Gelderland

Kerstmarkt keerpunt bij Streetball Silvolde

De Kerstmarkt die Streetball De Lichtenberg in Silvolde aanstaande vrijdag organiseert markeert een nieuwe stap voor de sport. Behalve sporten wordt het ook mogelijk om elkaar te ontmoeten en wil initiatiefnemer Benny Vonk het sociaal cultureel werk weer terug laten keren.

Lees verder

Kerstmarkt Zelhem afgelast door sneeuwval

Na Doetinchem is ook de jubileumeditie van de kerstmarkt in het centrum van Zelhem afgelast. Door de hevige sneeuwval valt de veiligheid van bezoekers en standhouders volgens de organisatie niet te garanderen.

Lees verder

Sneeuwval verpest Kerstmarkt Doetinchem

De kerstmarkt in Doetinchem is zaterdag afgelast wegens de sneeuwval. Volgens de organisatie is het onveilig en daarom niet verantwoord om standhouders en bezoekers naar het centrum van de stad te laten komen.

Lees verder

Agent aangevallen in 'onrustig' Doetinchem

Een politieagent is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangevallen in het centrum van Doetinchem door een 24-jarige man uit Zeddam. Na het incident ontstond er een onrustige sfeer in de binnenstad

Lees verder

Documentaire Dione Housheer bij REGIO8

REGIO8 zendt volgende week een mini-documentaire over Dione Housheer uit. De handbalster uit Ulft werd dit jaar uitgeroepen tot Talent van het Jaar en mocht met de Oranjedames mee naar het WK in Duitsland.

Lees verder

Sabrine Vels terug na zeer lange revalidatie

Voor Sabrine Vels uit Doetinchem moet 2018 het jaar van de wederopstanding worden. De 20-jarige verspringster is anderhalf jaar geblesseerd geweest aan haar rug, maar wil zich nu weer laten gelden op de atletiekbaan.

Lees verder

Zorgen om toekomst bibliotheek in Zelhem

Grote zorgen over de toekomst van de bibliotheek in de oude dorpsboerderij in hartje Zelhem. Bronckhorst is in gesprek om seniorenwoningen te plaatsen in het pand, reden voor een aantal dorpsbewoners om in actie te komen.

Lees verder

Schaatsbaan op Simonsplein weer geopend

De schaatsbaan op het Simonsplein is dit jaar een weekje eerder geopend dan andere jaren. Voor bezoekers van de binnenstad, maar ook de ondernemers, een periode waar naar uitgekeken werd.

Lees verder

Centrum Doetinchem is weer vuurwerkvrij

Het centrum van Doetinchem is op 31 december opnieuw een vuurwerkvrije zone. Dit betekent dat er op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur geen vuurwerk afgestoken mag worden in de binnenstad.

Lees verder

Eerste namen voor Zwarte Cross 2018 bekend

De Zwarte Cross heeft donderdagmiddag de eerste namen voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Onder meer De Dijk, Bökkers en Triggerfinger reizen in juli af naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Speeltuinen Aalten heringericht en verbeterd

Aalten heeft met de officiële opening van de speeltuin aan de Burgemeester van Kluyvestraat in Dinxperlo een tweejarig traject afgesloten. In die periode zijn, onder meer op basis van een burgerinitiatief, de speeltuinen in de gemeente verbeterd en heringericht.

Lees verder

Medewerkers Zwanenberg staken voor cao

Medewerkers van het productiebedrijf Zwanenberg Food Group op de locatie in Lichtenvoorde staken woensdag en donderdag, omdat ze een nieuw en beter cao willen. Volgens het FNV moet er meer ‘poen, respect en fatsoen’ komen.

Lees verder

Kerstcadeautjes kopen kan bij Elver in Wehl

Wie nog op zoek is naar unieke ambachtelijk gemaakte kerstcadeautjes én een bijzonder brede lach op het gezicht van de verkoper wil bezorgen, kan vanaf woensdag terecht in het centrum van Wehl. Zorginstelling Elver, voor mensen met een verstandelijke beperking, opende daar een zogenaamde 'Pop-up Sjop', waar cliënten spullen verkopen die ze zelf gemaakt hebben.

Lees verder

Onderzoek naar starterswoningen Hoog-Keppel

De dorpsraad van Hoog-Keppel gaat onderzoeken of er draagvlak is voor het bouwen van starterswoningen op de voormalig voetbalvelden. De gemeente geeft daarvoor toestemming, nu het oude plan voor een zonnepark van duizenden panelen aan de Hessenweg van tafel is.

Lees verder

Zoektocht naar draagvlak Gat van Roelofs

Om tot een plan met voldoende draagvlak te komen voor het Gat van Roelofs gaan raadsleden uit Montferland begin volgend jaar in gesprek met alle belanghebbende partijen. Wethouder Walter Gerritsen gaf vorige week de raad opdracht om met omwonenden, firma Roelofs, de plattelandsraad en Natuurmonumenten vanwege de invloed op de Bijvanck een gezamenlijk plan te vormen voor de zandwinning in de plas.

Lees verder

De Graafschap-doelman op stage bij Liverpool

Rick Jonkers gaat stage lopen bij de Engelse topclub Liverpool. Momenteel loopt de 13-jarige doelman van De Graafschap mee bij PSV.

Lees verder

Orion wacht ‘Oostblokvolleybal’ in Sofia

Seesing Personeel Orion vertrekt dinsdag naar Bulgarije voor het duel tegen Levski Sofia in de Challenge Cup. Voor de Doetinchemse volleyballers is het de terugkeer in het Europese toernooi, na afwezigheid van een seizoen.

Lees verder

Ulftse Dione Housheer verlaat Oranje op WK

Handbalster Dione Housheer uit Ulft zit niet meer bij de selectie van de Oranjedames op het WK. Het 18-jarige talent is nu aangesloten bij de Handbal Academie, die ook in Duitsland verblijft.

Lees verder

Voetbalster Viod in voorselectie van Oranje

Lynn Mombarg van Viod is door de KNVB opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 16. De 15-jarige speelster uit Doetinchem droomt van een carrière in het vrouwenvoetbal, maar is op dit moment thuis bij de jongens.

Lees verder

Bronckhorst verruimt lening voor starters

Bronckhorst heeft de lening voor starters op de woningmarkt verruimd. Het is mogelijk om een starterslening te ontvangen voor huizen met een maximale aankoopprijs van 200.000 euro.

Lees verder

Achterhoekers rijden van Afrika naar huis

Een Achterhoeks stel is in 2017 uit Afrika vandaan naar huis gereden, na een wereldreis van anderhalf jaar te hebben gemaakt. Twan Koenders uit Zeddam en Ingeborg van den Ban uit Doetinchem raden het elke Achterhoeker met dezelfde droom aan om niet te twijfelen, maar gewoon te doen.

Lees verder

Gaslek door aanleg glasvezel in Winterswijk

Een woning aan de Vardinkhof in Winterswijk is maandagmiddag ontruimd vanwege een gaslekkage. De omgeving is afgezet volgens wijkagent Willem Saris.

Lees verder

De Huttepiepen uit Ulft blazen 25 kaarsjes uit

Voor het 25e jaar op rij hebben leden van de Huttepiepen uit Ulft de midwinterhoorn van zolder gehaald. Vanaf de eerste dag van de advent tot Driekoningen mag op het zelfgemaakte, houten instrument worden geblazen.

Lees verder

Politie zeer tevreden over Montferland Run

De politie in Montferland is zeer tevreden over het verloop van de Montferland Run. Zondag liepen zo’n 4.000 sportievelingen de hardloopwedstrijd door de gemeente, maar nergens zorgde dat voor problemen.

Lees verder

Digitale afvalkalender voor Oude IJsselstreek

Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek hebben vanaf dit weekend de beschikking over een digitale afvalkalender. De papieren editie komt daarmee te vervallen.

Lees verder

Twee woninginbraken in Oude IJsselstreek

Inbrekers hebben zondag tweemaal toegeslagen in Oude IJsselstreek. Woningen aan de Multatulihof in Gendringen en aan de Lichtenbergseweg in Silvolde waren het doelwit tussen 17.30 en 21.00 uur.

Lees verder

Nieuwkomer op plek twee bij VVD Doetinchem

De hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst bij de VVD in Doetinchem staat op nummer 2. Tot zijn eigen verrassing werd Robbert Hummelink door de leden op de hoge plek gezet, achter lijsttrekker Maureen Sluiter.

Lees verder

Van Beukering verlengt bij Sportclub Silvolde

Dennis van Beukering staat ook de komende twee seizoenen aan het roer bij Sportclub Silvolde. De trainer heeft zijn contract verlengd tot en met 2020.

Lees verder

Busverbinding naar Bocholt in ere hersteld

Na jaren van afwezigheid is er weer een busverbinding tussen station Aalten en station Bocholt in Duitsland. Mede dankzij een Europese financiering kunnen reizigers de komende vijf maanden gebruik maken van de buslijn.

Lees verder

Volleybalvereniging Orion flink op de schop

De organisatiestructuur van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion gaat flink op de schop. De vereniging ziet kansen om terug te keren naar de oude glorietijden, maar om dat te realiseren moet veel veranderen.

Lees verder

Eva (16) steekt met zeilboot de oceaan over

De 16-jarige Eva Willemsen uit Gaanderen gaat vanaf maandag een zesweekse zeilreis maken van Tenerife naar Sint-Maarten. De Achterhoekse verlaat daarmee de schoolbanken zodat zij de bètavakken in de praktijk kan brengen op de boot.

Lees verder

Deelnemer in kostuum bij Montferland Run

Hardloper Izaak de Bruijne doet zondag op een bijzondere manier mee aan de Montferland Run. De 59-jarige deelnemer is door modezaak Gilsing uit Didam in een speciaal maatpak gestoken, waardoor zijn lichaamstemperatuur tijdens de wegwedstrijd constant blijft.

Lees verder

Raad mist zelfkritiek bij wethouders van NK

De raadsleden van Montferland vinden dat het college zelfkritischer mag zijn over het begrotingstekort van 400.000 euro bij het NK Wielrennen. Donderdagavond werd het sportevenement geëvalueerd met verantwoordelijk wethouders Rob Visser en Tanja Loeff-Hageman.

Lees verder

Kinderen planten groen rond Gaanderwijs

Kinderen van basisschool Gaanderwijs hebben vrijdagochtend in samenwerking met de gemeente Doetinchem groen aangeplant rondom hun schoolgebouw.

Lees verder

Plan voor tweede zonnepark in Azewijn

Montferland staat open voor een initiatief van Solar Provider Group (SGP) om een tweede solarpark te realiseren in Azewijn. Net als het zonnepark dat er al ligt, moet ook het nieuwe plan worden uitgevoerd op een oude stortplaats aan de Reefweg.

Lees verder

Museum Transit Oost loopt vertraging op

De bouw van het openbaar vervoermuseum Transit Oost in Winterswijk loopt vertraging op. Het nieuwe onderkomen had in het voorjaar van 2017 al af moeten zijn, maar de verwachting is nu dat pas in april 2018 de deuren opengaan.

Lees verder

Krimp in kernen Bronckhorst onderzocht

Studenten van Hogeschool Van Hall en Larenstein doen onderzoek naar de gevolgen van krimp in Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Eldrik en Hummelo. Inwoners mogen bij de onderzoekers aangeven welke effecten zij ondervinden door de terugloop van het aantal burgers.

