De Graafschap in zelfde systeem tegen ADO

De Graafschap start zaterdagavond in het uitduel tegen ADO Den Haag met hetzelfde systeem als tegen PEC Zwolle. De resultaten zijn de afgelopen wedstrijden teleurstellend, maar trainer Henk de Jong is wel te spreken over de motivatie van zijn ploeg.

Lees verder

Penibele situatie voor de Ulftse Nachtegalen

De Ulftse Nachtegalen gaan zaterdag, naast al hun andere acties, langs de deuren om kerststollen te verkopen voor hun zeer kritieke financiële situatie. Het koor moet al lange tijd hun hoofd boven water zien te houden en verwacht zonder ingrijpen binnen een jaar om te vallen.

Lees verder

Bewoner drugspand werd al eerder opgepakt

De bewoner van het drugspand in ’s-Heerenberg die deze week is opgepakt, werd eerder in april in zijn woning aangehouden. Ook toen werden amfetaminen en een vuurwapen gevonden bij de man.

Lees verder

Kaarten voor Normaal extra duur verkocht

De kaarten voor het speciale concert van Normaal op Hemelvaartsdag in Lochem verschijnen vrijdag al voor fikse prijzen op doorverkoopsites. Op Marktplaats worden tickets voor honderd euro per stuk aangeboden en worden biedingen geplaatst voor tachtig euro of meer.

Lees verder

Poepgooiende man uit Doetinchem cel in

Een 41-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld voor het stalken van zijn buren. Naast een deels voorwaardelijke celstraf van vijftig dagen, kreeg hij een taakstraf opgelegd en moet de man een behandeling ondergaan.

Lees verder

Varssevelder maakt mooiste brandweerfoto

Een foto van Wijnand Rensink uit Varsseveld is op een landelijk congres van Team Brandonderzoek uitverkozen tot mooiste foto van het jaar. De medewerker van 112Achterhoek-nieuws.nl legde een emotioneel moment vast tijdens de grote stalbrand in Didam eind juli.

Lees verder

Montferland sluit drugspand ’s-Heerenberg

Op last van burgemeester Peter de Baat is vrijdag een woning aan het Bergherveld in ’s-Heerenberg afgesloten wegens drugsoverlast. De 31-jarige bewoner had naast een hoeveelheid amfetamine ook een doorgeladen vuurwapen in zijn huis liggen.

Lees verder

Bronckhorst gooit gemeentehuis in verkoop

Het voormalige gemeentehuis in Hengelo wordt door Bronckhorst opnieuw in de verkoop gezet. De vraagprijs is 129.000 euro, maar een goede invulling is volgens de gemeente belangrijker dan de prijs.

Lees verder

Pijlen Orion op competitie na verlies in Bosnië

Achterhoek Orion richt zich na de uitschakeling in de CEV Cup op de competitie. Mladost Brcko was na een overwinning in Doetinchem woensdagavond ook in Bosnië en Herzegovina met 3-1 in sets te sterk.

Lees verder

Ten Brinke gaat voor hoogste trede in Dakar

Bernhard ten Brinke gaat dit jaar in de Dakar 2019 voor het hoogste treetje in het autoklassement, de klasse waarin hij vorig jaar als eerste Nederlander ooit een etappe won. De inwoner van Zeddam heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om topfit aan de start te staan in Peru.

Lees verder

IJsbaan Simonsplein bijna klaar voor gebruik

De ijsbaan op het Simonsplein in Doetinchem is donderdag met hulp van vrijwilligers van Mooi Koor Man klaargemaakt voor gebruik. De ijsbaan, die vanaf vrijdagmorgen open is, zorgt ervoor dat het centrum van Doetinchem de komende weken aantrekkelijker wordt voor consumenten.

Lees verder

Buurt uit zorgen over hotel Moors Zeddam

Buren van hotel Moors in Zeddam maken zich grote zorgen over het leegstaande en verpauperde pand. Buurtbewoners willen dat de gemeente Montferland actie gaat ondernemen.

Lees verder

Achterhoekse vlag zichtbaarder in de regio

De Achterhoekse vlag wordt, na de lancering op de Zwarte Cross, steeds zichtbaarder in de regio. De vlag was al te zien bij de entree van stadion De Vijverberg in Doetinchem, maar sinds het duel tegen PEC Zwolle wordt de banier elke thuiswedstrijd mee het veld opgedragen.

Lees verder

Powel druk als klankbord van De Graafschap

Berry Powel is als adviseur van De Graafschap drukker dan hij aanvankelijk dacht. De oud-aanvaller is sinds begin november actief als een van de drie klankbordgroepleden van de Doetinchemse voetbalclub en merkt dat zijn expertise richting de winterstop belangrijker wordt.

Lees verder

Rondje rond kerk Didam voor Serious Request

De parochie H. Gabriël organiseert op zondag 16 december een sponsorloop rondom de Mariakerk in Didam. De kerkelijke organisatie hoopt op die manier geld bij te dragen aan 3FM Serious Request.

Lees verder

Montferland stapt in samenwerking Liemers

Montferland stapt in de netwerkorganisatie Liemers++. Binnen de kleinschalige samenwerking liggen volgens de gemeente vele subsidiemogelijkheden om geld binnen te halen ten behoeve van het platteland.

Lees verder

Lynn Knippenborg wint EK-duel met Oranje

Lynn Knippenborg heeft gisteren met de Oranje handbaldames met 34-23 gewonnen in het EK-duel met Kroatië. De Zieuwentse speelster nam vier doelpunten voor haar rekening.

Lees verder

Karpers vinden thuis in drie recreatieplassen

De Hengelsport Federatie Midden Nederland heeft meer dan honderd schub- en spiegelkarpers uitgezet in drie recreatieplassen in de Achterhoek. De federatie wil het sportvissen aantrekkelijker maken en een impuls geven aan de hengelsport.

Lees verder

Dienstencentrum op grens stap dichterbij

De realisatie van het grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel is een stap dichterbij. De komende periode ligt het ontwerpbestemmingsplan van Vreden en Winterswijk ter inzage op het gemeentehuis.

Lees verder

Bezetting Normaal-concert nog onbekend

Bennie Jolink bekijkt de komende tijd met zijn mede-bandleden de exacte invulling van het Normaal-concert in Lochem. Wel is duidelijk dat tijdens het concert de nadruk komt te liggen op oudere nummers.

Lees verder

Anhangers blij met wederopstanding Jolink

Toen Normaal aankondigde op Hemelvaartsdag eenmalig weer te gaan optreden in Lochem, gingen de harten van menig Anhanger sneller kloppen. De fans van de Achterhoekse dialectrockband waren vooral blij verrast met de wederopstanding van Bennie Jolink.

Lees verder

Spiegeltent mogelijk weg van Simonsplein

De traditionele Spiegeltent staat vanaf 2020 mogelijk niet meer op het Simonsplein in het centrum van Doetinchem tijdens carnaval. Na elf jaar is de organiserende stichting op zoek naar een nieuwe locatie, mede om ondernemers in de binnenstad tegemoet te komen.

Lees verder

Personenbusje en bier gestolen in Groenlo

In Groenlo is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een woning. Daarbij werd een wit personenbusje weggenomen.

Lees verder

OldStars wil ouderen op voetbalveld krijgen

Op stadion De Vijverberg in Doetinchem is zaterdag OldStars Achterhoek van start gegaan met als doel om 60-plussers aan het sporten te krijgen. Momenteel is op een zestal plaatsen in de regio gestart met walking football, maar dat aantal moet verdubbelen.

Lees verder

Eerste boek over Kasteel Wisch in Terborg

Wat begon als een idee voor een onschuldig artikel op Monumentendag, resulteerde in het eerste boek over Kasteel Wisch in Terborg. Schrijfster Aggie Daniëls raakte in gesprek met de jonkvrouw en schreef de eeuwenlange geschiedenis uit.

Lees verder

Andere locatie voor trekkerdag Doetinchem

Het Zone.college organiseert de jaarlijkse trekkerdag dit jaar op een andere locatie. Op de laatste schooldag van 2018 zijn leerlingen met hun voertuigen welkom bij de loonwerkhal aan de Havenstraat.

Lees verder

Straf voor Lichtenvoordse na verduistering

Een 51-jarige vrouw uit Lichtenvoorde is veroordeeld tot een maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Ze verduisterde ruim twee jaar lang geld van de plaatselijke geloofsgemeenschap.

Lees verder

Offensief Kramp op de Zuid-Europese markt

Kramp heeft het agrarische bedrijf Recinsa uit Spanje overgenomen. De in Varsseveld opgerichte onderneming hoopt met de overname de positie in Spanje en Portugal te verbeteren.

Lees verder

Nieuwpoort geschorst tot de winterstop

Lars Nieuwpoort is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen PEC Zwolle. Naast de schorsing kreeg de verdediger nog één wedstrijd voorwaardelijk opgelegd.

Lees verder

Jolink treedt met Normaal op in Lochem

Normaal keert volgend jaar op Hemelvaartsdag met het exclusieve concert ‘Olderwets Høken’ in Lochem terug op het podium. In 2015 trad de band ter ere van haar 40-jarig jubileum voor het laatst op in een uitverkochte Gelredome met het afscheidsconcert ‘Ajuu, de mazzel’.

Lees verder

Ulftenaar lijsttrekker van de Gelderse SP

Maurits Gemmink uit Ulft is door leden van de Gelderse SP gekozen tot lijsttrekker voor de aankomende Provinciale Statenverkiezing. Huidig fractievoorzitter Peter de Vos uit Gaanderen staat op plek drie.

Lees verder

Bestuurder opgepakt na rit door Veldhoek

Een bestuurder van een witte bestelbus heeft zich zaterdag aan het begin van de avond klem gereden in een weiland tussen Ruurlo en Veldhoek. De persoon sloeg enige tijd daarvoor op de vlucht voor de politie.

Lees verder

Leden van MvR stemmen in met fusieplan

Het ledenbestand van voetbalvereniging MvR uit 's-Heerenberg heeft vrijdagavond ingestemd met een fusie in het Montferlandse voetbal. Eerder stemden de leden van VVL uit Lengel al voor een samenvoeging.

Lees verder

Leden akkoord met fusie tot FC Dinxperlo

De leden van SV Dinxperlo en DZSV hebben vrijdagavond ingestemd met een fusie per volgend seizoen. Een overgrote meerderheid ging akkoord met een samengaan tot FC Dinxperlo.

Lees verder

Talententuin in Ulft blijft doorontwikkelen

De Achterhoekse Talententuin zet de stijgende lijn vrijdag tijdens de zesde editie, met onder meer twintig extra bedrijven, door. Om ondanks de groei toch een specifieke doelgroep aan te spreken, is er voor de duizend aanwezige jongeren dit jaar onder meer een speciaal mbo-programma.

Lees verder

Extra kosten renovatie molen ‘s-Heerenberg

De tweede fase van de renovatie bij de Zwarte Molen in ’s-Heerenberg gaat naar schatting 100.000 euro extra kosten. Stichting Kasteel Huis Bergh rondde onlangs de bouwkundige restauratie af, maar er bleken nog wat addertjes onder het gras te zitten.

Lees verder

Jaar vol festiviteiten rondom Terborg 600

De organisatie van Terborg 600 jaar heeft haar activiteitenkalender op een feestelijke wijze kenbaar gemaakt aan de inwoners van de stad. In 2019 zullen de stad en zijn geschiedenis flink in het zonnetje worden gezet.

Lees verder

VVL baalt na nieuwe vernieling op complex

Onbekenden hebben op het complex van VVL in Lengel gaten gebrand in een van de netten. De voetbalvereniging is de afgelopen periode vaker slachtoffer geworden van vernielingen.

Lees verder

Minister ziet de Achterhoek als voorbeeld

Minister Kajsa Ollongren ziet het woonproject dat zij donderdag bezocht in Beltrum als voorbeeld voor andere krimpgebieden. De minister van Binnenlandse Zaken was daarnaast onder de indruk van het noaberschap in de Achterhoek.

Lees verder

Schaatsbaan keert terug op het Simonsplein

Bezoekers van de binnenstad van Doetinchem kunnen op vrijdag 7 december weer schaatsen. De BAX-ijsbaan is dit jaar tot 6 januari open op het Simonsplein.

Lees verder

Orion gebrand op revanche na 'ballenrel'

Achterhoek Orion heeft het eerste duel in het Europese tweeluik tegen Mladost Brcko in de eigen topsporthal met 1-3 verloren. Na afloop ging het vooral over de heuse ballenrel met als aanstichter Mirsad Keserovic, coach van de Boschnische volleybalploeg, waardoor het duel ruim 45 minuten stil lag.

Lees verder

Woningen op Katja-terrein in ‘s-Heerenberg

Het voormalige Katja-terrein in ‘s-Heerenberg wordt als het aan het college van Montferland ligt omgeturnd tot een woonlocatie. Eerder was de plek aan de Lengelseweg nog in beeld voor de nieuwe school, maar de gemeente is blij met deze andere invulling.

Lees verder

Parzyszek hoorde niks van De Graafschap

Piotr Parzyszek heeft na het afgelopen seizoen zelf een balletje opgegooid bij De Graafschap om terug te keren in Doetinchem. De Poolse spits hoorde niets en toog naar de Poolse competitie, waar hij inmiddels gelukkig is bij Piast Gliwice.

Lees verder

Ulderink nieuwe trainer van Ajax Cape Town

Andries Ulderink is de nieuwe hoofdtrainer van de Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town. Met de voetbaltrainer uit Aalten aan het roer hoopt de ploeg terug te kunnen keren in de hoogste afdeling.

Lees verder

De Graafschap neemt afscheid van Leidsman

Aanvaller Kyvon Leidsman vertrekt per direct bij De Graafschap. In onderling overleg is besloten zijn aflopende contract per direct te beëindigen.

Lees verder

Drugspand in Groenlo drie maanden dicht

Burgemeester Annette Bronsvoort heeft een woning aan de Irenestraat in Groenlo voor drie maanden gesloten. Twee weken geleden troffen agenten bij een woningoverval een hennepkwekerij aan in de woning.

Lees verder

Bronckhorst draagt Joannesschool over

Bronckhorst en Stichting Welzijn Steenderen hebben woensdag de overdracht van de Joannesschool in het dorp beklonken. De school, inmiddels bekend als ontmoetingscentrum De Kei, was al langer in gebruik bij de stichting maar nu de provincie een bijdrage van twee ton beschikbaar stelt, is de overdracht definitief.

Lees verder

Renovatie molen ’s-Heerenberg deels klaar

De buitenkant van de Zwarte Molen in 's-Heerenberg is tijdens een feestelijk moment opgeleverd, maar daarmee is het werk nog niet gedaan. Deel twee van de renovatie staat voor de deur, waarbij het interieur een volledige metamorfose krijgt.

Lees verder

Eigenaren dragen bij aan stad Doetinchem

Vastgoedeigenaren in de Doetinchemse binnenstad gaan meebetalen aan het leefbaar houden van het centrum. Een kleine driekwart van de eigenaren stemde voor het instellen van een zogenaamde Bedrijven Investeringszone (BIZ).

Lees verder

Van Beukering matchwinner voor Silvolde

Voormalig profvoetballer Jhon van Beukering maakte dinsdagavond een bijzondere rentree in de tweede ronde van de beker in het amateurvoetbal. Sportclub Silvolde won met 3-5 van RKHVV en de voormalig clubtopscorer van De Graafschap scoorde twee keer.

Lees verder

Grote hennepkwekerij opgerold in Neede

De politie heeft maandagmorgen een grote hennepkwekerij opgerold in Neede. In een pand aan de Bedrijvenweg werd een kwekerij met ruim 1300 planten aangetroffen.

Lees verder

Eerste lustrum voor Jumping de Achterhoek

Jumping de Achterhoek pakt tijdens haar vijfjarig jubileum extra uit met onder meer verbeterde trainingsmogelijkheden en een verhoogde prijzenpot. Het paardenevenement uit Vragender opende de speciale editie afgelopen weekend met de jeugd, de senioren komen aankomend weekend nog in actie.

Lees verder

Bakwagen Racing Team Kock gestolen in Ulft

De bakwagen van Racing Team Kock is in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. De wagen stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Ir. Sassenstraat in Ulft.

Lees verder

Bezoekers verrast tijdens taxatie in Heelweg

Kunstliefhebbers beleefden zondag in de Radstake een mooie dag tijdens de tweede editie van Kitsch & Kunst. Belangstellenden konden onder andere sieraden en schilderijen laten taxeren, waarbij sommige bezoekers werden verrast door de hoge waarde van hun stuk.

Lees verder

Grensgemeenten tekenen voor samenwerking

Gemeenten in de Duits-Nederlandse grensregio hebben maandag in Groenlo een strategiedocument ondertekent voor grensoverschrijdende samenwerking. Doel is om informatie uit te wisselen en toenadering te zoeken op meerdere gebieden.

Lees verder

Winterswijker vlucht na verkeersongeval

Een 20-jarige inwoner uit Winterswijk is zondag aangehouden, nadat hij zich uit de voeten maakte bij een aanrijding. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de man achterhalen.

Lees verder

Motie van treurnis voor college Montferland

Lijst Groot Montferland dient een motie van treurnis in voor het college van Montferland. De politieke partij vindt dat tijdens de begrotingsbehandeling bewust informatie is achtergehouden omtrent bezuinigingen op het sociaal domein.

Lees verder

Calderwood wil vertrouwen overbrengen

Interim-trainer Scott Calderwood uit Doetinchem wil vertrouwen overbrengen op zijn spelers bij FC Dordrecht. De trainer nam afgelopen week het roer over na ontslag van Gerard de Nooijer.

Lees verder

Schaatser De Gier wint beloftenmarathon

De Laag-Keppelse marathonschaatser Casper de Gier heeft zondagavond de Trachitol Trophy gewonnen. Naast het algemeen klassement, won de schaatser ook het sprintklassement.

Lees verder

DNA koppelt man aan inbraak in Zevenaar

De politie heeft een 23-jarige man uit Veenendaal op basis van een DNA-match aangehouden voor een overval in Zevenaar. Een bloedspoor in de woning heeft geleid tot de arrestatie.

Lees verder

Keetje in Doetinchem overtreft vorige editie

Het Recht Uit Het Hart Keetje op het Simonsplein in Doetinchem heeft qua opbrengst de editie van vorig jaar overtroffen. In totaal werd er tijdens de tiende editie 52.738 euro opgehaald voor de allerarmsten in Roemenië.

Lees verder

Ouders overleden Tijmen geven MvR cadeau

De oproep die de ouders van Tijmen na zijn overlijden deden om in plaats van bloemen geld te schenken, is niet aan dovemansoren gericht geweest. Het blijvende cadeau dat moeder Saskia en vader Dion aan MvR willen geven wordt 8 december onthuld.

Lees verder

Leden VVL uit Lengel stemmen in met fusie

De leden van VVL uit Lengel hebben zaterdag als eerste van drie Montferlandse voetbalclubs ingestemd met de voorgenomen fusie. De komende twee weken is het woord aan vv Stokkum en MvR uit 's-Heerenberg.

Lees verder

Sobere jubileumeditie Keetje in Doetinchem

De tiende verjaardag van het Recht Uit Het Hart Keetje op het Simonsplein in Doetinchem is een sobere. De organiserende Moeder Teresa Stichting wil qua opbrengst vorig jaar overtreffen, maar hoopt richting de toekomst op nieuw vuur en doet een open uitnodiging aan enthousiastelingen.

Lees verder

Laatste kaarten voor Zwarte Cross snel weg

De laatste toegangskaarten voor de vrijdag van de Zwarte Cross raakten zaterdagochtend snel uitverkocht. In een kwartier tijd gingen de laatste achtduizend kaartjes over de digitale toonbank.

Lees verder

Piet de Visser scout niet voor De Graafschap

Oud-trainer en meesterscout van Chelsea Piet de Visser gaat geen directe rol spelen in de scouting van De Graafschap. De scout was deze week terug op De Vijverberg, maar vindt dat manager voetbalzaken Peter Hofstede en zijn team zelf bij machte zijn om spelers te zoeken.

Lees verder

Housheer en Knippenborg naar EK Handbal

Dione Housheer en Lynn Knippenborg zijn opgeroepen voor het EK Handbal in Frankrijk. De speelsters uit Ulft en Zieuwent hebben de schifting van bondscoach Helle Thomsen overleefd.

Lees verder

Doetinchemse stadstrein breidt route uit

De Hop-on Hop-off Shuttle rijdt de komende maanden met twee nieuwe haltes weer door Doetinchem. Tijdens de pilot die in de zomer startte reden er 3500 mensen mee, maar de gemeente wil de gratis stadstrein nu ook testen in de wintermaanden.

Lees verder

Kersthuis van Dennis in Hengelo ontstoken

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar Dennis van Hagen heeft de tienduizenden lampjes op zijn tot kersthuis getransformeerde woning in Hengelo al ontstoken. Eerst versierde hij zijn woning met hulp van zijn vader en broer, nu hangt hij de lichtjes op ter nagedachtenis aan beide en om geld op te halen voor het goede doel.

Lees verder

Doetinchem zet kindertehuizen in zonnetje

De McDonald’s in Doetinchem stond woensdag in het teken van McHappy Day. Bij de Doetinchemse fastfoodketen traden diverse Achterhoekse artiesten op en werd live radio gemaakt om extra geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Lees verder

Kaarten Zwarte Cross opnieuw in verkoop

De Feestfabriek gooit zaterdag achtduizend vrijdagkaarten voor de Zwarte Cross opnieuw in de verkoop. De organisatie wil liefhebbers tegemoet komen die geen ticket hebben kunnen bemachtigen na de chaotische kaartverkoop van afgelopen weekend.

Lees verder

Montferlandse clubs stemmen over fusie

Leden van de Montferlandse voetbalverenigingen VVL, MvR en Stokkum stemmen de komende weken over een mogelijke fusie tussen de clubs. De drie voorzitters hopen dat de leden meegaan in het traject naar één toekomstbestendige voetbalclub in het nieuwe seizoen, met sportpark Marinus van Rooijen in ’s-Heerenberg als thuisbasis.

Lees verder

Spullen gestolen bij snelkraak Doetinchem

Bij een bedrijf aan de Transportweg in Doetinchem vond maandagavond een snelkraak plaats. Er werd voor meer dan zevenduizend euro aan goederen gestolen.

Lees verder

Aanhoudingen na baldadigheid op de Huet

De politie heeft maandagavond op station de Huet twee mannen aangehouden. Het duo zou baldadig gedrag hebben vertoond op het station.

Lees verder

Hogenkamp maakt na twee jaar rentree op NK

Tennisster Richel Hogenkamp komt in december in actie op het Nederlands Kampioenschap. De organisatie van het toernooi maakte donderdag bekend dat de Doetinchemse na een afwezigheid van twee jaar haar rentree maakt.

Lees verder

Parkeeronderzoek in centrum Lichtenvoorde

In opdracht van Oost Gelre wordt van donderdag tot zaterdag een parkeeronderzoek uitgevoerd in het centrum van Lichtenvoorde. De gemeente wil onder meer weten hoe hoog de parkeerdruk is.

Lees verder

Oud-sponsor wil hulp van De Graafschap

Frank Krake, oud-eigenaar van de voormalige De Graafschap-shirtsponsor TiTaTuinmeubelen, heeft hulp nodig van supporters van de Superboeren. Hij hoopt de NS Publieksprijs te winnen met zijn boek De Laatste Getuige en wil de titel opdragen aan een Achterhoekse oorlogsheld.

Lees verder

Jong talent krijgt broedplaats op DRU Park

Jong talent krijgt vanaf woensdagmorgen officieel een 'innovatieve broedplaats' in het Frank Daamen-gebouw in Ulft. Wethouder Ben Hiddinga ondertekende namens Oude IJsselstreek samen met vijf partijen de intentieverklaring voor het concept.

Lees verder

Sinterklaas is aangekomen in de Achterhoek

Sinterklaas heeft deze week weer voet aan wal gezet op meerdere plekken in de Achterhoek. Vele kinderen uit de regio dromen al weken over de komst van de goedheiligman. Net zoals Manou, die niet kon wachten tot ze Sint Nicolaas in Doetinchem kon zien binnenvaren en eindelijk, na al die tijd, weer haar schoen mocht zetten!

Lees verder

Parochie vertrouwt op toekomst van kerken

De Parochie H. Gabriël heeft vertrouwen in de toekomst van de kerkgebouwen in Braamt, Kilder, Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw Wehl en Stokkum. De gebedshuizen moeten voor 15 mei zijn onttrokken aan de eredienst.

Lees verder

Doetinchem geeft Van der Valk groen licht

Het college van Doetinchem is akkoord gegaan met de plannen voor de vestiging van een Van der Valk-hotel. De vergunning voor de bouw van het hotel wordt zes weken ter inzage gelegd.

Lees verder

Housheer en Knippenborg strijden voor EK

Handbalsters Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent krijgen tijdens een trainingsstage de kans om een plek af te dwingen in de Nederlandse selectie. De handbalvrouwen reizen eind november af naar Frankrijk voor het Europees Kampioenschap.

Lees verder

Volgend jaar geen Oldtimerfestival in Meddo

Wegens ontbreken van een geschikt terrein vindt er in 2019 geen Oldtimerfestival plaats in Meddo. De 25e editie trok dit jaar nog zo’n vijfduizend bezoekers naar het evenement.

Lees verder

Inwoners willen kazemat zichtbaar houden

Inwoners van Doetinchem vinden het jammer dat de gevonden kazemat voor de komende tijd weer onder de grond verdwijnt. De bijzondere vondst kwam vorige week bij werkzaamheden aan de Terborgseweg aan het licht, maar wordt nu weer tijdelijk afgedekt met zand.

Lees verder

Regionale biertappers strijden om NK-ticket

Tijdens de Achterhoekse Biertapwedstrijden kwamen veertig vakmensen maandagavond in het Doetinchemse Café Kafé samen om het beste biertje te tappen. De tappers zijn vereerd om namens hun werkgever onderling te strijden om een ticket voor het NK.

Lees verder

Accordeonliefhebbers samen in Varsseveld

Honderden liefhebbers en muzikanten reisden afgelopen weekend naar de Radstake voor de zevende editie van het accordeon- en harmonicafestival. De organisatie wil laten zien dat de muziekstijl niet meer oubollig is, maar meegaat met de huidige tijd.

Lees verder

Mohamed Hamdaoui legt schuld bij zichzelf

Aanvaller Mohamed Hamdaoui maakte dit seizoen nog maar weinig speelminuten voor De Graafschap. De oorzaak van de geringe speeltijd zoekt de van Telstar overgekomen vrije trappen-specialist vooral bij zichzelf.

Lees verder

Zwarte Cross pakt klachten kaartverkoop op

De Feestfabriek is maandag druk met het beantwoorden van vragen over de stroeve voorverkoop van de Zwarte Cross. Op sociale media werd er zaterdag met veel onvrede en teleurstelling gereageerd , nadat servers de massale toestroom niet aan konden en het festival binnen een uur was uitverkocht.

Lees verder

Dag van Achterhoekse Popmuziek per spoor

Op meer dan dertig locaties verspreid door de regio waren de tonen van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zaterdag te horen. Ter ere van het vijfjarig jubileum werden in samenwerking met vervoerder Arriva zelfs een aantal concerten in de trein gehouden.

Lees verder

Menselijk drama bij camperbrand Zeddam

Een menselijk drama voltrok zich donderdagnacht aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam. Een uitslaande brand vernietigde niet alleen de camper van bewoner Pim Visser, maar ook zijn hele hebben en houden. En dat uitgerekend op zijn verjaardag.

Lees verder

Wereldtoppers aan start Montferland Run

De regerend wereldkampioene op de marathon staat zondag 2 december aan de start van de Montferland Run. Rose Chelimo is volgens de organisatie een van de vele wereldtoppers die meedoet aan de marathon rond ’s-Heerenberg.

Lees verder

DRU Industriepark vindt beoogd voorzitter

Henk de Hartog is de beoogde nieuwe voorzitter van de op te richten Stichting DRU Industriepark. Vanaf het nieuwe jaar moet hij leiding geven aan de overkoepelende organisatie.

Lees verder

Kamerlid vindt gedrag Winterswijk opvallend

SP-Kamerlid Cem Laçin, indiener van de motie over verondieping, vindt het bijzonder dat Winterswijk al voldoet aan de nieuwe eisen over het storten van vuile grond in de kleiput. Het Kamerlid geeft in gesprek met REGIO8 aan dat de eisen nog niet bekend zijn, maar in een conceptfase zitten.

Lees verder

Breuk in persleiding bij Lochem gerepareerd

Het Waterschap Rijn en IJssel laat weten dat de breuk in de persleiding bij de Friesland Campina-fabriek in Lochem is gerepareerd. De afgelopen week stierven duizenden vissen door het lekken van industrieel restwater in de Berkel.

Lees verder

Einde aan stilstaan van De Engel in zicht

De wieken van De Engel in Varsseveld worden vanaf deze week klaargemaakt voor gebruik, nadat de vernieuwde roeden vorige week zijn geplaatst. Door een foutieve boutconstructie moesten de wieken worden vernieuwd, waardoor de molen inmiddels anderhalf jaar stilstaat.

Lees verder

De Jong scout versterkingen in buitenland

Henk de Jong gebruikt de interlandperiode om mogelijke versterkingen te scouten voor de aankomende transferperiode. Met die reden zit assistent-trainer Sandor van der Heide op de bank bij oefenwedstrijden, zoals bij het gewonnen duel tegen VVV-Venlo.

Lees verder

Aaltense boeren worstelen met toekomst

Uit keukentafelgesprekken die Aalten heeft gehouden met bijna tweehonderd boeren blijkt dat bijna de helft van de agrarische bedrijven problemen heeft om het hoofd boven water te houden. Dat komt naar voren in het uitgevoerde project ‘Platteland Aalten in beweging’.

Lees verder

Achterhoek leider in daling WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Achterhoek daalde in oktober landelijk gezien het hardst. Het aantal uitkeringen lag een kwart lager dan vorig jaar.

Lees verder

Geweld gebruikt bij conflict Wijnbergen

Bij een conflict in Doetinchem is woensdagmiddag geweld gebruikt tussen twee groepen. Een van de twee betrokken groepen belde de politie.

Lees verder

Winterswijk gaat door met storten kleiput

De gemeente Winterswijk ziet geen aanleiding om voorlopig te stoppen met het verondiepen van de kleiput. Dat laten ze woensdagmiddag in een verklaring weten.

Lees verder

Verwarmingsnet Lichtenvoorde uitgebreid

Stichting EnergieK gaat na zwembad Meekenesch ook de gebouwen bij voetbalclub Longa, verzorgingstehuis Antoniushove, tennisverenging De Kei en het gemeentehuis verwarmen met water van de biovergister aan de Boslaan. Daarmee besparen de projecten samen bijna 110.000 euro op jaarbasis door een leidingsstelsel dat overeenkomt met stadsverwarming.

Lees verder

Oude IJsselstreek vervolgt jacht op roeken

Oude IJsselstreek verwijdert op drie locaties in Silvolde, Ulft en Gendringen bestaande roekennesten. Omwonenden ondervinden al een aantal jaren overmatige overlast van de roeken.

Lees verder

Achterstandswijk Veentjes heeft expositie

Als voorbode op de volledige metamorfose van De Veentjes in Doetinchem is een expositie geopend in een van de voormalige winkelpanden. Van galgenveld tot de voormalige C1000 en van hangjongeren tot Schouwburg Amphion wordt de geschiedenis van het toekomstige woongebied geschetst in Het Veentjes Informatiecentrum.

Lees verder

Discussie rond bomenkap bij Slangenburg

Staatsbosbeheer is dinsdag begonnen met het kappen van stukken monumentale lanen op landgoed Slangenburg in Doetinchem. Op de plek van de oude bomen worden nieuwe beuken geplant om het landgoed ook voor de komende generaties in stand te houden.

Lees verder

Tweede Kamer wil stop op stort Winterswijk

De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen waarin Winterswijk wordt gevraagd om te stoppen met het storten van vervuilde grond in de kleipunt aan de Driemarkweg. Volgens de landelijke volksvertegenwoordigers is het wenselijk eerst te wachten op de evaluatie van het Besluit Bodemkwaliteit.

Lees verder

Eerste vergroening stad Doetinchem is klaar

Het eerste vergroeningsproject in de binnenstad van Doetinchem is afgerond. In twee straten in het centrum zijn twee grote plantenbakken geplaatst, die inmiddels zijn voorzien van beplanting.

Lees verder

Oude IJsselstreek gaat aan de slag met input

Oude IJsselstreek gaat de komende tijd aan de slag met de input die voortvloeide uit gesprekken over de toekomstvisie van de gemeente. Bewoners konden in de gesprekken hun ei kwijt over het ideale toekomstbeeld van hun eigen omgeving.

Lees verder

Duo veroordeeld na woningbrand in Lobith

Een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Lobith zijn veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk. Het duo is schuldig bevonden aan brandstichting in een woning op 12 mei vorig jaar.

Lees verder

Weekmarkt in Lichtenvoorde naar centrum

De weekmarkt in Lichtenvoorde wordt vanaf het voorjaar van 2019 op een andere locatie gehouden. De markt verhuist, na het doorlopen van gemeentelijke procedures, naar het centrum van het dorp.

Lees verder

Hennepkwekerij opgerold in wijk Doesburg

De politie heeft zondag een hennepkwekerij opgerold in Doesburg. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Lees verder

Garageboxen opengebroken in Doesburg

Meerdere garageboxen zijn afgelopen weekend in Doesburg opengebroken. Daarbij werden verschillende spullen ontvreemd.

Lees verder

Rietveld machteloos tegen nepnieuws-pagina

Het Rietveld Lyceum staat machteloos tegen het verspreiden van nepnieuws op de Facebookpagina ‘Rietveld Lyceum Nieuws’. Afgelopen weekend verscheen daar een bericht dat DENK-politicus Tunahan Kuzu de nieuwe rector zou worden.

Lees verder

Nieuw fietspad langs Engbergseweg Voorst

Oude IJsselstreek gaat in samenwerking met de provincie Gelderland een nieuw vrijliggend fietspad realiseren langs de Engbergseweg in Voorst. Met het fietspad wil de gemeente de verkeersveiligheid voor fietsers verbeteren.

Lees verder

Judith Kadee vertrekt bij Villa Mondriaan

Judith Kadee stopt per 1 januari als directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk. Kadee gaat vanaf die datum aan de slag als conservator van 'Escher in het Paleis' in Den Haag.

Lees verder

Caravankaarten Zwarte Cross uitverkocht

Alle beschikbare caravan- en camperkaarten voor de Zwarte Cross 2019 zijn dit weekend gekocht door leden van de Zwarte Cross fanclub Harder. Daarmee zijn deze tickets uitverkocht.

Lees verder

eSporter De Graafschap internationaal actief

eSporter Julian van den Berg van De Graafschap is in de race om wereldkampioen FIFA te worden. De 18-jarige Van den Berg eindigde de afgelopen periode bij de beste acht online spelers van Europa-West, waardoor hij in een kwalificatietoernooi mag spelen.

Lees verder

Kanjers voor Kanjers strikt Han Vaanhold

Het Aaltense wielerteam Sensa-Kanjers voor Kanjers heeft ploegleider Han Vaanhold toegevoegd aan het team als ploegleider. Vaanhold was in het verleden onder meer actief als ploegleider bij het continentale team van CT Jo Piels.

Lees verder

Inbrekers overlopen bij inbraken in Zelhem

Inbrekers hebben zondag meerdere inbraken en een poging tot inbraak gedaan in Zelhem. In de omgeving van de Jeroen Boschstraat, Paulus Potterstraat en de Halseweg waren de dieven actief.

Lees verder

Omleiding breuk persleiding Lochem gereed

De omleiding die gelegd moest worden om de breuk in de persleiding bij Lochem te kunnen repareren is gereed. De persleiding brak maandag, zaterdag was de omleiding gereed.

Lees verder

Opnieuw Bib Gourmand voor LEV Foodbar

LEV Foodbar in Doetinchem heeft voor het tweede jaar op rij een Bib Gourmand gekregen van Michelin. De titel wordt jaarlijks toegekend aan restaurants met een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor een driegangenmenu.

Lees verder

Arbitragecommissie geeft De Graafschap gelijk

De arbitragecommissie van de KNVB heeft de Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA) van De Graafschap gelijk gegeven in de arbitragezaak tegen Dennis te Braak. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding eiste een ontslagvergoeding.