Lees verder

Gewijzigd De Graafschap ontmoet Jong AZ

Trainer Henk de Jong heeft door een aantal schorsingen en blessures zijn opstelling flink moeten aanpassen voor het thuisduel tegen Jong AZ. Onder meer Robert Klaasen en Tim Receveur maken vrijdagavond hun rentree in de basiself.

Lees verder

Toegankelijk Doesburg kan toegankelijker

Doesburg kan meer inzetten op de toegankelijkheid van de gemeente. Dat blijkt uit een rapport dat Stichting Gehandicapten Raad Doesburg e.o. donderdagochtend overhandigd heeft aan de gemeente.

Lees verder

Ook glasvezel in buitengebied Montferland

Montferland heeft donderdagochtend een convenant ondertekend om de aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Net als in de andere gemeenten in de Achterhoek moet eerst minimaal de helft van het aantal huishoudens in het buitengebied zich inschrijven.

Lees verder

Nieuwenhuis en Bouwman in race voor prijs

Koen Bouwman uit Ulft is genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee. Joris Nieuwenhuis uit Zelhem is in de race om talent van het jaar 2017 te worden.

Lees verder

Orion naar Bulgarije in de Challenge Cup

Seesing Personeel Orion speelt in de derde ronde van de Challenge Cup tegen Levski Sofia. De Bulgaren dwongen woensdagavond kwalificatie af.

Lees verder

Stressstrijd krijgt wellicht toch een vervolg

De Stressstrijd van het Almende College in Ulft krijgt wellicht toch een vervolg. De middelbare school hield dinsdagavond voor de vierde en laatste keer de quiz onder leerlingen en ouders, maar heeft nu al aanmeldingen voor een volgende editie binnen.

Lees verder

Ina Leppink wordt waarnemend burgemeester

Oud-burgemeester Ina Leppink-Schuitema van gemeente Montferland wordt waarnemend burgemeester van gemeente Horst aan de Maas. Naar verwachting zal ze deze functie voor één jaar vervullen.

Lees verder

Houten Mercedes uit Terborg is verkocht

De houten Mercedes Gullwing SL300, die is gemaakt in opdracht van Rogier van Bijsterveld uit Terborg, is verkocht aan een liefhebber. Een echt exemplaar kost zo’n twee miljoen, maar dat heeft de houthandelaar niet voor de replica gekregen.

Lees verder

Marianum reageert op kritiek Thierry Baudet

Het Marianum College in Groenlo zegt geen politiek standpunt in te nemen, als reactie op de ophef die dinsdag ontstond rondom een schoolopdracht. Het onderwerp betrof de politicus Thierry Baudet, wat niet in het goede keelgat schoot bij de leider van Forum voor Democratie.

Lees verder

Winkeldief Spar meldt zich bij de eigenaren

De Spar in Doetinchem heeft de diefstal die afgelopen weekend plaatsvond opgelost. Via Facebook zocht de supermarkt de dief van een bestelautomaat, maar de dader heeft het weer teruggebracht.

Lees verder

Strengere controle integriteit Montferland

Toekomstige ambtenaren, raadsleden en wethouders van Montferland staat een strengere controle te wachten. Met het oog op de integriteitsdiscussie is er volgens de burgemeester behoefte aan meer toezicht.

Lees verder

Vereniging toekomst voor het Hessenbad

Subsidies en de overgang naar een verenigingsvorm moeten de toekomst van het Hessenbad veiligstellen. Initiatiefnemers hopen op steun van inwoners uit Hoog-Keppel en de vier omliggende dorpen.

Lees verder

De Graafschap steelt punt bij FC Den Bosch

De Graafschap heeft maandagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Den Bosch. Invaller Sjoerd Ars zorgde met zijn treffer voor de late gelijkmaker in de Vliert.

Lees verder

Warme douche Radar voor De Graafschap

De Graafschap heeft maandagavond van het AVROTROS-televisieprogramma Radar een 'warme douche' gekregen. De Doetinchemse voetbalclub ontving de geste na een aanvraag van Liedeke Geurtzen, moeder van een cliënt van Stichting Philadelphia Zorg.

Lees verder

Duizenden euro's opgehaald voor Roemenië

De klanken van de negende editie van het Keetje galmden dit weekend door het stadscentrum van Doetinchem. In totaal haalde de Moeder Teresa Stichting bijna 50.000 euro op voor de allerarmsten in Oost-Europa.

Lees verder

Dione Housheer toch mee naar WK Handbal

Dione Housheer gaat toch mee naar het WK Handbal in Duitsland. De 18-jarige Ulftse is door bondscoach Helle Thomsen als reserve aan de selectie toegevoegd, door een lichte rugblessure van Charris Rozemalen.

Lees verder

De Graafschap-doelman loopt stage bij PSV

Rick Jonkers volgt de komende periode een trainingsstage bij PSV. De in Rheden geboren doelman zit momenteel in de selectie van De Graafschap onder 14 jaar.

Lees verder

Inbrekers slaan vijf keer toe in de schemer

Inbrekers hebben dit weekend vijf keer toegeslagen in Lichtenvoorde, Varsseveld en Aalten. Wijkagent Henk Jan Bruntink waarschuwt mensen alerter te zijn tijdens de donkere dagen.

Lees verder

Auto gestolen in Ulft en total loss terug gezet

Een auto is zaterdagavond gestolen vanaf de Bergstraat in Ulft, maar is diezelfde avond volledig total loss terug geplaatst door onbekenden. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Lees verder

‘Naslagwerk’ over Zeddam goed ontvangen

Het boek ‘Rond Boave- en Onderdarp’ dat vorige week gepresenteerd werd over het leven in Zeddam is goed ontvangen. Het boek bevat foto’s, verhalen en bijlagen over Zeddam als woon- en toeristendorp.

Lees verder

Pax verslaat Keijenburgse Boys in burenruzie

Pax is als winnaar van het eigen veld gestapt in de burenruzie tegen de Keijenburgse Boys. Onder toeziend oog van zo’n 1.500 toeschouwers wist de Hengelose derdeklasser uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Lees verder

Knippenborg met Oranje naar WK Handbal

Lynn Knippenborg uit Zieuwent is opgenomen in de WK-selectie van het Nederlandse handbalteam. De Ulftse Dione Housheer maakt ondanks deelname aan de trainingsstage geen onderdeel uit van het team.

Lees verder

Bedrijven zoeken technici tijdens Talententuin

De vijfde editie van de Achterhoekse Talententuin werd vrijdagmiddag gehouden op het DRU Industriepark in Ulft. Tientallen bedrijven zoeken in de SSP-hal naar afgestudeerden, stagelopers en werknemers voor hun, voornamelijk technische, vacatures.

Lees verder

Housheer en Knippenborg scoren in Oranje

Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent hebben donderdag gescoord voor het Nederlandse handbalteam. De Achterhoekse dames mochten tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Italië (41-16) invallen.

Lees verder

Plan voor ijsbaan in dorpshart van Hummelo

De jubilerende Hessenrijders willen ter ere van hun 50-jarig bestaan een overdekte kunstijsbaan in Hummelo plaatsen. De schaats- en skeelervereniging wil met het initiatief jongeren enthousiasmeren voor de schaatssport.

Lees verder

Crimeweek voor leerlingen uit Dinxperlo

Leerlingen van groep 8 van IKC De Bosmark en brugklassers van het Schaersvoorde College in Dinxperlo hebben deze week een gezamenlijk CSI-project uitgevoerd. Doel van de samenwerking is om een doorlopende leerlijn te creëren in het dorp.

Lees verder

Groen licht voor woonprojecten Varsseveld

Het college van B&W van gemeente Oude IJsselstreek staat positief tegenover de plannen voor het voormalige pand van Poppeliers aan de Doetinchemseweg en het terrein van de voormalige zuivelfabriek. De initiatiefnemers hebben hun plannen aangepast, waardoor het past binnen de eisen van de provincie en gemeente.

Lees verder

De Graafschap wil gat slaan met de subtop

Na wedstrijden tegen de topploegen van de Jupiler League treft De Graafschap nu de subtop van de competitie. De Superboeren spelen in acht dagen tijd tegen FC Den Bosch en Jong AZ, maar ontmoeten vrijdagavond eerst FC Eindhoven op De Vijverberg.

Lees verder

Visser stopt als wethouder in Montferland

Rob Visser stopt na zestien jaar als wethouder in de gemeente Montferland. Hij geeft aan na de gemeenteraadsverkiezingen een andere uitdaging aan te willen gaan.

Lees verder

McHappy Day Doetinchem voor Kinderfonds

Tijdens de McHappy Day bij Mc Donald’s in Doetichem is woensdag van iedere bestelling vijf eurocent naar het Ronald McDonald’s Kinderfonds gegaan. Speciaal voor de gelegenheid kwamen enkele speciale gasten naar het restaurant in Doetinchem.

Lees verder

Schoop tekent contract bij De Graafschap

Rannick Schoop heeft een contract getekend bij De Graafschap. De vleugelverdediger wordt transfervrij overgenomen van sc Heerenveen.

Lees verder

Hiddink overhandigt Normaal-box aan Jolink

Guus Hiddink heeft woensdagmiddag een speciale verzamelbox overhandigd aan de bandleden van Normaal. De ‘Bokse Vol’ bevat nummers uit de jaren tussen 1974 en 1984 van de Achterhoekse band en een boek met unieke foto’s.

Lees verder

Carnaval ‘s-Heerenberg ruziet over Mientje

Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen uit 's-Heerenberg is verbolgen over een naar eigen zeggen misplaatste cover van het lied ‘Mientje’ door zangers Michel Wolsink en Tonny Magendans. De carnavalisten hebben daarom de plaatselijke horeca en programmamakers van Optimaal FM verzocht het nummer te boycotten, tot grote onvrede van de muzikanten.

Lees verder

Housheer en Knippenborg hopen op WK 2017

Handbalsters Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent hopen bij de definitieve selectie van Nederland voor het WK in Duitsland aan te sluiten. De Achterhoekse dames moeten zich deze week in de kijker spelen tijdens een speciale trainingsstage.

Lees verder

Café de Bocht blijft thuis voor Wolfersveen

De spelers en supporters van VV Wolfersveen zijn na een periode van onzekerheid verzekerd van een kantine voor de derde helft. De voormalige eigenaren van café De Tol bij Zelhem hebben het Wolfershuus bij stadion De Stikke Bocht overgenomen.

Lees verder

Winterswijks Muziek Theater heeft primeur

Het Winterswijks Muziek Theater (WMT) brengt van 23 tot en met 26 november in Theater de Storm een unieke primeur op de planken. De swingende musical ‘Catch me if you can’ is dan voor het eerst te zien in het Nederlandse theater.

Lees verder

Weinig animo voor veiligheid wijk Essenkamp

Slechts twee buurtbewoners uit de wijk Essenkamp in Varsseveld waren maandagavond aanwezig om in gesprek te gaan over veiligheidsproblemen in de buurt. Vorige week zijn tijdens een rondgang in de buurt 44 handtekeningen opgehaald door SP Oude IJsselstreek.

Lees verder

Kantine De Graafschap na winterstop open

De grote supporterskantine bij het stadion van De Graafschap wordt na de winterstop officieel geopend. Tot die tijd is bij thuiswedstrijden een gedeelte van het bouwwerk open.

Lees verder

AZSV speelt in februari restant van wedstrijd

AZSV speelt in februari waarschijnlijk de resterende 79 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Huizen. Het duel in Aalten werd zaterdag al na elf minuten stilgelegd, nadat grensrechter Jeroen Pieterse bij een val zijn kuitbeen en zijn enkel op drie plaatsen brak.

Lees verder

Medewerker opgepakt na diefstal uit kantine

Een medewerker van voetbalclub Angerlo Vooruit is betrapt op diefstal van geld. De afgelopen periode werd er met enige regelmaat geld gestolen uit de kantinekas.

Lees verder

Orion-dames naar kwartfinale van de beker

Het eerste damesteam van Seesing Personeel Orion heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de nationale beker. Daarin wacht een ontmoeting met eredivisie-koploper Sliedrecht Sport.

Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten zijn in Doetinchem

Sinterklaas en zijn Pieten zijn gearriveerd in de Achterhoek! De Sint kwam zaterdag per boot aan in een regenachtig Doetinchem, maar het weer mocht de pret niet drukken. REGIO8 was erbij en maakte op de muziek van Warboel een verslag!

Lees verder

Voorfront auto gestolen in Doetinchem

Van een Volkwagen Polo die geparkeerd stond aan het Hof van Londen in Doetinchem is het hele voorfront gestolen. Alles wat aan de voorkant onder de motorkap zit, is meegenomen door de dieven.

Lees verder

7000 euro voor YOUganda bij actie Ulenhof

De actie van leerlingen van het Ulenhof College voor Uganda heeft 7000 euro opgebracht. De leerlingen kwamen in actie voor YOUganda. Deze stichting zorgt voor lesmateriaal in de taal die de leerlingen spreken in plaats van het Engels om zo schooluitval te verminderen.

Lees verder

RKZVC pakt periodetitel ondanks verlies

RKZVC heeft zondag de eerste periode in de eerste klasse gewonnen. De promovendus verloor zelf van Tubantia, maar door puntverlies van Longa’30 ging de periodetitel toch naar de Zieuwentse club.

Lees verder

Keppelrun krijgt toch een elfde editie in 2018

De Keppelrun krijgt in 2018 toch een vervolg. De Hessenrijders gaven eerder dit jaar aan te willen stoppen met de organisatie, maar nu is er een nieuwe groep mensen opgestaan die de kar wil trekken.

Lees verder

Artiesten pakken kans op Dag van Popmuziek

Met het DRU-terrein in Ulft als epicentrum werd er zaterdag aandacht gevraagd voor muzikanten uit de regio. Tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek waren er optredens op meer dan dertig locaties in de regio.

Lees verder

NEC geeft De Graafschap les in effectiviteit

De Graafschap is vrijdagavond voorlopig afgehaakt in de titelstrijd van de Jupiler League. In eigen huis verloren de Superboeren met 1-3 van een effectiever NEC.

Lees verder

Scheidingscafé start in centrum Doetinchem

Het Scheidingscafé opent vrijdagavond voor het eerst haar deuren in Doetinchem. Na Zutphen en Lichtenvoorde is het de derde locatie die wordt aangedaan in de regio.

Lees verder

Karter uit Ulft maakt overstap naar GTi Cup

Karter Wouter Jansen gaat de overstap maken naar de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. De 14-jarige Ulftenaar is nummer twee van Nederland in zijn leeftijdscategorie, maar moet door zijn groeispurt toch de kartsport verlaten.

Lees verder

Erkel met Normaal-gitarist de theaters in

Arjan Erkel trekt momenteel door de theaters om, met een Achterhoeks muzikaal tintje, te vertellen over zijn ontvoering in Dagestan. Onder muzikale begeleiding van voormalig Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp vertelt hij over zijn tijd in de handen van rebellen.

Lees verder

Berry Powel is co-commentator bij derby

Oud-Superboer Berry Powel schuift vrijdagavond op De Vijverberg aan als co-commentator bij de derby tussen De Graafschap en NEC. De spits speelde in zijn carrière vaak tegen de Nijmegenaren.

Lees verder

De Graafschap wil doorpakken tegen NEC

De Graafschap wil vrijdagavond tegen koploper NEC de goede lijn van de afgelopen wedstrijden doorzetten. Bij winst in de Gelderse ontmoeting nestelen de Superboeren zich stevig in de top van de Jupiler League.

Lees verder

KemperKip niet schadelijk voor de gezondheid

De mogelijke komst van pluimveebedrijf KemperKip in de Wehlse Broeklanden zal niet gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD in opdracht van gemeente Doetinchem dat donderdagochtend werd gepresenteerd.

Lees verder

Oude brandweerkazerne in Hengelo gesloopt

De oude brandweerkazerne van het korps uit Hengelo zal volgende week worden gesloopt. Met de verhuizing naar het pand op het bedrijventerrein is het oude pand aan de Iekink overbodig geworden.

Lees verder

Ulftse rugbyer wil naar EK 2018 in Polen

Lars van Wijngaarden uit Ulft wil met Nederland deelnemen aan het EK 2018 in Polen. De 16-jarige rugbyer, die sinds dit seizoen voor RC Eemland uit Amersfoort speelt, hoort in februari of hij bij de definitieve selectie zit.

Lees verder

Initiatieven voor sportpromotieprijs gezocht

Oude IJsselstreek is voor de nieuwjaarsreceptie op zoek naar sporters en initiatieven om in het zonnetje te zetten. In Sinderen worden op 8 januari kampioenen gehuldigd, maar daarnaast wordt de Sportpromotieprijs uitgereikt.

Lees verder

Sterkste daling van WW’ers in Achterhoek

Het aantal mensen dat gebruik maakt van een WW-uitkering daalt in de Achterhoek het snelst binnen Gelderland. In de maand oktober daalde dat aantal namelijk opnieuw met 3,6 procent.

Lees verder

Scholder an Scholder wil zich verbreden

Scholder an Scholder wil meer sportverenigingen helpen om actiever te gaan samenwerken in een krimpregio als de Achterhoek. Het project creëerde eerder al de bewustwording van samenwerking in het voetbal, maar wil zich nu verbreden naar andere sporten.

Lees verder

Doetinchems koor viert jubileum in Amphion

Het Doetinchemse mannenkoor ‘Mooi Koor Man’ viert haar 15-jarig jubileum zondag met een groot optreden voor een volle zaal in het Amphion. Voor het theaterstuk dat gaat over een wereldtournee, wordt alles uit de kast gehaald.

Lees verder

292 verkeersovertreders op bon geslingerd

Tijdens een grote verkeerscontrole in Oost-Achterhoek zijn dinsdag 292 verkeersboetes uitgedeeld. Tijdens de ‘mobiele’ controle zijn kentekens van voorbijrijdende voertuigen gelezen.

Lees verder

Bronckhorst wil woningen voor starters

Bronckhorst wil samen met jongeren een aantal woningbouwpilots gaan ontwikkelen. Voorwaarde is wel dat er voldoende belangstelling is onder de jeugdige inwoners van de gemeente.

Lees verder

Levensverhaal van Henk de Jong op papier

De eerste 52 levensjaren van huidig De Graafschap-trainer Henk de Jong zijn vereeuwigd op papier. Schrijvers Ate de Jong en Radboud Droog hebben het verhaal van de markante voetbaltrainer opgetekend in het boek ‘Henk’.

Lees verder

Hoog-Keppel zegt medewerking zonnepark op

Bronckhorst gaat binnenkort in gesprek met inwoners van Hoog-Keppel over het aanleggen van een zonnepark. De Dorpsraad wil niet meewerken aan de huidige plannen op de oude voetbalvelden.

Lees verder

Middelbare scholen naar DRU voor groep 8

Groep 8-leerlingen van negentig Achterhoekse basisscholen krijgen de gelegenheid om kennis te maken met alle middelbare scholen in de West-Achterhoek. Waar de scholen eerst naar de kinderen toekwamen, is het dit jaar andersom tijdens het evenement What’s Next.

Lees verder

Gewenste hangplekken voor jeugd in Neede

Jongeren in Neede hebben vier tijdelijke hangplekken toegewezen gekregen van de gemeente. Uit gesprekken met de jeugd bleek er volgens Berkelland behoefte aan een eigen plek te zijn, waar de jongeren anderen niet tot last zijn en dus ook niet worden weggestuurd.

Lees verder

Voorzitter sv Loil Koninklijk onderscheiden

Voorzitter Eric Welling van sv Loil is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de voetbalkantine kreeg hij zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Peter de Baat van Montferland.

Lees verder

Makers Steengroevetheater nemen jaar rust

Het Steengroevetheater in Winterswijk heeft een rustjaar aangekondigd. Het bestuur van het bijzondere theater wil na zeven edities en ruim 75.000 bezoekers de tijd nemen om in 2019 weer groots te kunnen uitpakken. De organisatie heeft een extra jaar nodig om het megaproject door te ontwikkelen.

Lees verder

Talententuin met 62 kramen uit jas gegroeid

Voor het eerst wordt dit jaar de grote SSP-hal in Ulft betrokken bij de Achterhoekse Talententuin. Het evenement voor regionale werkgevers en werkzoekenden is na al die jaren uit haar jasje gegroeid.

Lees verder

Knallende start carnavalsseizoen Lievelde

Het carnavalsseizoen is zaterdag tijdens ’de elfde van de elfde’ officieel geopend in Nederland. Ook in Lievelde, bij de Jonge Nölepeters, werd dit op traditionele wijze gedaan met elf kanonschoten.

Lees verder

Monsterzege AZSV in Aaltense bekerkraker

Hoofdklasser AZSV heeft net geen dubbele cijfers gehaald in de ontmoeting met dorpsgenoot AD’69. De Aaltense derby, die voor het eerst sinds 26 jaar op het programma stond in het bekertoernooi, eindigde zaterdag in 9-0.

Lees verder

Geen treinen tussen Aalten en Doetinchem

Tussen station Aalten en station Doetinchem reden maandagochtend geen treinen door een sein- en wisselstoring. Omstreeks 9.00 uur is de dienstregeling weer gestart.

Lees verder

Dag van Popmuziek start met dertig locaties

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek start aanstaande zaterdag met meer dan dertig locaties. De laatste oproep met een vraag om extra locaties om de bands te kunnen plaatsen, is daarmee gedeeltelijk succesvol.

Lees verder

Oprichter van Wim Bosman Groep overleden

Wim Bosman, de oprichter van het vroegere gelijknamige transportbedrijf uit ’s-Heerenberg, is overleden. Bosman werd 76 jaar en overleed in het Belgische Brasschaat.

Lees verder

Jong Oranje scoort het meest in Doetinchem

Jong Oranje heeft vrijdagavond in Doetinchem met 8-0 gewonnen van het nationale elftal van Andorra. De monsterscore is de meest doelpuntrijke wedstrijd van 2017 op De Vijverberg.

Lees verder

Warboel presenteert Sinterklaaslied 2017

Warboel Muziekprojecten uit Doetinchem heeft haar jaarlijkse Sinterklaaslied gepresenteerd. Het nieuwe nummer heet 'Retteketette Tiereliere'. De clip is tot stand gekomen in samenwerking met Villa Ruimzicht en REGIO8.