Lees verder

Centrumpunt Didam geopend voor inwoners

In het oude raadhuis in Didam is vrijdagochtend een centrumpunt geopend om inwoners meer te betrekken bij het Centrumplan Didam. Met de nieuwe inrichting wil de gemeente Montferland de communicatie met de inwoners over het plan verbeteren.

Lees verder

Van zolderkamer naar Maassilo voor 2Faced

Het Winterswijkse dj-duo 2faced staat zaterdagavond op het hardstylefeest Loudness in de Maassilo in Rotterdam. Gerard Lodders en Rick Oortgiese begonnen heel simpel, maar zijn inmiddels een van de aanstormende artiesten in deze categorie muziek.

Lees verder

Aanhanger gevonden in weiland Doesburg

De Doesburgse politie vond zondag 28 oktober een aanhanger in een weiland. De aanhanger is volgens de politie mogelijk gestolen.

Lees verder

De Graafschap ontvangt geweigerde PSV-fan

De Graafschap-voorzitter Martin Mos heeft kaarten geregeld voor de 10-jarige Guus Dansen uit Eindhoven voor het aankomende duel tegen PSV. Dinsdag werd de jongen geweigerd omdat hij een PSV-shirt droeg tijdens Tottenham Hotspur-PSV op Wembley.

Lees verder

Noodoproep van ondernemers uit Liemers

Ondernemersvereniging Lindus luidt de noodklok voor de bereikbaarheid van de regio. Het in gevaar komen van doortrekking van de snelweg A15 is volgens de Liemerse ondernemers funest voor logistieke bedrijven.

Lees verder

Jeugdafdeling De Graafschap onder de loep

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdag groen licht gegeven voor een investering in het trainingscomplex van De Graafschap op De Bezelhorst. Nu de verhuizing rond is, ziet de club het als een mooi moment om de bestuursvorm van de jeugdafdeling onder de loep te nemen.

Lees verder

Kinderen brengen burgemeester een ontbijt

Kinderen van de Knienenbult uit Westendorp waren donderdagochtend te gast op het gemeentehuis van Oude IJsselstreek. Burgemeester Otwin van Dijk ontving in het kader van het Nationale Schoolontbijt de kinderen die zelf beleg en fruit hadden meegenomen.

Lees verder

Ulftse KiKa-ambassadeur trots op prestaties

KiKa-ambassadeur Rick Kleinhesselink is na zijn avontuur in New York weer terug in zijn woonplaats Ulft. Hij is trots dat hij de marathon uitgelopen heeft, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Lees verder

Bouwman mist kers op voorbije wielerseizoen

Koen Bouwman uit Ulft kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen wielerseizoen. Hoewel een kers op de taart in de vorm van een ritzege ontbrak, genoot de 24-jarige wielrenner met volle teugen van zijn deelname in de Giro d’Italia en de Coppi e Bartali.

Lees verder

Nieuwe roeden geplaatst bij molen Varsseveld

Molen de Engel in Varsseveld is donderdagmiddag voorzien van nieuwe roeden. Hoewel het bouwwerk acht jaar geleden nog is voorzien van nieuwe wieken, moet de molen door een constructiefout weer onder handen worden genomen.

Lees verder

In Zevenaar gevangen pony terug bij baasje

De pony die deze week door de politie in Zevenaar werd gevangen is terug bij zijn baasje. De eigenaar heeft de pony woensdag bij de politie opgehaald.

Lees verder

Man meldt zich na verminking van konijnen

Een slangenhouder heeft zich gemeld bij de politie naar aanleiding van de vondst van een tiental dode, verminkte konijnen in de omgeving van Lichtenvoorde. De knaagdieren zouden te groot zijn geweest om te voeren aan zijn slangen.

Lees verder

’t Peeske proeftuin van nieuw veldsysteem

Het tweede veld van voetbalvereniging ’t Peeske uit Beek wordt dit seizoen proeftuin van een revolutionair systeem voor het onderhoud van natuurgrasvelden. Het in Montferland ontwikkelde DrainTalent zou bij een succesvolle pilot kunnen worden uitgerold over de nationale en internationale voetbalvelden.

Lees verder

Dode konijnen schrikken Lichtenvoorde op

De teller van het aantal gevonden, dode konijnen in de omgeving van Lichtenvoorde staat sinds woensdagmiddag op tien. De lugubere vindingen komen hard aan bij de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk, wiens medewerkers overtuigd zijn van opzet.

Lees verder

Overtollige kunst van Oost Gelre geveild

Oost Gelre organiseert samen met Lokalen in Lichtenvoorde een kunstveiling met overbodig werk uit de collectie van de gemeente. Op 18 november kunnen inwoners, verzamelaars of andere geïnteresseerden met elkaar de biedingsstrijd aangaan over ruim twintig werken van bekende en minder bekende kunstenaars.

Lees verder

Montferland niet in samenwerking jongeren

Montferland wil niet deelnemen aan het regionale actieplan voor jongeren. Het college ziet geen meerwaarde in een samenwerking op Achterhoeks niveau en wijst naar eigen medewerkers.

Lees verder

Berkellanders content met eigen gemeente

Inwoners van de gemeente Berkelland geven gemiddeld een acht voor de mate waarin zij prettig wonen in hun buurt. Dat blijkt uit de uitkomsten van een internetpeiling onder 827 inwoners over meerdere onderwerpen binnen de gemeente.

Lees verder

Loslopende pony gevangen in Zevenaar

De politie heeft een loslopende pony gevangen van dinsdag op woensdagnacht op de Babberichseweg in Zevenaar. De viervoeter werd door de politie gevonden ter hoogte van de Sint Anna parkeerplaats.

Lees verder

Telefoonoplichter actief in de Achterhoek

In meerdere gemeentes in de Achterhoek is een telefoonoplichter actief. De oplichter vraagt mensen om geld over te maken naar een Duits rekeningnummer.

Lees verder

Konijnen met breuken gevonden in Lievelde

Een vrouw heeft zondag vijf dode konijnen gevonden in een bosperceel in Lievelde. De dieren hadden volgens de Dierenambulance een veelvoud aan verwondingen.

Lees verder

Eerste gratis bomen voor Doetinchem Noord

De eerste gratis bomen voor de wijk Doetinchem Noord zijn dinsdagmorgen door Buha uitgedeeld. De bomen, die de inwoners tot 22 oktober bij de gemeente uit konden kiezen, worden de rest van de week allemaal afgeleverd.

Lees verder

Verdachte van overval Winterswijk opgepakt

De politie heeft een 17-jarige verdachte uit Winterswijk opgepakt voor de overval op de Kruidvat in zijn woonplaats. De winkel werd afgelopen april overvallen door een man.

Lees verder

Restwater in de Berkel door leidingbreuk

Door een leidingbreuk bij Lochem stroomt industrieel restwater in de Berkel. Vissen hebben volgens het Waterschap Rijn en IJssel last van zuurstofgebrek in de rivier.

Lees verder

N318 blijft open voor landbouwverkeer

De provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Winterswijk blijft open voor landbouwverkeer. Gelderland laat landbouwpasseerhavens plaatsen om de doorstroming te verbeteren.

Lees verder

Aaltens museum genomineerd voor prijs

Het Onderduikmuseum in Aalten is genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland. 

Lees verder

Opnieuw kerken gesloten in de Achterhoek

De Sint Paulus parochie sluit vier kerken in de Achterhoek. Uiterlijk op 1 januari 2026 moeten de kerkgebouwen in Lievelde, Neede, Rekken en Rietmolen dicht, of eerder als er een nieuwe bestemming is gevonden voor de kerken.

Lees verder

Achterhoekse jeugdkampioen BMX gehuldigd

Fietscrosser Noud Garstenveld werd zondagochtend in het zonnetje gezet bij de Fietscross Club Lichtenvoorde (FCCL). De jonge Achterhoeker werd in mei Nederlands Kampioen BMX op het NK in Haaksbergen in de categorie jongens van 13 jaar.

Lees verder

Inwoners Achterhoek kijken duurzaamheid af

32 eigenaren van duurzame woningen en bedrijven openden zaterdag de deuren tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Geïnteresseerden konden duurzame praktijkvoorbeelden bekijken en ook tips krijgen om energie te besparen.

Lees verder

Ulftenaar haalt ruim 15.300 euro op voor KiKa

Rick Kleinhesselink uit Ulft heeft het afgelopen jaar 15.310 euro opgehaald voor de Stichting KiKa. Zondag 4 november gaat hij samen met 101 andere ambassadeurs voor KiKa de marathon van New York lopen.

Lees verder

Inschrijving races Zwarte Cross liep storm

Crossfanaten voor de Zwarte Cross van 2019 waren er zaterdagochtend wederom heel snel bij. Alle crossklassen waren binnen anderhalve minuut volgeboekt.

Lees verder

Aandacht voor tekort aan pleeggezinnen

Om het nijpende tekort aan pleeggezinnen in de Achterhoek onder de aandacht te brengen zijn deze week op verschillende plaatsen banners en posters opgehangen. Op IKC de Meeander in Varsseveld werd donderdag bij het tekort stilgestaan en gesproken over het belang van goede pleeggezinnen.

Lees verder

Man uit Groenlo vast voor drugshandel

Een 34-jarige man uit Groenlo is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf vanwege het bezit van XTC, de handel in harddrugs en het beledigen van een politieagent. Vier maanden van deze straf hoeft de man niet uit te zitten als hij zich laat behandelen en binnen twee jaar geen nieuwe strafbare feiten pleegt.

Lees verder

Aaltenaar (84) mogelijk slachtoffer babbeltruc

De auto van een 84-jarige Aaltenaar is woensdagmiddag gestolen van de parkeerplaats van de Albert Heijn in Aalten. De bejaarde man is mogelijk het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Lees verder

Achterhoek Cup gaat toekomst evalueren

De Achterhoek Cup is geëvolueerd in een toernooi waarin regionale voetbalclubs hun aanstormend talent een kans geven om zichzelf te laten zien. Door die ontwikkeling en de late afmeldingen van verschillende clubs beraadt de organisatie zich over de opzet van het toernooi in de toekomst.

Lees verder

Barbier Joucke blijft trouw aan Doetinchem

Barbier Joucke Modderkolk wil in Doetinchem wil zijn vakmanschap blijven verbeteren en verfijnen en uiteindelijk doorgeven op een nieuwe generatie herenkappers en barbiers. De Nederlands kampioen en nummer zes van de wereld wil met Joucke's Barbershop aantonen dat hij kwaliteit boven kwantiteit stelt om zo de tand des tijds kan doorstaan.

Lees verder

Berusting na einde Henk Lubberding Classic

De organisatie van de Henk Lubberding Classic heeft berusting gevonden in het feit dat de wielertour geen doorgang meer vindt. Er is definitief een einde gekomen aan de fietswedstrijd die vanuit 's-Heerenberg door heel Gelderland verreden werd en de naam droeg van de voormalig profwielrenner.

Lees verder

Woninginbraken in gemeente Bronckhorst

Volgens de politie Bronckhorst worden er de laatste tijd vele woninginbraken gepleegd in de gemeente. Daarom worden inwoners gewaarschuwd via social media.

Lees verder

Verhaal achter luchtoorlog WOII krijgt vorm

De Stichting Aircraft Research Group Achterhoek geeft in een museum in Hengelo het verhaal achter de luchtoorlog die gevoerd is boven de Achterhoek vorm. In het museum worden verhalen over en restanten van in de streek gecrashte vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog vertoond.

Lees verder

Jeugd Silvolde bouwt eigen horrordoolhof

Jongeren van Streetball de Lichtenberg uit Silvolde hebben in het kader van Halloween zelf een horrordoolhof opgezet. Door een verhaallijn te volgen werden de tientallen bezoekers van alle leeftijdscategorieën zaterdagavond flink aan het schrikken gemaakt tijdens de Strong Horror Night.

Lees verder

Montferland geen kandidaat NK Wielrennen

Montferland wil geen kandidaat zijn voor het NK Wielrennen in 2019 en 2020. Dat laten burgemeester en wethouders in een brief aan de raad weten.

Lees verder

A18 wordt opnieuw een weekend afgesloten

Rijkswaterstaat voert komend weekend opnieuw werkzaamheden uit aan de A18. De weg wordt tussen Doetinchem en Wehl in de richting van Arnhem afgesloten om nieuwe voegen aan te brengen in de brug over de Oude IJssel.

Lees verder

Coverband HIKE is terug van weggeweest

De Achterhoekse coverband HIKE is terug van weggeweest. Na tweeënhalf jaar door het land te hebben getoerd als Saints 'n' Sinners, grijpt de formatie nu terug op de oude succesformule.

Lees verder

De Dennen beste cafetaria van Gelderland

Eeterij De Dennen uit Doetinchem is de beste cafetaria van Gelderland geworden in de Cafetaria Top 100 2018. In de lijst die maandagavond voor de vijftiende keer door Snackkoerier bekend werd gemaakt eindigde de Doetinchemse cafetaria als zevende van Nederland. 

Lees verder

Winterswijkse diervereniging vergrijst flink

De Winterswijkse Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging is naarstig op zoek naar nieuwe leden, omdat de vereniging flink vergrijst. Desondanks waren er op de kleindierenshow van de vereniging zondag maar liefst 410 dieren te bewonderen, 45 meer dan vorig jaar.

Lees verder

De Graafschap in halfvol stadion tegen PEC

De Graafschap treedt dinsdagavond in de tweede ronde van de beker aan tegen PEC Zwolle in een half gevuld stadion. De club verwacht dat zo'n vijfduizend supporters de wedstrijd gaan bijwonen. Dat aantal is ongeveer even hoog als voorgaande jaren, toen seizoenskaarthouders nog gratis naar binnen konden.

Lees verder

Winterswijker valt 12 meter van parkeerdek

Een 13-jarige jongen uit Winterswijk is maandag twaalf meter naar beneden gevallen vanaf het parkeerdek van winkelcentrum Arkaden in Bocholt. De Winterswijker raakte hierbij zwaargewond.

Lees verder

Man steelt herhaaldelijk vlees in Doetinchem

De afgelopen tijd is er door dezelfde man voor honderden euro’s aan vlees gestolen bij een supermarkt aan de Stationsstraat in Doetinchem. De politie is op zoek naar mensen die de persoon herkennen.

Lees verder

Cel voor Zevenaarder met 1,3 miljoen schuld

Een inwoner uit Zevenaar die een schuld van ruim 1,3 miljoen euro open had staan, heeft zich maandagmorgen zelf bij de politie gemeld. De man kon de schuld niet betalen en wordt voor drie jaar opgesloten.

Lees verder

Bernice Sangers nog niet naar Amerika

De 32-jarige bodyfitnesster Bernice Sangers is afgelopen weekend tijdens de kwalificatiewedstrijd in Frankfurt tweede geworden. Door haar tweede plaats loopt de Gendringse bodyfitnesster voorlopig een ticket naar Amerika mis.

Lees verder

De slogan voor Zwarte Cross 2019 is bekend

De editie van de Zwarte Cross 2019 heeft als motto: “Niks is onmogelijk!”. Festivaldirectrice Tante Rikie onthulde maandag de strijdkreet.

Lees verder

Superboeren herdenken overleden supporter

De Boetners en supporters van De Graafschap brachten zaterdagavond, na de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior, een speciaal eerbetoon aan de overleden supporter Gerben Eskes. De dialectband herdacht Eskes met een speciale ‘tribute to Gerben’ en ook werd er een shirt van de overleden Superboer in de supporterskantine opgehangen.

Lees verder

Gemengde gevoelens door horror-McDrive

De McDonald's in Doetinchem is overdonderd door de enorme verkeerschaos die ontstond door de speciale Halloweenactie van de fastfoodketen. Het ingrijpen van de politie om de immense verkeersstroom in goede banen te leiden, riep gemengde gevoelens op bij hamburgergigant.

Lees verder

Verkeerschaos door Halloweenactie McDonald's

Door de Halloweenactie van de McDonald's in Doetinchem is vrijdag een verkeerschaos ontstaan. De politie moest er aan te pas komen om de verkeersstroom te reguleren.

Lees verder

Oud-Gelderlanderpand wordt horecaplein

Het voormalige pand van De Gelderlander dat vanaf 5 november wordt gesloopt, gaat plaats maken voor een open en toegankelijk horecaplein. Het plein dat wordt vernoemd naar de in 2017 overleden Joop Sars, biedt in eerste plaats ruimte voor terrassen, maar gaat enkele malen per jaar ook gebruikt worden voor evenementen.

Lees verder

Gendringse bodyfitnesster wil naar Amerika

De 32-jarige bodyfitnesster Bernice Sangers uit Gendringen wil uitkomen in de Amerikaanse Pro League om zich te plaatsen voor haar ultieme doel, de Mister Olympia-wedstrijd in Las Vegas. Om dit doel te bereiken moet de huidige Nederlands kampioene eerst afrekenen met de concurrentie in een kwalificatiewedstrijd in Frankfurt dit weekend.

Lees verder

Auto-inbrekers gevlucht in Lichtenvoorde

Meerdere auto-inbrekers zijn in Lichtenvoorde in de nacht van woensdag op donderdag ontkomen aan de politie. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden.

Lees verder

Bestuurder scootmobiel vertrekt na ongeval

Een bestuurder van een scootmobiel is op zondag 14 oktober doorgereden na betrokken te zijn bij een verkeersongeval aan de Akkermansbeekweg in Terborg. De politie komt graag in contact met de man.

Lees verder

Onrust in Montferland over begroting

De coalitie in Montferland wil benadrukken dat er in 2019 geen sprake is van bezuinigingen op het sociale domein. De oppositiepartijen stelt op haar beurt dat de coalitie onrust veroorzaakt door het wel over bezuinigingen te hebben in de meerjarenbegroting.

Lees verder

Elf bekeuringen bij controles in Doesburg

Tijdens een controle van de politie Doesburg op woensdag zijn elf boetes uitgedeeld. Twee boetes werden uitgedeeld tijdens een controle op fietsverlichting en de andere negen tijdens een controle bij de Parallelweg, die voor auto's afgesloten is.

Lees verder

Arriva en DRU Cultuurfabriek werken samen

Vervoersmaatschappij Arriva en de DRU Cultuurfabriek gaan tijdens de dag van de Achterhoekse Popmuziek op een muzikale en feestelijke wijze samenwerken. Dit jaar wordt er een nieuwe locatie toegevoegd en is een trein van Arriva het bijzondere podium voor verschillende Achterhoekse muzikanten.

Lees verder

Meer jongeren naar voedselbank Doetinchem

De voedselbank in Doetinchem ziet het aantal jongeren dat aanklopt voor een voedselpakket stijgen. Het instituut ziet dat niet als iets negatiefs, maar merkt dat deze probleemgroep juist beter zichtbaar wordt.

Lees verder

Oude IJsselstreek beloond door provincie

De gemeente Oude IJsselstreek werd dinsdagmiddag door de provincie beloond voor hun bijdrage aan de circulaire economie. De provincie deed dat door een symbolisch estafettestokje aan zowel de gemeente, als aan meerdere bedrijven door te geven.

Lees verder

Traject Sportpark Zuid nog niet ten einde

De opening van Sportpark Zuid in Aalten van afgelopen weekend is volgens het stichtingsbestuur nog niet het einde van het traject. Om in de toekomst de maatschappelijke functie te vergroten wordt er een extra financiële bijdrage van de gemeente verlangd, maar het bestuur krijgt vooralsnog nul op het rekest.

Lees verder

Enkel verliezers in arbitragezaak Te Braak

De zitting van de arbitragezaak tussen het voormalig hoofd jeugdopleidingen Dennis te Braak en De Graafschap diende maandagavond op de KNVB Campus in Zeist. Na afloop gaven beide partijen aan dat deze zaak enkel verliezers kent.

Lees verder

Joucke Modderkolk in wereldwijde top tien

De Doetinchemse barbier Joucke Modderkolk is dit weekend zesde geworden op de International Barber Awards. De doelstelling van de barbier was een top vijf klassering, maar desondanks heerst een trots gevoel bij zijn collega’s.

Lees verder

Achterhoek Orion simpel langs Advisie SSS

Achterhoek Orion heeft zaterdag simpel gewonnen van Advisie SSS. Thuis tegen de Barnevelders werd het 3-0.

Lees verder

Man overleden bij brand in wooncentrum Didam

Een 88-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een brand in wooncomplex De Ent in Didam. Ondanks grootschalige inzet van de hulpdiensten kon de bewoner niet worden gered.

Lees verder

De Graafschap boekt ingecalculeerd verlies

De Graafschap heeft over het afgelopen seizoen een operationeel verlies geleden van 750.000 euro. De club laat weten dat het tekort over het jaar in de Jupiler League niet als een verassing komt.

Lees verder

Zevenaar speelt in op vernieuwde snelwegen

Zevenaar past de komende jaren toegangswegen aan om straks beter aan te kunnen sluiten op de vernieuwde snelwegen. Met het verlengen van de A15 en het verbreden van de A12 verandert de verkeersstroom in en rond Zevenaar.

Lees verder

Geen plek voor veroordeelde Harrevelder (18)

Een 18-jarige man uit Harreveld is door de Rechtbank Gelderland veroordeeld voor een zestal geweldsdelicten. Hij kreeg naast een jeugddetentie van 165 dagen een voorwaardelijke jeugd tbs-maatregel opgelegd, maar een behandelplek is nog niet gevonden.

Lees verder

Wesenthorst in touw voor goede doelen

Honderden kinderen van de locatie Wesenthorst van het Almende College klommen en klauterden over obstakels, om geld op te halen voor Dierencentrum Achterhoek en Vereniging Aangepast Sporten de Achterhoek. De goede doelen voor de obstacle run werden door de scholieren op een democratische manier gekozen.

Lees verder

Gestolen drumstel terug bij Bennie Jolink

Het gestolen drumstel van de band Normaal is terug in de Achterhoek. Het instrument verdween na het afscheidsconcert van de band, maar werd door twee enthousiaste Normaal-fans uit Noord- Brabant weer teruggebracht.

Lees verder

Zevenaar presenteert nieuw gemeentewapen

Het nieuwe wapen van de fusiegemeente Zevenaar is door het college voorgesteld aan de raad. Na de fusie met Rijnwaarden in januari van dit jaar was de nieuwe gemeente op zoek naar een wapen.

Lees verder

Slöetjes naar troostfinale WK volleybal

De Varsseveldse volleybalster Lonneke Slöetjes is er vrijdagochtend met het Nederlandse damesteam niet in geslaagd om de finale van het WK volleybal te halen. In de halve finale was Servië met 3-1 te sterk voor het Nederlands team.

Lees verder

Joucke Modderkolk in internationale finale

Joucke Modderkolk van Joucke's Barbershop uit Doetinchem is doorgedrongen tot de 'Grand Final' van de International Barber Awards. De barbier uit Doetinchem gaat dit weekend in het Duitse Neurenberg live op het podium de strijd aan met negentien finalisten uit elf landen.

Lees verder

Chemische wapens-eenheid oefent in regio

Het nationaal chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair-team van de Landmacht oefende donderdagmiddag in het buitengebied van Winterswijk. Er werd een situatie nagebootst waarin mogelijk chemische of biologische wapens ingezet zouden zijn.

Lees verder

Zus overleden soldaat bezoekt Megchelen

Enkele Achterhoekers hebben de familie gelokaliseerd van een Engelse soldaat die vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog overleed bij Megchelen. Zij nodigden de zus woensdag uit voor een indrukwekkend bezoek aan de plek des onheils.

Lees verder

Roulatieformatie Hooked brengt plaat uit

De Achterhoekse roulatieformatie Hooked bestaat vijf jaar. Ter ere van dit jubileum is er donderdag een cd en vinylplaat uitgebracht met vier eigen nummers van vier Achterhoekse formaties.

Lees verder

Herfstfair in Ulft trekt mensen uit isolement

De Herfstfair die woensdag plaatsvond in de SSP-HAL in Ulft hoopt mensen te motiveren om te werken aan een betere toekomst. Met een banenmarkt, diverse workshops en sollicatietips wil de organisatie mensen uit hun isolement halen en actief betrekken bij de samenleving.

Lees verder

Te Braak tegenover De Graafschap in Zeist

Dennis te Braak en De Graafschap staan maandag tegenover elkaar tijdens een arbitragezaak in Zeist. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding eist een ontslagvergoeding, terwijl de Doetinchemse voetbalclub op haar beurt een bedrag eist als compensatie voor een cursus.

Lees verder

Graafschap College opent nieuw gebouw

Het Graafschap College heeft dinsdagmiddag het nieuwe gebouw voor de opleidingen Sport en Bewegen en Defensie en Veiligheid geopend. Naast de opleidingen nemen ook Sportservice Doetinchem en SportmedX hun intrek in het nieuwe pand op Sportpark Zuid.

Lees verder

Nieuwenhuis naar wereldbeker in Bern

Veldrijder Joris Nieuwenhuis is door de Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de selectie voor de derde wereldbekerwedstrijd veldrijden van het seizoen in het Zwitserse Bern. De Zelhemse coureur van het Sunweb Development Team reed dit seizoen al twee keer in de top tien in drie veldritten bij de eliterenners.

Lees verder

Taxusopbrengst voor chemotherapiën lager

De opbrengsten van gesnoeide taxussen in Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek zijn lager uitgevallen dan verwacht. Het snoeisel van de taxus wordt in de zomermaanden verzameld, omdat het in die periode de werkzame stof Taxol bevat, die gebruikt kan worden voor chemotherapiën.

Lees verder

Bonnenregen tijdens controle-actie politie

Motorrijders van de politie hebben afgelopen weekend een handhavingsactie uitgevoerd op N-wegen in de gemeenten Aalten, Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland. Hierbij werden in totaal 66 bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder

Brandje legt stuk berm in de as bij Beltrum

Nabij de voetbalvelden van Vios Beltrum is maandag een brandje uitgebroken. De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te doven.

Lees verder

Golfers halen geld op voor kankeronderzoek

Golfers in de Achterhoek hebben tijdens GolfdagBergh 2018 een bedrag van 45.000 euro opgehaald voor het goede doel. De organisatie is tevreden met het geld voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

Lees verder

Politieoproep voor gestolen mountainbikes

Via Facebook heeft de politie Doetinchem foto’s gedeeld van mogelijk gestolen mountainbikes. Mensen die de mountainbikes herkennen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.

Lees verder

Herfstloop Wehl bevordert structurele beweging

De Herfstloop moet inwoners uit Wehl en omstreken bevorderen om structureel te gaan bewegen. Zo’n 300 deelnemers deden afgelopen zondag mee aan het hardloopevenement waarbij de sportievelingen onder andere door de Wehlse Bossen liepen. Daarnaast wil de organisatie enkele kinderen, die om financiële redenen niet kunnen sporten, ondersteuning bieden.

Lees verder

De Graafschap gaat planken Amphion op

Ter ere van het 65-jarig jubileum van de De Graafschap heeft een groep supporters van de Doetinchemse eredivisionist een voorstelling vol verhalen gemaakt, die 5 en 6 januari gespeeld gaat worden in het Doetinchemse Amphion Theater. Het stuk genaamd #Veuraltied, een prijzenkast vol verhalen moet daarnaast ook een nieuw publiek naar het Amphion trekken.

Lees verder

Acht boetes bij alcoholcontrole Doetinchem

De politie heeft zaterdag in Doetinchem de handen vol gehad aan bestuurders die met een slok op achter het stuur stapten. Dat begon ’s middags met een bestuurder die een stopteken negeerde.

Lees verder

Stichting volgende stap voor DRU-terrein

De DRU Cultuurfabriek, SSP-HAL en Galerij bij de Boeken in Ulft worden als het aan het college van Oude IJsselstreek ligt vanaf het nieuwe jaar ondergebracht in één stichting. Na een bezuinigingsslag vorig jaar, ziet de gemeente deze stap als een onderdeel van het traject richting een volwassen, zelfstandig DRU-terrein.

Lees verder

Achterhoekse breekt door op Fashionweek

Fedde Betting uit Vragender timmert hard aan de weg om internationaal topmodel te worden. De 18-jarige Achterhoekse verwezenlijkt haar meisjesdroom, nadat ze begin 2017 werd gescout door IBTM Models tijdens een dagje winkelen in Amsterdam.

Lees verder

Winterswijker vast voor vernieling ruit

Een 51-jarige inwoner van Winterswijk is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor de vernieling van een ruit. Dit gebeurde bij een woning aan de Plataanlaan in zijn woonplaats.

Lees verder

Museum MORE vereerd met prestigieuze prijs

Museum MORE in Ruurlo heeft donderdag de Sacha Tanja Penning ontvangen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie die een belangrijke rol speelt op het gebied van figuratieve kunst.

Lees verder

Nieuw leven voor digitale vastgoedetalage

Anderhalf jaar na de lancering van Vastgoedetalage Achterhoek hebben tien van de veertien panden die aangeboden werden een nieuwe invulling gekregen. De samenwerkende gemeenten kunnen niet aantonen dat dit door de website komt, maar zijn wel voornemens om de etalage in de lucht te houden.

Lees verder

Arriva komt forens tegemoet met extra trein

Arriva gaat een extra vroege trein vanuit Winterswijk naar Zutphen laten rijden op werkdagen, zodat de aansluiting op de treinen naar de Randstad beter aansluit. Daarnaast gaat de vervoerder op zaterdag experimenten met een nachttrein.

Lees verder

Opgevoerde scootmobiels op Zwarte Cross

De Feestfabriek heeft donderdag de nieuwe crossklassen voor de aankomende editie van de Zwarte Cross bekend gemaakt. Creatieve geniën kunnen hun talenten los gaan laten op ontwerpen voor de Minder Valideklasse en de Krangklasse.

Lees verder

Duo aangehouden na diefstal in Winterswijk

Een 39-jarige vrouw uit Winterswijk en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden voor winkeldiefstal. Ze werden op heterdaad betrapt in de woonplaats van de vrouw.

Lees verder

Tweede editie Sportverkiezing in Amphion

De Doetinchemse Sportverkiezing krijgt een vervolg. Na de debuuteditie van vorig jaar, is Schouwburg Amphion op maandagavond 28 januari wederom decor voor de prijsuitreiking.

Lees verder

Lauw ontvangst voor het dialectconvenant

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft woensdag samen met afgezanten van provincies een convenant getekend waarmee het Nedersaksisch als een officieel onderdeel van de Nederlandse taal wordt erkend. Hoewel de hoop bestaat dat de uitstervende taal daarmee meer bescherming krijgt, zien voorvechters Optimaal FM-dj Alard Ross en Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper het als mosterd na de maaltijd.

Lees verder

Blik op Montferland bij vervolgstap in fusie

Inwoners van Zeddam en Braamt richten hun blik op Montferland voor de volgende stap in de aanstaande fusie tussen de voetbalverenigingen. Leden van Sint Joris stemden vorige week unaniem in met de voorgenomen fusie met vv Zeddam met Sportpark De Padevoort als thuisbasis.

Lees verder

Voetballende politieagenten in Achterhoek

Internationale politieagenten zijn deze week in de Achterhoek neergestreken, niet om boeven te vangen, maar om ballen te vangen. Dienders van over de hele wereld zijn naar Eibergen, Groenlo en Lichtenvoorde gekomen om met elkaar de strijd aan te gaan tijdens de 36e editie van het World Peace Indoor Soccer Tournament.

Lees verder

Nieuwe Doetinchemse schoolbieb geopend

De nieuwe schoolbibliotheek van Het Noorderlicht is dinsdagochtend op feestelijke wijze geopend door wethouder Maureen Sluiter. De nieuwe voorziening moet het makkelijker maken voor leerlingen van de Doetinchemse school om boeken te lenen en het lezen zo bevorderen.

Lees verder

Hal Didam wordt thuis voor verenigingen

De nieuwe sporthal van Margriet is zaterdag onder grote belangstelling geopend in Didam. Na een traject van meer dan tien jaar moet de hal een thuis zijn voor de turners en gymnasten, maar ook voor andere verenigingen uit de gemeente Montferland.

Lees verder

Zaterdag van Mañana Mañana uitverkocht

De zaterdagkaarten voor het festival Mañana Mañana zijn binnen twee dagen uitverkocht. Maandag ging het laatste dagkaartje over de toonbank.

Lees verder

ONK Boerengolf terug naar geboortegrond

Het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf keerde dit weekend terug naar haar Achterhoekse roots. Internationale teams streken neer in Lievelde om de beste te worden met de klomp en de bal.

Lees verder

Nandoes gestolen van boerderij in Sinderen

Zeven pasgeboren nandoes zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen van het erf van de familie Bekker in het buitengebied van Sinderen. Dieven moesten door een bietenveld lopen en een hekwerk kapot knippen om bij de Zuid-Amerikaanse loopvogels te komen.

Lees verder

Vondst illegaal vuurwerk in Winterswijk

De politie heeft vrijdagmiddag een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen in Winterswijk. Vorige week werden er op meerdere locaties in dezelfde gemeente ook al zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Lees verder

Toegankelijkheid Oude IJsselstreek getoetst

Oude IJsselstreek wil Hardenberg naar de kroon steken als meest toegankelijke gemeente van Nederland. Met de aanstaande lancering van de app Ongehinderd kunnen minder validen beoordelingen geven aan openbare gebouwen in de gemeente, in de hoop dat toegankelijkheid van onder af wordt opgepakt.

Lees verder

Opnieuw verhoging woonlasten Montferland

Montferland gaat de aankomende vier jaar werk maken van de in het coalitieakkoord gepresenteerde plannen over onder meer het centrum van Didam en de Bloemenbuurt. Uit de begroting, die vrijdag werd gepresenteerd, blijkt echter ook dat wonen in de gemeente duurder gaat worden.

Lees verder

De Graafschap presenteert eerste eSporters

Julian van den Berg en Dani Visser zijn de allereerste eSporters van De Graafschap. Door de promotie naar de Eredivisie komen de Superboeren dit seizoen verplicht uit in de Edivisie en daarvoor riep de Doetinchemse club de hulp in van het eSports-team van Ruud Gullit.

Lees verder

Groeiend ‘Langer Thuus’ in de race voor prijs

Het project ‘Langer Thuus’ dat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in de Achterhoek uitvoert is in de race voor de Jan van der Heydenprijs. Na een proefperiode in Winterswijk krijgen maximaal duizend huishoudens volgend jaar sensoren in hun woning met als doel om langer thuis te blijven wonen.

Lees verder

Oude IJsselstreek verwacht fors tekort

De gemeente Oude IJsselstreek verwacht op basis van huidige cijfers een tekort van ruim vier miljoen in het sociaal domein. Dat blijkt uit de programmabegroting ‘Met lef’ die donderdag door de gemeente is gepresenteerd.

Lees verder

Iselinge beste pabo van Oost-Nederland

Iselinge Hogschool in Doetinchem is volgens de 'Keuzegids HBO 2019' de beste pabo van Midden- en Oost-Nederland. Op de landelijke ranglijst hoeft de Doetinchemse pabo alleen de lerarenopleiding van Hogeschool 'de Kempel' uit Helmond voor zich te dulden.

Lees verder

Keemink verkiest Modena toch boven Orion

Wessel Keemink komt toch niet naar Achterhoek Orion. De spelverdeler en de Doetinchemse volleybalclub hadden afgesproken dat Keemink het team na het WK zou versterken, maar Keemink kreeg een aanbieding van topploeg Modena en gaat nu voor het Italiaanse avontuur.

Lees verder

Senioren voorgelicht over babbeltrucs

Senioren uit Oost Gelre zijn woensdag voorgelicht over babbeltrucs. Verschillende instanties lieten tijdens een speciale voorlichtingsmiddag zien hoe je ouderen in de val kunt lokken, zodat ze zich in de toekomst bewust zijn van de gevaren.

Lees verder

Dierendag wederom in oud dierencentrum

Dierencentrum Achterhoek stelt donderdag opnieuw haar oude deuren open op nationale dierendag. Het asiel voor de acht gemeenten in de Achterhoek is al tien jaar bezig met plannen voor een nieuw pand, maar er zit nog altijd weinig schot in de zaak.

Lees verder

Berkelland wil splitsing beperkt toestaan

Het college van Berkelland wil woningsplitsing in het buitengebied onder voorwaarden toestaan. Volgens de gemeente is het van belang om de leefbaarheid te behouden en versterken.

Lees verder

Veel bijval voor oproep om fietsverlichting

Eddie Assinck, woonachtig in Oost Gelre, heeft dinsdag een oproep op Facebook gezet om aandacht te vragen voor goede verlichting op de fiets. De automobilist reed dinsdagochtend over de Vredenseweg in Groenlo en wist een aanrijding met een fietsster ternauwernood te voorkomen, wat hem aanzette tot het schrijven van een bericht op sociale media. 

Lees verder

Groen licht voor hbo-studie in Achterhoek

Iselinge Hogeschool en het Graafschap College hebben groen licht gekregen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie om een tweejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau te beginnen. De opleiding Pedagogisch Educatief Professional, die qua niveau tussen mbo-4 en hbo bachelor in zit, start in februari 2019.

Lees verder

A18 tussen Varsseveld en Wehl aangepakt

Het groot onderhoud aan de snelweg A18 tussen Varsseveld en Wehl is afgelopen weekend gestart. Verkeer moet naar verwachting tot woensdag 24 oktober rekening houden met afsluitingen, snelheidsbeperkingen en omleidingen.

Lees verder

Orion promoot Achterhoek via nieuwe naam

Volleybalclub Orion uit Doetinchem presenteerde maandagavond de nieuwe naamsponsor, waardoor het vanaf dit seizoen verder gaat als Achterhoek Orion. Het financiële gat dat voormalig sponsor Seesing Personeel liet wordt onder meer opgevangen door meerdere nieuwe sponsoren.

Lees verder

Gaanderenaar gaat provinciale SP leiden

Peter de Vos uit Gaanderen is voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland, die op 20 maart 2019 gehouden worden. De Vos is al Statenlid en was in het verleden onder meer jarenlang voorzitter van de Doetinchemse SP-afdeling.

Lees verder

's-Heerenbergenaar krijgt titel 'Koning Toto'

Een inwoner van 's-Heerenberg is maandag tot Koning Toto gekroond. De gelukkige won zaterdag duizenden euro's met een juiste combinatie van weddenschappen.

Lees verder

Gaanderense behaalt doel op EK beroepen

Grafisch vormgeefster Manon Sprenkeler uit Gaanderen heeft haar doel van het behalen van een medal of excellence op het EK voor beroepen verwezenlijkt. De Gaanderense greep met met haar vierde plek op het toernooi in Boedapest net naast een podiumplaats.

Lees verder

Uitgeschakeld Hercules kijkt tevreden terug

De tafeltennissers van TTV Hercules hebben ondanks een goed optreden van voormalig topspeler Trinko Keen niet de tweede ronde bereikt van de Europacup. Toch kijken de Terborgenaren met een tevreden gevoel terug op het toernooi in Brussel.

Lees verder

Kasteel Huis Bergh decor Sinterklaasfilm

Kasteel Huis Bergh is decor voor de film Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus. De film werd opgenomen in aanloop naar de Sinterklaasperiode.

Lees verder

VV Doetinchem klimt met Noord uit een dal

De revitalisatie van sportpark De Bezelhorst in Doetinchem biedt kansen voor VV Doetinchem en de omliggende wijken. De voetbalvereniging ziet na jaren van krimp kans om op te klimmen uit een dal en wil de omliggende buurten meenemen.

Lees verder

Groenlo heeft weer een eigen bierbrouwerij

Na twee jaar van voorbereiding is vrijdag het Brouwersnös officieel geopend. Groenlo kent daardoor weer een ambachtelijke bierbrouwerij en is na het vertrek van bierbrouwerij Grolsch nu weer een actieve bierstad.

Lees verder

Man uit Heerlen opgepakt in Lichtenvoorde

Een 35-jarige man uit Heerlen is vrijdagmiddag op een bedrijventerrein in Lichtenvoorde aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit hebben van harddrugs en munitie.

Lees verder

Berg afval gedumpt op straat nabij Kilder

Op de Stroombroekweg in Kilder is een flinke hoeveelheid afval gedumpt. In de berm lagen vrijdagochtend meer dan tien autobanden, daarnaast was op de weg een ware afvalberg achtergelaten.

Lees verder

Politie Winterswijk vindt illegaal vuurwerk

De politie in Winterswijk heeft donderdagmiddag op verschillende locaties binnen de gemeente zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Hoe de agenten het illegale vuurwerk op het spoor zijn gekomen, wil de politie niet melden.

Lees verder

Nieuw uiterlijk voor centrum van Varsseveld

Oude IJsselstreek laat kritisch kijken naar de invulling voor het centrum van Varsseveld door een centrumvisie op te stellen. De gemeente wil vanuit de ontwikkeling van de oude zuivelfabriek kijken naar de beste invulling voor het centrumgebied.

Lees verder

St. Ludgerparochie stoot zestal kerken af

De St. Ludgerparochie stoot de komende jaren een zestal kerkgebouwen af in het oosten van de Achterhoek. Het gaat om katholieke gebedshuizen in Aalten, Bredevoort, Harreveld, Mariënvelde, Meddo en Vragender.

Lees verder

Brug over Oude IJssel bij Hoog-Keppel dicht

De ophaalbrug over de Oude IJssel bij Hoog-Keppel wordt komende week afgesloten. Van maandag tot vrijdag kunnen weggebruikers geen gebruik maken van de oversteek.

Lees verder

Beeldvormende raad over Domus in Wehl

Doetinchem organiseert op 30 oktober een beeldvormende raadsvergadering over daklozenopvang Domus in Wehl. De vergadering wordt georganiseerd op verzoek van de gemeenteraad.

Lees verder

Rico Verhoeven brengt scholen in beweging

Kinderen op verschillende basisscholen in Doetinchem hebben woensdag tijdens de 10@10 challenge bewogen in de klas. Tijdens de Nationale Sportweek moeten kinderen meer in beweging komen. Speciaal voor deze dag heeft bokser Rico Verhoeven een 10-minuten workout opgenomen die ook op basisschool OBS Mozaïek werd uitgevoerd.

Lees verder

Raadsleden op toer door coulisselandschap

De Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) en Natuurmonumenten nemen op 12 oktober tien Achterhoekse raadsleden mee op toer. De organisatie wil de deelnemers met eigen ogen laten zien hoe het coulisselandschap in de regio achteruit gaat.

Lees verder

Doetinchem pakt Kruisberg en Gaanderen aan

Doetinchem wil in de komende periode Gaanderen en het gebied tussen de Kruisberg en het huidige Slingeland Ziekenhuis aanpakken. Volgend jaar moet een eerste gebiedsvisie zijn opgesteld.

Lees verder

Doetinchem voorziet risico's in begroting

Doetinchem heeft voor het jaar 2019 heeft een begroting gepresenteerd met een 'gezond financieel meerjarenperspectief'. De gemeente laat wel weten financiële risico's te zien op het gebied van ICT en het sociale domein.

Lees verder

Oktoberfest Zeddam mag niet in Zandgat

Het Oktoberfest in Zeddam moet noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe locatie. Op last van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland mag het evenement niet in het Zandgat worden gehouden. De plek zou namelijk niet goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten.

Lees verder

Festival promoot wandelen in Doetinchem

Verschillende wandelgroepen kwamen afgelopen weekend samen tijdens de eerste editie van Wandel Festival Doetinchem. Door middel van laagdrempelige wandeltochten met verschillende afstanden, wil de organisatie wandelen in de gemeente nog meer promoten.

Lees verder

Zwarte Cross wint nieuwe Festileaks-award

De Zwarte Cross heeft de award voor ‘Beste Randprogramma’ van Festileaks gewonnen. Het festival uit Lichtenvoorde kreeg een 9,2 voor de prijs in de categorie die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Lees verder

SamenLoop haalt tienduizenden euro's op

Honderden deelnemers hebben zaterdag en zondag op de baan van Atletico ’73 in Gendringen rondes gelopen tijdens de Samenloop voor Hoop in Oude IJsselstreek. In totaal haalde het evenement ruim 64.000 euro op voor de bestrijding van kanker.

Lees verder

Inbreker direct gepakt dankzij alerte burger

Een inbreker is maandagavond op heterdaad aangehouden in Doetinchem. De 54-jarige man uit Haarlem werd gezien door een alerte getuige, die direct de politie informeerde.

Lees verder

Doetinchemmers gepakt voor drugshandel

Twee mannen en een vrouw uit Doetinchem zijn opgepakt in verband met een groot onderzoek naar drugshandel. Volgens de politie zijn eerder al drie personen uit Doesburg aangehouden in dezelfde zaak.

Lees verder

Carnavalsgroep Didam houdt moed na brand

De leden van de door een brand getroffen Didamse carnavalsgroep Deurdraaiers houden de moed erin dat ze volgend jaar alsnog met het carnaval mee kunnen rijden. De brand verwoestte zaterdag hun bouwschuur, wagen en apparatuur.

Lees verder

RKZVC wint Achterhoekse derby in hoofdklasse

RKZVC heeft de Achterhoekse derby in de hoofdklasse zondagmiddag gewonnen van Sportclub Silvolde. De bezoekers uit Zieuwent waren met 1-3 te sterk voor de ploeg van trainer Dennis van Beukering.

Lees verder

Feyenoord geeft Grol clinic voor verjaardag

SV Grol bestond dinsdag honderd jaar, reden voor een week vol met feesten, herdenkingen en recepties. Feyenoord gaf de Groenlose voetbalclub zaterdag als speciaal verjaardagscadeau een clinic voor jeugdspelers op sportpark Den Elshof cadeau.

Lees verder

Stijgende populariteit van Achterhoekse wijn

Achterhoekse wijnboeren zijn deze week begonnen met het oogsten van hun druiven, na een zomer die een mogelijk topjaar in kan luiden. De populariteit en kwaliteit van Achterhoekse wijn lijkt volgens experts te stijgen.

Lees verder

Stekker verbindt Doetinchem en Duitse Wesel

Met het koppelen van twee stekkers is de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en het Duitse Wesel vrijdag officieel in gebruik genomen op de grens bij Voorst. Na ruim twee jaar aan werkzaamheden en procedures tot aan de Raad van State is het project daarmee voorlopig voltooid.

Lees verder

OBW in rouw na overlijden clubman Jos (59)

Voetbalvereniging OBW uit Zevenaar heeft alle duels en evenementen voor komend weekend afgelast na het overlijden van kantinecoördinator en clubman Jos de Veer. Afgelopen donderdagavond overleed De Veer op 59-jarige leeftijd aan hartfalen terwijl hij bij OBW was.

Lees verder

Alex de Crook weg bij San Jose Earthquakes

Alex de Crook is na een klein half jaar vertrokken als assistent-trainer bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes. In het kielzog van de ontslagen Zweedse trainer Mikael Stahre verlaat de Terborgenaar de MLS-club.

Lees verder

Molen in ’s-Heerenberg heroverd op natuur

De vervallen beltmolen in ’s-Heerenberg krijgt na een grondige renovatie een nieuw leven. Het door de natuur overwoekerde rijksmonument wordt voor een kleine vier ton opgeknapt, waarna het publiek hernieuwd kennis kan maken met de tweehonderd jaar oude molen.

Lees verder

Van Haarlem ambitieus na schok op het WK

Daan van Haarlem blijft ambitieus na de wereldprestatie van Oranje op het WK Volleybal. Na overwinningen tegen toplanden Frankrijk (3-2) en Brazilië (3-1) wacht komend weekend de tweede ronde voor het Nederlandse team.

Lees verder

Vormgeefster uit Gaanderen mikt op EK-titel

Grafisch vormgeefster Manon Sprenkeler uit Gaanderen gaat voor de titel op het 'EK voor beroepen' in Budapest, nadat ze in maart Nederlands kampioen 'Graphic Design' werd. Naast het winnen van de titel heeft Sprenkeler nog een duidelijk doel voor ogen op het Europese toernooi.

Lees verder

Miljoenentekort op zorg in Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek stevent zonder ingrijpen de komende jaren af op een miljoenentekort op het sociaal domein. Over het jaar 2018 verwacht de gemeente al een tekort van 2,8 miljoen euro te hebben.

Lees verder

Dalende lijn in WW-uitkeringen zet door

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is ten opzichte van een jaar geleden met een kwart gedaald. In vergelijking met vorige maand bleef het aantal verstrekte uitkeringen volgens het UWV echter nagenoeg gelijk.

Lees verder

Binnenstad Doetinchem open voor fietsers

Na een volgens de gemeente geslaagde pilot met fietsen in het centrum van Doetinchem is woensdagochtend een bord onthuld, waarmee de regels voor binnenstadbezoekers duidelijk worden. Uit onderzoek van onderzoeksbureau STIPO bleek dat het merendeel positief is, maar de bezoekers zijn niet uitsluitend enthousiast.

Lees verder

G-voetballers genieten op toernooi in Didam

Spel- en Sportinstuif Gehandicapten ‘De Liemers’ biedt G-voetballers al ruim 25 jaar de kans om onderling te strijden in Didam. Deelnemers tot ver buiten de regio togen dit weekend richting sporthal De Muizenberg voor het toernooi.

Lees verder

Deelname Europacup is al prijs voor Hercules

De tafeltennissers van TTV Hercules uit Terborg bekronen hun eredivisieseizoen met een unieke gebeurtenis, het debuut in de Europacup. Om goed beslagen ten ijs te komen hebben ze voormalig topspeler Trinko Keen gestrikt om de gelederen te versterken.

Lees verder

Drie jonge criminelen uit Doetinchem vrij

Een van de twaalf opgepakte criminele jongeren blijft voorlopig in de cel zitten. De voorlopige hechtenis van drie andere jonge Doetinchemse criminelen is dinsdag tijdens een pro-formazitting opgeheven.

Lees verder

Veel hinder verwacht door werk aan A18

Weggebruikers moeten vanaf 28 september een kleine maand rekening houden met ernstige hinder op de snelweg A18 tussen Varsseveld en Wehl. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit, waarvoor gedeelten van de snelweg worden afgesloten.

Lees verder

Koemans pakt zijn derde NK-titel op rij

Bokser Stanley Koemans is maandagavond Nederlands kampioen geworden in de klasse superzwaargewicht. De Zelhemmer rekende in de finale af met Kilat Hallie uit Alkmaar en pakte zo zijn derde titel op rij.

Lees verder

Sportclubs werven leden met sportmarkt

Met een sportmarkt in de binnenstad probeerden ongeveer veertig Doetinchemse sportclubs zaterdag nieuwe leden te werven voor het aanstaande seizoen. De markt betekende tegelijkertijd de aftrap voor de Nationale Sportweek.

Lees verder

Celstraf voor man uit Zelhem na oplichting

Een 52-jarige man uit Zelhem is samen met twee medeplegers veroordeeld tot een gevangenisstraf. De mannen maakten door oplichtingspraktijken geld afhandig van slachtoffers.

Lees verder

Stanley Koemans wil rentree in Bundesliga

De Zelhemse bokser Stanley Koemans wil zichzelf opnieuw in de kijker spelen bij Duitse clubs om voor het tweede seizoen op rij uit te kunnen komen in de Bundesliga, nu zijn voorgaande club Chemnitz niet meer uitkomt op het hoogste niveau. De eerste mogelijkheid voor een goed resultaat dient zich maandagavond aan, in de vorm van de finale van het NK in de klasse superzwaargewicht.

Lees verder

Hessenbad sluit bijzonder zomerseizoen af

Het Hessenbad in Hoog Keppel sluit het bijzondere zwemseizoen van 2018 zondag af. Het baas-hondzwemmen is de laatste activiteit die plaatsvindt, net nu de zomer volgende week terugkeert.

Lees verder

Politie haalt ijzeren balk van spoor bij Woold

Politieagenten hebben zaterdagavond een metalen balk van het spoor gehaald bij Winterswijk Woold. De balk was door een getuige opgemerkt aan de Klandermansweg in de buurt van een overweg.

Lees verder

Ronkende motoren op Oldtimerfestival Meddo

Voor de 25e keer wordt dit weekend het Oldtimerfestival georganiseerd in Meddo. De organisatie verwacht dat zo’n vijfduizend bezoekers de ogen uitkijken naar de bonte verzameling trekkers, busjes, brommers en meer.

Lees verder

Amphion opent laagdrempelig jubileumjaar

Theater Amphion in Doetinchem bestaat vijftig jaar en viert dat. Dit weekend is er een jubileumweekend en ook in het programma is er ruimte voor voorstellingen waarbij laagdrempeligheid voorop staat om zo de binding met de regio te versterken.

Lees verder

Sportlessen voor ouderen in Doetinchem

Sportservice Doetinchem streeft ernaar om zoveel mogelijk ouderen twee dagen per week te laten sporten. Om dit te bewerkstelligen gaat de organisatie in alle wijken in de stad speciale lessen aanbieden.

Lees verder

Jeugd uit regio leert over oorlog en vrede

Kinderen van zes basisscholen uit de regio maakten woensdagmiddag kennis met verhalen over oorlog en vrede bij de aftrap van de Peace Poster Contest in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Door te luisteren naar ervaringen van mensen die oorlog hebben meegemaakt en actief aan de slag te gaan met het thema 'Aardig zijn helpt' werden de kinderen bewust gemaakt van de kracht van vrede.

Lees verder

Trouw-illustrator exposeert in Breedenbroek

Kunstenares Suzan Hijink uit Bredevoort opent op 22 september haar expositie in Breedenbroek. De 21-jarige illustrator werkt in het dagelijks leven voor dagblad Trouw en laat in Galerie 21 onder meer haar werk voor die krant zien.

Lees verder

Toiletgebouw De Bleek open voor gebruik

Het openbare toilet op De Bleek in Doetinchem is sinds deze week open voor gebruik. Het gebouw stond er al vanaf eind augustus, maar de gemeente moest wachten op de aansluiting op het riool- en stroomnetwerk.

Lees verder

Jong Oranje tevreden over De Vijverberg

Jong Oranje heeft de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Schotland dinsdagavond met 1-2 verloren. Hoewel plaatsing voor het EK nagenoeg onmogelijk lijkt, is er zowel bij De Graafschap als het nationale jeugdteam na een jaar tevredenheid over stadion De Vijverberg als vaste thuisbasis.

Lees verder

Elise van Staveren (17) geeft zichzelf bloot

De 17-jarige Elise van Staveren uit Sinderen is één van de jongste kunstenaressen van Nederland met een eigen expositie. Haar provocerende en expliciete kunst schildert ze zelf af als simpelweg een onderdeel van haar persoonlijkheid. Als student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht werkt ze, onder meer met steun van Stichting Pak An, aan haar naam in de kunstwereld. REGIO8 sprak haar in het kader van een korte documentaire.

Lees verder

Nachtelijke afsluiting op N18 bij Groenlo

De N18 tussen Groenlo en Enschede gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag op slot. In opdracht van Rijkswaterstaat worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de weg.

Lees verder

Gevaarlijke gassen vrijgekomen in Eibergen

Op een agrarisch bedrijf in Eibergen zijn woensdagmiddag gevaarlijke kuilgassen vrijgekomen. Door de extreme droogte van de afgelopen maanden ontstaan ophopingen van gas in maiskuilen.

Lees verder

Doetinchem is officieel Fairtrade Gemeente

Doetinchem is vanaf woensdag officieel een Fairtrade Gemeente. Nadat vrijwilligers zich twee jaar lang hebben ingezet om het predicaat binnen te slepen, werd langs de Zelhemseweg een officieel bord geplaatst.

Lees verder

Geschiedenis in bordvorm terug in Terborg

Het gedicht ‘Mijn Achterhoek’ van woordkunstenaar Jan Steen bij de kasteelmuur in Terborg is het negende plakkaat van het bordenproject van Terborgs Belang. De geschiedenis van het stadje komt door de borden steeds meer terug in het straatbeeld.

Lees verder

Hennepdrogerij opgerold nabij Winterswijk

In Winterswijk is dinsdagmiddag een hennepdrogerij opgerold. Ter plaatse zijn twee personen aangehouden.

Lees verder

Politie pakt fietsdiefstal in Doetinchem aan

De politie hoopt de dalende lijn in fietsdiefstallen in de regio Achterhoek-West door te trekken. Om het publiek extra te informeren over de risico’s van fietsdiefstal en met name de diefstal van accu’s, werd een preventiemiddag georganiseerd op het Simonsplein in Doetinchem.

Lees verder

Van Haarlem streept zijn volleybaldromen af

Daan van Haarlem staat aan de vooravond van het Wereldkampioenschap volleybal in Italië en Bulgarije. De 29-jarige Doetinchemmer maakt, net als bijna al zijn teamgenoten bij het Nederlands team, zijn debuut als selectiespeler op het hoogste mondiale podium.

Lees verder

Dik dossier over probleemjeugd Doetinchem

De politie in Doetinchem is tevreden over het effect van de grootschalige politieactie tegen jeugdcriminaliteit. In de maand juni werden in totaal twaalf jongeren opgepakt voor delicten als zware mishandeling en afpersing.

Lees verder

Brandweer Didam viert 200-jarig jubileum

Brandweer Didam vierde zondag haar 200-jarig jubileum. De kazerne werd opengesteld voor publiek dat zich kon vergapen aan een expositie over de geschiedenis van de post en aan een defilé van oude en nieuwe brandweervoertuigen dat door de voormalige gemeente Didam trok.

Lees verder

Swim to Fight Cancer haalt ruim een ton op

Swim to Fight Cancer 0314 heeft zondag 128.739 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Omdat bij de laatste check het water in de Oude IJssel ook dit jaar niet goed genoeg bleek, werd er uitgeweken naar Stroombroek in Braamt zodat de deelnemers toch konden zwemmen.

Lees verder

Wethouder Montferland politieke held 2018

Wethouder Ruth Mijnen van Montferland is verkozen tot politieke held van 2018. De uitverkiezing vond plaats tijdens de jaarlijkse politieke tweedaagse van haar partij D66.

Lees verder

Jubilerend Olympus’58 uit Doetinchem groeit

Korfbalvereniging Olympus’58 uit Doetinchem heeft de weg naar boven weer gevonden na een dipje in het ledenaantal. Met tientallen wedstrijden en een clinic van een bekende korfbaltrainer werd het zestigjarig jubileum zaterdag gevierd.

Lees verder

Corsotuin Lichtenvoorde onthult eyecatcher

Het Bloemencorso in Lichtenvoorde heeft sinds donderdagavond een nieuwe permanente eyecatcher. In de corsotuin is een beeld onthuld, de Dahlia-Allemansbloem, die representeert hoe ondanks alle verschillen, het corsoleven één geheel is.

Lees verder

De Steck wordt broedplaats voor innovatie

Innovatiecentrum De Steck is donderdagmiddag officieel geopend in de oude bibliotheek van Doetinchem. Zeven jaar na het vertrek van de boeken hebben inmiddels 38 partijen een plek gevonden in de broedplaats voor duurzame ideeën.

Lees verder

Special Olympics scoort hoge rapportcijfers

De Special Olympics in de Achterhoek zijn door de deelnemende sporters met een 8,3 beoordeeld. Op de meeste gebieden scoorde de organisatie hoge cijfers, al waren er ook enkele verbeterpunten. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de organisatie is uitgevoerd.

Lees verder

Eerste vergadering van Achterhoek Board

De tien bestuursleden van de Achterhoek Board hebben donderdagmiddag voor het eerst vergaderd in Hengelo. Ondanks kritiek vanuit raadsleden, hoopt de organisatie na beëdiging door de Achterhoek Raad snel spijkers met koppen te slaan.

Lees verder

Kilder wil het kerkgebouw niet overnemen

De voormalige locatieraad van Kilder neemt het kerkgebouw in het dorp niet over. Eerder deze week werd duidelijk dat de eigenaar, de parochie H. Gabriël, lokale kopers tot 15 november de tijd geeft om een intentieverklaring te overleggen.

Lees verder

Orion speelt eerste serieuze oefenduel gelijk

De volleyballers van Orion hebben hun eerste serieuze oefenduel op weg naar het nieuwe seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Talentteam Papendal. De Eredivisionist uit Doetinchem begint het seizoen met een nieuwe trainer en bijna een compleet nieuw team.

Lees verder

Gemeente wil Frank Daamen-pand Ulft kopen

De gemeente Oude IJsselstreek wil het Frank Daamen-gebouw in Ulft aankopen. In het gebouw, waar voorheen het ISWI gevestigd was, moet een startupomgeving voor smart industry gerealiseerd worden.

Lees verder

Aannemer dubbelspoor bij Didam is bekend

Strukton Rail BV gaat het extra spoor aanleggen tussen Zevenaar en Didam. Het nieuwe dubbelspoor op het vier kilometer lange traject moet eind 2019 in gebruik genomen zijn.

Lees verder

Jefta Bresser hoofd jeugd bij De Graafschap

Jefta Bresser is de opvolger van Dennis te Braak als hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. De 47-jarige Achterhoeker komt over van NAC Breda, waar hij naast assistent-trainer ook hoofdcoach van de O-19 was.

Lees verder

Sevenich straalt bij huldiging Lichtenvoorde

Waterpoloster Vivian Sevenich is dinsdagavond door Oost Gelre in het zonnetje gezet in het zwembad in Lichtenvoorde. Op het Europees Kampioenschap in Spanje veroverde ze eind juli met haar teamgenoten de Europese titel.

Lees verder

Van Haarlem in Doetinchem voor interland

Het Nederlands volleybalteam speelt donderdagavond een van de laatste voorbereidingswedstrijden in aanloop naar het Wereldkampioenschap. In de Doetinchemse Topsporthal is topland Argentinië de tegenstander.

Lees verder

Stadsrechten terug in centrum van Terborg

De stadsrechten hebben in de vorm van een bord een prominente plek gekregen in het centrum van Terborg. Na een afwezigheid van honderden jaren werd het bijzondere stuk papier gevonden in ’s-Heerenberg.

Lees verder

Harde deadline voor kopers kerkgebouwen

De parochie H. Gabriël geeft lokale kopers van kerkgebouwen tot 15 november de tijd om een intentieverklaring te overleggen. De intentie van de parochie blijft om de gebouwen te verkopen aan een lokale stichting of vereniging.

Lees verder

Nieuwe trend in het dumpen van huisdieren

De Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk merkt dat er tegenwoordig gedurende het hele jaar dieren worden achtergelaten. Vroeger was de trend dat er vooral een piek zat in het aantal achtergelaten dieren richting en tijdens de vakantietijd.

Lees verder

Badeendjes sponsoren zwembaden Bronckhorst

3000 badeendjes gingen zondagmiddag te water bij de Bronkhorster Molen in Steenderen. Geïnteresseerden konden afgelopen tijd een lot kopen om een project van een openluchtbad in gemeente Bronckhorst te sponsoren. De loten corresponderen met de rugnummers van de plastic badeendjes die het ruime sop kozen van de Groote Beek.

Lees verder

Bestuurder vliegt uit bocht buiten Zeddam

Een 45-jarige bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag uit de bocht gevlogen op de Beekseweg tussen Beek en Zeddam. De man had teveel gedronken.

Lees verder

N18 nachten dicht door wegwerkzaamheden

De N18 tussen Lichtenvoorde en Varsseveld gaat in de nachten van maandag 17 tot vrijdag 21 september dicht. Rijkswaterstaat voert dan asfalteringswerkzaamheden uit.

Lees verder

Brandweer opent pop-up store in Eibergen

De Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland opent dinsdag een pop-up store in Eibergen. De zogenaamde ‘Three Minute Store’ wil bezoekers informeren over brandveiligheid.

Lees verder

Neploverboys jagen erop los in Doetinchem

Tientallen jongeren zijn vrijdagavond tijdens het Stadsfeest in Doetinchem benaderd door neploverboys en -girls om aan een erotische fotoshoot mee te werken. Maar liefst 80% van de benaderde jongeren ging mee en verstrekte gegevens.

Lees verder

Meedoen in Montferland breidt pakket uit

Meedoen in Montferland breidt uit met extra mogelijkheden voor ondersteuning aan inwoners. Kinderen uit minderbedeelde gezinnen kunnen vanaf nu ook aankloppen voor bijvoorbeeld een fiets of schoolboeken.

Lees verder

Stadsfeest 2018 haalt kracht uit diversiteit

Het Stadsfeest in Doetinchem gaat donderdag van start aan twee kanten van het centrum. De dreunende beats van Dancetour moeten opboksen tegen de melancholische klanken van de Klassieke avond op het Simonsplein als voorbode van een divers weekend.

Lees verder

IJzevoorde start schooljaar zeer sportief

Basisschool IJzevoorde is het nieuwe schooljaar sportief gestart met een sportdriedaagse. Leerlingen van de Doetinchemse school kunnen tijdens de eerste editie van het evenement kennismaken met verschillende sporten en zich daarbij helemaal uitleven.

Lees verder

Van den Hurk verkast per direct naar MVV

Anthony van den Hurk speelt aankomend seizoen voor MVV in de Keuken Kampioen Divisie. De 25-jarige aanvaller kon bij De Graafschap op weinig speeltijd rekenen en stapt over naar Maastricht. Daarnaast is het contract met Elvio van Overbeek per direct ontbonden.

Lees verder

Groot bedrag voor sfeeracties De Graafschap

De jaarlijkse collecte onder supporters van De Graafschap heeft een recordopbrengst opgeleverd. De actie van supportersgroep Brigata Tifosi rond het duel tegen FC Groningen was dit jaar goed voor ruim 26.000 euro.

Lees verder

Nieuw Fluisterwoud betovert ’s-Heerenberg

De trollen, kabouters en indianen van het Fluisterwoud in ’s-Heerenberg zijn afgelopen weekend zonder problemen van sprookjesbos gewisseld. De organisatie van het Mechteld ten Ham weekend moest noodgedwongen uitwijken naar een andere plek, omdat de Plantage bij Huis Bergh door de droogte niet gebruikt kon worden.

Lees verder

Zwarte Cross verplaatst om Dutch Masters

De editie van de Zwarte Cross in 2019 wordt een week verplaatst. Op de eigenlijk geplande data is een Grand Prix in Azië toegevoegd aan de kalender, waardoor de wereldtop niet meer aanwezig kon zijn tijdens de Dutch Masters of Motorcross in Lichtenvoorde.

Lees verder

Robert Gesink breekt ribben en sleutelbeen

Robert Gesink heeft twee ribben en zijn sleutelbeen gebroken. De wielrenner uit Varsseveld kwam ten val tijdens een training in de Verenigde Staten.

Lees verder

Leerlingen in Winterswijk krijgen drankles

Alle leerlingen van groep 8 en hun ouders krijgen komend schooljaar in Winterswijk les over het gebruik van alcohol. Alle zeventien basisscholen uit de gemeente doen mee aan de voorlichtingscampagne van IrisZorg en SPOT Jongerenwerk.

Lees verder

Recordeditie voor corso in Winterswijk

Duizenden toeschouwers hebben vrijdag en zaterdag in Winterswijk genoten van tientallen fraaie creaties tijdens het Bloemencorso. De organisatie spreekt ondanks een bloementekort bij bouwers van een recordeditie met 56 kleine en grote wagens.

Lees verder

Zestig leerlingen doorlopen Zomerschool

Ruim zestig leerlingen van de Zomerschool in Oude IJsselstreek hebben donderdagmiddag een officieel certificaat gekregen. Tijdens de derde editie van het schoolproject maakten de nieuwkomers onder meer kennis met de Nederlandse taal, cultuur en de politie.

Lees verder

Montferland blij met staat voetbalvelden

Montferland is blij met de staat van de voetbalvelden in de gemeente. Volgens wethouder Oscar van Leeuwen hebben de verenigingen en gemeente er alles aan gedaan om de droogte tegen te gaan.

Lees verder

Stamcelbehandeling werkt bij Gaanderense

De stamcelbehandeling die Iris Reuterink uit Gaanderen volgt tegen de ziekte van Lyme, slaat aan. Dankzij de behandelingen in Duitsland, gaat ze weer vooruit in plaats van achteruit.

Lees verder

Eigenaren Landwinkel dankbaar voor steun

Een ruime week na de verwoestende brand in Landwinkel Luemes in Ulft zijn de deuren alweer geopend. De eigenaren voelden ondanks de enorme ravage in de winkel en hun woonhuis een hartverwarmende steun vanuit het dorp.

Lees verder

Achterhoekse projecten in race voor prijs

Vijf projecten op het gebied van ruimtelijke ordening in de Achterhoek zijn genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2018. Allemaal hebben ze een opmerkelijke verandering ondergaan met een nieuwe stijl als resultaat.

Lees verder

Jongen uit Terborg opgepakt na chantage

Een 17-jarige jongen uit Terborg is dinsdagmiddag aangehouden voor chantage. Hij zou via zijn Instagram-account hebben gedreigd om naaktfoto’s van een ander te publiceren.

Lees verder

SiZoKa viert vijftigjarig bestaan in Silvolde

Het is feest in Silvolde, want SiZoKa bestaat vijftig jaar! Aan het avontuurlijke zomerkamp doen al tientallen jaren vele honderden kinderen uit het dorp mee. In het Idinkbos leven zij zich een week lang uit met het bouwen van hutten, bakken van broodjes en spannende speurtochten.

Lees verder

Swim to Fight Cancer danst naar Oude IJssel

Nog een kleine drie weken en de Oude IJssel bij Doetinchem verandert in het toneel van Swim to Fight Cancer. Tijdens het evenement duiken tientallen sportievelingen het water in om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Om extra aandacht te vragen danst de organisatie zich met vele vrijwilligers door Doetinchem.

Lees verder

NVWA ontdekt opnieuw tijgermug in Aalten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft opnieuw een Aziatische tijgermug aangetroffen in Aalten. Ondanks dat het maar gaat om één mug, neemt men geen risico en start de NVWA donderdag opnieuw met de bestrijding van de exotische mug

Lees verder

Bronckhorst praat met inwoners over de bieb

Bronckhorst gaat op 12 en 13 september met inwoners van de gemeente in gesprek over de toekomstige invulling van de bibliotheek in Hengelo, Vorden en Zelhem. De bieb in Zelhem bleek eerder een heet hangijzer, aangezien Bronckhorst de voorziening mogelijk wil inruilen voor seniorenwoningen op de plek van de oude dorpsboerderij.

Lees verder

DZC'68 niet in hoofdtoernooi van KNVB-Beker

DZC’68 is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker te bereiken. De Doetinchemse eersteklasser verloor zaterdag tijdens de voorronde in eigen huis van tweededivisionist Scheveningen: 0-2.

Lees verder

Varsseveld loopt uit voor optocht in dorp

Varsseveld is zaterdagochtend uitgelopen voor de optocht als onderdeel van de Volksfeesten. De eerste prijs voor grote bloemenwagens ging dit jaar naar De Drankelingen, maar op de andere bouwwerken was het feest minstens zo groot.

Lees verder

Globe biedt Achterhoekers baangarantie

Het beveiligingsbedrijf Globe Security uit Zelhem start binnenkort met een gratis opleiding mét baangarantie. Een groep van twintig toekomstige beveiligers kan binnen de Globe Academy de fijne kneepjes van het vak leren.

Lees verder

Veel overlast door barbecues in Berkelland

Berkelland krijgt veel meldingen en klachten van geluid- en geuroverlast binnen door barbecues. De gemeente vraagt buren om vooral met elkaar in gesprek te gaan voordat een klacht wordt ingediend.

Lees verder

Eerste Achterhoek Run gaat toch niet door

De eerste editie van de Achterhoek Run is afgelast vanwege te weinig animo. De wedstrijd zou aankomende zondag plaatsvinden in Gendringen en was onderdeel van de Ronde van de Achterhoek.

Lees verder

Zomerschool Oost Gelre helpt corsogroep

Corsogroep Teeuws uit Lichtenvoorde kreeg woensdag de kinderen van de Zomerschool van Oost Gelre op bezoek om hen kennis laten maken met het corsoleven. De nieuwe Achterhoekers hielpen met bloemen plukken en kwamen zo in aanraking met een echte Hollandse traditie.

Lees verder

Arrestatie na zware mishandeling in Aalten

In de omgeving van een supermarkt in Aalten is dinsdagmiddag een persoon zwaar mishandeld. Een 41-jarige man is inmiddels aangehouden voor de zaak.

Lees verder

Varsseveld in startblokken voor Volksfeest

Varsseveld staat in de startblokken voor de jaarlijkse Volksfeesten. Uitgevlogen dorpelingen trekken dit weekend weer en masse terug naar hun geboortestreek voor de optochten en het grote feest.

Lees verder

Politie deelt beelden mishandeling Neede

De politie heeft niet geblurde beelden gedeeld van een verdachte man. Hij zou een medewerker van een winkel in Neede hebben mishandeld.