Lees verder

Bali voelt zich ‘weggewerkt’ bij GroenLinks

Oud-fractievoorzitter Sevda Bali van GroenLinks voelt zich weggewerkt door de fractie en het bestuur van GroenLinks. Donderdagochtend kondigde ze haar vertrek aan, waarna ze verder gaat als Fractie Bali.

Lees verder

Winterfair Engbergen is lichtjes vernieuwd

Winterfair 'Engbergen in Lichterlaaie' heeft haar route dit jaar vernieuwd met een heuse lichtshow. Tijdens de vierde editie kunnen bezoekers in de Engbergse bossen een wandeling maken langs allerlei winterse bezienswaardigheden.

Lees verder

Ten Brinke gaat voor top vijf tijdens Dakar

Rallycoureur Bernhard ten Brinke heeft het doel gesteld om binnen de top vijf te eindigen tijdens de Dakar Rally in januari. Voordat de Achterhoekse coureur en zijn team vertrekken naar Zuid-Amerika, zijn ze druk bezig met de voorbereiding.

Lees verder

Achterhoek Cup denkt na over andere opzet

De organisatie van de Achterhoek Cup denkt na vijf nieuwe afmeldingen aan een andere opzet. Het voetbaltoernooi vraagt deelnemende clubs in een enquête hun mening over een terugkeer naar het knock-out systeem.

Lees verder

Finale Dutch Masters weer op Zwarte Cross

De finale van de Dutch Masters of Motocross wordt ook in 2018 tijdens de Zwarte Cross verreden. Afgelopen jaar ging de Feestfabriek een samenwerking aan met de Dutch Masters, wat een groot succes was.

Lees verder

Van Dijk naar Patiëntenfederatie Nederland

Otwin van Dijk is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland. De burgemeester van Oude IJsselstreek volgt daarmee Gerdi Verbeet op.

Lees verder

Waterschap gaat in zee met gerecycled plastic

Het Waterschap Rijn en IJssel gaat samenwerken met Save Plastics uit Ulft. Het bedrijf zal hergebruikt kunststof leveren dat wordt ingezet door het waterschap rondom het waterbeheer.

Lees verder

Kritiek op plannen voor Achterhoek Board

Het plan voor de Achterhoek Board, een overkoepelend regionaal bestuursorgaan, stuit op weerstand vanuit de regio. Onder meer VVD-fractievoorzitter Richard de Lange van Oude IJsselstreek geeft aan dat de structuur van de board niet democratisch is.

Lees verder

TenneT bereikt akkoord met boer in Silvolde

Het ophangen van de draden voor de 380kV-stroomverbinding in het buitengebied van Silvolde kan starten. Netbeheerder en opdrachtgever Tennet heeft een akkoord bereikt met de grondeigenaar in Silvolde.

Lees verder

Sevda Bali verlaat GroenLinks Doetinchem

Fractievoorzitter Sevda Bali van GroenLinks in Doetinchem heeft donderdagochtend haar ontslag ingediend bij burgemeester Mark Boumans. Ze gaat als een zelfstandige fractie verder.

Lees verder

Café in Wolfersveen krijgt naam ‘de Bocht’

De nieuwe eigenaren van het café in Wolfersveen, dat eerder dit jaar te koop werd gezet, noemen het Café de Bocht. De naam is afgeleid van de bekende 'Stikke Bocht', waarin het café is gelegen.

Lees verder

Actie voor fietslampen bij jeugd Oost Gelre

Gemeente Oost Gelre gaat starten met een campagne over veilig fietsen in het donker. Met de actie ‘Light it Up’ wil de gemeente jongeren bewust maken van het belang van goede fietsverlichting.

Lees verder

De Graafschap speelt gelijk tegen FC Utrecht

De Graafschap heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht gelijkgespeeld. Hoewel de Doetinchemmers op basis van hun kansen aanspraak maakten op een zege, was de eindstand 1-1.

Lees verder

De Graafschap wordt partner Special Olympics

De Graafschap wordt naar alle waarschijnlijkheid de volgende maatschappelijk partner van de Special Olympics. Dat meldde de organisatie dinsdagavond aan REGIO8 na de officiële inwijding van De Feestfabriek als partner van het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

College ontkent partijdigheid Gat van Roelofs

Het college van B&W van Montferland is het niet eens met de Partij van de Arbeid, dat de onpartijdigheid van de gemeente in twijfel trekt in de zaak rondom het Gat van Roelofs. De gemeente vraagt 0,30 eurocent per gewonnen kuub door de firma Roelofs, wat volgens de lokale partij onlogisch is.

Lees verder

20.000 euro voor jongeren in geldproblemen

Gemeente Doetinchem stopt 20.000 euro in het Doorbraakfonds, dat jongeren die in de financiële problemen zit moet helpen. Stichting Jongeren Opvang Doetinchem (SJOD) en het Platform Armoedebestrijding gaan het project leiden.

Lees verder

Politie stuit op veel open deuren in Zeddam

De politie heeft maandagavond in Zeddam samen met studenten getest of deuren van woningen en schuren goed waren afgesloten. Tijdens de actie deelden zij ‘witte voetjes’ uit om bewoners op de gevaren te wijzen.

Lees verder

Achterhoekse whisky kan gebrouwen worden

Met de komst van de nieuwe brouwketel kan distilleerderij de Bronckhorst eindelijk beginnen met het stoken van echte Achterhoekse whisky. Voor eigenaar Erik Legters een heugelijk moment, na een voorbereiding van drie jaar.

Lees verder

Groenlose tennissters willen top handhaven

Het damesteam van de Groenlose Tennisclub hoopt haar toppositie in Nederland na een succesvol jaar te kunnen handhaven. De tennissters uit de Achterhoek reizen het hele land door om op hoog niveau actief te zijn.

Lees verder

Mark Boumans debuteert bij schoolontbijt

Burgemeester Mark Boumans is dinsdagochtend voor het eerst aangeschoven bij het Nationaal Schoolontbijt in Doetinchem. Kinderen uit verschillende klassen van Montessorischool De Pas kwamen naar het Stadhuis voor een gezonde start van de dag.

Lees verder

Twenteroute bij Lichtenvoorde aangepakt

Verkeer dat van het kruispunt op de N18 bij Lichtenvoorde-Zuid gebruik maakt moet in de maand november rekening houden met oponthoud. De aannemer is gestart met het aanpassen van de kruising en het realiseren van een carpoolplaats.

Lees verder

Doorrijder ongeval Doetinchem meldt zich

De persoon die raadslid Goof Pontier van de PvdA in Doetinchem afgelopen weekend heeft aangereden, heeft zich alsnog gemeld. De jongen was in eerste instantie doorgereden na het ongeval op de Liemersweg tussen Wehl en Doetinchem.

Lees verder

De Liemers zet in op lokale voedselproductie

De Liemers wil lokale producten sneller en beter op de markt krijgen door lijntjes tussen producenten en consumenten korter te maken. Maandagochtend ondertekenden afgevaardigden van Liemerse gemeenten, producenten en de markt een convenant op het gemeentehuis van Zevenaar om zich hard te maken voor dit doel.

Lees verder

Bronckhorst versoepelt regels evenementen

Inwoners van Bronckhorst die een evenement willen organiseren hebben niet altijd meer een vergunning nodig. Straks geldt bij evenementen zonder risico’s alleen nog een meldingsplicht.

Lees verder

Expo Achterhoek in 3D meer dan maquettes

Negen imposante gebouwen uit de Achterhoek zijn vanaf nu in 3D te bewonderen in het Stadsmuseum. De gebouwen zijn geprint bij de Gruitpoort en daar is de afgelopen weken hard gewerkt aan de tentoonstelling.

Lees verder

Anne Frankschool wordt toch het derde IKC

Volgend jaar zal de Anne Frankschool in Doesburg ook een Integraal Kind Centrum (IKC) worden. Het is het derde IKC dat wordt gerealiseerd in de gemeente.

Lees verder

Dieperink wil meer minuten in de eredivisie

Scheidsrechter Rob Dieperink hoopt na zijn debuut in de eredivisie op meer minuten op het hoogste niveau. De arbiter uit Borculo gaf zaterdag een rode kaart en een strafschop bij Excelsior – Roda JC (1-0).

Lees verder

Handsome Poets eerste headliner op Reurpop

Het Ruurlose festival Reurpop heeft de eerste headliner voor de editie van 2018 bekend gemaakt. Op de vrijdagavond zal de indiepopband Handsome Poets het hoofdpodium beklimmen.

Lees verder

Deel twee voor kwartet cartoon ‘t Proathuus

Er komt een tweede editie van het Achterhoeks kwartet met de dieren van ’t Proathuus. Vorig jaar verscheen het eerste deel van het spelletje dat gebaseerd is op de dialectcartoon die wekelijks in veel huis-aan-huisbladen staat.

Lees verder

Innovatieprijs voor sfeer in theater Eibergen

Het openluchttheater in Eibergen heeft afgelopen zaterdag de innovatie-award van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters (VNO) gewonnen. Het theater krijgt deze prijs voor de ontwikkeling van jute schermen.

Lees verder

De Graafschap walst over Jong Ajax heen

De Graafschap heeft vrijdag een klinkende 0-5 overwinning geboekt op Jong Ajax. Op De Toekomst walsten de Superboeren over de Amsterdamse beloften heen.

Lees verder

Lof over omgang statushouders in Varsseveld

Clemens Cornielje is onder de indruk van de huisvesting van vijf statushouders in een voormalige school in Varsseveld. De Commissaris van de Koning sprak donderdag met de jonge mannen en omwonenden en concludeerde dat er naar volle tevredenheid gewerkt wordt aan een gezamenlijke toekomst.

Lees verder

Lippmann voorlopig trainer van Oriondames

Arno Lippmann neemt voorlopig de positie als trainer van het eerste damesteam van Seesing Personeel Orion over. Eric Robbers stopte vorige week wegens gezondheidsredenen.

Lees verder

Groenmakers winnaar van de MBO-award

De award voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is dit jaar gewonnen door De Groenmakers. De uitreiking van de prijs maakte onderdeel uit van de jaarlijkse Meet & Match markt.

Lees verder

Weekend geen treinverkeer naar Winterswijk

In het weekend van 11 en 12 november rijden er geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Er wordt in die dagen aan het spoor gewerkt.

Lees verder

Handbalster Housheer in voorselectie WK

Dione Housheer uit Ulft is door bondscoach Helle Thomsen opgenomen in de voorselectie van het Nederlands team. De handbaldames spelen begin december het Wereldkampioenschap in Duitsland.

Lees verder

De Graafschap tegen veranderlijk Jong Ajax

De Graafschap vervolgt vrijdagavond de competitie tegen koploper Jong Ajax. Vorig seizoen waren de Superboeren op De Toekomst bij vlagen speelbal van een team dat werd gedirigeerd door Abdelhak Nouri.

Lees verder

De slogan voor Zwarte Cross 2018 is bekend

De slogan voor de aankomende editie van de Zwarte Cross is 'Leven vóór de dood'. Dat maakte organisator De Feestfabriek donderdagochtend bekend.