Lees verder

Achterhoekse jongeren leren ondernemen

Een groep van dertig Achterhoekse jongeren krijgt deze zomer les in het vak van ondernemen. Onder meer door workshops van ervaren ondernemers, zoals bij Villa Ruimzicht, worden ze in het project Zomerondernemer gestimuleerd om hun ideeën in de praktijk in uitvoering te brengen.

Lees verder

Mannen bij Duiven opgepakt in gestolen auto

Drie mannen zijn dinsdag aan het einde van de middag aangehouden op de A12 bij Duiven omdat ze in een gestolen auto reden. De politie kwam het voertuig op het spoor omdat het kenteken als gestolen geregistreerd stond.

Lees verder

Ulft helpt massaal door brand getroffen gezin

De initiatiefnemers van een inzamelingsactie voor de familie van de afgebrande landwinkel en woning in Ulft zijn overdonderd door de hoeveelheid donaties die in 48 uur zijn binnengekomen. Honderden mensen willen een bijdrage leveren om de getroffen familie van basisbehoeften te voorzien.

Lees verder

Honden op surfplanken te water in Braamt

Een bijzonder beeld afgelopen weekend op het water bij Braamt. Een tiental hondenliefhebbers besloot hun viervoeter op een surfplank te zetten om een rondje te ‘dogsuppen’.

Lees verder

Ulft geniet van historisch Huntenpop 2018

Het DRU-park in Ulft was afgelopen weekend het toneel van Huntenpop. Het festival greep voor de 29e editie terug naar de historie van Ulft en kreeg een nieuw en industrieel uiterlijk. Op de podia werden de duizenden bezoekers vermaakt door onder meer Wulf, Donnie, De Boetners en Snollebollekes!

Lees verder

Hogenkamp wint opnieuw een ITF-toernooi

Richel Hogenkamp heeft zondagmiddag opnieuw een titel gepakt op een ITF-toernooi. De tennisster uit Doetinchem wist op overtuigende wijze de winst te grijpen in het Belgische Koksijde, waar ze in 2011 en 2014 al twee keer eerder succesvol was.

Lees verder

Boetners treden op voor overleden Gerben

De Boetners hebben hun optreden op Huntenpop in Ulft opgedragen aan de overleden De Graafschap-supporter Gerben Eskes. De 28-jarige Zutphenaar kwam donderdag om het leven bij een verkeersongeval in El Salvador.

Lees verder

Nieuwe locatie Fluisterwoud in 's-Heerenberg

Het Fluisterwoud krijgt dit jaar een andere locatie tijdens het Mechteld ten Ham weekend in 's-Heerenberg. Wegens de droogte is gekozen om het bos nabij Kasteel Huis Bergh, de Plantage, te vermijden.

Lees verder

Tolkamp gaat akoestisch voor solodebuut

Jan Wilm Tolkamp uit Aalten heeft voor zijn eerste soloalbum de vertrouwde boerenrock met een band ingeruild voor een akoestische gitaar. De voormalig gitarist van Normaal haalde de inspiratie voor ‘Vrijheid van denken en doen’ uit zijn theatertour met Arjan Erkel.

Lees verder

Sjoerd Ars in clubleiding van Fortuna Sittard

Sjoerd Ars is de nieuwe technisch manager van Fortuna Sittard. De voormalig aanvaller uit Didam treedt in eerste instantie voor twee seizoenen toe tot de clubleiding van de kersverse Limburgse Eredivisionist.

Lees verder

Oost Gelre zet Vivian Sevenich in zonnetje

Burgemeester Annette Bronsvoort heeft Vivian Sevenich woensdag in haar ouderlijk huis in Lichtenvoorde gefeliciteerd. De waterpoloster werd twee weken geleden Europees kampioen met het Nederlands team.

Lees verder

Topjaar gloort voor Achterhoekse wijnen

De komende periode wordt bijzonder spannend voor wijnboeren in de Achterhoek. Alle voorwaarden voor een uitstekend wijnjaar zijn door de droogte en overdaad aan zonuren aanwezig, maar de laatste periode is minstens zo belangrijk.

Lees verder

Huntenpop grijpt naar historie voor 29e editie

Huntenpop grijpt terug naar de historie voor de 29e editie. Met een industrieel uiterlijk en een sterke line-up hoopt het festival in Ulft zich meer te verankeren in de regionale muziekwereld.

Lees verder

Zwembad Steenderen bouwt buffer door weer

Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen kan door de grote bezoekersstroom van de afgelopen tijd een buffer opbouwen om de aankomende subsidiestop op te vangen. Met 180 vrijwilligers weet het buitenbad het hoofd boven water te houden in deze extreme zomer.

Lees verder

Bronckhorst koopt en sloopt Union-pand

Bronckhorst heeft het voormalige clubgebouw van Union in Zelhem gekocht. De gemeente gaat het pand van de gestopte muziekvereniging slopen om overtollig maatschappelijk vastgoed te verminderen.

Lees verder

Hard optreden politie Aalten heeft impact

Het optreden van de politie Aalten in de nacht van donderdag op vrijdag heeft veel impact achtergelaten op verschillende bewoners van het dorp. De politie wil met hen in gesprek om de gang van zaken na afloop van de Aalten Dagen toe te lichten.

Lees verder

Bergrun Winterswijk afgelast vanwege hitte

De Koopman Bergrun, die zondag in Winterswijk zou worden gehouden, is afgelast. De organisatie vindt het niet verantwoord om deelnemers bloot te stellen aan de hoge temperaturen.

Lees verder

Winterswijk krijgt hulp met bewateren bomen

Huiskamp B.V. schiet de gemeente Winterswijk te hulp bij het bewateren van bomen. Om sterfte te voorkomen krijgen bomen die na 2015 zijn geplant vanaf vrijdag water.

Lees verder

Bedrag Swim to Fight Cancer over halve ton

De teller van het sponsorbedrag van de aankomende editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem is deze week de halve ton gepasseerd. Daarmee wordt het totaalbedrag van vorig jaar zo goed als geëvenaard.

Lees verder

Agrariërs hakselen door droogte nu al maïs

Verschillende agrariërs in de regio hebben hun maïsoogst nu al gehakseld om nog enige voedingswaarde voor hun vee te behouden. Normaal gesproken gebeurt het hakselen eind september. De boeren zitten echter met hun handen in hun haar omdat, ondanks de neerslag van afgelopen weekend, door de aanhoudende droogte en hitte de maïskolven niet willen groeien.

Lees verder

‘Gewone’ Bakker wil handhaving De Graafschap

Erik Bakker is de nieuwe ervaren middenvelder van De Graafschap. Nadat de ‘spectaculaire aankoop’ Joey van den Berg voor NEC koos, tekende de 28-jarige middenvelder woensdag een contract voor één seizoen bij de Superboeren.

Lees verder

Politie stuit op wapens in schuur Zevenaar

De politie heeft dinsdagmiddag vier wapens aangetroffen in een schuur in Zevenaar. Agenten kwamen bij het huis omdat de bewoner nog een celstraf van twaalf dagen open had staan.

Lees verder

Stalbrand Didam zorgt voor felle discussie

De brand in Didam waarbij dinsdagmiddag zo’n 2.500 varkens omkwamen, zorgt voor veel discussie op social media. Waar men aan de ene kant hun medeleven aan de boer uitspreekt, is er aan de andere kant ongenuanceerde woede om het aantal varkens dat het leven liet.

Lees verder

Oorzaak grote brand Didam blijft onbekend

De oorzaak van de verwoestende brand in een schuur bij een varkenshouderij in Didam waarbij dinsdag 2.500 varkens omkwamen blijft onbekend. Onderzoek ter plekke is niet mogelijk in verband met de grote ravage.

Lees verder

Nieuwe vergunning Ter Horst in de maak

Gelderland spreekt met afvalbedrijf Ter Horst en andere betrokkenen over het opstellen van een revisievergunning. De huidige afspraken rondom de bedrijfsvoering van de afvalverwerker in Varsseveld, vorige week getroffen door een grote brand, voldoen niet aan de eisen van deze tijd.

Lees verder

Nieuwe muziek op festival Fahrenheit

Het nieuwe festival Fahrenheit kijkt terug op een uitverkochte eerste editie bij recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk. De organisatie trakteerde de bezoekers afgelopen weekend op nieuwe stijlen van disco- en housemuziek.

Lees verder

De Zwarte Cross eert overleden crosser (86)

De Zwarte Cross eert op haar social media één van de oudste crossers die ooit over de baan van het festival heeft gereden. Mevr. Meekes-Klein Gunnewiek, die afgelopen editie met de bejaardenboot van Careaz het crossfestein aandeed, overleed afgelopen woensdag op 86-jarige leeftijd.

Lees verder

Bronckhorst zoekt invulling na kap kastanje

Na de kap van de grote, markante kastanjeboom in het centrum van Vorden, zoekt Bronckhorst naar een nieuwe invulling van de plek. Tot het najaar blijft de overgebleven stronk op de locatie staan.

Lees verder

Tour de Mariënvelde in trek in het hele land

Wielerliefhebbers uit het land verzamelden zich zondagavond bij café Heutinck in Mariënvelde. Daar werden de prijzen van het tourspel Tour de Mariënvelde uitgereikt.

Lees verder

Bakker Paul Berntsen zet diefstalvideo online

Bakker Paul Berntsen uit Didam is de diefstallen van zijn brood dat 's nachts staat af te koelen op de parkeerplaats zat. Hij plaatste maandagochtend een video op Facebook waarop duidelijk te zien is dat twee jonge mannen een tas vol brood inladen en weg sprinten.

Lees verder

Kinderen leren crossen op spektakel Silvolde

De vijfde editie van het Achterhoeks Crossspektakel vindt dit weekend plaats in het buitengebied van Silvolde. Stilletjes aan groeit het evenement uit tot een plaats waar steeds meer kinderen kennis kunnen maken met de cross-sport.

Lees verder

Sevenich is Europees kampioen waterpolo

De Lichtenvoordse Vivian Sevenich is vrijdagavond met het Nederlandse waterpoloteam Europees kampioen geworden door Griekenland met 6-4 te verslaan. De Oranjedames pakten na 25 jaar en twee verloren finales op rij de prestigieuze titel.

Lees verder

Oppositie wil opheldering over Almende

PvdA, SP, VVD en D66 Oude IJsselstreek willen opheldering van wethouder Peter van de Wardt over de kosten voor de nieuwbouw van het Almende College. In een brief roepen de oppositiepartijen op tot het verschaffen van duidelijkheid over de stijging van de bouwkosten.

Lees verder

Doetinchemse kinderen willen korfbalemoji

Morris Broos (11) en Romy Stevering (10) zijn fervente korfballers, maar hebben in de groepsapp van Olympus’58 D1 geen speciale emoji van de sport. Met hulp van het Jeugdjournaal trekken de Doetinchemse kinderen ten strijde om een korfbalemoticon te krijgen.

Lees verder

Zwarte Cross roept misdragers op weg te blijven

De organisatie van de Zwarte Cross roept bezoekers op die zich afgelopen editie hebben misdragen op het festival, nooit meer terug te keren. De Feestfabriek stelt dat enkele festivalgangers zich hebben misdragen door onder meer bier naar artiesten te gooien.

Lees verder

Beverloo trots op skyline van ’s-Heerenberg

Kunstenaar Patrick Beverloo is trots op de skyline van ’s-Heerenberg. De inwoner van de kasteelstad heeft zijn kunstwerk afgelopen week na maanden van voorbereiding geplaatst op de rotonde aan de Lengelseweg.

Lees verder

Sevenich gaat oorlog maken in de EK-finale

Vivian Sevenich heeft zich met de Nederlandse waterpolodames geplaatst voor de finale van het EK in Spanje. De Lichtenvoordse speelster smacht naar haar eerste gouden medaille na de overwinning op Hongarije.

Lees verder

Mooi weer oorzaak incidenten rond Domus

Het Leger des Heils ziet cliënten met een grotere zorgvraag en het mooie weer als oorzaken van de stijging in het aantal incidenten rondom de daklozenopvang Domus in Wehl. Ondanks de kritiek heeft de organisatie het gevoel goed contact te hebben met de buurt.

Lees verder

Blauwalg ontdekt in water bij De Blenk Ulft

Het Waterschap Rijn & IJssel waarschuwt voor blauwalg in het water bij De Blenk in Ulft. Contact met de algen kan leiden tot gezondheidsklachten.

Lees verder

Oost Gelre wil leren van bouw in Amsterdam

Oost Gelre zoekt op bouwgebied samenwerking met de gemeente Amsterdam. Burgemeester Annette Bronsvoort ziet kansen voor de Achterhoekse gemeente na een werkbezoek aan de hoofdstad.

Lees verder

Warmte brengt corsowagens niet in gevaar

Corsogroepen hebben nauwelijks last van de warmte en de droogte tijdens het bouwen van hun corsowagens. Leden van corsogroep Boschkempers uit Lichtenvoorde bouwen ondanks het warme weer gestaag verder aan hun dahliareus genaamd 'De Juwelendief'.

Lees verder

Sevenich op medaillejacht op EK in Spanje

Vivian Sevenich ligt met de waterpolodames op medaillekoers tijdens het Europees Kampioenschap in Spanje. Na een 22-2 overwinning op Duitsland, wacht in de halve finale een bijzonder duel tegen Hongarije voor de 25-jarige Lichtenvoordse.

Lees verder

Lokaal Belang ziet geen toekomst in Domus

Lokaal Belang Doetinchem twijfelt ernstig over de toekomst van de daklozenopvang in Wehl en ziet de huidige maatregelen als doekje voor het bloeden. De partij heeft een waslijst aan vragen afgevuurd op de gemeente.

Lees verder

Erfgoedfestival is afgesloten in streektaal

Het twee maanden durende grensoverschrijdend Erfgoedfestival is zondag in Lievelde afgesloten met de eerste editie van dialectfestival 'Grenzen(n)loos Plat(t)'. Bezoekers en artiesten konden ervaren hoe het gezamenlijke Nederlandse en Duitse dialect elkaar kan verbinden.

Lees verder

Burgemeester sluit growshop in Winterswijk

Burgemeester Joris Bengevoord heeft growshop Jamaica in Winterswijk voor twee weken gesloten. De gemeente neemt de maatregel na politieonderzoek.

Lees verder

Loil bouwt al veertig jaar schuttersbogen

Voor het veertigste jaar op rij is aan de Wehlseweg in Loil een boog gebouwd voor het schuttersfeest van schuttersgilde Loil-Vooruit. De boog maakt onderdeel uit van de bogenroute van Didam, dat zondag toegevoegd werd aan de lijst van Cultureel Immaterieel erfgoed.

Lees verder

Visverenigingen in actie door droogte

Hengelsportverenigingen verspreid door de hele Achterhoek zetten reddingacties op touw om vissen te redden van droogvallende wateren. In Aalten is zaterdag een aantal vissen gered uit de Haartse Waterleiding.

Lees verder

Doetinchem strenger op Domus in Wehl

Doetinchem scherpt het toezicht op de Domus-locatie in Wehl aan. Dat is de uitkomst van een gesprek dat de gemeente voerde met verschillende betrokkenen van de opvanglocatie van het Leger des Heils.

Lees verder

Einde aan opvanglocatie in Vredense Hof

De overeenkomst tussen Marga Klompé en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over het Vredense Hof in Winterswijk eindigt op 31 augustus. Daarmee komt er een einde aan een periode als aanvullende opvanglocatie.

Lees verder

Ervaren Stef Nijland strijdt om fit te worden

Stef Nijland maakt vrijdagavond in de oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden zijn eerste minuten in het shirt van De Graafschap. De 29-jarige middenvelder, kampend met de naweeën van een liesblessure, hoopt dit seizoen fit én belangrijk te zijn bij zijn nieuwe club.

Lees verder

Wildpark bij Gendringen alert door droogte

Wildpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, is deze weken extra alert door de droogte. Een vonkje in het droge bos, kan voor grote problemen zorgen. Een rookverbod en evacuatieplan voor bezoekers en ijslolly’s voor de dieren moeten problemen voorkomen.

Lees verder

Vroege inbraak bij winkelpand in Doetinchem

Een of meerdere inbrekers hebben donderdagochtend toegeslagen bij kledingwinkel Tribute in Doetinchem. De onbekende dader of daders waren al gevlogen toen de politie arriveerde. Er zijn volgens Omroep Gelderland diverse dure jassen ontvreemd.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil naar 90% afvalscheiding

Een meerderheid van het inwonerspanel van Oude IJsselstreek is tevreden over de afvalinzameling. Inmiddels heeft de gemeente haar doelstelling, minstens 75% afval scheiden, behaald, maar een groter doel van 90% wacht alweer aan de horizon.

Lees verder

Reünie van presentatoren op Zwarte Cross

De Zwarte Cross 2018 kende afgelopen week een bijzondere reünie. Johannes de Boom, die de Zwarte Cross tien jaar lang presenteerde, stond na twee jaar afwezigheid wegens gezondheidsredenen samen met zijn opvolger Johan Schoterman op het podium.

Lees verder

Japanse Duizendknoop duikt op in Bredevoort

Tijdens saneringswerkzaamheden op een bouwlocatie in Bredevoort is de Japanse Duizendknoop aangetroffen. In opdracht van de gemeente Aalten moet nu vijfduizend kuub grond worden afgegraven.

Lees verder

De Graafschap legt basis op trainingskamp

De Graafschap wil tijdens het trainingskamp in Epe de basis leggen voor een succesvolle terugkeer op het hoogste niveau. Voor trainer Henk de Jong is het een week van teambuilding om zijn 'mannetjes' klaar te stomen voor de openingswedstrijd tegen Feyenoord.

Lees verder

Zomerschool Montferland ook voor ouders

De Zomerschool voor statushouders is deze week in Montferland voor het tweede jaar op rij gestart. Naast activiteiten voor kinderen om hun Nederlands op peil te houden, worden in samenwerking met Welcom de ouders er dit jaar ook bij betrokken.

Lees verder

600 kilo Zwarte Cross-doppen voor KNGF

De Zwarte Cross heeft voor het tweede jaar op rij zeshonderd kilo flessendoppen opgeleverd voor het KNGF. De extreme droogte heeft niet geleid tot meer verkoop van water, omdat bezoekers hun fles konden hervullen.

Lees verder

Oost Gelre overspoeld met Zwarte Cross-spul

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt als elk jaar vol met honderden gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross. Oost Gelre gebruikt dit jaar voor het eerst iLost om spullen terug te brengen bij de juiste eigenaar.

Lees verder

Tevredenheid na zeer droge Zwarte Cross 2018

De organisatie van de Zwarte Cross is zeer te spreken over de editie van 2018. Volgens organisator Hendrik Jan Lovink heeft de droogte uiteindelijk voor weinig problemen gezorgd en kende de 22e editie geen noemenswaardige incidenten. Het absolute hoogtepunt van de organisatie was de levendenherdenking op vrijdagavond. 

Lees verder

Opvallende beuken gekapt in ’s-Heerenberg

Twee beeldbepalende beuken in de buurt van Huis Bergh in 's-Heerenberg gaan maandag tegen de vlakte. Afvallende takken vormen een gevaar voor de omgeving.

Lees verder

DJ Lady Virea debuteert op Zwarte Cross

Lady Virea heeft donderdagavond haar ontgroening beleefd op de Zwarte Cross. De jonge DJ uit Dinxperlo mocht als één van de eersten de nieuwe Dansvloer opwarmen voor de fanatieke campinggasten.

Lees verder

ZWARTE CROSS 2018 | DE DONDERDAG!

De Zwarte Cross 2018 is donderdag onder luid vuurwerk van start gegaan voor de campinggasten. Files drukten de voorpret niet en langs de routes richting Lichtenvoorde was het één groot feest. De camping en het Rennerskwartier stroomden langzaam vol maar het bier vloeide al rijkelijk. Beleef de Zwarte Cross 2018 mee met REGIO8 en Omroep Gelderland!

Lees verder

Files drukken voorpret Zwarte Cross niet

Als de poorten van de Zwarte Cross opengaan, ontstaan er files in de Achterhoek. Dat is al jaren het geval en daarom zijn veel bezoekers er al op voorbereid. Met zoveel feestgangers op een rij begint het festijn al ver buiten Lichtenvoorde! 

Lees verder

Volop feest langs route richting Zwarte Cross

Niet alleen de Zwarte Cross is een feest, ook de weg ernaartoe levert veel lachende gezichten op. Langs de wegen in de omgeving van Lichtenvoorde en Aalten werd de bonte stoet van festivalgangers met veel plezier onthaald!

Lees verder

Eerste dampen stijgen op van Rennerskwartier

Nadat de poorten van de bezoekerscamping van de Zwarte Cross donderdag opengingen, volgde ook het Rennerskwartier. Op dat terrein verblijven komende dagen de deelnemers van de verschillende crossklassen. En dat levert meteen een hoop lawaai op!

Lees verder

Vuurwerk knalt camping Zwarte Cross los

Met vrijwel onzichtbaar vuurwerk is de camping van de Zwarte Cross donderdag geopend voor de diehards. De komende vier dagen verblijven zo'n 25.000 feestgangers op de grasvelden naast het festivalterrein in kleurige tentjes, verbouwde caravans en kartonnen bouwwerken.

Lees verder

Bejaarden klaar voor rit Zwarte Cross 2018

De Zwarte Cross vestigt in 2018 een record met de oudste crossdeelnemers tot nu toe. Na een aantal jaar van samenwerking tussen De Feestfabriek en zorginstelling Careaz gaat dit jaar voor het eerst een groep bejaarde bewoners daadwerkelijk de crossbaan over, in de boot van Tante Rikie.

Lees verder

Breinburg wil plezier in voetbal terugvinden

Gregor Breinburg is op zoek naar een nieuw avontuur in binnen- of buitenland. Na een zwaar seizoen bij NEC in Nijmegen hoopt de oud-Superboer het plezier in het spelletje terug te vinden.

Lees verder

Vrouw rijdt door na aanrijding Gendringen

Een vrouw van middelbare leeftijd is vorige maand doorgereden nadat ze een geparkeerde motorfiets had aangereden. Het ongeval gebeurde op 14 juni op het parkeerterrein van de Kringloopwinkel aan de Nijverheidsweg in Gendringen.

Lees verder

Achterhoekse Vlag wappert op Zwarte Cross

De Achterhoek heeft sinds dinsdagmiddag een officiële vlag. De Zwarte Cross en biermerk Grolsch onthulden de vlag na een zoektocht van weken tijdens de premièredag op het festivalterrein. Het winnende ontwerp is gemaakt door Paul Heutinck uit Winterswijk.

Lees verder

DZC'68 voor historisch avontuur in de beker

DZC’68 uit Doetinchem speelt zaterdag 18 augustus een historische wedstrijd. De eersteklasser heeft in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker geloot tegen tweededivisionist Scheveningen.

Lees verder

Fight Night terug bij boksclub in Doetinchem

Na vier jaar afwezigheid is de Fight Night zaterdagavond teruggekeerd bij boksclub COB in Doetinchem. De thuisboksers bleken buitengewoon succesvol op het gala met deelnemers uit heel Nederland.

Lees verder

Biermerk Grolsch blijft Zwarte Cross trouw

Grolsch blijft de komende vijf jaar het bier verzorgen op de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Organisator de Feestfabriek en het biermerk hebben het samenwerkingscontract voor de komende jaren verlengd.

Lees verder

Buitengewone trouwerij van Rode Mannetje

Na een jaar lang door Doetinchem te hebben gezworven, is het Rode Mannetje zaterdagavond in het huwelijksbootje gestapt, waarmee het verhaal voorlopig ten einde is gekomen. Volgens de initiatiefnemers heeft het jaar lang durende kunstproject festival Buitengewoon weer uit het slop getrokken.

Lees verder

Extra treinen van en naar Zwarte Cross

Arriva zet komend weekend extra treinen in om de grote hoeveelheid bezoekers van de Zwarte Cross te vervoeren. De extra treinen rijden voornamelijk in de avonduren.

Lees verder

Zijspancrosser Hermans grijpt naast ONK-titel

Zijspancrosser Koen Hermans uit Hengelo heeft naast de ONK-titel gegrepen. In Rhenen werd Hermans zaterdag tweede en moest hij de overwinning laten aan zijn directe concurrent Etienne Bax.

Lees verder

Aalten ruziet over politiebus op stoepje

Inwoners van Aalten zijn op sociale media in een flinke discussie verzeild geraakt over het parkeren van een politiebus op de stoep. De politie parkeert de auto regelmatig voor het bureau, tot frustratie van passanten.

Lees verder

Meisjes negeren stoplicht en knallen op auto

Twee meisjes zijn zondag lichtgewond geraakt na een ongeval met hun scooter in Doetinchem. De bestuurster negeerde naar alle waarschijnlijkheid een rood stoplicht en knalde vervolgens tegen een auto aan.

Lees verder

Oosseld laat alle gezichten van de wijk zien

Verhalen over de woonwijk Oosseld in Doetinchem worden dit weekend voor en door bewoners uit de wijk op theatrale wijze vertoond tijdens de productie Retourtje Oosseld. Door in een stoet door de buurt te trekken moeten de verschillen, overeenkomsten en samengekomen identiteiten van de opgeknapte wijk zichtbaar worden.

Lees verder

Koen Hermans kan eerste titel bijna proeven

Zijspancrosser Koen Hermans kan zaterdag met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset in Rhenen voor het eerst in zijn carrière de ONK-titel pakken. Slechts één punt scheidt de crosser van zijn directe concurrent Etienne Bax.

Lees verder

Waterschap waakzaam door extreme droogte

Het Waterschap Rijn en IJssel komt wegens de extreme droogte in de Achterhoek in actie door bruggen te koelen en te handhaven op het onttrekken van oppervlaktewater. Inmiddels begint het droogterecord in de buurt te komen. Ook de Veiligheidsregio vraagt om alertheid.

Lees verder

Lonneke Slöetjes komt altijd weer terug

De 27-jarige Lonneke Slöetjes is de meest succesvolle volleybalster uit de Achterhoek ooit. Al jaren is de Varsseveldse diagonaalspeelster een vaste waarde in Oranje en groeide ze bij de Turkse topclub Vakifbank uit tot een wereldster. Ondanks dat ze de wereld heeft veroverd, zal ze zich altijd verbonden blijven voelen in de Achterhoek.

Lees verder

Mogelijke drugsdealers gepakt in Doesburg

De politie van Doesburg heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee personen opgepakt op verdenking van het dealen van drugs. De twee werden op de Zanderskamp aangehouden.

Lees verder

Orion versterkt zich met een international

Orion zal aankomend seizoen worden versterkt met Oranje-international Wessel Keemink. De 25-jarige spelverdeler komt over van Lindemans Aalst uit België.

Lees verder

Sjoerd Ars wil de Achterhoek verduurzamen

Voormalig aanvaller Sjoerd Ars is niet bang voor het zwarte gat na zijn beslissing om te stoppen als profvoetballer. De 34-jarige Didammer blijft voetballen bij de amateurs en heeft grote ambities met zijn nieuw opgerichte bedrijf.

Lees verder

De Graafschap evalueert toekomst scouting

De Graafschap bezint zich op de toekomst van de scouting. De voetbalclub uit Doetinchem twijfelt of het bezoeken van wedstrijden door een scout de manier voor de toekomst is en ziet heil in het gebruik van computerprogramma’s.

Lees verder

Oudste crossers in actie op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross vestigt dit jaar een record met de oudste crossdeelnemers tot nu toe. Na een aantal jaar van samenwerking tussen De Feestfabriek en zorginstelling Careaz gaat dit jaar voor het eerst een groep bejaarde bewoners daadwerkelijk de crossbaan over, in de boot van Tante Rikie.

Lees verder

Man opgepakt bij hennepkwekerij Zevenaar

In Zevenaar is de afgelopen week een hennepkwekerij met meer dan vijfhonderd planten opgerold. Een man is aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerij.

Lees verder

Drone redt zo'n veertig reekalfjes bij Winterswijk

De inzet van een drone heeft volgens de Wildbeheereenheid Winterswijk het leven gered van zeker 39 reekalfjes in de omgeving van Winterswijk. De jonge diertjes liggen vaak verscholen in het gras en zijn dan niet te zien voor boeren die het gras moeten maaien.

Lees verder

Omroep GLD en REGIO8 samen op Zwarte Cross

Omroep Gelderland en REGIO8 slaan dit jaar de handen ineen op de Zwarte Cross. Samen zorgen we ervoor dat je niets hoeft te missen van dit bijzondere festijn!

Lees verder

Wegpiraat uit Doetinchem is rijbewijs kwijt

Een 23-jarige man uit Doetinchem heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs in kunnen leveren. De wegpiraat reed met een veel te hoge snelheid over de Slingerparallel bij Etten.

Lees verder

Meer opleidingsscholen voor Hogeschool Iselinge

Studenten van Iselinge Hogeschool kunnen komend schooljaar op 25 nieuwe opleidingsscholen werkervaring opdoen. In totaal werkt de Doetinchemse school nu samen met 98 basisscholen.

Lees verder

Aaltense mannen met nepwapens opgepakt

De politie in Aalten heeft zondagavond twee mannen uit Aalten aangehouden met nepvuurwapens in bezit. De twee hadden de wapens en bijbehorende munitie in hun auto liggen.

Lees verder

Doetebol promoot buitenspelen met modder

Tientallen kinderen zochten verkoeling en vertier in belevingspark Doetebol tijdens de landelijke modderdag, waar Doetebol voor het eerst aan meedeed. Met hulp van brandweer Doetinchem werd het park omgetoverd in een grote modderpoel vol activiteiten.

Lees verder

Gemeente betrekt burgers bij Veteranendag

Tijdens de jaarlijkse Veteranendag stond Oude IJsselstreek vrijdagochtend stil bij haar veteranen in Varsseveld. De gemeente betrekt dit jaar voor het eerst de gemeenschap bij deze dag om hen zo deelgenoot te laten zijn van de herdenking.

Lees verder

Gemeente pakt winkelstraat Terborg aan

Oude IJsselstreek gaat de winkelstraat van Terborg reorganiseren. Het deel van de straat waar veel winkelpanden leeg staan, wil de gemeente opvullen met woningen, wat zorgt voor gemengde reacties.

Lees verder

Sjoerd Ars volgend seizoen bij De Treffers

Sjoerd Ars komt volgend seizoen in actie voor De Treffers. De aanvaller maakte donderdag bekend te stoppen als profvoetballer, maar heeft inmiddels een ploeg gevonden op Tweede Divisie-niveau.

Lees verder

Elektrische stadstrein door stad Doetinchem

Doetinchem laat vanaf zaterdag 14 juli een elektrische stadstrein door het stadscentrum rijden. De bedoeling is om bezoekers van en naar de parkeerplaatsen rond de binnenstad te brengen.

Lees verder

Overeenkomst Keunenhuis officieel getekend

De bekende kok Nel Schellekens heeft met haar partner Henk den Herder een overeenkomst getekend voor het Keunenhuis in Winterswijk. Na de verkoop van De Gulle Waard wil het ondernemersechtpaar een nieuw concept uitrollen in het monumentale pand.

Lees verder

Aanvaller Sjoerd Ars stopt met voetbal

Aanvaller Sjoerd Ars uit Didam stopt na zestien jaar als profvoetballer. De voetbalnomade speelde verdeeld over vijf landen meer dan vierhonderd wedstrijden en werd meerdere keren topscorer.

Lees verder

Hoogste punt ‘t Neije Raethuys in ere hersteld

De pinakel, de hoogste toren van 't Neije Raethuys in 's-Heerenberg, is in ere hersteld. Met de plaatsing van de toren is donderdagmiddag het hoogste punt van de restauratie bereikt.

Lees verder

Høken in Toldiek wil breder publiek trekken

Høken in Toldiek gooit het dit jaar over een andere boeg. Het evenement wil een breder publiek trekken en zich niet meer alleen richten op dialectbands. Het festival in Toldijk vernieuwt daarom met onder meer een optreden van Di-Rect. 

Lees verder

Achterhoekse agrariërs lijden onder droogte

De aanhoudende droogte vanwege het warme weer zorgt voor de nodige onrust bij agrariërs in de Achterhoek. Door het gebrek aan neerslag komt de productie van gewassen in gevaar en is er bijna geen vers gras voor vee.

Lees verder

Liemers wil structureel muziekles op scholen

Liemerse gemeenten gaan samen ervoor zorgen dat in 2020 op alle basisscholen structureel muziekonderwijs wordt gegeven. Om die doelstelling te bekrachtigen werd woensdagochtend in Het Musiater in Zevenaar onder toeziend oog van erevoorzitter Hare Majesteit koningin Máxima het convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal ondertekend.

Lees verder

Bloemenbuurt Didam kan plannen bespreken

Bewoners van de Bloemenbuurt in Didam krijgen zaterdag 30 juni de mogelijkheid om de ingrijpende sloop- en renovatieplannen voor hun wijk te bekijken en te bespreken. De gemeente en woningcorporatie Plavei organiseren na twee besloten bijeenkomsten nu een openbare Plandag in de Meulenvelden.

Lees verder

Nieuw onderwijssysteem redt krimpschool

Basisschool de Emmaschool in Winterswijk heeft met behulp van een nieuwe onderwijsmethode het aantal leerlingen sinds 2013 bijna zien verdubbelen. De basisschool, gelegen in het buitengebied van Winterswijk, zag zich na dalende leerlingenaantallen genoodzaakt een nieuw onderwijssysteem toe te passen, met succes.

Lees verder

Mannen gepakt na diefstal in Doetinchem

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van een winkeldiefstal aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Er werd onder meer via Burgernet naar drie verdachten gezocht, maar de politie heeft twee personen aangehouden.

Lees verder

Vive la France krijgt expositie over Normaal

Tijdens de aankomende editie van festival Vive la France in Hummelo is een expositie over Normaal te bewonderen. De organisatie wil op deze manier aandacht schenken aan het feit dat er dagelijks veel anhangers van de Achterhoekse rockband het bronzen standbeeld in het dorp bezoeken.

Lees verder

Vrije Slag creëert nieuwe kijk op Groenlo

Bijna honderd zwemmers doken afgelopen weekend de Grolse gracht in tijdens de vierde editie van De Vrije Slag door Grolle. Het zwemevenement voor jong en oud laat deelnemers de Achterhoekse stad vanuit een ander perspectief beleven.

Lees verder

Langerak benadrukt veiligheid met kombord

Langerak is in de ban van WhatsApp buurtpreventie en houdt zo met de gemeenschap de plaats veilig. Om dat extra kracht bij te zetten heeft Langerak vrijdag het eerste WhatsApp buurtpreventiekombord van Nederland gekregen. 

Lees verder

De Graafschap haalt nieuwe middenvelder

Middenvelder Javier Vet speelt de aankomende twee seizoenen voor De Graafschap. De 24-jarige Vet komt onder voorbehoud van een medische keuring over van Almere City.

Lees verder

Politici ervaren landbouwverkeer door Zeddam

Statenleden Peter Kerris en Titus Visser van de provincie Gelderland hebben met eigen ogen gezien wat het rijden met een landbouwvoertuig door de kern van Zeddam teweeg brengt. Inwoners willen dat de provincie werk maakt van het verplaatsen van landbouwverkeer naar de rondweg.

Lees verder

Groot deelnemersveld bij Prominententoer

Circa 250 deelnemers reden zaterdag mee in de Prominententoer, vorig jaar nog het side-event van het NK Wielrennen, in Montferland. Voor de organisatie betekent dit de maximale deelname aan de toertocht, waarbij recreanten samen fietsen met wielerprofs.

Lees verder

Farm & Country Fair speelt in op beleving

De Farm & Country Fair in Aalten wil zich steeds meer richten op de beleving van het festival. De organisatie speelt tijdens de 23ste editie van het bekende plattelandsevenement in op de actualiteiten met onder andere drones, een heus WK kippenvoetbal en de komst van het beroemde kalf Suus.

Lees verder

Opbouw voor Zwarte Cross 2018 begonnen

Het eerste paaltje voor de opbouw van de Zwarte Cross 2018 is vrijdagochtend geslagen. De aankomende drie weken worden de weilanden aan de Eikendijk in Lichtenvoorde omgetoverd in het decor van het grootste festival van Nederland.

Lees verder

Politie Doetinchem pakt spookfietsers aan

De politie in Doetinchem waarschuwt spookfietsers op de Keppelseweg. Na veel klachten van gebruikers van het fietspad, gaan agenten nu bekeuringen uitdelen.

Lees verder

Scholieren warmen survivalrun in Loil op

Het parcours van de jaarlijkse survivalrun in Loil is donderdag alvast verkend door leerlingen van verschillende basisscholen uit de omgeving. Ruim duizend deelnemers van jong tot oud beklimmen zondag obstakels en banen hun weg door de modder en sloten.