Lees verder

Burgemeester mag ingrijpen bij burenruzies

Burgemeester Otwin van Dijk heeft de nieuwe bevoegdheid gekregen om bij geschillen tussen burgers uit Oude IJsselstreek in te grijpen. Wonion is erg blij met deze ontwikkeling, omdat de woningcorporatie jaarlijks vijfhonderd keer met onenigheid tussen buren te maken heeft.

Lees verder

Politie zoekt eigenaar van loslopend paard

De politie in Winterswijk heeft woensdagavond een loslopend paard aangetroffen op de Morskers Driehuisweg in Meddo.

Lees verder

Eerste mast van Oude IJsselstreek is gesloopt

De eerste oude mast van TenneT in Oude IJsselstreek is woensdagmiddag gesloopt nabij Etten. Wethouder Henk Hengeveld heeft de eerste bevestiging eigenhandig doorgeknipt.

Lees verder

Zevenaar zet in op kwaliteit van buurtapps

Gemeente Zevenaar wil inzetten op de kwaliteit van buurtpreventieapps in de verschillende woonwijken. Tijdens een criminele lunch zijn de beheerders woensdagochtend geïnformeerd door een ex-inbreker.

Lees verder

Alleen VIOD Doetinchem profiteert van WEURO

Voetbalvereniging VIOD lijkt in Doetinchem het meest geprofiteerd te hebben van het Europees kampioenschap voor vrouwen. Waar andere clubs na WEURO geen sterkere ledengroei kennen, dient bij VIOD zich de mogelijkheid aan om extra vrouwenteams op te richten.

Lees verder

Nieuw asfalt op A18 bij Wehl laat alweer los

De nieuwe asfaltlaag op de A18 tussen Didam en Doetinchem laat los. Rijkswaterstaat wijst het weer als boosdoener aan en start woensdagavond met nieuwe wegwerkzaamheden.

Lees verder

Raadsleden D66 voelen zich besodemieterd

Raadsleden Willem Traag en Henri-George Moïze de Chateleux voelen zich ‘besodemieterd’ door het bestuur van D66 Doetinchem en hebben daarom besloten zich af te splitsen. Volgens de twee politici heeft het bestuur na meerdere conflicten het vertrouwen in de raadsleden opgezegd.

Lees verder

De Dennen uit Doetinchem beste cafetaria

Eeterij De Dennen in Doetinchem is de beste cafetaria van de Achterhoek volgens Misset Horeca. In een jaar tijd werd een vervallen gebouw in het hart van de wijk Oosseld omgetoverd tot een goedlopend familiebedrijf.

Lees verder

Crisis D66 dwingt wethouder tot opstappen

De bestuurlijke crisis binnen de fractie van D66 in Doetinchem heeft wethouder Kees Telder doen besluiten om zijn taken neer te leggen. De twee huidige raadsleden van de partij willen zich afsplitsen.

Lees verder

Wissels De Graafschap verliezen van Twente

Een selectie van De Graafschap heeft dinsdagmiddag in een besloten oefenduel in het Overijsselse Hengelo met 4-2 verloren van FC Twente. Beide ploegen speelden voornamelijk met wisselspelers.

Lees verder

Nieuwe voorzitter voor Graafschap College

Mirjam Koster zal de positie van René van Gils overnemen als de voorzitter van het college van het bestuur van het Graafschap College. Koster is op dit moment werkzaam bij het Saxion Hogeschool.

Lees verder

Grote hennepkwekerij ontdekt in Borculo

De politie heeft dinsdagmiddag een grote hennepkwekerij opgerold in Borculo. In de plantage stonden, verdeeld over verschillende ruimtes, ongeveer duizend planten.

Lees verder

Griezelen tijdens Halloween in dierenpark

De afsluiting van het zomerseizoen bij dierenpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, werd dit jaar opnieuw gevierd met een Halloween-weekend. Honderden mensen kwamen naar de dierentuin om een flink potje te griezelen.

Lees verder

Raad wil uitleg over tekort NK Wielrennen

Gemeenteraadsleden willen meer uitleg van de burgemeester en wethouders over het onverwachte tekort van 400.000 euro dat Montferland heeft overgehouden aan het NK Wielrennen. Maandagavond is het onderwerp tijdens een commissievergadering doorgeschoven naar de raadsvergadering in november.

Lees verder

Dronken man van straat geplukt in Zevenaar

De politie heeft maandagavond in Zevenaar een dronken man naar huis gedirigeerd. Hij lag bij een rotonde op straat.

Lees verder

Bekeuringen na verkeerscontrole in Neede

Drie bestuurders zijn dinsdagochtend op de bon geslingerd in Neede. Ze werden betrapt tijdens een verkeerscontrole nabij de Rondweg.

Lees verder

Zes Achterhoekse snackbars in top 100

Zes Achterhoekse cafetaria’s behoren tot de honderd beste snackbars van Nederland. Misset Horeca Nederland maakt ieder jaar de Cafetaria Top 100 bekend.

Lees verder

Agenten tot maart bewapend met bodycams

Wijkagenten van het politieteam Achterhoek-West dragen tot maart 2018 een camera met zich mee. De zogenaamde bodycams worden in vier gemeenten bij wijze van proef ingezet.

Lees verder

Van Dijk waarschuwt politici voor criminelen

Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek waarschuwt de partijen in zijn gemeenteraad om alert te zijn op kandidaat-raadsleden met verkeerde bedoelingen. De fracties zijn nu druk met het voorbereiden van de kieslijsten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Verdachte steekpartij in Ulft niet vervolgd

De 20-jarige man uit Ulft die in april een man neer heeft gestoken, wordt niet vervolgd. Volgens de Rechtbank Gelderland was er bij de steekpartij in een boot sprake van noodweer.

Lees verder

Onderzoek naar vloeren in Bronckhorst

Bronckhorst wil dat gebouweigenaren in de gemeente hun breedplaatvloer controleren op veiligheid. De gemeente wil dit naar aanleiding van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven, die ook een breedplaatvloer had.

Lees verder

Jeroen van Ree stopt als voorzitter van Orion

Jeroen van Ree is teruggetreden als voorzitter van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion. Hij maakte zijn besluit vrijdagavond kenbaar tijdens een ledenvergadering.

Lees verder

Kinderen slopen camera op schoolplein Ulft

In Ulft zijn zondag drie kinderen betrapt toen zij een camera sloopten op een schoolplein. De jongens van acht en negen jaar oud hoeven echter niet te vrezen voor een strafblad.

Lees verder

Techniekdag wil imago techniek verbeteren

De organisatie van Techniekdag de Liemers, dat zaterdag gehouden werd in de Markthal in Didam, wil het slechte imago van techniek omdraaien. Door kinderen in aanraking te brengen met het diverse karakter van techniek willen ze de jeugd en hun ouders enthousiast maken voor het vakgebied.

Lees verder

Gemeenten gaan voor veilig uitgaansklimaat

Aalten en Winterswijk hebben het nieuwe horeca-convenant 'Veilig Uitgaan 2017' ondertekend. In het convenant staan afspraken opgesteld die moeten zorgen voor een veilig uitgaansklimaat.

Lees verder

’s-Heerenberg veroordeelt winkelleegstand

Een aantal inwoners van ’s-Heerenberg is helemaal klaar met de huidige leegstand in het centrum. Zij juichen initiatieven toe om de leegstand aan te pakken zoals de nieuwbouw van appartementen.

Lees verder

Siner-Sir gaat naar PvdA in Oude IJsselstreek

Gülden Siner-Sir gaat zich samenvoegen met de Partij van de Arbeid in Oude IJsselstreek. De politica vormde hiervoor een eenmansfractie, nadat ze opstapte als fractievoorzitter van Lokaal Belang door onenigheid over een integriteitskwestie.

Lees verder

Ook glasvezelbundeling in Achterhoek-West

Inwoners van de buitengebieden van Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem kunnen zich vanaf 21 november inschrijven voor de aanleg van glasvezel. Bij een deelname van 50% wordt er ook daadwerkelijk glasvezel aangelegd in het buitengebied.

Lees verder

Veel bekeuringen bij controles Montferland

De politie heeft donderdag op verschillende plekken in gemeente Montferland verkeerscontroles gehouden. Volgens de politie is het aantal geconstateerde overtredingen opvallend te noemen.

Lees verder

Gastvrouw Nikki Prein ontvangt een Pluim

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder heeft donderdagavond een Pluim van de burgemeester Peter de Baat ontvangen. De studente van het Graafschap College deed mee aan de Worlds Skills in Abu Dhabi.

Lees verder

De Graafschap staat voor cruciale weken

De Graafschap staat aan de vooravond van aantal cruciale weken waarin de top drie van de Jupiler League de tegenstanders zijn, te beginnen met Fortuna Sittard. Bij winst doet De Graafschap goede zaken, maar bij puntenverlies haken ze af bij de top.

Lees verder

Doetinchemse auteur brengt Twitterboek uit

De Doetinchemse auteur Nick Muller presenteert donderdagavond zijn tweede boek Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Samen met bedenker Aisha Scheuer bundelde hij de vijfhonderd grappigste tweets die werden verstuurd in Nederland.

Lees verder

Politiepost naar gemeentehuis Montferland

De politie van Didam verhuist per 1 november naar het gemeentehuis van Montferland. Het politiebureau aan de Parellelweg zal vanaf dan haar deuren sluiten.

Lees verder

Zieke trainer Orion Dames 1 legt functie neer

Trainer Eric Robbers van Seesing Personeel Orion Dames 1 legt zijn functie tijdelijk neer. Volgens Orion kampt Robbers met medische klachten en is doorgaan onverantwoord.

Lees verder

Geen duikschool in zuivering bij Doetinchem

Het idee om van de voormalige waterzuiveringsinstallatie aan de Stokhorstweg in Doetinchem een snorkel- en duikschool te maken is gestrand. De Oosterbeekse initiatiefnemer Marco Derksen en eigenaar Waterschap Rijn en IJssel zijn er samen niet uitgekomen.

Lees verder

Politie voert vuurwerkcontrole uit op Metzo

Onder meer naar aanleiding van de vernielingsreeks met vuurwerk in 's-Heerenberg van vorig jaar is er door de politie een speciaal vuurwerkteam voor de regio Achterhoek-West opgezet. Het team heeft woensdagochtend een onaangekondigde controle uitgevoerd op het Metzo College in Doetinchem.

Lees verder

Flinke hennepplantage in bedrijfspand Halle

De politie heeft woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Marssestraat in Halle. De wietplantage wordt door de politie ontmanteld en vernietigd.

Lees verder

Opnieuw zitmaaier gestolen van erf Beltrum

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw een zitmaaier gestolen van een erf aan de Zwarteweg in Beltrum. De politie waarschuwt eigenaren van een dergelijke machines om ze goed te beveiligen.

Lees verder

Inbraak bij Joucke's Barbershop Doetinchem

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in kapperszaak Joucke’s Barbershop in Doetinchem. Op Facebook doet de eigenaar een oproep aan mensen die de dader op de camerabeelden herkennen.

Lees verder

Leercentrum voor innovatief MBO onderwijs

Het nieuwe Onderwijsleercentrum van het Graafschap College moet er voor zorgen dat studenten op hun eigen manier onderwijs kunnen volgen en daardoor betere resultaten behalen. In de nieuwe ruimte op het hoofdgebouw zijn allerlei innovatieve faciliteiten, waar de jongeren gebruik van kunnen maken.