Lees verder

Man opgepakt na burenruzie in Gaanderen

Een 51-jarige man is woensdag door de politie aangehouden na een burenruzie in Gaanderen. Agenten zagen zich genoodzaakt om pepperspray in te zetten om de ruziemaker onder controle te krijgen.

Lees verder

’t Zelle de hotspot voor divers golftalent

Golfbaan ’t Zelle bij Hengelo is deze week de hotspot voor Nederlandse golfliefhebbers. De golfweek werd woensdag afgetrapt met het Pro-Am toernooi waar golfprofessionals en amateurs de strijd met elkaar aangingen.

Lees verder

Hulshof (14) blijft nuchter na kickbokstitel

De 14-jarige kickbokster Jasmine Hulshof uit Zeddam heeft de Nederlandse titel in de jeugdklasse tot 60kg binnengesleept op het kickboksgala van House of Champions. De jonge kampioene blijft echter erg nuchter onder haar prestatie op het gala dat plaatsvond in SportCentre Westervoort.

Lees verder

Uitkeringen in Achterhoek wederom gedaald

Het aantal uitkeringen in de Achterhoek is in de maand mei opnieuw gedaald. De regio telde eind mei 3,5% minder WW-uitkeringen dan in april. De oorzaak van de verdere daling is het seizoenswerk.

Lees verder

FIOD onderzoekt fraudeur uit Gendringen

De FIOD is een onderzoek gestart naar een 42-jarige man uit Gendringen. De ondernemer wordt verdacht van belastingfraude en het opzettelijk verstrekken van vervalste administratie. De verdachte heeft de overheid mogelijk voor minimaal 300.000 euro benadeeld.

Lees verder

Doetinchemse jongeren blijken nog crimineler

De elf Doetinchemse jongeren die begin juni zijn opgepakt bij een grootschalige politieactie, hebben vermoedelijk meer strafbare feiten gepleegd dan waarvoor ze zijn aangehouden. Tevens is er nog een twaalfde jongen opgepakt.

Lees verder

Boer en scholier in strijd tegen zwerfafval

Boer Rene van Hal uit Voorst en de 13-jarige scholier Fien Snelting uit Megchelen hebben de handen ineen geslagen in de strijd tegen zwerfafval. Samen geven ze op de boerderij van Van Hal lessen aan basisscholieren over het gevaar van vuilnis op straat voor dier en milieu.

Lees verder

Zeldzame vlinder breidt zich uit in Winterswijk

Het aantal zeldzame iepenpages is de afgelopen jaren flink gestegen in Winterswijk. Nadat de vlinder in 2013 voor het eerst in het buitengebied van Winterswijk werd gespot, duikt de vlindersoort nu op in bijna elke iep.

Lees verder

Geen contante betalingen meer in Arriva-bus

Busreizigers in de Achterhoek kunnen vanaf 24 juni hun vervoersbewijs niet meer contant betalen in de Arriva-bussen. De vervoerder wil op deze manier de veiligheid voor chauffeurs en reizigers in de bussen verbeteren.

Lees verder

Zwarte Cross gaat levenden herdenken

De Zwarte Cross wil op de vrijdagavond van het festival om 20.00 uur een minuut lang de levenden gaan herdenken. Zoals gebruikelijk bij een herdenking zal tijdens de minuut het hele festival in stilte worden ondergedompeld.

Lees verder

Gewapende man opgepakt in Doetinchem

Een 45-jarige man uit Terborg is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Wijnbergseweg in Doetinchem. De bewapende man bleek nog een gevangenisstraf van 91 dagen te goed te hebben.

Lees verder

Bijna 500 ontwerpen voor Achterhoekse vlag

De publieke stemronde voor de nieuwe Achterhoekse Vlag is begonnen. Er zijn bijna vijfhonderd unieke vlaggen ingezonden, die allemaal kans maken om het winnende ontwerp te worden.

Lees verder

Tarik Tissoudali tekent bij Beerschot Wilrijk

Tarik Tissoudali speelt de komende seizoenen voor het Belgische KFCO Beerschot Wilrijk . De aanvaller speelde vorig jaar bij De Graafschap, dat de aanvaller huurde van het Franse Le Havre.

Lees verder

Dans stijgt naar grote hoogte in het Amphion

Verticaal dansgezelschap Sky Motion speelt met hun nieuwe voorstelling Inner Worlds in het Amphion. In de Doetinchemse schouwburg zal het er tussen 4 en 8 juli voor zowel de bezoekers als de dansers anders aan toe gaan dan gebruikelijk.

Lees verder

Vrouw achtervolgt doorrijder na botsing N18

Een 30-jarige man uit Hengelo is maandag op de N18 doorgereden nadat hij een aanrijding veroorzaakte. De man had haast en botste daardoor tegen een personenauto.

Lees verder

Aftermovie Mañana Mañana 2018 in Vorden

De zesde editie van Mañana Mañana trok afgelopen weekend ruim 28.000 festivalgangers naar Vorden. De bezoekers genoten op de sprookjesachtige locatie rond Kasteel Vorden van muziek, hangmatten en veel eten en drinken. Kijk, luister en geniet mee van Mañana Mañana 2018!

Lees verder

Oersterk zet beelden dief toch niet online

Stichting Oersterk uit Ulft heeft na overleg met de politie besloten om beelden van de diefstal van afgelopen week toch niet online te plaatsen. De stichting wil verdere speculatie en onrust voorkomen.

Lees verder

Bökkers verrast Mañana Mañana met optreden

De mannen van Bökkers hebben de bezoekers van Mañana Mañana in Vorden zaterdagavond een verrassingsoptreden bezorgd. De dialectrockers, die vaste gast zijn op de Zwarte Cross, speelden voor de gelegenheid bovendien samen met toetsenist Jeroen Sweers.

Lees verder

Mañana Mañana zet Mondriaan in spotlights

Bezoekers van Mañana Mañana in Vorden ontkomen deze dagen niet aan de schilderkunst van Piet Mondriaan. In samenwerking met Villa Mondriaan uit Winterswijk daagt het festival bezoekers uit om hun eigen schildertalent te ontwikkelen onder de noemer van 'Mondriana Mondriana'.

Lees verder

Baudet valt 'links' Marianum in Groenlo aan

Tweede Kamerlid Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft vrijdag uitgehaald naar het Marianum in Groenlo. De politicus was naar eigen zeggen op bezoek bij de school om 'de linkse indoctrinatie in het Nederlandse onderwijs' te bespreken.

Lees verder

Kampeerles op camping Marveld in Groenlo

Bezoekers kunnen zaterdag en zondag de fijne kneepjes van het kamperen onder de knie krijgen. Vrijetijdsmarkt Obelink houdt bij Marveld Recreatie in Groenlo een gratis kampeerweekend.

Lees verder

Björn van der Doelen terug op Mañana Mañana

Muzikant Björn van der Doelen is niet alleen artiest, maar ook bezoeker van Mañana Mañana. De oud-voetballer beloofde vorige editie dat hij dit jaar vier dagen lang op de camping zou bivakkeren. Een rondje camping leert dat de Brabander zijn woorden na is gekomen. 

Lees verder

Grensoverschrijdende zorg onder de loep

Kamerlid Evert Jan Slootweg was vrijdag te gast in Dinxperlo om de grensoverschrijdende zorg onder de loep te nemen. Vertegenwoordigers van Aalten en Bocholt zien Den Haag steeds dichterbij komen, maar er valt nog veel winst te behalen.

Lees verder

Geen oplossing voor veehouders in nood

Ronald Beulink uit Zelhem is een van de achthonderd melkveehouders die door de strenge fosfaatregelgeving op omvallen staat. Het versturen van een noodkreet naar de minister heeft tot nog toe weinig resultaat gehad, toch blijft de sector hopen op een oplossing vanuit Den Haag.

Lees verder

Camping Mañana Mañana warmt zichzelf op

Voor de diehards is Mañana Mañana donderdagmiddag van start gegaan. De campingpoorten van het festivalterrein in Vorden gingen eind van de middag los, waarna honderden campinggangers zichzelf opwarmden tijdens het opzetten van de tentjes. En dat ging niet overal even gemakkelijk...

Lees verder

Droge voetjes voor Lichtenvoorde na ingreep

Het grote project van Oost Gelre en het Waterschap Rijn en IJssel om de jarenlange wateroverlast in te perken is afgerond. Het nieuwe watersysteem in Lichtenvoorde moet ervoor zorgen dat het water voortaan beter wordt opgevangen bij extreme neerslag.

Lees verder

De Pedaleur gefrustreerd na nieuwe inbraak

Fietswinkel De Pedaleur uit Doetinchem is woensdagnacht voor de achtste keer slachtoffer geworden van een inbraak. Bij de kraak hebben onbekende daders ruim zestigduizend euro aan fietsen buitgemaakt, wat zorgt voor frustratie bij de eigenaar.

Lees verder

Oude waterpomp Hummelo in ere hersteld

De oude waterpomp in het dorpshart van Hummelo is weer in gebruik genomen. Met de heringebruikname van de in 1875 geplaatste pomp is volgens gemeente Bronckhorst de huiskamer van het dorp weer compleet.

Lees verder

Oersterk lacht om dreigement van de BWO

Stichting Oersterk uit Ulft kan weinig met de mededeling van de Bond van Wetsovertreders (BWO). De stichting dreigt camerabeelden van een diefstal online te zetten, waarna de BWO flinke kritiek uitte en op haar beurt dreigde met een dwangsom.

Lees verder

Weer inbraak bij fietswinkel in Doetinchem

Bij een inbraak op een fietswinkel in Doetinchem hebben onbekende daders in de nacht van woensdag op donderdag ruim zestigduizend euro aan fietsen buitgemaakt. Het is de tweede keer dat de zaak slachtoffer is geworden van een dergelijke kraak.

Lees verder

Kottense Miss Nederland vol met ambitie

De 25-jarige Leonie Hesselink uit Kotten ziet haar leven veranderen in een rollercoaster nu ze tot haar grote verbazing benoemd is tot Miss World Nederland. De mooiste vrouw van het land blijft na het verkrijgen van de titel echter vol ambitie.

Lees verder

Nieuwe lift in Action ’s-Heerenberg geopend

De Action in hartje ’s-Heerenberg is vanaf woensdag toegankelijker voor minder valide personen. Een klacht van de Kilderse Carina Franken-Hermsen heeft geleid tot de plaatsing van een lift.

Lees verder

De Graafschap evalueert toekomst jeugd

De Graafschap evalueert de komende periode de opzet van de jeugdafdeling. Op dit moment is de jeugd van de Doetinchemse voetbalclub ondergebracht in een aparte stichting.

Lees verder

Man (62) opgepakt na mishandeling agent

Een 62-jarige man uit Didam is dinsdag aangehouden omdat hij een agent mishandelde na een verkeerscontrole. De man negeerde het stopteken van de agent en reed vervolgens door.

Lees verder

Streetball biedt Zommerrun helpende hand

Streetball de Lichtenberg in Silvolde helpt zaterdag bij de Zommerrun. In eerste instantie vormde het sportinitiatief alleen het goede doel, maar toen de organisatie op de tocht kwam te staan twijfelde initiatiefnemer Benny Vonk geen moment om zijn handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

Lizzy Ossevoort jaagt Amerikaanse droom na

Muzikant Lizzy Ossevoort uit Halle is reeds aangenomen op de Manhattan School of Music in New York, maar om daadwerkelijk aan het studiejaar te beginnen heeft ze tienduizenden euro's nodig. Met een crowdfundingactie hoopt ze het geld voor de muziekopleiding bij elkaar te krijgen.

Lees verder

Buha kan meldingen processierups niet aan

Buha kan het explosief aantal meldingen over de overlast van de eikenprocessierups niet meer aan. Het bedrijf in Doetinchem wordt dagelijks overspoeld met telefoontjes over nieuwe nesten van de gevreesde rups.

Lees verder

Victor Steeman (17) richt zijn ogen op WK

Victor Steeman bereidt zich voor op het Wereldkampioenschap motorracen in de Supersport 300 klasse. De talentvolle wegracer uit Lathum wil onder andere op de TT in Assen hoge ogen gooien om zo een goed CV op te bouwen voor het WK.

Lees verder

Golfbaan ’t Lohr slaat tweede decennium in

Golfclub 't Lohr bestaat tien jaar. Eigenaren Danny en Nienke Piepers hebben de golfbaan binnen tien jaar zien groeien naar een springplank naar grotere banen. Het familiebedrijf blijft laagdrempelig en experimenteert met nieuwe vormen van golf.

Lees verder

Grootse vrouwen Achterhoek viert jubileum

Grootse vrouwen Achterhoek organiseert binnenkort de 25e editie van hun netwerkevent speciaal voor vrouwen. Het idee ontstond omdat vrouwen vaak anders dan mannen aan het netwerken zijn.

Lees verder

Dennis te Braak wordt trainer bij Feyenoord

Dennis te Braak is vanaf volgend seizoen trainer van Feyenoord O-16. Het voormalig hoofd van de jeugdopleiding van De Graafschap kwam niet tot overeenstemming met de Doetinchemse club over een verlenging van zijn aflopende contract.

Lees verder

Doetinchemmer gepakt na online belediging

Een 18-jarige man uit Doetinchem is opgepakt na belediging van de politie. Dat deed de man via Facebook.

Lees verder

Mark Diemers vertrekt naar Fortuna Sittard

Mark Diemers speelt de komende seizoenen bij Fortuna Sittard. De middenvelder maakt een transfervrije overstap van De Graafschap naar Sittard en ontmoet zijn oud-werkgever volgend jaar in de Eredivisie.

Lees verder

Oude IJssel Concert vindt toch doorgang

Het Oude IJssel Concert, dat dit jaar onderdeel uitmaakt van festival Buitengewoon, gaat toch door. Het is de organisatoren gelukt om het kostenplaatje rond te krijgen, nadat de financiering eerder een heikel punt bleek en doorgang op de tocht stond.

Lees verder

Gymnastiekvereniging ziet heil in G-afdeling

Gymnastiekvereniging Ypsilon uit Doetinchem ziet kansen om na de Special Olympics door te gaan met een speciale afdeling voor mensen met een verstandelijke beperking. De vereniging was positief verrast over het sportevenement na het organiseren van de turnonderdelen.

Lees verder

Buurman evacueert ouderen uit flat Silvolde

Een oplettende buurman heeft zaterdag enkele bewoners van een seniorenflat geëvacueerd in Silvolde. De buurtbewoner zag dat er mogelijk een brandje woedde in het pand en bedacht zich geen moment.

Lees verder

Dancefeest in Aalten verplaatst naar binnen

De eigenaar van de Hofnar verplaatst het dancefestival Festivication van zaterdag 30 juni naar binnen. De burgemeester van Aalten had eerder een streep gezet door het festival.

Lees verder

Erop of eronder voor bokstalent Koemans

De 22-jarige Stanley Koemans is regerend Nederlands bokskampioen superzwaargewicht. De Zelhemmer werd eind vorig jaar uitgeroepen tot Bokstalent van het Jaar en maakte begin dit jaar de overstap naar de Duitse Bundesliga, waar Koemans de beste boksers van Europa treft. Voor het talent is het nu erop of eronder om aan te haken bij de top. Deze documentaire biedt een unieke inkijk in het leven van hét bokstalent van Nederland, die zijn Olympische droom wil najagen.

Lees verder

Burgemeester schrapt dancefestival Aalten

Burgemeester Anton Stapelkamp heeft een streep gezet door dancefestival Festivication in Aalten. Volgens Stapelkamp overschrijdt het buitenfeest de gestelde geluidsgrens en zijn er vragen over parkeergelegenheden.

Lees verder

Dorpsfeest in Wehl groeit mee met succes

Het Dorpsfeest in Wehl staat aankomend weekend, met onder andere een grotere tent en een uitgebreider Wehl on Wheels, vier dagen in het teken van het motto Veur Elk Wah Weahls. Donderdagmiddag wordt het feest afgetrapt met de seniorenmiddag.

Lees verder

Doelman Jurjus weer in de etalage bij PSV

Hidde Jurjus mag van PSV ook komend seizoen uitkijken naar een club voor een verhuurperiode. Na een jaar bij degradant Roda JC heeft de doelman uit Lichtenvoorde wel oren naar een terugkeer op De Vijverberg.

Lees verder

Winterswijk onderzoekt bedrijventerreinen

Winterswijk laat onderzoek doen naar de vraag- en aanbodontwikkeling in bedrijfslocaties. Het college wil een plan van aanpak ontwikkelen waarin wordt gekeken naar de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen en de mogelijkheden voor de aanleg van nieuwe terreinen.

Lees verder

Bouwman vindt favoriete koers in Italië

Koen Bouwman heeft een favoriete wielerkoers gevonden tijdens zijn debuut in de Giro d’Italia. De 24-jarige Ulftenaar was dichtbij een etappezege en zag van dichtbij hoe de Brit Chris Froome demarreerde naar de eindzege.

Lees verder

Netterdense shopt in minuut 250€ bij elkaar

Linda Geurtsen uit Netterden heeft woensdagochtend bij de Jumbo in Ulft in een minuut vol adrenaline 250,- euro bij elkaar gewinkeld. De gelukkige winnares was eind april door de supermarkt uitgekozen uit honderden inzendingen na een broodactie om een minuut gratis boodschappen te doen.

Lees verder

De Graafschap wil nog zeker vier aanwinsten

De Graafschap hoopt deze zomer nog zeker vier spelers vast te leggen in aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na het vastleggen van Daryl van Mieghem en Furdjel Narsingh, richt de club zich nu op een aantal andere posities.

Lees verder

Legionella ontdekt in douches Hessenbad

In de douches van het Hessenbad in Hoog-Keppel is een geringe hoeveelheid legionella geconstateerd. De oorzaak is inmiddels weggenomen, waardoor het zwembad gewoon open kan blijven.

Lees verder

Vrijwilligers houden duofiets in beweging

Montferland zoekt extra vrijwilligers die met ouderen op zogeheten duofietsen een rondje door de gemeente willen maken. Het oorspronkelijke side-event van het NK Wielrennen werd vorig jaar positief ontvangen en het vervolg is deze week gestart.

Lees verder

Doetinchem strijdt tegen criminele jongeren

Doetinchem gaat de strijd aan met de criminele leefwereld van jongeren in de stad. De bijzonder grote politieactie van dinsdag is de eerste daad in een proces dat moet leiden tot een mentaliteitsverandering bij de groep die zich kenmerkt door excessief geweld en statussymbolen.

Lees verder

Varsseveld twee weken langer in het donker

Een gedeelte van Varsseveld zit nog twee weken langer zonder goed functionerende straatverlichting. Netbeheerder Liander zal de storing, die al anderhalve week gaande is, op 18 juni opzoeken en verhelpen.

Lees verder

Enkel blikschade na aanrijding Doetinchem

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Bedrijvenweg in Doetinchem hebben dinsdagochtend enkel de voertuigen schade opgelopen. De inzittenden van de wagens zijn bij de botsing niet gewond geraakt.

Lees verder

Criminele jongeren opgepakt in Doetinchem

De politie heeft dinsdagochtend vroeg in Doetinchem elf jongeren opgepakt wegens een groot aantal criminele activiteiten. In totaal werden ongeveer zeventig agenten ingezet bij de arrestatiegolf.

Lees verder

Meer vrijheden en rust op Mañana Mañana

Mañana Mañana wordt dit jaar nog rustiger dan de voorgaande edities. Op het festival in Vorden krijgen de bezoekers de mogelijkheid om nog meer zelf te doen door enkele aanpassingen op de camping en de intrede van een zelftap-bar.

Lees verder

Weer financiële problemen Boogie Woogie

Muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk verkeert weer in financiële problemen. Het cultureel centrum heeft Winterswijk, Aalten en Oost-Gelre gevraagd om aanvullende subsidies om een faillissement te voorkomen.

Lees verder

Kermisoptocht Vragender weer als vanouds

De kermisoptocht in Vragender wordt komend weekend weer als vanouds. De organisatie heeft in overleg met de gemeente de regels aangepast, die juist werden verscherpt na een incident in 2013. Wagenbouwers kunnen zich nu weer volledig uitleven.

Lees verder

Uitspraak uitgebouwd tot festival in Ulft

De uitspraak ‘ben je helemaal koekoek?!’ is door de zussen Karin Willemsen-Robben en Nardy Robben uitgebouwd tot festival. Met het festival willen ze psychische klachten bespreekbaar maken voor de mensen die er mee kampen en hun omgeving.

Lees verder

VVL viert laatste jubileum groots in Lengel

VVL uit Lengel heeft het laatste jubileum zondagmiddag groots gevierd met zo'n tweehonderd leden. De club vierde het 70-jarig bestaan en gaat op termijn fuseren met MVR en Stokkum.

Lees verder

Strongman jubileert in centrum Doetinchem

Veertien krachtpatsers van over de hele wereld lieten zaterdag hun exorbitante krachten zien voor het stadhuis in Doetinchem. Voor de vijftiende keer streek de Strongman Champions League neer in de Achterhoek.

Lees verder

Zorgen om frietverkoop bij Aviko-zwembad

De snackverkoop op het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen staat onder druk. Het zwembad laat weten dringend op zoek te zijn naar extra handen in de snackkraam.

Lees verder

Anouk Echteld strijdlustig naar EK Boksen

Voor bokser Anouk Echteld uit Doetinchem start maandag het Europees Kampioenschap in Sofia. In de Bulgaarse hoofdstad wil de Nederlands kampioene zich meten met de wereldtop.

Lees verder

Bronckhorst eert jonge helden met lintje

Burgemeester Marianne Besselink heeft gisteren voor de eerste keer de Bronckhorster jeugdlintjes uitgereikt. De winnaars werden in Hengelo benoemd tot Held van Bronckhorst.

Lees verder

Intocht Sinterklaas niet in Oude IJsselstreek

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Zaanstad. Oude IJsselstreek wilde de Sint ook ontvangen, maar grijpt naast de eer.

Lees verder

Uitkijktoren Stokkum voorzien van landkaart

De uitkijktoren bij Stokkum is sinds deze week voorzien van een horizontekening. Bezoekers kunnen op de landkaart nu aflezen wat ze zien in het landschap.

Lees verder

Harde woorden bij evaluatie NK in Montferland

De bespreking van de evaluatie van het NK Wielrennen in de gemeenteraad van Montferland leidde donderdag tot harde woorden. De opeenstapeling van fouten in de organisatie zorgde voor de nodige verwijten en kritische vragen van raadsleden.

Lees verder

Gemeenten vieren zestig jaar samenwerking

Gemeente Winterswijk en Kreis Borken vieren dit jaar dat de EUREGIO zestig jaar bestaat. Om de kansen van grensoverschrijdend toerisme te benadrukken hebben beide gemeenten toeristische acties gerealiseerd onder de naam 'Wilkommen XL'.

Lees verder

Slöetjes en Stoltenborg genieten van 7e man

Lonneke Slöetjes en Femke Stoltenborg keren met Oranje voor twee weken terug in eigen land. De Achterhoekse volleybalsters vertellen na de gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea dat hun buitenlandse avonturen nog lang niet afgelopen zijn.

Lees verder

Ted van de Pavert sluit een terugkeer niet uit

Na een turbulent jaar in Nijmegen bij NEC gaat PEC-Zwolle huurling Ted van de Pavert in de zomerstop rustig denken over zijn toekomst. Een eventuele terugkeer bij De Graafschap sluit de Achterhoekse verdediger niet uit.

Lees verder

Actie leraren en kinderen Wilhelminaschool

Leerkrachten van de Wilhelminaschool in Doetinchem voerden woensdagochtend samen met hun basisscholieren actie voor meer loon en minder werkdruk. Met een optocht, een symbolische overdracht van handtekeningen en een tekenactie op het Stadhuisplein werd er aandacht gevraagd voor de schreeuw om betere arbeidsomstandigheden.

Lees verder

Drukte bij grens A12 verwacht door Duitsers

Verkeer in de grensstreek moet komende dagen rekening houden met extra drukte. De VerkeersInformatieDienst (VID) wijst weggebruikers op mogelijk langere reistijden door een Duitse feestdag.

Lees verder

Varsseveld Toernooi test videoscheidsrechter

Het Ten Brinke Group Tournament in Varsseveld experimenteert dit jaar met een videoscheidsrechter. Het deelnemersveld belooft met twee Braziliaanse teams en de Turkse topclub Galatasaray weer het nodige exotische voetbal.

Lees verder

Hogenkamp uitgeschakeld op Roland Garros

Richel Hogenkamp is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. De Doetinchemse tennisster verloor met 6-1, 4-6 en 6-3 van de Russin Maria Sharapova.

Lees verder

Haagse connecties nodig voor grenswerken

Grensgemeenten willen meer initiatieven ontplooien om werken over de grens meer vanzelfsprekend te maken. Daarom vragen de zogenoemde Grenzhoppers aan politiek Den Haag om contacten en wet en regelgeving om het grenswerken te stimuleren.

Lees verder

Orion wil opnieuw meedoen om de prijzen

De volleyballers van Orion zijn officieel begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Met een vernieuwde ploeg én trainer wil de Doetinchemse club opnieuw hoge ogen gooien in de Eredivisie. 

Lees verder

Oud-Superboeren zijn het nog niet verleerd

Een groep van sportieve senioren met een verleden bij De Graafschap heeft een eigen Walking Football-team gevormd. Woensdagavond hebben ze bij de OldStars Walking Football-meeting op stadion De Vijverberg de eerste krachtmeting tegen onder meer het team van ex-internationals.

Lees verder

Swim to Fight Cancer danst zich in de kijker

Een bijzonder verschijnsel in de binnenstad van Doetinchem afgelopen zondag. Tientallen jonge danseressen verrasten het publiek van Djazzvibes met een flashmob om aandacht te vragen voor Swim to Fight Cancer.

Lees verder

Pak An pakt uit op haar tweede verjaardag

In de twee jaar dat Pak An bestaat hebben ze bijna honderd plannen gehonoreerd. Om dat te vieren presenteerden op het evenement Pak An Pakt Uit in Lievelde enkele anpakkers hun ideeën om de Achterhoek te verbeteren.

Lees verder

Corso’s willen bloemencorso op erfgoedlijst

Corsogroepen uit heel Nederland willen dat het bloemencorso op de UNESCO Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed komt te staan. Om dit te bereiken is zaterdag in Lichtenvoorde de Corsokoepel opgericht, een samenwerkingsverband die deze ambitie vorm moet gaan geven.

Lees verder

Film over N18 te zien in drive-in bioscoop

Diverse rolstoel- en scootmobielgebruikers hebben zondagmiddag de documentaire over de nieuwe N18 bekeken in een drive-in bioscoop in Neede. Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland nam er ook een kijkje.

Lees verder

Brazilianen weer de beste op Terborg Toernooi

Palmeiras heeft zondagmiddag als negende Braziliaanse team op rij het Terborg Toernooi gewonnen. In de finale van het jeugdtoernooi werd publieksfavoriet Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika met 2-0 verslagen.

Lees verder

HEMA Winterswijk beste Nederlandse filiaal

Het filiaal van de HEMA in Winterswijk is uitgeroepen tot de beste franchise winkel van Nederland. De prijsuitreiking was zaterdagavond en werd gepresenteerd door Nicolette Kluijver.

Lees verder

Motorcoureur Joey den Besten weg bij team

Motorcoureur Joey den Besten uit Borculo en zijn team Performance Racing Achterhoek zijn per direct uit elkaar gegaan. Dat maken zowel de ‘roadracer’ als het team bekend.

Lees verder

Terborg Toernooi gedijt goed ondanks hitte

Het Terborg Toernooi trekt dit weekend scouts, voetballers en voetballiefhebbers naar Sportpark de Paasberg. Hoewel de publieke belangstelling door de hoge temperaturen ietwat tegenvalt, is de sfeer op het sportpark er niet minder om.

Lees verder

Jeugd De Graafschap wil betere communicatie

Het jeugdteam van De Graafschap is vrijdagavond op het Terborg Toernooi onder toeziend oog van hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak met 5-0 onderuit gegaan tegen Palmeiras. De jeugdafdeling van de club is momenteel niet tevreden en hoopt op meer communicatie met het eerste team.

Lees verder

Wildbeheer redt reekalfjes van hakselaars

De Wildbeheereenheid Winterswijk is met een drone bezig om reekalfjes die verscholen liggen in het hoge gras van boerenpercelen op te sporen. Op deze manier proberen vrijwilligers tot eind juli zoveel mogelijk kalfjes te behoeden voor de scharen van hakselaars. Honderd procent garantie dat alle kalfjes gered worden, geeft het echter niet.

Lees verder

Beachclub wil het Bloemendaal van regio zijn

De vernieuwde beachclub bij 't Hilgelo in Winterswijk, genaamd MEER, wordt vrijdag geopend. Voor de opening moet er nog veel werk worden verzet, maar volgens de initiatiefnemers gaat de opening door, ongeacht de staat van het pand.

Lees verder

Ajax Cape Town bezoekt boerderij in Terborg

De selectie van Ajax Cape Town die deelneemt aan het Terborg Toernooi heeft een boerderij in het stadje bezocht. De Zuid-Afrikaanse spelers waren onder de indruk en vonden zelfs een favoriete koe.

Lees verder

Beste Bier van Nederland komt uit Rha

Bronckhorster Brewing Company uit Rha heeft met het biertje de Nightporter de prijs gewonnen voor het Beste Bier van Nederland 2018. Voor de brouwers van Brouwerij Rodenburg was het niet de eerste keer dat zij een prijs wonnen.

Lees verder

Graafschap College start kraamopleiding

Het Graafschap College is in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare een kraamopleiding gestart. De initiatiefnemers willen er op die manier voor zorgen dat er in de toekomst voldoende goed opgeleide kraamverzorgenden zijn.

Lees verder

Toneel Etten viert jubileum met voorstelling

De Toneelvereniging in Etten viert het 100-jarig jubileum met een speciale voorstelling. Het dubbele toneelstuk werd speciaal voor de vereniging geschreven.

Lees verder

Profrenners willen Montferland laten zien

De Prominententour, vorig jaar nog side-event van het NK wielrennen, wil het fietsgebied in Montferland op de kaart zetten. Tijdens de toertocht op 23 juni fietsen deelnemers met een aantal profwielrenners waaronder Marianne Vos en Bart Voskamp door de gemeente.

Lees verder

Jongeren in Montferland krijgen adviesrol

Bij zo’n 6.000 jongeren uit Montferland valt deze week een bijzondere uitnodiging op de mat. De gemeente vraagt de jonge inwoners mee te denken over de toekomst van Montferland in het kader van het Jongeren Innovatie Lab.

Lees verder

Flinke sloopplannen Bloemenbuurt Didam

Montferland en woningbouwvereniging Plavei willen meer dan zeventig woningen in de Bloemenbuurt in Didam slopen. De bewoners zijn woensdag per brief geïnformeerd.

Lees verder

Wessel Anker en Ivar de Waard naar Orion

Wessel Anker en Ivar de Waard spelen volgend seizoen voor Orion. De volleyballers komen over van Dynamo uit Apeldoorn en SSS uit Barneveld.

Lees verder

De Graafschap neemt afscheid van spelers

De Graafschap neemt woensdagavond voorlopig afscheid van de volledige spelersgroep. Meerdere spelers trekken de deur van stadion De Vijverberg in Doetinchem na de promotie definitief achter zich dicht.

Lees verder

Over De Top Festival breekt bezoekersrecord

Een zonovergoten negende editie van het Over De Top Festival in Lichtenvoorde heeft het afgelopen Pinksterweekend opnieuw een bezoekersrecord verbroken. De organisatie mocht circa 4500 bezoekers verwelkomen op het tweedaagse festival, dat waren er duizend meer dan vorig jaar.

Lees verder

Mini Manna opent dagbestedingslocatie Ulft

Ulft heeft er een nieuwe dagbestedingslocatie bij. Na een kringloopwinkel en supermarkt biedt de vestiging van Mini Manna nu ook een zinvolle daginvulling aan voor mensen met een (arbeids)beperking.

Lees verder

Komst sneltrein en dubbelspoor dichterbij

De komst van een RegioExpress-sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem is een stap dichterbij. Provincie Gelderland ziet dubbelspoor tussen Didam en Doetinchem De Huet als kansrijk, wat de snelheid op de verbinding zal bevorderen.

Lees verder

Mannen halen kluis garage Terborg leeg

Twee mannen hebben woensdag 16 mei in een onbewaakt moment de kluis van een garagebedrijf in Terborg geplunderd. De daders wisten eind van de middag het pand te betreden, de kluis te openen en een aanzienlijk geldbedrag buit te maken.

Lees verder

Gevonden tijgermug Aalten blijkt vals alarm

De mug die maandag in Aalten voor ongerustheid zorgde, omdat het mogelijk een tijgermug kon zijn, blijkt ongevaarlijk. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft na onderzoek geconcludeerd dat het geen steekmug, en dus ook geen tijgermug, is.

Lees verder

Deelnemersaantal Vierdaagse blijft oplopen

De organisatie van de veertiende editie van de Achterhoekse Wandelvierdaagse zag dit jaar opnieuw het deelnemersaantal groeien ten opzichte van voorgaande jaren. Bijna 3700 liefhebbers wandelden in de dagen van 9 tot en met 12 mei verschillende routes door het Gelderse coulisselandschap.

Lees verder

Casper de Gier met één been in WK-selectie

Casper de Gier uit Laag-Keppel maakt kans op een plek binnen de nationale selectie voor de Wereld Kampioenschappen begin juli in eigen land. Het 22-jarige skeelertalent veroverde maandag een tweede plek op het Nederlands Kampioenschap marathon en verstevigde zo zijn uitgangspositie voor deelname aan het WK.

Lees verder

Superboeren op huifkar door Doetinchem 

De selectie van De Graafschap is zondagavond na de promotie naar de Eredivisie op een huifkar van stadion De Vijverberg naar het Simonsplein gereden, om daar verder groots feest te vieren. Honderden enthousiaste supporters eerden de Superboeren langs de weg met vuurwerk en liederen. 

Lees verder

Corteo met fakkels en rook naar stadion

Een corteo met blauwe rook, fakkels en vlaggen liep voorafgaand aan de promotiewedstrijd van De Graafschap tegen Almere City vanaf Café Masselink naar het stadion. Tientallen Superboeren liepen mee en zongen hun club toe.

Lees verder

Berry Powel is co-commentator bij finale

Berry Powel doet zondag radioverslag bij de finalewedstrijd tussen De Graafschap en Almere City op De Vijverberg. De oud-Superboer schuift als co-commentator aan bij Optimaal FM.

Lees verder

Aanhouding na strooptocht door De Huet

Bewoners van de wijk De Huet in Doetinchem hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag te kampen gehad met openlijke geweldpleging en vernielingen. De politie heeft één persoon aangehouden.

Lees verder

Dure fietsen ontvreemd bij Specialized

Fietsenwinkel Specialized in 's-Heerenberg is in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een inbraak. De buit bestaat volgens de wijkagent uit twee dure fietsen.

Lees verder

Graafschap College op weg naar de Roparun

Voor de tweede keer zijn tientallen enthousiastelingen van het Graafschap College vrijdagochtend vanaf Doetinchem vertrokken naar het startpunt van de Roparun. De acht deelnemers rennen tijdens de driedaagse estafetteloop vanuit Hamburg naar de eindstreep in Rotterdam.

Lees verder

Analist Van de Pavert gelooft in Superboeren

De eerste finalewedstrijd van de play-offs tussen De Graafschap en Almere City is op de voet gevolgd door analist Ted van de Pavert. De oud-Superboer leefde als fan mee en analyseerde de wedstrijd op Optimaal FM.

Lees verder

Coalitie Doetinchem gaat samen van start

De coalitie in Doetinchem kan in goede samenwerking van start, al was de verhoging van het aantal FTE wethouders van vijf naar 5,25 wel een punt. Desondanks stemden 22 van de 31 raadsleden voor het akkoord, alleen PvdA, SP en Lokaal Belang Doetinchem (LBD) waren tegen.

Lees verder

Ulft blijkt toegankelijk voor hulphonden

Winkelgelegenheden in Ulft blijken toegankelijk te zijn voor mensen met assistentiehonden. Dat heeft een actiegroep donderdagochtend gecheckt als onderdeel van een landelijke actie om bewustwording te creëren over de noodzaak van hulphonden.