Lees verder

Definitieve chicanes op de Wildenborchseweg

Bronckhorst gaat definitieve chicanes plaatsen op de Wildenborchseweg in Vorden, met daarbij een aparte strook voor fietsers. Na een proef met tijdelijke chicanes blijkt dat automobilisten hun snelheid aanpassen op de weg waar een maximale snelheid van 60 km/h geldt.

Lees verder

Geitenhouder Zelhem krijgt geen vergunning

De geitenhouderij in Bronckhorst heeft geen vergunning gekregen voor de uitbreiding van een stal aan de Schooltinkweg in Zelhem. De boer wilde het aantal geiten vergroten van 1.200 naar ongeveer 2.000, maar dit is nu van de baan.

Lees verder

Arnhemmer opgepakt voor inbraak in Lathum

De politie heeft een 24-jarige Arnhemmer aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in een woning in Lathum. De politie is de verdachte op het spoor gekomen, doordat een getuige het kenteken van een auto heeft doorgegeven.

Lees verder

Controle tijgermuggen in Aalten is ten einde

De laatste controles op de tijgermug door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Aalten zullen zaterdag plaatsvinden. Het muggenseizoen is ten einde, waardoor de controle de komende maanden niet meer nodig is.

Lees verder

Varssevelds kinderdagverblijf trekt in bij IKC

Peuters van kinderdagverblijf De Zonnestralen in Varsseveld liepen maandagochtend in een stoet naar hun nieuwe verblijf. De allerjongsten verhuizen en trekken in bij basisschoolleerlingen in het Integraal Kindcentrum (IKC) Op Koers.

Lees verder

Orkest Excelsior wint muziekfestival in China

Het Winterswijkse harmonieorkest Excelsior dat afgelopen week naar China reisde voor een muzikale reis, heeft het internationale muziekfestival in Nanjing gewonnen. De reis werd ter ere van het 110-jarige jubileum gemaakt met een groep van 76 muzikanten.

Lees verder

Vertraging bij sloop café door vondst asbest

De sloop van Café Halfweg tussen Zelhem en Doetinchem heeft vertraging opgelopen doordat er asbest gevonden in het verpauperde pand. Eind deze week moet het café, dat al jaren een doorn in het oog was voor omwonenden, volledig gesloopt zijn.

Lees verder

Kickbokser uit Kilder verovert wereldtitel

De 15-jarige kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder is wereldkampioen geworden op het WK in het Duitse Hagen. In de finale sloeg hij de Duitse Christian Long in de eerste ronde knock-out en daarmee haalde hij de wereldtitel binnen.

Lees verder

Donkere dagen offensief start in Doetinchem

In de Doetinchemse wijk Dichteren heeft de politie in het kader van het Donkere Dagen Offensief een actie gehouden. Agenten gingen ongemerkt langs de deuren in de omgeving van de straten Harz en Vogezen, om te kijken of bewoners hun zaken op orde hadden.

Lees verder

Opvallend rijden leidt tot aanhouding Wehl

Een scooterrijder die opvallend rijgedrag vertoonde is zaterdagnacht rond 1.00 uur aangehouden op de Beekseweg in Wehl. Hij werd opgemerkt door surveillerende agenten die behalve het opvallende rijgedrag ook zagen dat de man geen helm droeg.

Lees verder

Jongeren besmeuren woningen in Dichteren

Negen jongeren zijn zaterdagavond opgepakt nadat ze met eieren hadden gegooid in de wijk Dichteren in Doetinchem. Woningen aan de Ebro en de De Gasperilaan moesten het ontgelden.

Lees verder

Laatste optreden voor band Kiek Now Us

Zaterdagavond staat het allerlaatste optreden van de Achterhoekse band Kiek Now Us op het programma. In de Radstake zullen de vijf mannen een punt zetten achter hun gezamenlijke muziekcarrière van 12,5 jaar.

Lees verder

Groenlo gaat weekend lang terug naar 1627

Ruim 1600 acteurs spelen dit weekend de Slag om Grolle uit het jaar 1627 na. Daarnaast is het centrum van Groenlo door de inwoners omgetoverd tot een stad in authentieke sfeer.

Lees verder

Oost Gelre schenkt aandacht aan water

Oost Gelre organiseert zaterdag in het kader van de 'Week van ons Water' allerlei activiteiten omtrent water in het gemeentehuis. Ook worden er rondleidingen bij de rioolwaterzuivering en Flierbeek gegeven.

Lees verder

Slecht De Graafschap pakt punt in Dordrecht

De Graafschap is het vrijdagavond niet gelukt om afstand te nemen van de middenmoot in de Jupiler League. In Dordrecht gaven de Superboeren een 0-1 voorsprong alsnog uit handen.

Lees verder

Aalten en Oost Gelre krijgen in 2018 glasvezel

De buitengebieden van Aalten en Oost Gelre worden voorzien van glasvezel. Met bijna tweeduizend inschrijvingen, wat neerkomt op 57 procent van de bevolking, is de benodigde grens van vijftig procent ruim overschreden.

Lees verder

Man uit Lichtenvoorde beroofd in Arnhem

Een 70-jarige inwoner van Lichtenvoorde is woensdag overvallen in Arnhem. Twee mannen beroofden hem van zijn tas.

Lees verder

Kilderse gastvrouw valt buiten de prijzen

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder is bij de WorldSkills 2017 in Abu Dhabi buiten de prijzen gevallen. De studente van het Graafschap College eindigde bij het wereldkampioenschap voor beroepen op plek 22.

Lees verder

De Graafschap wil de middenmoot verlaten

De Graafschap hoopt het goede spel uit de eerste helft tegen Go Ahead Eagles door te trekken in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De Superboeren willen aan de Krommedijk afstand nemen van de grote middenmoot in de Jupiler League.

Lees verder

Trio opgepakt voor mishandeling Hummelo

De politie heeft deze week drie mannen aangehouden, omdat zij in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige Doetinchemmer hebben mishandeld in Hummelo.

Lees verder

Renovatie van flats aan Caenstraat van start

De renovatie van de flats aan de Caenstraat in Doetichem zal eind oktober starten. De 342 woningen zullen tijdens deze opknapbeurt een stuk energiezuiniger worden.

Lees verder

Bronckhorst worstelt met besluit geitenstal

Eind oktober verwacht de gemeente een beslissing te kunnen nemen over de vergunning voor uitbreiding van de geitenstal aan de Schooltinkweg in Zelhem. Een lastig besluit, omdat een juridisch kader voor Bronckhorst ontbreekt.

Lees verder

Ex-Superboer focust op carrière als model

Voetballer Thijs Bouma focust zich sinds zijn vertrek uit Doetinchem op zijn carrière als model. De 25-jarige oud-speler van De Graafschap maakte in 2016 zijn laatste minuten op de Nederlandse velden.

Lees verder

15-jarige Vordenaar verdacht van berovingen

Een 15-jarige jongen uit Vorden wordt verdacht van meerdere overvallen en een beroving. Hij werd aangehouden na een gewapende overval op een kapperszaak in Apeldoorn op 10 oktober.

Lees verder

Daling van Achterhoekers in WW houdt aan

Het UWV verwacht dat het aantal WW-uitkeringen in 2017 en 2018 verder zal gaan dalen in de Achterhoek. Op dit moment daalt dat aantal nog sneller dat het landelijk gemiddelde.

Lees verder

Lichaam aangetroffen in pand in Winterswijk

In een pand aan de Koningsweg in Winterswijk is woensdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. Volgens de politie is de man niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Lees verder

Glasvezel Aalten en Oost Gelre heel dichtbij

Het buitengebied van Aalten en Oost Gelre kunnen vanaf het voorjaar van 2018 waarschijnlijk beschikken over glasvezel. Bijna de helft van de inwoners hebben hun wens voor de aanleg van de snellere verbinding kenbaar gemaakt.

Lees verder

Provincie vindt dubbelspoor Didam onnodig

De verdubbeling van het spoor tussen station Wehl en Didam is volgens Provincie Gelderland niet nodig om de Achterhoek beter bereikbaar te maken. Een dubbelspoor tussen Doetinchem en Wehl moet voldoende zijn om de treinen goed te laten rijden.

Lees verder

Bewoning vmbo-school Zevenaar van de baan

Het realiseren van 31 onzelfstandige tijdelijke appartementen in de oude vmbo-school in Zevenaar gaat niet door. De financier van het project heeft zich teruggetrokken.

Lees verder

Agenten zoeken eigenaar van gevonden kistje

De politie is op zoek naar de eigenaar van een gevonden kistje in Zevenaar. Een passant vond het doosje op het fietspad tussen de Horst en de Didamseweg.

Lees verder

Provincie vindt spoorverdubbeling te duur

Provincie Gelderland vindt dat een extra dubbelspoor tussen Didam en Doetinchem te hoge kosten met zich meebrengt. Daarnaast zouden de effecten van het verdubbelen gering zijn.

Lees verder

Onderzoek naar doortrekken van Witte Kruis

Zevenaar voert samen met Rijnwaarden en de provincie Gelderland een onderzoek uit naar het doortrekken van het Witte Kruis vanaf Babberich naar bedrijventerrein 7Poort en de snelweg A12. Duidelijk moet worden of de verbinding haalbaar is.

Lees verder

Brandweer samen met gemeente in Hengelo

Na maanden van bouwwerkzaamheden is de nieuwe gemeentewerf én brandweerkazerne in Hengelo in gebruik genomen. De brandweerlieden en gemeentewerknemers zijn blij met de nieuwe locatie.

Lees verder

Gezochte man uit Kosovo opgepakt bij de A12

Het Grensoverschrijdend Politieteam heeft dit weekend twee personen aangehouden op de A12 ter hoogte van de grens, omdat zij worden verdacht van identiteitsfraude en mensensmokkel. Een van de mannen wordt gezocht in Albanië, omdat hij nog een flinke gevangenisstraf moet uitzitten.

Lees verder

Optimalisatieslag voor zonnepark in Azewijn

Provincie Gelderland heeft er na een gesprek met betrokken partijen alle vertrouwen in dat het zonnepark in Azewijn binnenkort optimaal functioneert. De afgelopen periode functioneerde het 36.000 zonnepanelen tellende park niet naar behoren.

Lees verder

Overvaller Van der Valk Duiven moet de cel in

De man die in november 2012 een medewerker van het Van der Valk hotel in Duiven bedreigde met een vuurwapen is veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden. De overvaller eiste een geldbedrag van de receptionist en dreigde haar neer te schieten.

Lees verder

Kerk Winterswijk maandenlang in het donker

De verlichting van de Jacobskerk in het centrum van Winterswijk is kapot. De komende maanden zal het kerkgebouw donker blijven.

Lees verder

Flinke schade door bewegende paal Zevenaar

Een bewegend paaltje, dat op en neer kan om auto’s toegang tot het centrum van Zevenaar te verschaffen, heeft maandag voor flinke schade gezorgd. Toen een auto over het paaltje reed, is het omhoog gegaan.

Lees verder

Granaat uit WOII aangetroffen in Borculo

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandagochtend een granaat tot ontploffing gebracht in het buitengebied van Borculo. Het explosief was tijdens graafwerkzaamheden ontdekt in de kern van Borculo.