Lees verder

Superboerenbol smaakt naar de Eredivisie

Door het succes van De Graafschap heeft bakker Paul Berntsen uit Didam een bijzondere toevoeging aan zijn assortiment gedaan. Klanten kunnen tijdens de promotiestrijd helemaal in de stemming komen door speciale Superboerenbollen.

Lees verder

Mannen overvallen pizzakoerier Gaanderen

Een pizzakoerier is woensdagavond in Gaanderen overvallen door twee mannen. Een van de verdachten is inmiddels door de politie opgepakt.

Lees verder

Promotiestrijd De Graafschap bij Optimaal FM

De finale van de nacompetitie start donderdagavond voor De Graafschap met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Het échte radioverslag van de weg van de Superboeren naar de Eredivisie is uiteraard live te volgen bij Optimaal FM.

Lees verder

Bijzondere bever banjert door Winterswijk

De Winterswijkse Linde Ubbink kon dit weekend haar ogen niet geloven toen ze reed op de kruising van de Rondweg Zuid en de Snelliusstraat. Heel rustig wandelde er een bever over de weg, voor Winterswijk een bijzondere gewaarwording.

Lees verder

Automobilist neemt de benen na ongeval A18

Een automobilist heeft in de nacht van woensdag op donderdag de benen genomen na een eenzijdig ongeval op de oprit van de A18 bij Didam. Andere weggebruikers troffen een zwaar beschadigd voertuig aan, maar zonder bestuurder.

Lees verder

Achterhoek pakt schijnwerpers in Den Haag

De Regio Achterhoek heeft woensdagavond de schijnwerpers gepakt in Den Haag. Gesteund door een Duitse delagatie sprongen bestuurders en ondernemers op de barricade om aandacht te vragen voor de regio.

Lees verder

Cultuurzomer opent op festival Hootchie Koe

De Achterhoekse Cultuurzomer is dit jaar geopend op het festival Hootchie Koe in Varsseveld. De Stichting Achterhoek Toerisme wil met het initiatief de culturele activiteiten in de regio op de kaart zetten.

Lees verder

Nieuwe gezichten in college Oude IJsselstreek

Het nieuwe college van Oude IJsselstreek wil van start met vijf wethouders, waarvan twee nieuwe vrouwelijke gezichten. Dat werd dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het coalitieprogramma voor de komende vier jaar.

Lees verder

Terugblik | Promotie De Graafschap in 2015

De Graafschap speelt donderdag en zondag de finale van de play-offs tegen Almere City om een plek in de Eredivisie. In 2015 wisten de Superboeren op verrassende wijze te promoveren door een 0-1 winst op FC Volendam. Doetinchem ontplofte en dat leverde schitterende beelden op!

Lees verder

Drukte bij tattooshop dankzij De Graafschap

Nu De Graafschap zich actief mengt in de promotiestrijd in de Jupiler League, blijken de tatoeages van de club populairder te worden. Tattoo Doetinchem is maar wat druk met het zetten van de 'G'tjes.

Lees verder

Markant Kinderopvang maakt een doorstart

Markant Kinderopvang maakt een doorstart onder de vlag van Kinderopvang Humanitas. Volgens Humanitas blijven alle opvanglocaties open en is de ambitie om een groot deel van de bestaande arbeidsplaatsen te behouden.

Lees verder

Groen licht voor verhuizing van supermarkt

Het college van Doetinchem steunt de plannen voor verplaatsing van de PLUS Supermarkt in Wehl. De gemeente trekt een ton uit voor het realiseren van een parkeerplaats op de nieuwe locatie.

Lees verder

Wolf definitief doodsoorzaak van schapen

De drie schapen die begin april in Ruurlo levenloos en bebloed in de wei gevonden werden, zijn doodgebeten door een wolf. Dat heeft het Faunafonds van BIJ12 vastgesteld na DNA onderzoek.

Lees verder

Almende College Isala start met flexrooster

Het Almende College Isala in Silvolde introduceert vanaf september een flexrooster. Door leerlingen zelf zogeheten flexuren in te laten plannen naar hun eigen interesses en leerbehoeftes, hoopt de school meer onderwijs op maat te kunnen leveren.

Lees verder

Hootchie Koe breekt weer bezoekersrecord

Hootchie Koe, dat voor het eerst drie dagen plaatsvond, weet zichzelf opnieuw te overtreffen met ruim tweeduizend betalende bezoekers. Tijdens de derde editie van het Varsseveldse festival konden liefhebbers onder andere genieten van de Achterhoekse bands Crystal Dream en Chaingang.

Lees verder

Doetinchem zet koers door met vers bloed

Doetinchem borduurt met het nieuwe coalitieakkoord voort op de huidige duurzame koers van de gemeente. Dat maakten de fractievoorzitters maandagmiddag bekend. Tevens zijn Rens Steintjes van het CDA en Jorik Huizinga van D66 twee nieuwe gezichten in het beoogde college.

Lees verder

Uitverkochte Vijverberg voor finale play-offs

Ondanks een storing in het landelijke ticketsysteem, dat maandagochtend zorgde voor een lange rij bij stadion De Vijverberg in Doetinchem, is de wedstrijd zondag uitverkocht. Sommige supporters die probeerden om finalekaarten van de nacompetitie te bemachtigen of hun seizoenkaart te verlengen stonden uren in de zon op de parkeerplaats.

Lees verder

Snelheidsduivel gepakt op Hamelandroute

Een snelheidsduivel is afgelopen weekend in de kraag gevat in Aalten. De automobilist uit Eibergen reed zaterdag met 140 kilometer per uur over de Hamelandroute.

Lees verder

Zwarte Cross zoekt naar Achterhoekse vlag

De Zwarte Cross, Pak An en Grolsch zijn een zoektocht gestart naar een Achterhoekse vlag. Iedereen kan een ontwerp insturen, waarna inwoners van de Achterhoek en een vakjury de mooiste vlag uit mogen kiezen.

Lees verder

Sevenich kampioen in Hongaarse competitie

Vivian Sevenich is met haar ploeg UVSE Budapest kampioen geworden van Hongarije. De waterpoloster uit Lichtenvoorde speelt dit seizoen voor het eerst in de Hongaarse hoofdstad.

Lees verder

Selectie van Orion gaat flink op de schop

De selectie van het eerste team van Orion gaat in aanloop naar volgend seizoen behoorlijk op de schop. Zeker vijf spelers verlaten de volleybalclub uit Doetinchem, terwijl vier sterkhouders besloten hebben te blijven.

Lees verder

’s-Heerenberg verliest Albert Heijn na 30 jaar

De Albert Heijn in winkelcentrum De Bongerd in ’s-Heerenberg doet zaterdagavond na sluitingstijd definitief zijn deuren op slot. Na dertig jaar is het pand te verouderd en kan de supermarkt niet meer opboksen tegen de concurrentie. Vaste klanten spreken van een groot gemis.

Lees verder

Sancties na steken van Superboer in IJmuiden

Naar aanleiding van de steekpartij na de wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap in IJmuiden is een verplichte buscombi opgelegd voor de return in Doetinchem van zondag. Een Feyenoord-tatoeage blijkt aanleiding te zijn geweest voor de rel in Noord-Holland.

Lees verder

Racoon en Lil' Kleine spelen op Huntenpop

Racoon en Lil' Kleine zijn vrijdag gepresenteerd als nieuwe headliners voor Huntenpop. Het Ulftse festival maakte bovendien bekend dat de Memphis Maniacs en The Partysquad naar de Achterhoek komen.

Lees verder

Housheer wint na landstitel ook de beker

Dione Housheer heeft donderdag haar laatste wedstrijd voor de handbalsters van VOC Amsterdam afgesloten met de winst van de nationale beker. De jonge Ulftse, die volgend seizoen in Denemarken speelt, won eind april ook al de landstitel.

Lees verder

Slingeland sluit dialysecentrum Varsseveld

Het Slingeland Ziekenhuis sluit het dialysecentrum in Varsseveld. Volgens het ziekenhuis is het aantal patiënten teruggelopen en blijven behandelplekken onbenut.

Lees verder

William 'Bill' Cole ereburger van Doetinchem

William ‘Bill’ Cole is donderdagochtend benoemd tot ereburger van Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans overhandigde de eremedaille aan Cole vanwege zijn bijdrage aan de bevrijding van Doetinchem en de Achterhoek.

Lees verder

Logo van Anholter Schweiz komt tot leven

Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, heeft een voor het wildpark bijzondere geboorte gehad. Het park verwelkomde namelijk een nieuwe das, het dier wat in het logo van Anholter Schweiz staat.

Lees verder

Superboer zwaait bussen uit bij Arnhem

Een fanatieke supporter van De Graafschap heeft ter hoogte van Arnhem zijn mede-supporters succes gewenst. De Superboer liet zijn liefde voor de club blijken op een regenachtig viaduct.

Lees verder

Kistemaker wil adviesrol bij De Graafschap

Simon Kistemaker wil zijn oude liefde De Graafschap helpen in de vorm van een adviesrol. De legendarische oud-trainer geniet te weinig van het spel van de ploeg en vraagt zich hardop af waarom er niet meer Achterhoekers in het team spelen.

Lees verder

4Daagse door wandelgemeente van het jaar

Deelnemers van de Achterhoekse Wandelvierdaagse liepen woensdag de eerste meters door de nieuwe officiële wandelgemeente van het jaar. Op deze eerste dag van het evenement won Bronckhorst de verkiezing van wandelkrant Te Voet, ten koste van Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek.

Lees verder

Huntenkunst wil Ulft als creatieve broedplek

Voorzitter Harrie Schenning van Huntenkunst ambieert dat Ulft een creatieve broedplaats wordt. Met het evenement hoopt de organisator een inspiratiebron te zijn voor het ontstaan van andere kunstactiviteiten die aankomende kunstenaars en liefhebbers van kunst naar Ulft trekken.

Lees verder

Zwam en kever teisteren 't Neije Raethuys

De renovatie van ‘t Neije Raethuys in ’s-Heerenberg kost zeker 81.000 euro meer dan begroot. Het torentje van het historische gebouw blijkt dusdanig beschadigd te zijn door de bruine zwam en bonte knaagkever, dat de constructie moet worden vervangen.

Lees verder

Film over nieuwe N18 klaar voor première

Na ongeveer veertig jaar voorbereiding en enkele jaren van werkzaamheden is de nieuwe N18 op 2 mei opgeleverd. Een groep filmmakers raakte geïntrigeerd en stak meer dan 500 uur in een film over de totstandkoming van het traject.

Lees verder

Visuele beperking houdt talent niet tegen

Ondanks zijn visuele beperking werkt Twan Kruis hard aan zijn toekomst op het Graafschap College in Doetinchem en dat bleef niet onopgemerkt. De 19-jarige student maakt kans op de titel ‘beste student van het jaar’ die wordt uitgereikt tijdens het Talentengala in het Amphion Theater.

Lees verder

Jelle van Gorkom fietst buiten op tricycle

Jelle van Gorkom fietst weer buiten. De Lichtenvoordse BMX'er deelde dinsdagmiddag op zijn Instagram een video waarin hij op een zogeheten tricycle rijdt.

Lees verder

Peter Drenth voorgedragen als gedeputeerde

Peter Drenth, voormalig wethouder van Doetinchem, is voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde van Gelderland. Dat maakte zijn partij CDA dinsdagochtend bekend.

Lees verder

Bijna vijftig brievenbussen gaan verdwijnen

PostNL verwijdert vanaf 2 juni brievenbussen in de Achterhoek. Volgens de dienst worden de betreffende bussen te weinig gebruikt en is het nodig om opnieuw naar de locaties te kijken.

Lees verder

Bennie Jolink leidt lezers door Hummelo

Bennie Jolink leidt lezers in het boek ’t Hele Normaale Hummelo langs allerlei plekjes in het dorp waar hij geboren en getogen is. Het boek werd geschreven samen met Jan Colijn en is verschenen naar aanleiding van het standbeeld dat binnenkort van de band onthuld wordt.

Lees verder

Handbalster Lynn Knippenborg naar Denemarken

Handbalster Lynn Knippenborg vertrekt naar het Deense TTH Holstebro. Daarmee wordt de in Zieuwent geboren Knippenborg de negende Nederlandse speelster in de competitie, waar ook Dione Housheer uit Ulft volgend seizoen te zien zal zijn.

Lees verder

Orion grijpt voor derde keer naast landstitel

Seesing Personeel Orion is er zondagmiddag niet in geslaagd om landskampioen volleybal te worden. Het vijfde duel in Groningen werd beslist in het voordeel van Abiant Lycurgus, waardoor de best-of-five serie eindigde in 3-2.

Lees verder

Varsselring straalt met honderden motoren

Meer dan tweehonderdvijftig motorcoureurs strijden dit weekend op het zonovergoten stratencircuit in Hengelo. Hoewel de traditionele uittocht door het dorp zondag niet doorgaat, konden inwoners donderdag tijdens de eerste rijderspresentatie wel kennis maken met de strijders van de Varsselring.

Lees verder

Doetinchem schrapt combiregeling Telstar

Burgemeester Mark Boumans heeft na een gesprek met verschillende partijen besloten de buscombiregeling rond het duel tussen De Graafschap en Telstar af te schaffen. Uitsupporters van Telstar moeten hun kaarten nu omwisselen bij een parkeerplaats.

Lees verder

Kayo (9) opent prikkelarme kermis in Didam

De Didamse meikermis gaat zondag van start met een ‘prikkelarme’ anderhalf uur. De 9-jarige initiatiefnemer Kayo van Hagen mag samen met wethouder Wim Sinderdinck de kermis openen.

Lees verder

Burgemeester in gesprek met supporters

Burgemeester Mark Boumans gaat vrijdagmiddag in gesprek over het besluit om een verplichte buscombi op te leggen voor Telstar-fans in het nacompetitieduel tegen De Graafschap. Een brief vanuit supportersgroepen is reden voor de ontmoeting.

Lees verder

Bevrijdingspop Achterhoek groeit muzikaal

Achterhoekse muzikanten beklimmen zaterdag weer het podium op Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen. De organisatie van het bevrijdingsfestival wil muzikanten uit de streek ieder jaar een groter podium bieden om zich in te kijker te spelen. Dit jaar is het evenement uitgebreid met een grote naam.

Lees verder

Nieuwe club voor ambitieuze Van Haarlem

Daan van Haarlem maakt een transfer naar de Tsjechische topclub VK Karlovarsko. De 29-jarige volleyballer uit Doetinchem heeft getekend voor één jaar.

Lees verder

Supporters willen in gesprek met gemeenten

Supportersverenigingen van De Graafschap en Telstar hebben samen met Supporterscollectief Nederland een statement verstuurd naar de burgemeesters van Doetinchem en Velsen. De voetbalsupporters zijn niet te spreken over de beslissing om een buscombi op te leggen voor de duels tussen beide ‘cultclubs’ en willen in gesprek.

Lees verder

Laatste acts Zwarte Cross bekendgemaakt

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de laatste namen bekendgemaakt voor de editie van 2018. Onder meer Crystal Fighters, the Partysquad en Jett Rebel beklimmen in juli een van de vele podia.

Lees verder

'Opgevroten' oppositie strijdbaar in Montferland

De coalitie tussen CDA, Lokaal Belang, D66 en VVD in Montferland richt zich in de komende raadsperiode op bestuurlijke vernieuwing. Nieuwbakken oppositiepartij PvdA zet echter direct vraagtekens bij de houding van Lokaal Belang tegenover het masterplan Didam.

Lees verder

Moonen en Boogerd bij de Prominententoer

Puck Moonen en Michael Boogerd zijn twee van de bekende deelnemers aan de Prominententoer in Montferland. Het is de eerste keer dat ook vrouwelijke wielrenners meefietsen tijdens de toertocht.

Lees verder

Dansgroep Lèfamm wast zich naar Londen

Dansgroep Lèfamm uit Doetinchem steekt de handen uit de mouwen om hun reis naar Londen te financieren. De dansers van Jazzdansschool Bertha Huls willen in het Britse danswalhalla lessen en workshops gaan volgen.

Lees verder

NVWA zoekt weer naar tijgermug in Aalten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zoekt weer naar tijgermuggen in Aalten. De NVWA doet dat als nabehandeling, nadat vorig jaar Aziatische tijgermuggen werden gevonden in de plaats.

Lees verder

Achterhoek bruist door vernieuwde N18

Met de opening van de vernieuwde Twenteroute N18 is woensdag historie geschreven voor de regio. Na decennialang overleggen, ontelbare kilometers aan fileleed voor weggebruikers en een aantal jaar bouwwerkzaamheden kon het verkeer het verse asfalt testen.

Lees verder

Superboeren boos over vervoersregeling

Supporters en bestuurders van De Graafschap zijn het niet eens met de autoriteiten uit Doetinchem en Velsen. Voor de wedstrijden in de nacompetitie tussen de bevriende teams is besloten een verplichte bus- en autocombi in te voeren.

Lees verder

Oude IJsselstreek loopt voorop in VN-verdrag

Oude IJsselstreek is geselecteerd als koploper voor het VN-verdrag 'Handicap'. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een koplopersprogramma gestart om een extra impuls te geven aan initiatieven gericht op het volwaardig meedoen van inwoners met een beperking.

Lees verder

Wietrijder gepakt bij controle ’s-Heerenberg

De politie en douane hebben dinsdag tijdens een criminaliteitscontrole in ’s-Heerenberg een persoon aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs. Ook zijn diverse boetes geïnd en meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder

Museum Tweede Wereldoorlog in Doetinchem

De aula van het uitvaartcentrum bij de algemene begraafplaats in Doetinchem wordt ingericht als een informatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog. De pas opgerichte stichting Doetinchem Herdenkt gaat het pand gebruiken als bezoekerscentrum en museum.

Lees verder

Vrachtwagen ziet scooter over het hoofd

Een scooterrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval in Ulft. Een vrachtwagenchauffeur zag de man over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

Lees verder

Vivian Sevenich en haar weg naar Tokio

De 25-jarige Vivian Sevenich is het grootste waterpolotalent uit de Achterhoek. De Lichtenvoordse speelt ondanks haar jonge leeftijd al jaren in Oranje en strijdt met haar club USVE Budapest om de prijzen in Hongarije. Vivian groeide op in een volwaardig waterpologezin met het bad van ZPC LIVO als tweede huiskamer. In 2020 hoopt de familie Sevenich van de partij te zijn op de Olympische Spelen in Tokio. REGIO8 volgde haar in het kader van een korte documentaire.

Lees verder

Orion verstoort kampioensfeest Lycurgus

Bijna drieduizend supporters dropen zondag af na de overwinning van Seesing Personeel Orion op rivaal Abiant Lycurgus in het Martiniplaza in Groningen. In het hol van de leeuw deelden de Doetinchemmers een mentale tik uit aan de regerend landskampioen.

Lees verder

Illegaal radiostation stilgelegd in Winterswijk

De politie heeft maandagochtend een illegaal radiostation in het buitengebied van Winterswijk uit de lucht gehaald. De volledig in bedrijf zijnde zender is in beslag genomen en wordt verder onderzocht.

Lees verder

Orion grijpt laatste strohalm kampioenschap

Seesing Personeel Orion heeft in het derde duel om de landstitel volleybal de laatste strohalm gegrepen. In een volgepakt Martiniplaza in Groningen wonnen de Doetinchemmers met 2-3 van Abiant Lycurgus.

Lees verder

Housheer leidt VOC naar landstitel handbal

Dione Housheer heeft een groot aandeel gehad in de landstitel van VOC Amsterdam. Het 18-jarige handbaltalent uit Ulft nam haar ploeg bij de hand in het duel tegen Dalfsen.

Lees verder

Streekwedstrijden barsten los nabij Halle

Het nieuwe seizoen van de streekwedstrijden voor motorcrossers is zaterdag losgebarsten op circuit De Kappenbulten. Tientallen deelnemers van vier clubs uit de Achterhoek stonden aan de startstreep in Halle.

Lees verder

Studenten maken kennis met hybride leren

Het Graafschap College in Doetinchem wil zich in de toekomst steeds meer focussen op het hybride leren. Zo wordt met een project voor Breifabriek de Reuver uit Boven-Leeuwen intensief samengewerkt tussen de school en het bedrijfsleven.

Lees verder

Grote drugsvangst na achtervolging op A12

De politie heeft woensdagmiddag een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen na een achtervolging over de A12. In een BMW, die vanuit Duitsland onderweg was richting Arnhem, troffen agenten tien kilo drugs aan.

Lees verder

Kinderen helpen gemeente met toekomst

Basisschoolleerlingen uit Oude IJsselstreek schetsten dinsdag hun toekomstbeeld voor de gemeente. Na een oproep van burgemeester Otwin van Dijk lieten zij in Ulft verschillende kunststukjes zien die in 2030 gemeengoed kunnen zijn.

Lees verder

Ouderen oefenen in het openbaar vervoer

Ouderen hebben vanaf station Doetinchem een proefreisje gemaakt om zo de drempel te verlagen om vaker met de trein of bus te reizen. Onder ouderen heerst namelijk nog veel onwetendheid over het reizen met het openbaar vervoer.

Lees verder

Thomassen tekent contract bij De Graafschap

Jordy Thomassen stapt na dit seizoen over van Helmond Sport naar De Graafschap. Hij tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Lees verder

Hits van Avicii klinken voort in Doetinchem

Muziek van de overleden Zweedse dj Avicii (28) is dinsdagmiddag ten gehore gebracht in de Catharinakerk in Doetinchem. Stadsbeiaardier Roel Smit speelde drie bekende nummers van de populaire dj vanuit de kerktoren.

Lees verder

Twee Achterhoekers van start in Giro d'Italia

Robert Gesink en Koen Bouwman rijden dit jaar de Ronde van Italië. De Achterhoekers staan vrijdag 4 mei met Lotto-Jumbo aan de start van de Giro d’Italia.

Lees verder

Hits van Avicii klinken voort in Doetinchem

Muziek van de overleden Zweedse dj Avicii (28) wordt dinsdagmiddag ten gehore gebracht in de Catharinakerk in Doetinchem. Stadsbeiaardier Roel Smit speelt drie bekende nummers van de populaire dj vanuit de kerktoren.

Lees verder

Volleybalschool ook succes zonder NeVoBo

Een jaar geleden koos de Achterhoek voor een zelfstandig initiatief voor volleybaltalenten, de Achterhoekse Volleybal Academie. De volleybalschool in Doetinchem hoopt de nieuwe Lonneke Slöetjes op te leiden.

Lees verder

Trainer van AZSV genomineerd voor eretitel

Dennis van Toor is genomineerd voor de titel van ‘Beste amateurtrainer’ van het afgelopen seizoen. Als de trainer van AZSV uit Aalten wint, ontvangt hij de Rinus Michels Award.

Lees verder

Partijen bereiken akkoord in Montferland

De formatiegesprekken in de gemeente Montferland zijn afgerond. CDA, Lokaal Belang Montferland, VVD en D66 hebben een coalitieakkoord bereikt dat donderdag kan worden beklonken.

Lees verder

Open dag op Sportpark Zuid goed bezocht

De open dag op Sportpark Zuid in Doetinchem is zondagmiddag druk bezocht. Negen van de op het park gevestigde verenigingen zetten hun deuren open voor het publiek.

Lees verder

Drie Achterhoekers aangehouden in Arnhem

Twee mannen uit Doetinchem en een uit Doesburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Korenmarkt in Arnhem. De aanhoudingen werden gedaan na een vechtpartij op straat.

Lees verder

Drukte bij zonovergoten Oude IJssel Race

De Oude IJssel Race kent dit jaar een kleine verdubbeling van het deelnemersaantal. Meer dan vijftig enthousiaste roeiers waagden zich zaterdag aan de twaalf kilometer lange race van Doesburg naar Doetinchem.

Lees verder

Doetinchem Oranje tijdens Koningsspelen

Zestien locaties in Doetinchem kleurden vrijdag Oranje tijdens de Koningsspelen. Studenten van het Graafschap College zorgden onder meer op basisschool Mozaïek voor een sportieve dag.

Lees verder

Coalitie zonder VVD advies Oude IJsselstreek

Een coalitie van Lokaal Belang en CDA wordt als beste optie gezien in Oude IJsselstreek om het nieuwe college te gaan vormen. Informateur René van Dijk neemt hiermee huidig coalitiepartner VVD niet mee in zijn advies aan de partijen.

Lees verder

Leerlingen leren 'deutsche Sprache' spreken

Nederlandse en Duitse leerlingen zijn donderdag in Bredevoort de hele dag bezig geweest met het verbeteren van hun buurtaal. Met verschillende workshops en activiteiten hoopt organisator Regio Achterhoek in te spelen op de krimp in beide regio’s.

Lees verder

Deuren IJsselkade voor laatste zomer open

Er kan deze zomer voor het laatst een drankje worden gedronken in de strandstoelen van IJsselkade in Doetinchem. Het tijdelijke horecaconcept maakt in oktober plaats voor het bouwen van de nieuwbouwwijk Iseldoks.

Lees verder

Batavierenrace live te volgen bij Optimaal FM

Optimaal FM zendt zaterdagochtend het live-verslag uit van de Batavierenrace. De grootste estafetterace ter wereld leidt duizenden studenten vanuit Nijmegen via de Achterhoek naar Enschede.

Lees verder

Etten start met buurtpreventie via WhatsApp

Na verschillende dorpen in Oude IJsselstreek is ook in Etten het initiatief genomen om een buurtwhatsapp te vormen. Het doel van de app is zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders om te veiligheid te kunnen vergroten.

Lees verder

Jeu de boules keert terug in Gendringen

Liefhebbers van jeu de boules kunnen vanaf woensdag weer een balletje opgooien in Gendringen. De Seniorenbond heeft samen met vrijwilligers de oude baan achter de Martinuskerk in ere hersteld en zelfs een tweede baan er naast gerealiseerd.

Lees verder

Joucke’s Barber Shop houdt scharen scherp

Na de winst van de titel ‘Beste Barbershop van Nederland’ is eigenaar Joucke Modderkolk van Joucke’s Barber Shop uit Doetinchem niet van plan om achterover te gaan leunen. Met de groeiende klandizie wil de barbier blijven uitbreiden en vernieuwen.

Lees verder

Electrocar maakt Grolse inwoners mobieler

Een nieuwe electrocar moet ervoor zorgen dat inwoners van Groenlo met een beperkte mobiliteit niet langer in een isolement zitten. De elektrische wagen dient vanaf woensdag als taxi voor diegene die zelf niet meer de mogelijkheid heeft om zelfstandig de deur uit te gaan.

Lees verder

Politie waarschuwt voor zitmaaierdieven

De politie in de Achterhoek waarschuwt vanwege het mooie weer voor zitmaaierdieven. De diefstallen vinden vooral plaats in gebieden waar agenten minder aanwezig zijn en daarom is extra alertheid volgens hen noodzakelijk.

Lees verder

Als eerste fietsen of lopen over nieuwe N18

Op dinsdag 1 mei gaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede open. Niet voor gemotoriseerd verkeer, maar voor hardlopers, wandelaars of fietsers. Een dag lang mag iedereen de weg uittesten, voordat de auto’s, motoren en vrachtwagens er overheen mogen.

Lees verder

Van Goeverden nieuwe hoofdtrainer Orion

Seesing Personeel Orion heeft Martijn van Goeverden voor het nieuwe seizoen aangesteld als trainer. Hij wordt de opvolger van Redbad Strikwerda, die vertrekt naar concurrent Draisma Dynamo.

Lees verder

Buitenbad Steenderen is weer zomerklaar

Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is bijna klaar voor de zomer. De werknemers en vrijwilligers werken samen zodat op 21 april de deuren open kunnen en bezoekers nog nipt kunnen genieten van het aankomende zomerweer.

Lees verder

Mañana Mañana komende jaren in Vorden

Festival Mañana Mañana wordt de komende vijf jaar gehouden in Vorden. De Feestfabriek heeft een overeenkomst gesloten met de grondeigenaren in de omgeving van Kasteel Vorden en Landgoed Vorden.

Lees verder

Bijzondere vacature: agent voor één dag

De politie in Berkelland heeft een bijzondere vacature opengesteld. Het korps zoekt in het kader van een winactie een agent voor één dag.

Lees verder

Aspergeseizoen van start in de Achterhoek

Het aspergeseizoen in de Achterhoek is weer begonnen. Belangstellenden brachten afgelopen weekend een bezoek aan Smits Groenteboerderij in De Heurne om de eerste witte stengels te bewonderen.

Lees verder

Gijs Jolink leent Villa Mondriaan schilderij

Gijs Jolink heeft een werk van Piet Mondriaan beschikbaar gesteld aan museum Villa Mondriaan in Winterswijk. De organisator van de Zwarte Cross wil op die manier zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om het schilderij te zien.

Lees verder

Band Navarone op Bevrijdingspop Achterhoek

De Nijmeegse rockband Navarone is de hoofdact van Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen. Ook onder meer de Achterhoekse acts Valice, Lou Patty en Smoking Alaska beklimmen op 5 mei het podium.

Lees verder

Vernieuwde opzet TC De Liemers classic

De TC De Liemers classic is dit jaar anders van opzet. Op deze manier maakt de organisatie het mogelijk dat deelnemers zelf bepalen welke route ze fietsen en komen ze in heel andere delen van de regio.

Lees verder

Orion verliest eerste duel kampioenspoule

Seesing Personeel Orion heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule voor het landskampioenschap volleybal verloren. In Groningen was Abiant Lycurgus met 3-1 te sterk.

Lees verder

Drukte in Doetinchem voor Kindervrijmarkt

Honderd mensen drongen zaterdagochtend in alle vroegte samen op het Simonsplein om een goede plek te veroveren voor de Kindervrijmarkt. Op Koningsdag verandert het centrum van Doetinchem in een ware marktplaats.

Lees verder

Eigen krant voor leerlingen uit de Liemers

De Liemers heeft er een nieuw medium bij, namelijk de Liemers Helemaal Goed Courant. Vwo-leerlingen uit de Liemers, die begeleid worden door docenten en professionele journalisten, schrijven in de krant enkel over goed nieuws uit de streek. 

Lees verder

Geen treinen tussen Winterswijk en Wehl

Het treinverkeer tussen Winterswijk en Wehl ligt dit weekend plat. Wegens werkzaamheden zijn reizigers in het openbaar vervoer aangewezen op busvervoer.

Lees verder

Slingeland waarschuwt voor 'collectanten'

Het Slingeland Ziekenhuis waarschuwt voor mogelijke nepcollectanten in Doetinchem. Volgens een melder zouden drie jongeren geld ophalen vanuit het Slingeland, maar het ziekenhuis zegt daar niets van te weten.

Lees verder

Orion hoopt op 'driemaal is scheepsrecht'

Seesing Personeel Orion start zondag, zonder een aangepast strijdplan, aan de finalereeks om het landskampioenschap. De volleyballers uit Doetinchem hopen dat de best-of-five serie tegen Abiant Lycurgus uit Groningen dit jaar hun kant op zal vallen.

Lees verder

Het Montferland richt zich op breder publiek

Het Montferland in Zeddam, gelegen op de vestingheuvel in het Bergherbos, opent vrijdagavond haar deuren voor de eerste gasten. Het hotel en restaurant, dat voorheen Landgoed Montferland heette, wil zich richten op een breder publiek.

Lees verder

Oude IJsselstreek verlangt intocht van Sint

Oude IJsselstreek heeft de landelijke intocht van Sinterklaas bovenaan op het verlanglijstje staan. De gemeente ziet het als een ideale mogelijkheid om de omgeving en de mentaliteit van de regio te profileren.

Lees verder

Montferland koerst af op een brede coalitie

CDA, VVD, D66 en Lokaal Belang Montferland (LBM) hebben een principeakkoord bereikt over een coalitie in Montferland. De partijen willen in totaal vijf wethouders leveren in de nieuwe collegeperiode van de gemeente.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil Sinterklaasintocht

Oude IJsselstreek wil de landelijke intocht van Sinterklaas in 2018 organiseren op het DRU-terrein in Ulft. De gemeente heeft zich inmiddels aangemeld bij organisator NTR.

Lees verder

Voortzetting coalitie advies in Doetinchem

Een voortzetting van de huidige coalitie is de meest voor de hand liggende optie in Doetinchem. Dat blijkt uit het advies dat informateur Maria Martens geschreven heeft na haar gesprekken met alle partijen.

Lees verder

Pop-up store studenten steunt goede doel

Studenten van het Groene Lyceum in Doetinchem hebben maandag een pop-up store aan de Catharinastraat geopend. Boek en Meer verkoopt vooral streekproducten waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Lees verder

Scholieren doen fietsexamen in Doetinchem

Zo’n 500 leerlingen van veertien basisscholen in Doetinchem leggen deze week het praktisch fietsexamen af. Veilig Verkeer Nederland stippelde routes uit in verschillende wijken waar leerlingen op hun fietsgedrag worden gecontroleerd.

Lees verder

Mannen gepakt met drugs in Lichtenvoorde

Twee mannen uit Varsseveld en Didam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden in Lichtenvoorde. De twee vervoerden drugs en inbrekerswerktuigen, maar liepen tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole.

Lees verder

Leerlingen verven aquarium op fietstunnel

De Vragenderpoort, de fietstunnel tussen Vragender en Lichtenvoorde, wordt beschilderd tot een heuse onderwaterwereld. De tunnel staat symbool voor de extreme wateroverlast waar Lichtenvoorde mee kampte in 2010.

Lees verder

Vermiste man (80) uit Kilder weer terecht

Een 80-jarige man wordt sinds maandagavond vermist in de omgeving Kilder. De politie vraagt mensen die hem gezien hebben of meer informatie kunnen verstrekken contact op te nemen.

Lees verder

Eerste winst Stanley Koemans in Bundesliga

Stanley Koemans uit Zelhem heeft zaterdag zijn eerste partij in de Duitse Bundesliga gewonnen. In het verre Straubing nam de bokser van team BC Chemnitz revanche op tegenstander Nico Malsam, waar de Achterhoeker twee keer eerder van verloor.

Lees verder

Pim Kamps houdt rust binnen roerig Orion

Pim Kamps nadert met zijn Seesing Personeel Orion de finale fase van het seizoen. De volleybalvereniging heeft voor komend seizoen geen hoofdsponsor en geen trainer, maar dat hoeft geen invloed te hebben op de ambitie van het team om kampioen te worden.

Lees verder

Beleef de weidegang van REGIO8's camerakoe

Een vijftigtal koeien sprintte zaterdag vol enthousiasme de wei bij Biotel Arink in Lievelde in. Kijk mee hoe de camerakoe van REGIO8 deze dag beleefde en vrolijk het publiek, de zon en het verse gras tegemoet rende.

Lees verder

Met je viervoeter door de blubber in Braamt

De allereerste dogsurvival in de Achterhoek vond zondag plaats in Braamt. Baasjes uit allerlei windstreken verzamelden zich bij het Markant Outdoorcentrum om samen met hun trouwe viervoeter een parcours met hindernissen af te leggen.

Lees verder

Russische chauffeur vuurt pistool af bij A18

Een Russische vrachtwagenchauffeur heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alarmpistool afgeschoten op de parkeerplaats van de Shell langs de A18 bij Didam. De chauffeur is opgepakt voor verboden wapenbezit en bedreiging, meldt de politie aan REGIO8.

Lees verder

Graafschap College in actie voor RopaRun

Medewerkers en studenten van het Graafschap College zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de RopaRun. Komende week is er de mogelijkheid te eten voor het goede doel bij de horeca-afdeling, en over belangstelling valt niet te klagen.

Lees verder

Peter Drenth houdt loopbaanopties open

Voor een vervolg van zijn loopbaan houdt Peter Drenth alle opties open. Woensdag vertrok hij als wethouder en hij wil eerst rustig nadenken welk vervolg hij aan zijn leven geeft: weer in het openbaar bestuur, of een carrièreswitch.

Lees verder

Rijbewijs ingevorderd bij controle Eibergen

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag haar rijbewijs kwijtgeraakt op de Grotestraat in Eibergen. Ze werd rond 0.15 uur gecontroleerd door een politiepatrouille en bleek teveel te hebben gedronken.

Lees verder

Eerste weidegang op boerderij in Lievelde

Meer dan honderd bezoekers toogden zaterdagmiddag naar Lievelde om de eerste weidegang mee te maken. Een vijftigtal koeien sprintte vol enthousiasme de wei bij Biotel Arink in.