Lees verder

Dorpshuis wil hart van Zeddam laten leven

Na jaren voorbereiding is het Dorpshuis van Zeddam officieel overgegaan naar inwoners van het dorp. De nieuwe exploitant hoopt dat het plein rondom het gebouw gaat leven door het opzetten van activiteiten.

Lees verder

Van Leeuwen is lijsttrekker CDA Montferland

Fractievoorzitter Oscar van Leeuwen van CDA Montferland zal de nieuwe lijsttrekker worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Eerder maakte huidig wethouder Tanja Loeff-Hageman bekend de politiek te verlaten.

Lees verder

Opnieuw drie inbraken in Oude IJsselstreek

Opnieuw hebben inbrekers drie maal toegeslagen in gemeente Oude IJsselstreek. Dit weekend waren woningen in Gendringen en Breedenbroek het doelwit.

Lees verder

Lonneke Slöetjes wint de Supercup in Turkije

Lonneke Slöetjes heeft dit weekend met haar team Vakifbank de Turkse Supercup gewonnen. In de finale werd Fenerbahçe met 3-0 verslagen.

Lees verder

Twee dieven met lokfiets betrapt in Zevenaar

De politie in Zevenaar heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden, omdat zij werden betrapt toen ze een lokfietsen hebben gestolen.

Lees verder

De Graafschap vergeet beloning te pakken

De Graafschap is er zondag niet in geslaagd om op de eigen Vijverberg te winnen van Go Ahead Eagles. De Superboeren vergaten een uitstekend eerste half uur te belonen en bleven na rust steken op 1-1. 

Lees verder

Bloedspoor verraadt verdachte in Zevenaar

Een bloedspoor dat aangetroffen werd op de Bergvrede in Zevenaar, heeft de politie geholpen bij het vinden van de verdachte. Een 29-jarige inwoner van Arnhem kon worden aangehouden, hij wordt verdacht van inbraak.

Lees verder

RKZVC wint 'Derby van het Oosten' ruim

RKZVC is er zaterdagavond in geslaagd om de derby tegen Longa'30 uit Lichtenvoorde winnend af te sluiten. Onder toeziend oog van drieduizend toeschouwers wonnen de Zieuwentse voetballers met ruime cijfers: 5-0.

Lees verder

Nieuwe burgemeester komt thuis in Aalten

De burgemeesterspost in Aalten is voor Anton Stapelkamp een terugkeer naar de wortels van zijn familie. De aanstaand burgemeester bereidt zich al jaren voor op de vacature.

Lees verder

Fietser gewond bij aanrijding nabij Velswijk

Een wielrenner is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Velswijk. De man werd aangereden door een vrachtwagen.

Lees verder

Kijkje achter schermen bij volgdienst politie

De politie heeft vrijdagavond een grote volgdienst georganiseerd. 112achterhoek-nieuws nam een kijkje achter de schermen bij de korpsen van Doetinchem en Berkelland.

Lees verder

Eerste uitzending van Expeditie Achterhoek

In Expeditie Achterhoek staan bijzondere initiatieven van inwoners, verenigingen en andere organisaties centraal die bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek. In de eerste uitzending gaat presentatrice Annemarie Brüning op bezoek bij Stichting Pak An en Openluchttheater Engbergen!

Lees verder

Superboeren zoeken revanche tegen Go Ahead

De Graafschap wil zondagmiddag drie punten pakken tegen rivaal Go Ahead Eagles. Na de degradatie van de Superboeren en de daaropvolgende knokpartij op het veld, is dit een uitgelezen moment voor sportieve revanche.

Lees verder

110-jarig Excelsior speelt concerten in China

Het Winterswijkse harmonieorkest Excelsior vertrekt dit weekend naar China voor enkele concerten en een internationaal muziekfestival. De 76 muzikanten reizen naar de andere kant van de wereld in het kader van het 110-jarig jubileum.

Lees verder

Voetbalschool SV Grol niet alleen voor talentjes

SV Grol is in september gestart met een interne voetbalschool. Wekelijks werken tientallen kinderen aan hun eigen voetbalontwikkeling.

Lees verder

Neergeschoten Doetinchemmer (22) zit vast

De 22-jarige man uit Doetinchem die eind augustus door agenten werd neergeschoten in de binnenstad zit nog altijd vast. Het onderzoek naar de man is volgens het Openbaar Ministerie bijna afgerond.

Lees verder

Bengevoord niet meer jongste burgemeester

Burgemeester Joris Bengevoord van gemeente Winterswijk is zijn titel ‘Jongste Burgemeester van Nederland’ kwijt. De 32-jarige Hanne van Aart is donderdag voorgedragen als de nieuwe burgemeester van gemeente Loon op Zand in Noord-Brabant.

Lees verder

Maatregelen rond wedstrijd tegen Go Ahead

De Graafschap treft zondagmiddag de nodige veiligheidsmaatregelen rondom het beladen thuisduel tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen in Doetinchem eindigde in een ware veldslag.

Lees verder

Liemers boos om plan met bedrijventerreinen

De vijf gemeenten uit de Liemers zijn zeer teleurgesteld in het plan van de regio Arnhem Nijmegen omtrent de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Het plan plaatst vraagtekens bij de vraag naar ruim vijftig hectare aan terreinen in onder meer Duiven en Zevenaar.

Lees verder

Auto's te gast in Missetstraat in Doetinchem

Het autoluw maken van de C. Missetstraat in Doetinchem gaat niet voor extra verkeersdrukte op andere wegen zorgen. Dat zegt wethouder Ingrid Lambregts over de plannen die zijn gepresenteerd, waarmee de Oude IJssel meer bij de binnenstad betrokken moet worden.

Lees verder

Meer liters uit bierbrouwerij in Winterswijk

De speciaalbieren van Bierbrouwerij Wentersch zijn volgens de brouwers uit de schappen gevlogen. Na een succesvolle beginfase gaat de brouwerij de capaciteit flink uitbreiden met drie grote brouwketels.

Lees verder

150 boetes voor snelheidsovertreders Etten

Tijdens een snelheidscontrole op de Zeddamseweg in Etten hebben 150 automobilisten een boete gekregen voor een overtreding. In totaal zijn 1580 voertuigen de controle gepasseerd.

Lees verder

Gay Oke wil beleid voor LHBTI'ers in Zevenaar

Zevenaar heeft de internationale Coming Out Day gevierd door donderdagmiddag een regenboogvlag te hijsen en door een speciale regenboogtegel te onthullen. Het LHBTI-initiatief ‘Gay Oke Zevenaar’ hoopt dat de gemeente de daad bij het woord voegt door ook in het beleid aandacht te besteden aan de groep.

Lees verder

Ierse videoanalyse helpt eersteklasser DZC'68

DZC’68 maakt sinds dit voetbalseizoen gebruik van een nieuw vorm van videoanalyse. De Doetinchemse eersteklasser laat hun beelden bekijken in Ierland voor een rapport met wedstrijdgegevens.

Lees verder

Vordenaar betrokken bij overval Apeldoorn

Een 15-jarige man uit Vorden is dinsdagavond aangehouden na een gewapende overval in Apeldoorn. De Achterhoeker had samen met drie minderjarigen even daarvoor een kapperszaak overvallen.

Lees verder

Te Gronde stopt als wethouder Winterswijk

Gert-Jan te Gronde, wethouder in Winterswijk, stopt na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat maakt hij bekend op zijn Facebookpagina.

Lees verder

Hercules wil meer dan handhaving in eredivisie

Tafeltennisvereniging Hercules uit Terborg wil zich handhaven in de eredivisie. Daarnaast willen de tafeltennissers hun sport meer op de kaart zetten in de Achterhoek.

Lees verder

Verhuizing van bank loopt uit op matpartij

Een verhuizing van een bankstel in Doetinchem is vorige week maandag uitgelopen op een mishandeling. Een 54-jarige man kreeg klappen op de Caenstraat en liep meerdere breuken in zijn gezicht op.

Lees verder

Burger betrapt drie inbrekers in Dinxperlo

Drie mannen zijn maandagavond aangehouden bij een sporthal in Dinxperlo, omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuig. Een alerte burger had de politie getipt, nadat deze een verdachte situatie had gezien.

Lees verder

Duo met wapens aangehouden in Doetinchem

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 46-jarige Doetinchemmer en een 23-jarige man uit Heijen aangehouden omdat zij wapens en inbrekerswerktuig vervoerden.

Lees verder

Montferland zet echtparen in het zonnetje

Montferland heeft dinsdagmiddag ruim negentig gouden echtparen in het zonnetje gezet in ’s-Heerenberg. De recent gehuwde burgemeester Peter de Baat ontving de nodige tips van de vijftig jaar getrouwde paren.

Lees verder

Braziliaans carnaval naar de Zwarte Cross

Het Braziliaanse carnaval komt in 2018 naar de Zwarte Cross en wel op de crossbaan. De nieuwe crossklasse krijgt de naam ‘Race del Rio’ en moet bol komen te staan met Braziliaanse pracht en praal.

Lees verder

Gemeente verklaart oorlog aan criminelen

Oude IJsselstreek heeft maandagavond in het voormalige drugslab in Terborg de oorlog verklaart aan criminele ondermijning. Samen met ondernemers, deskundigen en de politie wil de gemeente een vuist maken tegen criminelen.

Lees verder

'Pigger' stelt Engelse vrouw aansprakelijk

De aan de digitale schandpaal genagelde Jesse Mateman uit Doetinchem krijgt steun van advocaat Yehudi Moszkowicz. In een verklaring weerspreken de partijen de aantijgingen van de Britse Sophie Stevenson.

Lees verder

PvdA wil duidelijkheid over Gat van Roelofs

Partij van de Arbeid Montferland heeft vragen gesteld over de plannen voor zandwinning bij Gat van Roelofs aan de N335. De partij vindt dat er nog te veel onduidelijk is over de plannen om de zandwinning uit te breiden tussen Beek en Didam.

Lees verder

Waterschap versterkt dijken bij Pannerden

Het Waterschap Rijn en IJssel neemt twee stukken dijk nabij Pannerden en Loo flink onder handen. In totaal is een miljoen euro gemoeid met de dijkversterking.

Lees verder

Stapelkamp nieuwe burgemeester van Aalten

Anton Stapelkamp is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Aalten. Dat is maandagavond bekendgemaakt in de gemeenteraad door voorzitter Martin Veldhuizen van de vertrouwenscommissie.

Lees verder

Expeditie Achterhoek langs mooie initiatieven

REGIO8 komt deze week met een nieuw programma met de naam Expeditie Achterhoek. Het tweewekelijkse tv-programma maakt een reis langs bijzondere initiatieven van bedrijven, verenigingen en inwoners die bijdragen aan de toekomst en leefbaarheid van de Achterhoek.

Lees verder

Geen aanhoudingen na vechtpartij met hamer

De politie is vrijdagmiddag uitgerukt voor een vechtpartij bij een supermarkt in Doetinchem. Aangezien er geen aangifte is gedaan, zijn er geen personen opgepakt.

Lees verder

Orion zonder extra druk bij start van seizoen

Seesing Personeel Orion wil de landstitel en de beker winnen in het nieuwe volleybalseizoen. Daarbij voelen de Doetinchemse volleyballers, die het seizoen zaterdag begonnen met een 3-0 zege op TT Papendal/Arnhem, geen extra druk op hun schouders.