Lees verder

Escaperoom in Groenlo gaat terug naar 1627

Groenlo kent een rijke geschiedenis en dat kunnen bezoekers van de plaats zelf gaan ervaren middels een escaperoom. Initiatiefnemers hebben een kamer ingericht die volledig in het teken staat van het jaar 1627.

Lees verder

Corsogroep 6Kamp zet alle bouwzeilen bij

Corsogroep 6kamp uit Lichtenvoorde zet alle zeilen bij om het terrein klaar te maken voor het nieuwe bouwseizoen. De groep hoopt binnen vier weken te kunnen beginnen aan de bloemenwagen.

Lees verder

Van Balveren in Silvolde bestaat 100 jaar

Van Balveren Tweewielers in Silvolde bestaat honderd jaar. De naam Van Balveren prijkt na drie generaties nog prominent op de voorgevel, en ook onder de nieuwe eigenaar blijft de naam voortbestaan. 

Lees verder

Wolf bijt drie schapen dood in wei Ruurlo

Een wolf heeft donderdag waarschijnlijk drie schapen doodgebeten in Ruurlo. De eigenaresse van de dieren vermoedt, mede op basis van een deskundige, dat het gaat om een wolf.

Lees verder

Op- en afrit A18 bij Didam dit weekend dicht

De op- en afrit van de snelweg A18 bij Didam is van vrijdagavond tot maandagochtend afgesloten. De provincie werkt gedurende het weekend aan onderhoudswerkzaamheden.

Lees verder

Lokaal Belang OIJ presenteert informateur

René van Dijk uit Kampen is donderdagavond voorgedragen als informateur in Oude IJsselstreek. Lokaal Belang kwam als grootste partij uit de bus na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en mocht daarom op zoek naar een informateur.

Lees verder

Asfaltfabriek in Doetinchem druk met N18

De komende maand wordt de allerlaatste hand gelegd aan de nieuwe N18. De asfaltcentrale in Doetinchem werkt dag en nacht door om het weggedeelte tussen Eibergen en Enschede te voorzien van asfalt.

Lees verder

Doetinchem sluit drugspand vol wietplanten

Een drugspand aan de Roerstraat in Doetinchem is begin april op last van de burgemeester gesloten. Bij een controle zijn meer dan duizend hennepplanten gevonden.

Lees verder

Kilderse dwingt lift af in filiaal van Action

De rolstoelafhankelijke Carina Franken-Hermsen uit Kilder heeft Action overtuigd om een lift te plaatsen in het winkelpand in ’s-Heerenberg. Na een lang proces, waarin ook het College voor de Rechten van de Mens een rol had, heeft de winkelketen besloten het beleid aan te passen.

Lees verder

El Jebli verwacht snel contract te tekenen

Youssef El Jebli tekent snel een nieuw contract bij De Graafschap. De middenvelder liet eerder nog weten waardering te missen, maar verwacht nu snel tot een akkoord te komen met de voetbalclub.

Lees verder

Aanhouding na mishandeling bij paasvuur

Bij het paasvuur aan de Zeddamseweg in Etten is in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige vrouw mishandeld. Een minderjarige jongen is aangehouden voor het incident.

Lees verder

Lijmstokjes gebruikt om vogels te vangen

De politie is in het bos gestuit op een dertigtal lijmstokjes. Een onbekende dader gebruikte de voorwerpen waarschijnlijk om vogels te vangen voor de illegale handel.

Lees verder

Strikwerda tekent bij Draisma Dynamo

Redbad Strikwerda wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De volleybaltrainer maakte pas geleden kenbaar na deze jaargang te stoppen bij Seesing Personeel Orion.

Lees verder

Drenth geridderd bij afscheid in Doetinchem

Peter Drenth is woensdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Drenth nam na twaalf jaar afscheid als wethouder van Doetinchem en werd op deze wijze beloond voor zijn werk voor stad, gemeente en regio.

Lees verder

Statushouders krijgen kans op arbeidsmarkt

Het Graafschap College ontwikkelt samen met uitzendbureaus en gemeenten uit de Achterhoek een opleidingsproject voor statushouders. Het project wil het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt verkleinen en statushouders een betere kans bieden.

Lees verder

Eerste namen festival Huntenpop bekend

De organisatie van Huntenpop heeft dinsdag de eerste namen voor de editie van 2018 bekend gemaakt. Onder andere Di-Rect, My Baby en de Belgische band K’s Choice treden op tijdens het popfestival in Ulft.

Lees verder

Wijk Schöneveld uitgekozen voor project

In samenwerking met Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid start Doetinchem een nieuw project. Schönveld is als een van de zes wijken in heel Nederland uitverkoren voor de ‘Gezonde Buurt’.

Lees verder

Speciale afvalbakken in centrum Winterswijk

De afvalbakken in het centrum van Winterswijk worden de komende tijd aangepast. Een speciale Mondriaan-uitstraling moet zorgen voor minder zwerfafval.

Lees verder

VuurFestival in Meddo blijft zich vernieuwen

De organisatie van het VuurFestival in Meddo heeft dit jaar uitgepakt met vernieuwende elementen om het evenement aantrekkelijk te houden. Een groot aantal bezoekers kwam af op alweer de negende editie van het paasevenement.

Lees verder

Legervoertuigen trekken door Achterhoek

Een bont gezelschap van tientallen voormalige legervoertuigen trok zaterdag door de regio. De organisatie wil de bevrijding van de Achterhoek, inmiddels 73 jaar geleden, op die manier herdenken.

Lees verder

Programmering Optimaal FM op de schop

De programmering van radiozender Optimaal FM gaat vanaf april op de schop. DJ Balthazar van Puffelen verhuist op werkdagen naar de middag, terwijl Rob Spijker en Jeroen Drogt verantwoordelijk worden voor het ochtendprogramma.

Lees verder

Terborg Toernooi moeizaam naar deelnemers

Het Terborg Toernooi heeft het deelnemersveld voor de 39e editie bekend gemaakt. Na een moeizame zoektocht zijn onder meer Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilië) en FC Midtjylland (Denemarken) aanwezig op het voetbaltoernooi voor A-jeugdteams.

Lees verder

Megchelen viert 200-jarig paasjubileum

Megchelen viert dit jaar het 200-jarig bestaan van het paasvuur. Met paard en wagen werd afgelopen weekend op nostalgische wijze brandhout gehaald voor de paastraditie in het dorp.

Lees verder

Gemeenten installeren nieuwe raadsleden

In Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland zijn donderdagavond de nieuwe gemeenteraden geïnstalleerd. In Doetinchem werd daarnaast bekend dat Maria Martens de nieuwe informateur wordt.

Lees verder

Burgemeester geeft inkijkje in leven via vlog

Burgemeester Mark Boumans van de gemeente Doetinchem wil zijn burgers gaan bereiken door middel van vlogs. Hij wil de mensen een kijkje in het leven van een burgemeester geven.

Lees verder

Oost Gelre niet akkoord met woononderzoek

Oost Gelre stemt niet in met het regionaal woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek. Hoewel de gemeente zich kan vinden in de conclusies, is de bewerking van demografische cijfers door de provincie reden voor een gesprek.

Lees verder

Mismatch woningen zorg voor gemeenten

Het regionaal woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek is donderdag gepresenteerd in Aalten. Achterhoekers blijken tevreden over hun leefomgeving, maar op de woningmarkt moet nog het nodige gebeuren.

Lees verder

Zwarte Cross in voorverkoop al uitverkocht

De Zwarte Cross is voor het eerst al in de voorverkoop uitverkocht. Na dat eerder de campingkaarten en dagkaarten voor zaterdag en zondag uitverkocht waren is donderdag ook de laatste dagkaart voor de vrijdag over de toonbank gegaan.

Lees verder

Zorgen over ziekte bij koeien door zwerfafval

Regionale veehouders en landbouworganisaties maken zich zorgen over de grote hoeveelheid zwerfafval langs landwegen. Meerdere koeien zijn al overleden doordat zij ziek werden van afval in hun voer, ook wel scherp-in genaamd.

Lees verder

The Passion in Lichtenvoorde blijft actueel

Tijdens de derde editie van The Passion in Lichtenvoorde dinsdagavond werd er ingespeeld op de actualiteiten. In plaats van het verhaal van Christus direct te volgen, kregen hedendaagse figuren, waaronder statushouders, een rol in het lijdensverhaal van Jezus.

Lees verder

Inschrijving Swim to Fight Cancer gestart

De inschrijving voor de tweede editie van Swim to Fight Cancer in september is zondag van start gegaan. Een promotieteam kondigde de aftrap van de aanmeldingen aan tijdens de Kruisberg Trailrun in Hummelo.

Lees verder

Stroomlijn van TenneT gaat de grens over

De nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en Wesel is over de grens getrokken. Naar verwachting zal de stroomverbinding tussen Nederland en Duitsland na de zomer in gebruik worden genomen.

Lees verder

Trailrun Hummelo laat kinderen sporten

De tweede editie van de Kruisberg Trailrun in Hummelo heeft 11.000 euro opgebracht voor het goede doel. Jong en oud liep de sponsorloop vanaf De Heksenplas door de Kruisbergse bossen om geld op te halen voor het Jeugdsportfonds Gelderland.

Lees verder

Dione Housheer gaat naar WK in Hongarije

Handbalster Dione Housheer uit Ulft gaat naar het WK onder 20 in Hongarije. Na een gelijkspel tegen Zweden zondag werd Oranje eerste in de kwalificatiepoule.

Lees verder

Uitverkoop op oude gemeentewerf in Zelhem

Bronckhorst heeft zaterdag een veiling georganiseerd om van de inboedel van de oude gemeentewerf in Zelhem af te komen. Tuingereedschap bleek het meest populair, maar de gemeente verwacht ook van de strooiwagens af te komen.

Lees verder

Wandelgemeente Bronckhorst loopt voorop

Bronckhorst maakt grote kans op het winnen van de titel 'Wandelgemeente van het Jaar'. Met nog een kleine maand tot de uitslag, loopt de gemeente met onder meer het natuurgebied rondom landgoed Hackfort voorop in het aantal stemmen.

Lees verder

Hessenbad in Hoog-Keppel open na actieweek

Het Hessenbad in Hoog-Keppel kan deze zomer de deuren openen. Tijdens het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel, de climax van de actieweek, is donderdagavond duidelijk geworden dat het streefbedrag van 50.000 euro bijna is binnengehaald.

Lees verder

Jong Oranje krijgt pak slaag op Vijverberg

Jong Oranje is zijn ongeslagen status op de Vijverberg kwijt na het verlies in de oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit België. In de derby der lage landen won Jong België donderdagavond in Doetinchem met 1-4.

Lees verder

D66 Doetinchem wint alsnog een extra zetel

D66 Doetinchem heeft in plaats van drie zetels, vier zetels gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de definitieve uitslag.

Lees verder

Ronnie Flex en Dirty Fences naar de Cross

Ronnie Flex, Di-Rect en Dirty Fences zijn donderdagmiddag bekendgemaakt als nieuwe namen voor de Zwarte Cross. De organisatie benadrukte meteen ook bijna uitverkocht te zijn.

Lees verder

Jongerenproject wint mediaprijs DE HOUVAST

Het jongerenproject van het Graafschap College, Omroep Gelderland en REGIO8 heeft DE HOUVAST gewonnen. De prijs voor constructieve journalistiek is vrijdagochtend op basis van publieksstemmen toegekend aan het project waarbij studenten leeftijdsgenoten een stem gaven in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Bijzondere onderscheiding René van Gils

René van Gils is donderdag koninklijk onderscheiden door burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. De Ulftenaar werd gehuldigd tijdens zijn afscheid als voorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College.

Lees verder

Verkiezingsuitzending van REGIO8 Actueel

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel, volledig in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland, met de eerste reacties van de winnende en de verliezende partijen.

Lees verder

Achterhoekse jeugdtrainer vertrekt uit Qatar

Voetbaltrainer Thomas Ruesink uit Gendringen gaat na drie voetbalseizoenen Qatar verlaten. Ruesink wil ergens anders zijn volgende trainersdiploma gaan halen.

Lees verder

Politie verspreidt beelden van pinpasdieven

De politie heeft beelden verspreid van een man en een vrouw die bij twee vrouwen uit Ulft pinpassen hebben gestolen. Het stel ontvreemde de passen op 13 januari en is vastgelegd op camerabeelden.

Lees verder

Kleine veranderingen in Oude IJsselstreek

Lokaal Belang blijft de grootste partij in Oude IJsselstreek en groeit zelfs met één zetel naar tien. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen de VVD wint ook een zetel, ten koste van D66. CDA raakt één plek kwijt. De opkomst in Oude IJsselstreek was ruim 57%.

Lees verder

CDA verliest, lokalen winnen in Montferland

Het grote CDA heeft na het tellen van alle stemmen drie zetels verloren in Montferland en blijft als grootste partij steken op acht zetels. De winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Montferland zijn Lokaal Belang Montferland (+2) en Lijst Groot Montferland (+2). Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen. De opkomst in Montferland was 54%.

Lees verder

Jongste kiezers in limousine naar de stembus

De twee jongste inwoners van Oude IJsselstreek mochten woensdag voor het eerst stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bram en Lisa werden als echte VIP's met een limousine naar de stembus in Ulft gebracht en daar door de burgemeester verwelkomd.

Lees verder

Strikwerda vertrekt als trainer van Orion

Redbad Strikwerda vertrekt na dit seizoen als trainer van Seesing Personeel Orion. Hoewel de volleybalvereniging graag verder wilde, ziet Strikwerda om persoonlijke redenen af van verdere samenwerking.

Lees verder

Stembureau Stadsmuseum wordt gevonden

Inwoners van Doetinchem weten het stembureau in de voormalige postkamer van het oude postkantoor redelijk te vinden. Het is voor het eerst dat op deze locatie in het huidige Stadsmuseum een stembureau ingericht is.

Lees verder

‘Beste Idee van Braamt’ wekt dorp weer op

De vijf 'beste ideeën van Braamt' zijn door de Dorpsraad bekendgemaakt. Montferland stelt een eenmalig budget beschikbaar voor de kleine kernen, waaronder Braamt, dat wordt verdeeld onder deze plannen.

Lees verder

Ruim 20 bekeuringen na verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagochtend 27 bekeuringen uitgeschreven tijdens twee verkeerscontroles. De verkeerscontroles zijn gehouden in de wijk Dichteren in Doetinchem en aan de Rondweg in Hengelo.

Lees verder

Bronckhorst voert als eerste kluslening in

Bronckhorst wil als eerste gemeente van Nederland een kluswoninglening in het leven roepen. Met de lening van maximaal 25.000 euro kunnen inwoners de verbouwing van een bestaande woning financieren. De gemeente hoopt daarmee een impuls te geven aan de woningmarkt.

Lees verder

Lokaal Belang haalt Vreeman van Posthuis

Raadslid Herman Vreeman voert niet meer het woord over Het Posthuis namens Lokaal Belang. De partij en Vreeman zijn daartoe gekomen omdat ze naar aanleiding van vragen van de lokale VVD de schijn van belangenverstrengeling willen voorkomen. Vreeman liet zich onlangs uit in de media over zijn plannen met het pand in Gendringen, terwijl hij als makelaar en raadslid meerdere invloedrijke rollen vervult.

Lees verder

Uitslagenavond verkiezingen live bij REGIO8

De uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem is woensdagavond live te volgen bij REGIO8. Schakel vanaf 21.00 uur in op KPN-kanaal 1351 of kijk via REGIO8.nl!

Lees verder

Minister bezoekt Achterhoeks sportleven

Minister Bruno Bruins van Sport heeft maandagavond de Achterhoek bezocht. Hij maakte hier kennis met verschillende sportclubs en verenigingen uit Doetinchem en kwam zo meer te weten over het Achterhoekse sportleven.

Lees verder

Achterhoek presenteert toekomstplannen

Stuurgroep Achterhoek2020 heeft maandagavond de ideeën gepresenteerd voor een vitale regio in het jaar 2030. Tijdens de Achterhoekse Toekomst Toer hebben inwoners, ondernemers en verenigingen mee kunnen praten over mogelijke ideeën, die nu zijn gebundeld en als startpunt dienen voor een nieuwe toekomstagenda.

Lees verder

De Wehlse Broeklanden krijgt een nieuw bos

De Wehlse Broeklanden, het natuurgebied dat ligt tussen Doetinchem en Wehl, wordt grondig aangepakt. De aankomende weken worden er 6500 bomen geplant door stichting Buur maakt Natuur.

Lees verder

Politie stuit op wietkwekerij in schuur Baak

De politie heeft maandag een hennepkwekerij aangetroffen in Baak. Twee betrokkenen werden op heterdaad aangehouden.

Lees verder

Doetinchem herdenkt eerste bombardement

Doetinchem heeft maandagochtend het startsein gegeven voor het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De bombardementen die de stad in maart 1945 zwaar troffen en meer dan honderd levens opeisten, stonden hierbij als eerste centraal.

Lees verder

UGHV viert kampioenschap in volle sporthal

Het eerste herenteam van UGHV uit Ulft is zaterdagavond kampioen geworden in de hoofdklasse. In een overvolle sporthal IJsselweide werd promotie naar de tweede divisie veiliggesteld door een 29-27 zege op UDI’96 uit Arnhem.

Lees verder

Plan voor Euregio Academie in Winterswijk

Het Graafschap College wil in Winterswijk een euregionale academie vestigen. De Euregio Academie Willem V moet werknemers opleiden op mbo-plus niveau, die aan beiden kanten van de grens inzetbaar zijn.

Lees verder

Man uit Doetinchem rijdt in op politieagent

Een 20-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij probeerde in te rijden op een politieagent. De agent kon net op tijd opzij springen, waardoor er niemand gewond raakte.

Lees verder

Leerlingen voor dertigste keer de boer op

Meer dan duizend basisschoolleerlingen nemen dinsdag deel aan de dertigste editie van de projectdag ‘Met de klas de boer op’. Kinderen vanaf groep zes beleven op deze dag allerlei activiteiten op de boerderij.

Lees verder

Organisator Popdebat Doetinchem tevreden

Meindert Bussink, de organisator van het Popdebat in Doetinchem, is tevreden met de uitkomst van de middag. Zondagmiddag gingen politici en mensen uit de muziekwereld met elkaar in gesprek in de Gruitpoort.

Lees verder

Week van de waarheid voor het Hessenbad

Het is de week van de waarheid voor het Hessenbad in Hoog-Keppel. Een verenigingsvorm is de voorgestelde reddingsboei voor het buitenzwembad, maar daarvoor moeten honderden inwoners zich inschrijven als lid.

Lees verder

Flexrooster op Almende College in Silvolde

De locatie Isala van het Almende College in Silvolde voert vanaf komend schooljaar een zogenaamd flexrooster in. Bedoeling is om leerlingen meer inspraak te geven in hun eigen leerontwikkeling.

Lees verder

JOUW STEM #6: WAT MOET ER ANDERS?

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder wat zij veranderd willen zien.

Lees verder

Bloementapijten kleuren landgoed Hackfort

Landgoed Hackfort in Vorden wordt gekleurd door de bloementapijten met stinsenplanten. Het natuurgebied staat bekend om de steeds wisselende bloementapijten van voorjaarsbloeiers in het parkbos rondom het kasteel.

Lees verder

De Graafschap nodigt slachtoffers brand uit

De Graafschap nodigt de slachtoffers van de flatbrand in Doetinchem uit voor een wedstrijd. De club wil de bewoners van het getroffen gebouw aan de Caenstraat een hart onder de riem steken.

Lees verder

Brandweer Bergh vindt gestolen waar terug

De buit van een diefstal die woensdagavond plaatsvond bij de brandweerkazerne Bergh is teruggevonden. Een vrijwilliger vond donderdagochtend het gestolen redgereedschap in het nabijgelegen bos.

Lees verder

Posthuis Gendringen krijgt nieuwe invulling

Het Posthuis in Gendringen krijgt een nieuwe invulling. Na zeventien jaar leegstand is het Herman Vreeman gelukt de deuren van het pand weer te kunnen openen.

Lees verder

Jongerenproject in de race voor DE HOUVAST

Het jongerenproject van Omroep Gelderland, het Graafschap College en REGIO8 rondom de gemeenteraadsverkiezingen is genomineerd voor DE HOUVAST, een prijs voor vernieuwende en constructieve journalistiek. In het project geven studenten leeftijdsgenoten een stem en wordt de jeugd dichterbij de lokale politiek gebracht.

Lees verder

Subsidie voor ontwikkeling stad Doetinchem

Gelderland heeft subsidie verstrekt voor de aanpak van meerdere projecten rond de Raadhuisstraat in Doetinchem. In totaal is 500.000 euro beschikbaar voor het opknappen van de omgeving van de oude bibliotheek en het voormalige bankgebouw.

Lees verder

Budget voor huisvesting carnavalsgroepen

Carnavalsgroepen uit Loil kunnen met steun van Montferland op zoek naar wagenbouwlocaties. Nadat De Elfjes uit Nieuw-Dijk eerder al een akkoord bereikten met de gemeente, is nu een bedrag beschikbaar gesteld aan De Vrolijke Drammers.

Lees verder

Partijen botsen over subsidie verenigingen

De PvdA Oude IJsselstreek vindt dat met name muziekverenigingen er qua subsidiebeleid bekaaid vanaf komen. Deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen woensdagavond tijdens het Optimaal FM-radiodebat in gesprek over de subsidies.

Lees verder

Achterhoek pakt dalende lijn uitkeringen op

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in februari met 1,8% gedaald. Daarmee wordt de dalende lijn weer opgepakt, na een stijging in januari.

Lees verder

Kleine groep cliënten Elver leert stemmen

Cliënten van Elver uit Nieuw-Wehl konden woensdag tijdens een inloopbijeenkomst kennis maken met stemmen. De opkomst viel echter nogal tegen, ondanks dat er politieke partijen aanwezig waren om met ze in gesprek te gaan en de stemgang gedemonstreerd werd.

Lees verder

JOUW STEM #5: VEEL TE DRUKKE BUSSEN

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder de te drukke bussen in de Achterhoek.

Lees verder

Honderden leerlingen bezoeken Bètadag

Achterhoekse middelbare scholieren zijn woensdag op onderzoek uitgegaan bij de Bètadag in het ICER in Ulft. In gesprek met bedrijven en verschillende studie instanties uit het hele land zochten de talenten uit of er een toekomst voor hun weggelegd is in de techniek.

Lees verder

Begraafplaats leeft op tijdens Boomfeestdag

Groep 6 van Montessorischool de Pas heeft zich woensdagochtend ingezet tijdens de 61e Nationale Boomfeestdag in de buurt De Pas-Noord in Doetinchem. Met hulp van wethouders Maureen Sluiter en Ingrid Lambregts zijn er bomen geplant, bordjes geplaatst en insectenhotels gevuld op de Stads- en Ambtsbegraafplaats.

Lees verder

Overvallers van Scapino in Zevenaar gepakt

Twee mannen van 32 en 28 jaar uit Hoensbroek en Arnhem zijn opgepakt in verband met een gewapende overval op de Scapino in Zevenaar. De verdachten worden ook verdacht van een overval op een boekhandel in Heerlen.

Lees verder

Achterhoekse initiatieven winnen ING-steun

Vijf Achterhoekse initiatieven hebben geld gekregen van ING Nederland. De bank geeft onder meer de scouting in Groenlo, Inloophuis Oude IJssel en Stichting Komt voor de Bakker een steuntje in de rug in het kader van Help Nederland Vooruit.

Lees verder

Open Tuindagen Meddo afgelast door kou

De Open Tuindagen in Winterswijk Meddo gaan komend weekend niet door. De organisatie heeft het evenement afgelast in verband met de verwachte kou.

Lees verder

Berkelland helpt evenementen met NIX 18

Berkelland gaat evenementenorganisaties helpen bij de campagne ‘NIX 18’. De gemeente wil er zo samen met de organisatoren voor zorgen dat jongeren onder de 18 jaar niet drinken.

Lees verder

Dinxperlo heeft Beste Markt van Nederland

De markt in Dinxperlo is uitgeroepen tot de Beste Markt van Nederland 2018 in de categorie ‘middelgrote markten’. Dinsdag werd de Achterhoekse plaats door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) verkozen tot winnaar.

Lees verder

Meisje (14) vermist in omgeving van Dinxperlo

Een meisje van 14 is dinsdagochtend enige tijd vermist geweest vanaf de Dr. Smitstraat in Dinxperlo. De politie zocht onder meer via Burgernet naar het meisje.

Lees verder

JOUW STEM #4: SPORTEN IN OUDE IJSSELSTREEK

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder sporten in Oude IJsselstreek.

Lees verder

Nieuw-Dijk in Friese sferen tijdens toertocht

Nieuw-Dijk veranderde zondag weer voor een dag in Friesland tijdens de Elfstratentocht. De toertocht, die wordt afgelegd met rolschaatsen of skeelers, werd voor de 33ste keer georganiseerd door Stichting Open Jeugdwerk.

Lees verder

Herdenkingstocht Megchelen over Kamp Rees

Megchelen stond zondag stil bij de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden in Kamp Rees tijdens de Tweede Wereldoorlog. Middels een jaarlijkse wandeltocht van Rees naar Megchelen werden de overlevenden en slachtoffers van het kamp herdacht.

Lees verder

Beeld Heilige Gerardus in Zeddam vernield

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag het beeld van de Heilige Gerardus in Zeddam vernield. Het beeld is omgevallen en onherstelbaar beschadigd.

Lees verder

Seesing Personeel Orion zonder bestuur

Het volledige bestuur van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion uit Doetinchem is vrijdag opgestapt. De aftredende bestuursleden hebben nog wel enkele mandaten afgegeven.

Lees verder

Achterhoekse veteraan in erecouloir 4 mei

Niels van Bockel is ingeloot om tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in het erecouloir te staan. De veteraan uit Epse schreef zich in bij het Veteraneninstituut en werd vanwege zijn verhaal wat hij op missie in Afghanistan meemaakte uitgekozen.

Lees verder

Jeugd klust in de Lichtenberg in Silvolde

In het kader van NLDoet hebben tientallen jongeren zaterdagmiddag wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde onder handen genomen. De jeugd is op die manier verantwoordelijk voor hun eigen verblijfsruimte.

Lees verder

De Graafschap verzaakt in strijd om periode

De Graafschap heeft vrijdagavond een uitgelezen kans verspeeld om een slag te slaan in de strijd om de derde periode. FC Dordrecht won op De Vijverberg met 0-1 en is daardoor maandagavond topfavoriet voor de periodetitel.

Lees verder

JOUW STEM #3: LEEGSTAND IN DE BINNENSTAD

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder de leegstand in de binnenstad van Doetinchem.

Lees verder

Montferland ondersteunt gezinshereniging

Montferland blijft Welcom ook dit jaar financieel ondersteunen inzake gezinsherenigingen. Dit stelt de welzijnsorganisatie in staat om, waar dat nodig is, hulp van VluchtelingenWerk Oost Nederland in te schakelen.

Lees verder

Staatssecretaris bezoekt sociaal Van Raam

Staatssecretaris Tamara van Ark bracht donderdagmiddag een bezoek aan fietsenfabrikant Van Raam in Varsseveld. Het werkbezoek stond in het teken van de sociale werkwijze van het bedrijf.

Lees verder

Partijen open voor coffeeshop Montferland

D66 en Lijst Groot Montferland staan open voor ondernemers die een coffeeshop willen vestigen in de gemeente Montferland. Een meerderheid van de deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen bleek echter tegenstander tijdens het debat van Optimaal FM en REGIO8 donderdagavond.

Lees verder

Bier terug op tribunes van De Graafschap

Supporters van De Graafschap kunnen vrijdagavond weer een biertje meenemen de tribune op. De aanvraag van de voetbalclub uit Doetinchem is door de gemeente goedgekeurd.

Lees verder

SBO SAM heeft de beste conciërge van het jaar

Wilma Rensink mag zich het komende jaar de beste conciërge van Doetinchem noemen. Donderdag werd de conciërge van SBO SAM verrast met de titel.

Lees verder

Van Lier stopt als centrummanager Zevenaar

Centrummanager Ton van Lier heeft besloten de samenwerking met de Stichting BedrijveninvesteringsZone Zevenaar niet voort te zetten. Volgens de centrummanager is er te weinig resultaat geboekt.

Lees verder

Lokale partijen Doetinchem ruziën over naam

Twee deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem liggen met elkaar in de clinch. GemeenteBelangen wil niet meer worden geconfronteerd met de problemen van Lokaal Belang en overweegt gerechtelijke stappen omdat beide partijen te veel op elkaar zouden lijken.

Lees verder

JOUW STEM #2: WAT DOEN DE POLITICI?

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, waaronder de werkzaamheden van de burgemeester en een lijsttrekker.

Lees verder

Bedrijf wil tonnen steken in stad Doetinchem

Een nieuw Binnenstadsbedrijf moet het centrum van Doetinchem klaar maken voor de toekomst. Belangrijkste pijlers achter het bedrijf zijn de gemeente, de Vereniging Van Vastgoedeigenaren Doetinchem (VVVD) en de ondernemers. 

Lees verder

Mogelijk nieuwe locatie brandweer Didam

Montferland onderzoekt de toekomst van de brandweerkazerne in Didam. De gemeente bekijkt de mogelijkheden voor modernisering of het verplaatsen van de kazerne naar een nieuwe locatie.

Lees verder

Honderden roeken verjaagd uit Gendringen

In enkele jaren tijd is de hoeveelheid roeken in het Kernspark in Gendringen drastisch teruggedrongen. Met behulp van pistolen en laserlampjes worden de laatste paartjes deze weken weggejaagd.

Lees verder

Radiodebatten in aanloop naar verkiezingen

REGIO8 en Optimaal FM organiseren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen drie debatten op de radio. Partijen uit Doetinchem (7 maart), Montferland (8 maart) en Oude IJsselstreek (14 maart) krijgen de kans om hun visie te schetsen.

Lees verder

Sociaal werkers Montferland gaan kernen in

Sociaal werkers van Welcom gaan in Montferland actief de kernen in om in de nabije omgeving van hulpbehoevenden te komen, die daar zelf wellicht niet om durven of kunnen vragen. De gemeente is voornemens om de pilot van het gebiedsgericht werken, die nu loopt in ’s-Heerenberg en Loil, uit te breiden naar de gehele gemeente.

Lees verder

Legendes maken Aalten warm voor darten

Vier legendes uit de dartswereld stonden dit weekend op de planken in de Hofnar in Aalten. Andy Fordham, Tony O’Shea, Darryl Fitton en Ted Hankey genoten, maar vinden tegelijkertijd dat de dartssport in Nederland een flinke impuls nodig heeft.

Lees verder

Doetinchemmer (29) bak in na achtervolging

Een 29-jarige man uit Doetinchem zonder rijbewijs is veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk na een heftige achtervolging in 2016. Ook mag hij twaalf maanden geen voertuig besturen.

Lees verder

JOUW STEM #1: WAT WETEN JONGEREN?

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College belichten in een zestal vlogs de stem van Achterhoekse jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De jongeren hebben onder begeleiding van Omroep Gelderland en REGIO8 verschillende thema’s uitgekozen, te beginnen met de kennis van hun leeftijdsgenoten over de lokale politiek en de verkiezingen.

Lees verder

Groenlo opgeschrikt door dood Sjoukje (14)

Groenlo is opgeschrikt door de dood van een jonge inwoonster. De 14-jarige Sjoukje overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag na een kort ziekbed.

Lees verder

Creaties halfvastenoptocht kleuren Angerlo

De traditionele halfvastenoptocht vond zondagmiddag weer plaats in Angerlo. Tijdens deze ‘moeder der carnavalsoptochten’ konden duizenden bezoekers genieten van de beste wagens, loopgroepen en orkesten.

Lees verder

SSP-Hal verandert in klein stukje Ierland

De SSP-Hal op het DRU-terrein in Ulft verandert in het weekend van 10 en 11 maart in een klein stukje Ierland. Tijdens Let’s Go Irish kunnen bezoekers kennis maken met veel van wat de Ierse cultuur te bieden heeft.

Lees verder

Politie voorkomt illegale straatraces in Wehl

De politie heeft zondagochtend illegale straatraces in Wehl kunnen voorkomen. Zo’n veertig automobilisten hadden het plan op het A18 bedrijvenpark tegen elkaar te racen.

Lees verder

Groenlo op de schaatsbaan terug naar 1627

Tientallen enthousiastelingen hebben zaterdagmiddag, gehuld in authentieke kledij, rondjes geschaatst op de ijsbaan bij de Batterij in Groenlo. Het zorgde voor een bijzonder tafereel dat deed denken aan schilderijen uit de zeventiende eeuw.

Lees verder

Fien (12) vraagt aandacht voor zwerfafval

Burgemeester Otwin van Dijk gaf vrijdagochtend samen met een bezorgde inwoonster van Oude IJsselstreek les over zwerfafval op de Sint Martinusschool in Megchelen. De jonge Fien Snelting (12) vroeg dit zelf aan de burgemeester, omdat zij de gemeente schoon wil houden.

Lees verder

Concurrenten vinden elkaar op de tuinbeurs

De Tuinbeurs in Doetinchem verbindt dit weekend concurrenten om de Achterhoekse hoveniersmarkt op de kaart te zetten. De organisatie hoopt mede daarom opnieuw te groeien in bezoekersaantallen.

Lees verder

VVD-kandidaat André Rehé (70) overleden

Kandidaat-raadslid André Rehé van VVD Oude IJsselstreek is onverwachts overleden. Rehé is bovendien bekend als voorzitter van de SSP Hal in Ulft.

Lees verder

Vier inbraken op een dag treffen Groenlo

Bewoners van vier huizen in Groenlo zijn woensdag opgeschrikt door een inbraak. De daders sloegen in één dag op meerdere adressen toe, maar het is niet zeker of de vier inbraken met elkaar te maken hebben.

Lees verder

Varsseveld herdenkt drama Rademakersbroek

Varsseveld herdenkt vrijdagmiddag de executie in een tarweveld aan de Rademakersbroek. Het is 73 jaar geleden dat daar 46 Nederlanders om het leven werden gebracht, als wraak op de liquidatie van vier Duitse soldaten.

Lees verder

Show studenten en politiek bij Optimaal FM

Optimaal FM zendt zondagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur het programma uit dat zo’n twintig studenten van het Graafschap College hebben gemaakt over de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Volop ijspret op Achterhoekse schaatsbanen

De extreme kou van de afgelopen tijd laat het hart van menig schaatsliefhebber sneller kloppen. Op verschillende plekken in de regio konden vanaf donderdag de ijzers daadwerkelijk onder gebonden worden en gaven de ijsmeesters toestemming om het ijs te betreden.

Lees verder

Hendriks verwacht heksenketel in Deventer

Go Ahead Eagles-topscorer Sam Hendriks, zelf afkomstig uit Doetinchem, verwacht zondagmiddag een wedstrijd met veel strijd tegen De Graafschap. Ook in Deventer wordt reikhalzend uitgekeken naar de ‘wedstrijd van het jaar’.

Lees verder

SportZ laat jeugd kennismaken met sport

Het multisportaanbod SportZ van Sportservice Doetinchem en DZC’68 krijgt de komende twintig weken een vervolg op Sportpark Zuid in Doetinchem. Kinderen van vijf en zes jaar oud kunnen hier de komende tijd kennis maken met verschillende binnen- en buitensporten.

Lees verder

Nieuw tv-seizoen voor Winterswijkse uilen

De realityserie over een koppeltje Winterswijkse steenuilen is bezig aan een nieuw seizoen. Op de webcams van Beleef de Lente kunnen liefhebbers tijdens het broedseizoen weer de verrichtingen van de vogels volgen.

Lees verder

Vrouw mishandeld na aanrijding in Didam

Een vrouw is vrijdagavond mishandeld na een aanrijding in Didam. Een jongeman sloeg de fietsster tegen de grond na een botsing.

Lees verder

Gemeenten faciliteren jonge ondernemers

Oude IJsselstreek en Doetinchem starten in de zomervakantie met het project ZomerOndernemer. De gemeenten maken gezamenlijk 18.000 euro vrij voor een faciliterende rol die jonge ondernemers helpt bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Lees verder

Bronckhorst in de race voor wandelprijs

Bronckhorst is in de race voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Naast de Achterhoekse gemeente zijn ook Hilvarenbeek en Goeree Overflakkee genomineerd door wandelkrant Te Voet.

Lees verder

Potloodventer slaat toe in bos bij Zeddam

Een onbekende man heeft ongevraagd zijn geslachtsdeel laten zien aan een vrouw in Zeddam. Het incident gebeurde vorige week woensdag, maar is nu pas door de politie naar buiten gebracht.

Lees verder

Nieuwe bolides in Slingeland Ziekenhuis

Als eerste Gelderse ziekenhuis presenteerde het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem dinsdag hun nieuwe mini-auto’s. Vanaf woensdag kunnen kinderen met het nieuwe vervoersmiddel naar de operatiekamer rijden.

Lees verder

Leerlingen openen fietstunnel bij Varsseveld

Basisschoolkinderen van Op Koers uit Varsseveld zijn dinsdag onder leiding van wethouder Henk Hengeveld als eerste door de nieuwe tunnel bij Varsseveld gefietst. Met de opening is na een halfjaar de vernieuwde N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde bijna klaar.

Lees verder

Zwarte Cross presenteert hiphop-artiesten

De Zwarte Cross heeft de eerste namen van het hiphopprogramma bekend gemaakt. Onder meer Fresku en Extince treden het weekend van 13, 14 en 15 juli op in Lichtenvoorde.

Lees verder

Politie zoekt naar opvallende voorwerpen

De politie in Doetinchem is op zoek naar enkele opmerkelijke voorwerpen na een inbraak. Het gaat onder meer om een houten schoenlepel, een beeldje van keramiek en een bronzen beer.

Lees verder

Brandweer Wehl straat op voor vrijwilligers

Het brandweerkorps in Wehl is zaterdag de straat opgegaan om nieuwe vrijwilligers te werven. Hoewel er geen sprake is van een nijpend tekort, zijn nieuwe leden meer dan welkom.

Lees verder

Wout Blasman vertrekt bij Sportclub Silvolde

Wout Blasman vertrekt na dit seizoen bij Sportclub Silvolde. De Terborgenaar is benaderd door GVVV uit Veenendaal, dat speelt in de Tweede Divisie.

Lees verder

VVD Achterhoek wil meer woningen bouwen

De lokale VVD-afdelingen in de Achterhoek willen dat er meer woningen gebouwd worden. Volgens de partij leiden de knellende provinciale woonafspraken tot krimp in de regio.

Lees verder

Man gewond bij straatroof ’s-Heerenberg

Een 62-jarige man is zaterdagavond gewond geraakt bij een gewelddadige poging tot straatroof in ’s-Heerenberg. Het slachtoffer werd rond 18.00 uur overvallen.

Lees verder

Tankstation OQ Value in Ulft overvallen

Het tankstation OQ Value aan de Oversluis in Ulft is zaterdagavond overvallen. De dader bedreigde de aanwezige medewerker met een mes en eiste geld.

Lees verder

Cliënten van Elver houden speeltuin schoon

Zorgorganisatie Elver is een samenwerking aangegaan met wijkinitiatief Doetebol. Cliënten van dagbestedingslocatie de Anna Hoeve in Doetinchem gaan zorgen voor een schone en leefbare speeltuin in de wijk.

Lees verder

Sinderense kunstenares (17) opent expositie

De Sinderense kunstenares Elise van Staveren (17) debuteert vrijdag met haar eigen expositie in het Borchuus in Varsseveld. De tentoonstelling 'Wie wil mijn muze zijn?' is het hele weekend open voor publiek.

Lees verder

Bronckhorst zet in op behoud bibliotheken

Bronckhorst wil de vier bibliotheken in de gemeente in de toekomst behouden. De gemeente trekt daar in 2018 eenmalig een extra bedrag van 200.000 euro voor uit.

Lees verder

Dorpshuis Hummelo viert vijfjarig jubileum

Stichting Dorpshuis Hummelo viert dit weekend het vijfjarig bestaan van dorpshuis De Ruimte. Met een optreden van Boh Foi Toch staat de stichting stil bij dit bijzondere moment.

Lees verder

Housheer in selectie voor WK-kwalificatie

Dione Housheer uit Ulft is geselecteerd voor het Nederlands team onder de 20 jaar in aanloop naar de WK-kwalificatie in Zweden. De handbalsters nemen het in het toernooi op tegen Polen, Tsjechië en Zweden.

Lees verder

D66 reageert gevat op vernieling posters

D66 Montferland reageert gevat op vernielde posters op enkele verkiezingsborden in de gemeente. De partij vraagt inwoners die een poster willen zich te melden, waarna leden ze gratis gaan bezorgen.

Lees verder

D66 beticht raadslid van roof uit partijkas

D66 Doetinchem beschuldigt voormalig raadslid Henri-Georges Moïze de Chateleux van roof uit de partijkas. Volgens bestuurslid Ted van Vilsteren heeft D66 nog 1.500 euro tegoed van het huidige Lokaal Belang-lid.

Lees verder

Studenten vragen aandacht voor de politiek

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben 25 studenten van het Graafschap College donderdag een radioshow gemaakt. De uitzending is onderdeel van het samenwerkingsproject tussen het Graafschap College, Omroep Gelderland en REGIO8.

Lees verder

Dutch Bowl in Gendringen blijft vernieuwen

Tennistalenten van over de hele wereld strijden deze week in Gendringen in de vierde Dutch Bowl. Het tennistoernooi innoveert met spelregels en wordt naar eigen zeggen steeds internationaler qua deelnemers.

Lees verder

Geen aanhoudingen na aanrijding Drempt

De politie heeft de chauffeur die vorige week donderdag een man aanreed in Drempt nog niet gevonden. Het slachtoffer werd gewond achtergelaten op straat.

Lees verder

Varssevelder de boer op met Zuid-Koreaan

Sportschoolhouder Frits Kleinnibbelink uit Varsseveld gaat deze maand de boer op met een Zuid-Koreaanse voetballer. De 24-jarige Min-Woo Song hoopt een testperiode bij een voetbalclub in Nederland of België af te dwingen.

Lees verder

Didammer opgepakt voor moord Den Hoorn

Een 40-jarige man uit Didam is woensdag aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 59-jarige man uit Den Hoorn. Ook een 19-jarige man uit Heemskerk en een 43-jarige vrouw uit Delft zijn opgepakt.

Lees verder

Nieuwe stadsorganist parel voor Doetinchem

Het culturele imago van Doetinchem is verrijkt met een nieuwe stadsorganist in de Catharinakerk. Elske te Lindert is dinsdagmiddag benoemd tot stadsorganist en mag de komende jaren het monumentale Flentrop Orgel bespelen.

Lees verder

Grote run op glasvezel in de Achterhoek Zuid

De regio Achterhoek Zuid heeft de glasvezelbundeling van Glasvezel Buitenaf met een aanmeldpercentage van maar liefst 69,4% volledig omarmd. Midden 2019 zal het buitengebied voorzien zijn van glasvezel.

Lees verder

Klomp bij De Vijverberg met verf besmeurd

De klomp die de voorgevel van stadion De Vijverberg in Doetinchem siert is maandagnacht besmeurd met rode en gele verf. De Graafschap overweegt vervolgstappen, maar wil bovenal de rust bewaren in aanloop naar de wedstrijd op zondag 4 maart.

Lees verder

Verkeersquiz moet leerlingen opvoeden

Basisschoolleerlingen in onder meer Doetinchem, Ulft en Winterswijk krijgen de komende tijd een lokale verkeersquiz aangeboden. De lessen moeten bijdragen aan de opvoeding van kinderen in het Achterhoekse verkeer.

Lees verder

Zelhem praat over toekomst van bibliotheek

Inwoners van Zelhem praten dinsdagavond met de gemeente over de toekomst van de plaatselijke bibliotheek. Eerder voerden de inwoners al actie voor het behoud van de bieb in de dorpsboerderij en haalden zij duizenden handtekeningen op.

Lees verder

Achterhoekse gemeenten sluiten RetailDeal

Zes Achterhoekse gemeenten hebben maandag de RetailDeal ondertekend. De RetailDeal is een programma van het Ministerie van Economische Zaken om het winkelbestand op peil te houden.

Lees verder

'Kusje voor Popje' afsluiting voor Ria Tuenter

Kusje voor Popje, het tweede boek van Ria Tuenter vormt het sluitstuk van haar verhalen over haar moeder met dementie. Haar eerste boek, Mam raakt kwijt, ging over haar moeder, haar tweede boek is meer een verwerking van de ziekte en haar dood.

Lees verder

SP Gelderland lanceert plan voor vrij reizen

De Statenfractie van de SP in Gelderland heeft het plan gelanceerd om buiten de spits vrij te reizen met de trein en de bus. Op deze manier hoopt de partij meer mensen in het OV te krijgen, wat op termijn de filedruk vermindert en het milieu ten goede komt.

Lees verder

Campagne Montferland start met posters

De verkiezingscampagne in de gemeente Montferland is zaterdagochtend van start gegaan met het traditionele borden plakken. In Loerbeek werden tientallen verkiezingsborden voorzien van posters van de zes deelnemende partijen.

Lees verder

Scootmobielers na jaren weer naar de bios

De scootmobielclub uit Aalten heeft vrijdagmiddag een bijzonder uitje gehad. In de kantine van voetbalclub AD’69 werd speciaal voor de twintig ouderen een drive-in bioscoop gecreëerd.

Lees verder

Leraar uit Doetinchem (60) vrijuit na sexting

Een 60-jarige leraar uit Doetinchem is vrijgesproken van sexting met een 14-jarig meisje. Verschillende termen in de tenlastelegging hebben de rechtbank doen besluiten de man niet te veroordelen.

Lees verder

Kiteboardtalent uit Ulft timmert aan de weg

In de kiteboardwereld wordt nu al rekening gehouden met Jamie Overbeek uit Ulft. De pas twaalfjarige atleet moet wachten tot zijn zestiende om aan wedstrijden mee te mogen doen, maar timmert met zijn hoge sprongen al hard aan de weg.

Lees verder

Gewonde achtergelaten na aanrijding Drempt

Een slachtoffer van een aanrijding is donderdagavond in Drempt in hulpeloze toestand achtergelaten. De politie is op zoek naar de betrokken automobilist.

Lees verder

Wens Didams jongetje vervuld bij brandweer

De ernstig zieke Maas (3) uit Didam mocht voor een dag ervaren hoe het is om brandweerman te zijn. Stichting Make-A-Wish liet donderdag de wens van Maas in vervulling gaan bij brandweertrainingscentrum Kleefse Waard in Arnhem.

Lees verder

Aantal uitkeringen in Achterhoek stijgt weer

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in januari gestegen. De stijging van 2,1% betekent het einde van een langdurige dalende trend.

Lees verder

Eerste rit over de vernieuwde Twenteroute

Het eerste gedeelte van de vernieuwde Twenteroute N18 is woensdagavond symbolisch geopend. Vanaf donderdagochtend is het stuk van vier kilometer tussen Groenlo en Eibergen open voor verkeer.

Lees verder

Joost van Oostrum verrast door nominatie

Joost van Oostrum is verrast met zijn nominatie om ‘Groenste Politicus van 2017’ te worden. De burgemeester van Berkelland is de enige politicus uit Gelderland die in de race is voor de prijs.

Lees verder

Estinea geeft invulling aan Dinxperlose bieb

De Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft per januari de dagbesteding van de vestiging in Dinxperlo overgedragen aan zorgorganisatie Estinea. Dinsdagmiddag werd de overdracht officieel ondertekend door beide partijen in de bibliotheek.

Lees verder

Glasvezel op komst voor Achterhoek Zuid

Buitengebieden van gemeenten in het zuiden van de Achterhoek krijgen glasvezel. De benodigde vijftig procent van het aantal inwoners heeft zich aangemeld voor de aansluiting in combinatie met een abonnement. Dat is voldoende om de aanleg te realiseren in Doetinchem, Doesburg, Montferland en Oude IJsselstreek.

Lees verder

LTO tevreden na goed gesprek met Defensie

LTO Noord heeft dinsdagmiddag een ‘goed gesprek’ gevoerd met Defensie over de oefeningen met legerhelikopters in de Achterhoek. Volgens voorzitter Henk Jolink heeft Defensie toegezegd rekening te houden met stallen in de regio en is een kort geding voorlopig van de baan.

Lees verder

Groenmakers geschokt na overlijden medewerker

Het bedrijf De Groenmakers uit Doetinchem is geschokt na het overlijden van een medewerker. Arnold (49) uit Wehl overleed dinsdagochtend aan de verwondingen die hij vorige week opliep bij een ernstig ongeluk in Ruurlo.

Lees verder

Rondvliegend ijs zorgt voor schade in Aalten

Een lading ijs heeft dinsdagochtend voor veel schade gezorgd aan een voertuig op de Winterswijkseweg ter hoogte van Aalten. De ijsbrokken vielen van een vrachtwagen op een personenauto.

Lees verder

Onderzoek spoorverbetering in Achterhoek

Gelderland voert samen met Regio Achterhoek en vervoerders onderzoek uit naar verbetering van het spoor in de Achterhoek. In totaal is bijna dertig miljoen euro gereserveerd voor het dubbelspoor tussen Didam en Doetinchem.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil spontaniteit benutten

Oude IJsselstreek past haar evenementenbeleid aan om de spontaniteit van de gemeente te benutten. Een van de grote veranderingen is de termijn van de vergunningsaanvragen voor kleine feestjes, namelijk van veertien weken naar acht weken van tevoren.

Lees verder

De Graafschap hoopt dit seizoen op Deprem

De Graafschap hoopt dit seizoen alsnog Rodin Deprem binnen te halen. Hoewel er nog geen duidelijkheid over de opleidingsvergoeding is, overlegt de club met de KNVB over mogelijke dispensatie voor de overgang van de aanvaller.

Lees verder

Ulft omarmt oude traditie bij Polse Carnaval

Carnavalsvereniging de Pol heeft voor het tweede jaar op rij weer een touwtrekcompetitie georganiseerd op de derde dag van het carnaval. Feestvierders gingen fanatiek de strijd met elkaar aan om te laten zien wie de meeste spierkracht heeft.

Lees verder

Vlègeldarp straalt tijdens carnavalsoptocht

Beek, tijdens carnaval beter bekend als Vlègeldarp, liep maandag weer massaal uit voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Met deelnemers uit alle hoeken van de regio, een stralend zonnetje en de nodige muziek, kon het volgens Prins Pascal de 1e van c.v. De Dösvlègels niet anders dan een fantastische middag worden.

Lees verder

Eerste kilometers van N18 open voor verkeer

Het verkeer kan vanaf donderdagochtend gebruik maken van de eerste kilometers van de vernieuwde N18. Het gaat om een gedeelte van vier kilometer tussen Groenlo en Eibergen.

Lees verder

Sleutel als startsein carnaval in Doetinchem

Het carnaval in Doetinchem is zaterdagochtend ontsprongen na de traditionele sleuteloverdracht op het gemeentehuis. Prins Bouke 1 van De Umdraeyers kreeg uit handen van de burgemeester de sleutel van de stad.

Lees verder

Orion dringend op zoek naar hoofdsponsor

Orion is dringend op zoek naar een nieuwe hoofd- en naamsponsor om volgend seizoen het hoofd boven water te kunnen houden. De club heeft al wel enkele potentiële kandidaten op het oog voor aankomend seizoen, maar nog niets concreets.

Lees verder

Feestelijke opening eerste deel nieuwe N18

Het viaduct in de aansluiting De Laarberg in Groenlo is sinds vrijdagochtend in gebruik genomen. Donderdagmiddag vond de feestelijke opening plaats met omwonenden, wethouders en de burgemeester van Oost Gelre.

Lees verder

Organisatie Special Olympics in laatste fase

De Special Olympics gaat de laatste fase van de organisatie in. Donderdagavond werd in de Spiegeltent in Doetinchem De Graafschap officieel bezegeld als maatschappelijk partner, waardoor de openingslocatie nu ook bevestigd is.

Lees verder

Vermiste Koen uit Doetinchem weer terecht

De 24-jarige Koen uit Doetinchem is weer terecht. De man werd sinds donderdag vermist, maar is inmiddels in goede gezondheid aangetroffen in Duitsland.

Lees verder

Sponsor Seesing Personeel verlaat Orion

Seesing Personeel stopt als hoofd- en naamsponsor van Orion. Het uitzendbureau vindt het na drie jaar tijd om andere keuzes te maken, maar blijft wel als shirtsponsor aan de volleyballers uit Doetinchem verbonden.

Lees verder

IJsbaan Doetinchem gooit de poorten open

De ijsmeesters van ijsvereniging IJD’96 hebben donderdagochtend groen licht gegeven. Tientallen enthousiaste bezoekers bezochten de natuurijsbaan in Doetinchem om de eerste meters van het jaar te schaatsen.

Lees verder

Rockband Kaiser Chiefs op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een flink aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt. Onder meer de Kaiser Chiefs, DJ Paul Elstak en Arie & Silvester staan op de planken tijdens het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Helikopters Defensie letten op boerenleven

Het lage vliegen van helikopters tijdens de oefening van het Ministerie van Defensie zorgt voor frustratie bij bewoners van het buitengebied. Desondanks houden de piloten zo veel mogelijk rekening met het leven op de grond.

Lees verder

Publieksprijs Lichtenvoordse bruidswinkel

Bruidsatelier Petra uit Lichtenvoorde heeft een publieksprijs voor beste trouwmodewinkel van Nederland gekregen. De eigenaresse was compleet overdonderd door de ontvangst van de Love Award.

Lees verder

Speeltuin vergroot leefbaarheid Varsseveld

Met de komst van een nieuwe speeltuin in de wijk Essenkamp in Varsseveld is de leefbaarheid van de wijk vergroot. Naar aanleiding van een combinatie van twee buurtinitiatieven heeft de gemeente Oude IJsselstreek deze week nieuwe toestellen geplaatst.

Lees verder

Nieuwe après-ski escape room in Winterswijk

De nieuwe kamer van de Escape Room Winterswijk krijgt een après-skithema. Vanaf april kunnen groepen proberen te ontsnappen uit de zogenaamde battleroom.

Lees verder

Informatieavond over inbraken in Varsseveld

Oude IJsselstreek en de politie houden woensdagavond een informatiebijeenkomst over inbraakpreventie in Varsseveld. Aanleiding voor de avond in het Borchuus zijn de vele inbraken die het dorp treffen.

Lees verder

IJsvereniging wil baan in centrum Winterswijk

De Winterswijkse IJsvereniging wil een nieuwe gecombineerde ijs- en skeelerbaan realiseren in het centrum van Winterswijk. De vereniging zit momenteel zonder locatie nadat vorig jaar de huidige baan aan de Misterweg is verwijderd.

Lees verder

Politie Oude IJsselstreek deelt erwtensoep uit

Wijkagenten in Oude IJsselstreek staan deze week in verschillende kernen burgers op te warmen met een kop erwtensoep. Op die manier wil de politie de zichtbaarheid vergroten en zoeken ze laagdrempelig contact.

Lees verder

Leerlingen spelen met democratie in Borculo

Verschillende basisschoolleerlingen doen de komende dagen kennis op over de betekenis van democratie in de Democratiefabriek in Borculo. Tijdens deze mobiele tentoonstelling leren ze op speelse wijze antwoorden te geven op maatschappelijke vraagstukken.

Lees verder

Extra festivaldag voor Hootchie Koe in 2018

Festival Hootchie Koe breidt dit jaar uit naar drie dagen. Op de vrijdagavond kunnen inwoners van Varsseveld genieten van onder meer de Achterhoekse bands Crystal Dream en Chaingang.

Lees verder

Spanning tijdens bijeenkomst truckershotel

In het gemeentehuis van Oude IJsselstreek hebben meer dan honderd bewoners maandagavond hun zorgen geuit over de komst van een chauffeurslogies in Ulft. Don Trucking start een overnachtingsplaats voor chauffeurs in de voormalige huishoudschool.

Lees verder

Verkoop is nieuw begin voor kok Schellekens

Met de verkoop van De Gulle Waard komt er na 25 jaar een einde aan het tijdperk Nel Schellekens en Henk den Herder in het restaurant. Het echtpaar blijft Winterswijk echter trouw en trekt binnen enkele maanden in een nieuw pand.

Lees verder

Automobilist rijdt in op man in Doesburg

De politie voert onderzoek uit naar een mogelijke poging tot doodslag in Doesburg. Zondagnacht heeft er een incident plaatsgevonden waarbij een automobilist op een 39-jarige man uit Dieren heeft ingereden.

Lees verder

Tweeduizend gebruikers voor bus Bocholt

In de eerste maand na de herintroductie van de buslijn van Aalten naar Bocholt, blijkt deze regelmatig te worden gebruikt. Tweeduizend passagiers hebben in december gebruik gemaakt van de lijn.

Lees verder

Ravage op Slingerparallel na ongeval bij Ulft

Meerdere voertuigen zijn maandagochtend op elkaar geknald op de brug tussen Ulft en Silvolde. Bij het ongeval raakte niemand gewond, maar was sprake van veel blikschade.

Lees verder

Landschapsbeheer zoekt patrijzentellers

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) is op zoek naar vrijwilligers die in het voorjaar patrijzen willen tellen in de Achterhoek. De stichting wil hiermee monitoren hoe de leefsituatie is van de boerenlandvogel.

Lees verder

Nachtegalen uit Ulft willen landelijke prijs

De Nachtegalen uit Ulft richten hun pijlen op landelijke erkenning. Na het winnen van de titel ‘Beste Koor van Gelderland’ is de volgende stap de finale in Hengelo.

Lees verder

De Graafschap wint ruim van Jong Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond ruim gewonnen van Jong FC Utrecht. Aan de hand van uitblinkers Tarik Tissoudali en Filip Bednarek werden de jonge Domstedelingen met 7-0 opgerold.

Lees verder

Tom uit Megchelen naar Olympische Spelen

Tom Venhorst uit Megchelen reist dit weekend af naar de Olympische Spelen in Pyeongchang. De 28-jarige Achterhoeker is geselecteerd om barman te worden in het Holland Heineken House.

Lees verder

Bewoners knappen oude school Terborg op

De karakteristieke Sint Jorisschool in hartje Terborg is omgebouwd tot een wooncomplex met momenteel tien appartementen. De nieuwe bewoners, waaronder zeven vluchtelingengezinnen, klusten vrijdag naar hartenlust om de woningen klaar te maken.

Lees verder

André Kuipers geeft Collegetour Doetinchem

André Kuipers heeft vrijdag een Collegetour gegeven op Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Basisschoolleerlingen kwamen meer te weten over de wetenschap, ruimtevaart en techniek en konden zelf vragen stellen aan de Nederlandse ruimtevaarder.

Lees verder

Erve Kots innoveert met Bier Experience

Om de concurrentie een stap voor te blijven richt Erve Kots in Lievelde de Brouwhoes Bier Experience op. Vanaf deze zomer kan het publiek interactief het bierbrouwproces beleven.

Lees verder

Club Déjàvu garandeert veiligheid bij Boef

Club Déjàvu in Dinxperlo heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen rond het optreden van rapper Boef zaterdag. Ondanks alle commotie rondom de rapper zal hij een optreden verzorgen op de avond van hun éénjarig jubileum.

Lees verder

Doetinchemmer verwondt agenten met mes

Een 66-jarige man heeft woensdagavond twee agenten verwondt met een mes. De Doetinchemmer is daarop aangehouden.

Lees verder

Sterke Russen verpesten avontuur van Orion

Seesing Personeel Orion is er woensdagavond niet in geslaagd te stunten tegen Gazprom Ugra Soergoet uit Rusland. De volleyballers uit Doetinchem verloren met 0-3 en zijn daarmee uitgeschakeld in de Europese Challenge Cup.

Lees verder

Situatie van Laura van Kaam verslechterd

Laura van Kaam verkeert in zorgelijke toestand na een zelfmoordpoging van eerder deze week. De jonge zangeres uit Dinxperlo ligt volgens bronnen rondom de familie momenteel in het ziekenhuis. Haar management bevestigt dat er sprake is van een slechte periode.

Lees verder

Doetinchem blijft scherp op duurzaamheid

De gemeente Doetinchem blijft de aankomende twee jaar scherp op het duurzaamheidsbeleid om in 2030 energieneutraal te kunnen zijn. Naast nieuwe ontwikkelingen die invloed hebben op burgers zal de gemeente ook zelf aanpassingen doen.

Lees verder

Scout van De Graafschap op zoek naar parels

Met een klein budget en beperkte middelen moet De Graafschap creatief zijn bij het aantrekken van nieuwe spelers. Marcel Lötters - samen met Mark Hiddink verantwoordelijk voor de scouting bij de Doetinchemmers - gunde REGIO8 een kijkje achter de schermen: op zoek naar parels in het Belgische voetbal.

Lees verder

Marechaussee stuit op goudmijn bij Beek

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagmiddag op de A12 bij Beek twee mannen aangehouden. De twee reden in een Duits voertuig en vervoerden 20.000 euro cash en 2,5 kilo goud.

Lees verder

St. Jozefschool zorgt voor groenere buurt

Leerlingen van de St. Jozefschool in Lichtenvoorde hebben samen met omwonenden en de gemeente Oost Gelre een (f)luisterpad gecreëerd. Het pad dat rondom de school ligt wordt verrijkt met vogelhuisjes die de leerlingen zelf hebben gemaakt.

Lees verder

Waterpoloster Sevenich bouwt aan Oranje

Waterpoloster Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde heeft dinsdagavond met Oranje in de World League met 8-11 van Spanje verloren. De midvoor, die normaal uitkomt voor topclub USVE uit Hongarije, genoot desondanks van het volgepakte zwembad in Ede.

Lees verder

Vier aanhoudingen na mishandeling bij DRU

De politie heeft vier personen aangehouden voor de zware mishandeling van een 22-jarige man uit Etten bij het DRU-complex in Ulft. De man liep in september ernstig letsel op tijdens een vechtpartij op een feest.

Lees verder

Schouwburg Amphion trots op de hattrick

Als eerste theater is Schouwburg Amphion voor de derde keer verkozen tot 'Theater van het Jaar'. Directeur Charles Droste zag het niet aankomen en is trots dat hij maandag in De Meervaart in Amsterdam de prijs in ontvangst kon nemen.

Lees verder

Groep 8 pakt politieke macht in Bronckhorst

Leerlingen van groep 8 van veertien verschillende basisscholen uit Bronckhorst hebben door middel van kinderraadsvergaderingen geleerd over de lokale politiek. Onder leiding van burgemeester Marianne Besselink vergaderden zij over zelfbedachte voorstellen op het gemeentehuis in Hengelo.

Lees verder

Doetinchemse Sportverkiezing debuteert in Amphion

De Doetinchemse Sportverkiezing maakte maandagavond zijn debuut in Schouwburg Amphion. Honderden liefhebbers zagen hoe de kopstukken van de Doetinchemse sportwereld in het zonnetje werden gezet.

Lees verder

De Graafschap huurt flankspeler Tissoudali

De Graafschap heeft zich tot het einde van het seizoen op huurbasis versterkt met Tarik Tissoudali. De 24-jarige linker buitenspeler kwam de eerste seizoenhelft uit voor VVV-Venlo, maar is eigendom van het Franse Le Havre.

Lees verder

De Graafschap stuurt bier-aanvraag deur uit

De Graafschap heeft een vergunning aangevraagd voor het schenken van bier op de tribune. De club verwacht binnen enkele weken uitsluitsel te hebben.

Lees verder

Amphion weer verkozen tot ‘Beste Theater’

Schouwburg Amphion is verkozen tot het ‘Beste Theater van 2017’. Het is het tweede jaar op rij dat het Doetinchemse theater de prijs binnensleept.

Lees verder

Reurpop gaat bezoekers trouwen in roze kerk

Het wordt dit jaar mogelijk om te trouwen op Reurpop. Op het festival in Ruurlo zal in een roze opblaasbare kerk een stel door trouwambtenaar Willy Meulenveld in de echt worden verbonden.

Lees verder

Deelname bloemencorso in gevaar na storm

De metershoge bouwtent van corsogroep 6kamp uit Lichtenvoorde is door de winterstorm volledig vernield. De kosten en praktische problemen die daardoor zijn ontstaan brengt de deelname van de vereniging aan het bloemencorso van dit jaar flink in gevaar.

Lees verder

Geen run op glasvezel in Zuid Achterhoek

De vraagbundeling van glasvezel in de zuidelijke Achterhoek is in volle gang. Ook in Montferland worden bewoners van het buitengebied gemobiliseerd om zich in te schrijven voor de deadline van 19 februari. 

Lees verder

Schoon werken levert slager Aalten prijs op

Keurslager Gleis uit Aalten is door het Worstmakersgilde uitgeroepen tot de ‘Beste Traiteur van het Jaar 2018’. Het gebrek aan bacteriën gaf volgens de slager zelf de doorslag bij de juryprijs.

Lees verder

Feestelijke open dagen Graafschap College

De open dagen van het Graafschap College krijgen in het kader van het 25-jarig jubileum een extra feestelijk karakter. Een select groepje potentiële studenten wordt in de watten gelegd.

Lees verder

Judith Mulder (35) uit Lichtenvoorde vermist

De 35-jarige Judith Mulder uit Lichtenvoorde wordt vermist. De politie vraagt mensen die haar gezien hebben of meer informatie kunnen verstrekken contact op te nemen.

Lees verder

Winterswijk maakt indruk op staatssecretaris

Staatssecretaris Raymond Knops heeft woensdag een informatief bezoek gebracht aan Pronova Praktijkonderwijs in Winterswijk. Hij deed dit om te praten over de grensoverschrijdende kansen en problemen die er liggen in de streek.

Lees verder

Brutale jongen (16) opgepakt in Doetinchem

Een zestienjarige jongen uit Laag-Keppel is woensdagmiddag aangehouden omdat hij in Doetinchem zijn middelvingers opstak naar politieagenten.

Lees verder

Nieuw dorpshuis woonkamer voor Zeddam

Het vernieuwde dorpshuis in Zeddam is officieel geopend door burgemeester Peter de Baat. Om het financiële plaatje rond te krijgen, moeten er echter nog een aantal verenigingen intrek nemen in het pand.

Lees verder

Almende College Ulft speeddate met bedrijven

Het Almende College Wesenthorst in Ulft organiseerde dinsdag en woensdag speeddaterondes tussen leerlingen en bedrijven. De school wil leerlingen kennis laten maken met het bedrijfsleven om zo de keuze voor een vervolgopleiding makkelijker te maken.

Lees verder

Pubers stelen twee flesjes Flugel in Zevenaar

Twee jongens van 12 en 15 jaar zijn dinsdagmiddag aangehouden na diefstal van twee flesjes Flugel. Een medewerker van een supermarkt betrapte de pubers.

Lees verder

Stress slaat toe bij carnavalsbouwers Braamt

Met carnaval voor de deur zijn veel bouwers druk bezig met de voorbereidingen voor de optochten. Zo ook de leden van carnavalsvereniging De Moate uit Braamt, die al een paar maanden bezig zijn met hun wagens en zondag al de straat op moeten.

Lees verder

Oost Gelre onderzoekt situatie van agrariërs

Oost Gelre wil in navolging van Berkelland en Bronckhorst een onderzoek starten naar de sociaaleconomische situatie waarin zo’n 300 agrariërs zich bevinden. De gemeente wil op die manier in beeld krijgen hoe het met de boeren gaat.

Lees verder

Bronckhorst in zee met Glasvezel buitenaf

Bronckhorst gaat alsnog mee in de vraagbundeling van glasvezelaanbieder Glasvezel buitenaf. Gesprekken met KPN liepen, mede door de vrees voor een discussie over staatssteun, op niks uit.

Lees verder

Zelhem maakt vuist voor behoud bibliotheek

De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Zelhem heeft een kleine 2.500 handtekeningen aangeboden aan de gemeente Bronckhorst. De stichting wil dat de bibliotheek behouden blijft in het huidige pand in de dorpskern.

Lees verder

Klas Marianum ontwerpt eigen corsowagens

Leerlingen van scholengemeenschap Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde gaan corsowagens ontwerpen. Door de hulp van de ontwerpers van het Bloemencorso in Lichtenvoorde, hoopt de organisatie van het evenement dat het ‘corsovirus’ overslaat op de jongeren.

Lees verder

Nieuw driedaags hemelvaartfestival in Ulft

De festivals Festivaart en Coverland in Ulft zullen dit jaar aan elkaar gekoppeld worden door een extra dag. Op die manier smelten ze samen in een nieuw driedaags festival, genaamd de Hemelvaartfeesten.

Lees verder

Trailer Gaanderen mogelijk gestolen door bende

De politie sluit niet uit dat een bende afgelopen weekend een trailer heeft gestolen bij transportbedrijf Leusink in Gaanderen. De trailer, onder meer gevuld met boormachines en tuingereedschap, werd maandagochtend leeggeroofd teruggevonden in Eemnes.

Lees verder

Politie zoekt naar drie ruziemakers in Ulft

De politie is op zoek naar twee mannen en een vrouw die zondagochtend ruzie maakten op straat in Ulft. Het drietal verdween na het conflict in een Toyota Yaris.

Lees verder

Hardleerse man uit Didam opnieuw betrapt

Een 25-jarige man uit Didam die eerder zijn rijbewijs in moest leveren vanwege rijden onder invloed, is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw betrapt. Agenten zagen de auto rijden op de Tatelaarweg en wisten dat het rijbewijs van de eigenaar ingenomen was.

Lees verder

Zeilen kapot en trailers weg in Gaanderen

Bij transportbedrijf Leusink aan de Westerbroekstraat in Gaanderen zijn in de nacht van zaterdag op zondag meer dan twintig zeilen kapot gesneden. Bovendien is er een oplegger met inhoud gestolen.

Lees verder

Speciale poppenhuizen in museum Doetinchem

De expositie Doll's House van architect Peter Masselink is neergestreken in het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum in zijn woonplaats Doetinchem. De bijzondere poppenhuizen zijn specifiek bedoeld voor kinderen met een ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte, waar ook zijn zoon Sverre aan lijdt.

Lees verder

Mondriaan-dames grijpen spotlights in Parijs

Lisanne Halleriet van Escape Room Winterswijk en Judith Kadee van Villa Mondriaan zijn deze week in Parijs geweest om een presentatie te geven op een internationale museumconferentie over het concept van de Mondriaan Escape Room. De dames hebben een vlog bijgehouden om de Achterhoek mee te nemen op hun reis!

Lees verder

Anholter Schweiz dicht door stormravage

Wildpark Anholter Schweiz nabij Gendringen blijft komende dagen dicht vanwege de enorme ravage die de storm heeft achtergelaten. De verzorgers beleefden donderdag spannende momenten toen omgevallen bomen hekwerken vernielden, waardoor enkele dieren hadden kunnen ontsnappen.

Lees verder

Heerenboeren fundament van De Graafschap

In de nok van De Vijverberg is een speciale lounge ingericht voor de Heerenboeren. De groep sponsors is het fundament onder de ambitie van De Graafschap om de begroting flink te laten groeien.

Lees verder

Waterproblemen nog niet overal verholpen

De waterproblemen, die veroorzaakt zijn door de storm van donderdag, zijn nog niet op alle plekken in de Achterhoek verholpen. Vitens werkt nog op meerdere plekken aan herstel van de kapot getrokken waterleidingen, waardoor huishoudens mogelijk kampen met minder of bruin water.

Lees verder

Storm bezorgt de Achterhoek veel overlast

De storm die donderdag over Nederland trok heeft de Achterhoek veel overlast bezorgd. De Veiligheidsregio kreeg ruim 650 meldingen van omgevallen bomen, beschadigde panden en ongevallen. In Terborg werd de gevel van een bedrijfspand geblazen, terwijl in Doetinchem en Netterden bomen waterleidingen kapot trokken.

Lees verder

Spaarpot brengt HC’03 naar Portugese zon

Voetbalclub HC’03 uit Drempt gaat op trainingskamp naar badplaats Albufeira. Door een zelfbedacht spaarsysteem betalen de spelers van de vierdeklasser hun eigen reis naar de Portugese zon.

Lees verder

Hoofdsponsors blijven bij De Graafschap

De Graafschap heeft de contracten met de hoofdsponsors op het shirt verlengd. Flexfactory, KemperKip en La Souris staan ook volgend seizoen op het tenue van de Superboeren.

Lees verder

Volleyballers Orion in Soergoet #3: Wedstrijd

Seesing Personeel Orion verloor woensdag in de Challenge Cup met 3-1 van Gazprom-Ugra Surgut. De mannen vloggen rondom het duel over hun reis naar het verre Siberië. 

Lees verder

Oost Gelre schaft kosten evenementenvergunning af

De gemeente Oost Gelre heeft besloten om vanaf 2018 de kosten voor evenementenvergu