Lees verder

Dijkhoff niet naar de Liemers door formatie

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff komt dinsdagavond toch niet spreken op een evenement over veiligheid voor ondernemers in de Liemers. De politicus heeft de bijeenkomst in Duiven afgezegd in verband met de kabinetsformatie.

Lees verder

Nog geen arrestaties na mishandeling Zelhem

De dader van de zware mishandeling en beroving vrijdagavond in Zelhem is nog altijd op vrije voet. De politie laat weten dat de zaak volop in onderzoek is.

Lees verder

Doetinchemmer (21) wereldnieuws na piggen

Jesse Mateman uit Doetinchem is wereldnieuws nadat hij een Engels meisje op vliegveld Schiphol heeft laten staan. Sophie Stevenson heeft aan media laten weten dat zij is ‘gepigd.’

Lees verder

Voetbalveld aan zonnepanelen op dak Buha

De buitendienst van de gemeente Doetinchem plaatst binnenkort negenhonderd zonnepanelen op het dak van de loods. Daarmee is het gebouw een van de eerste gemeentelijke panden in Doetinchem die zonne-energie opwekt.

Lees verder

Brandweermannen Koninklijk Onderscheiden

Vijf vrijwilligers van de brandweerposten Bergh en Didam zijn zondag gehuldigd door burgemeester Peter de Baat van Montferland. Ze ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun inzet bij de brandweer.

Lees verder

Vier woninginbraken in Oude IJsselstreek

Inbrekers zijn dit weekend volop actief geweest in de kernen van Oude IJsselstreek. In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in Terborg, Gendringen en twee keer in Varsseveld.

Lees verder

Stokkumse ruiter wint Grote Prijs Vragender

De Stokkumse Lars Kuster is de winnaar van de Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde in de categorie 1.40 meter. Hij en zijn paard Cassandra wisten ook een plek in de categorie 1.50 meter in het Duitse Isterberg te bemachtigen.

Lees verder

Kinderboek van Wehlenaar goed ontvangen

‘De gruwelijke griezelaar’, het kinderboek van de 25-jarige Brady Lukassen uit Wehl wordt goed ontvangen door de jonge lezers. Vanwege de Kinderboekweek, die dit jaar als thema Gruwelijk Eng heeft, trekt Lukassen er momenteel mee langs Gelderse basisscholen.

Lees verder

DZC’68 opent accommodatie met overwinning

Voetbalclub DZC’68 uit Doetinchem heeft dit weekend de vernieuwde accommodatie op Sportpark Zuid in gebruik genomen. De zaterdageersteklasser hoopt dat de energiezuinige thuisbasis een waar thuis zal zijn voor leden.

Lees verder

Meisje beroofd en mishandeld nabij Zelhem

Een meisje is de afgelopen nacht beroofd en ernstig mishandeld door een man in de buurt van Zelhem. Ze werd door de tot nog toe onbekende dader van haar fiets getrapt.

Lees verder

De Graafschap trekt punten over de streep

De Graafschap is er vrijdagavond na twee gelijke spelen in geslaagd om de volle drie punten te pakken. In Helmond maakten de Doetinchemmers na rust het verschil en wonnen met 0-2.

Lees verder

CNV naar rechter met oud-personeel Tuunte

CNV Vakmensen bereidt momenteel, gesteund door aanmeldingen van meer dan negentig voormalig werknemers, een rechtsgang voor tegen de nieuwe leiding van Tuunte Fashion. Volgens de vakbond wordt de doorstart van de failliete modeketen gebruikt om oudere werknemers te lozen.

Lees verder

Heren van Orion schroeven ambities flink op

De heren van Seesing Personeel Orion hebben de ambities voor het komende seizoen flink opgeschroefd. Met een nieuwe coach, een andere aanvoerder en twee aanwinsten willen de volleyballers een serieuze gooi doen naar het landskampioenschap en prolongatie van de bekerwinst.

Lees verder

Uitvoering nieuwbouw Almende kan starten

Het Almende College kan met aannemers om tafel, om te spreken over de uitvoering van de nieuwbouw in Silvolde. Donderdagmiddag zetten de partijen de handtekeningen, waarna er nu een plan voor de uitvoering opgesteld moet worden.

Lees verder

Opnieuw auto-inbrekers betrapt in Dichteren

De politie in Doetinchem waarschuwt inwoners voor autodieven die het gemunt hebben op airbags en navigatiesystemen. Woensdag zijn opnieuw twee mannen betrapt in de wijk Dichteren.

Lees verder

Liemers mag 2800 nieuwe woningen bouwen

In de komende tien jaar mogen er in de Liemers 2.800 nieuwbouwwoningen gebouwd worden. Dat hebben wethouders van Duiven, Doesburg, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar met elkaar afgesproken.

Lees verder

Jong Oranje schildert met kinderen op Vijverberg

Vier spelers van Jong Oranje hebben samen met kinderen van het Playing for Succes-project spandoeken geschilderd op de Vijverberg. Vrijdagavond speelt het team van Art Langeler in Doetinchem tegen leeftijdsgenoten van Letland.

Lees verder

Grote bomenkap langs Beekseweg van start

De grootschalige bomenkap tussen Zeddam en Beek gaat komende maandag van start. Honderd bomen langs de Beekseweg zijn in slechte staat, waardoor de veiligheid van de weggebruikers in het geding komt.

Lees verder

Afscheidsconcert Jovink en de Voederbietels

Vijfentwintig jaar geleden richtten Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink de legendarische rockformatie Jovink en de Voederbietels op. Het is donderdag exact twintig jaar geleden dat de allereerste Zwarte Cross van start ging. Er is dus geen betere dag om te genieten van het laatste concert van de Achterhoekers, dit jaar gegeven op de Zwarte Cross. Zet je speakers hard, smeer je keel met Nozem en geniet van klassiekers als Brommers Kieken en natuurlijk Jovink Rot Op!

Lees verder

De Graafschap wil spektakel met 4-3-3 systeem

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport in de Jupiler League. In Noord-Brabant willen de Superboeren met spektakel en een nieuw systeem een neigende crisissituatie voorkomen.

Lees verder

Kilderse gastvrouw wil podium in Abu Dhabi

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder gaat voor een podiumplek tijdens de WorldSkills van 2017. De studente van het Graafschap College vertrekt dinsdag naar Abu Dhabi om Nederland te vertegenwoordigen op het WK voor beroepen.

Lees verder

Westendorp op TV in aflevering Geer en Goor

De aflevering van Geer en Goor: Stevig Gebouwd, die is opgenomen op de velden van SV Westendorp, wordt donderdagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL4. Het dynamische duo knapte de accommodatie op voor het programma.

Lees verder

Loeff stopt als wethouder van Montferland

Tanja Loeff-Hageman stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als wethouder in Montferland. De politicus laat weten terug te keren in het bedrijfsleven en ook te stoppen als lijsttrekker van het CDA.

Lees verder

Capoeira wil voet aan grond krijgen in regio

De capoeirasport wil voet aan de grond krijgen in de Achterhoek. Daarom werd er woensdag door Capoeira Holland een workshop gegeven voor leerlingen van vrijeschool de Kleine Prins uit Doetinchem.

Lees verder

Megavolgdienst door politie in Achterhoek

Alle Achterhoekse politieteams zijn vrijdagavond 13 oktober te volgen via een volgdienst op Facebook. De politieteams van eenheid Oost-Nederland organiseren de megavolgdienst in verband met de Week van de Veiligheid.

Lees verder

Dode kippen in zakken gedumpt in Winterswijk

De dierenambulance heeft in het buitengebied van Winterswijk drie plastic zakken met daarin dode kippen aangetroffen. Volgens de medewerkers is het niet de eerste keer.

Lees verder

Geert Stevering is op één na beste autogarage

Autobedrijf Geert Stevering is tweede geworden in de finale van de BOVAG-verkiezing 'Autobedrijf van het Jaar'. Uit de ruim duizend deelnemers moest het bedrijf uit Ulft gisteravond enkel zijn meerdere erkennen in Autobedrijf Tjeerdsma uit Drenthe.

Lees verder

Hogenkamp wil Australian Open veiligstellen

Richel Hogenkamp wil haar seizoen afsluiten met het bereiken van de Australian Open 2018. De Doetinchemse tennisster speelt nog een handvol toernooien om die doelstelling te doen slagen.

Lees verder

Samenwerking toekomst voor jubilerend DOS

Zwem- en polovereniging DOS uit Varsseveld wil door samenwerking met andere verenigingen toekomstbestendig blijven. Inmiddels spelen er al verschillende combinatieteams in Achterhoekse zwembaden.

Lees verder

Leden Zelhemse voetbalclubs voor fuseren

Zelos en Zelhem hebben toestemming om een samenvoeging in gang te zetten. Bij beide Zelhemse voetbalverenigingen bleek een grote meerderheid van de leden voorstander van een totale fusie.

Lees verder

Doetinchem krikt budget van Aanvalsplan op

Gemeente Doetinchem maakt in 2018 een bedrag van 900.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van het Aanvalsplan Doetinchem. Daarmee zal er onder meer gewerkt worden aan marketing, het groen in de stad en de bestrijding van leegstand.

Lees verder

Passant treft dode bever aan bij de IJssel

Een passant heeft maandagavond een dode bever aangetroffen nabij de IJssel in Bronckhorst. Een gespecialiseerde medewerker van de gemeente heeft het dode dier de volgende ochtend gevonden in de uiterwaarden.

Lees verder

Lonneke Slöetjes ontvangt laatste IJsselring

De Varsseveldse volleybalster Lonneke Slöetjes heeft uit handen van burgemeester Mark Boumans een IJsselring ontvangen. Ze wordt hiermee bedankt voor haar werkzaamheden als ambassadrice voor Speelstad Doetinchem tijdens de Special Olympics.

Lees verder

Laatste optreden Jovink en de Voederbietels

Vijfentwintig jaar na de oprichting van de band en exact twintig jaar na de start van de eerste Zwarte Cross zendt REGIO8 exclusief het allerlaatste optreden van Jovink en de Voederbietels uit. Op 5 oktober verschijnt de gehele concertregistratie op het YouTube-kanaal van REGIO8. Kijken dus!

Lees verder

Achterhoek put kracht uit eigen inwoners

De Achterhoekse Toekomst Toer legde maandagavond de nadruk op de eigen kracht van de regio. Bedrijven en burgerinitiatieven uit de gehele streek konden onder meer in BMV Mariënvelde met elkaar en anderen in gesprek over de mogelijkheden die er liggen voor de toekomst.

Lees verder

Initiatief wil sporters in Achterhoek houden

Achterhoek Younited wil kinderen de kans geven hun sporttalent dicht bij huis te ontwikkelen. De grootste pijler van het initiatief is het voorkomen dat sporters hun talent buiten de regiogrenzen gaan ontwikkelen.

Lees verder

Vijf rijbewijzen ingevorderd op Eibergseweg

Meerdere bestuurders zijn afgelopen week op de bon geslingerd in Winterswijk. Na verschillende klachten van omwonenden ging de politie met een laser een kijkje nemen op de Eibergseweg. Vijf automobilisten konden hun rijbewijs inleveren.

Lees verder

Dames Orion willen als vereniging stap maken

De dames van Seesing Personeel Orion willen dit óf volgend seizoen als vereniging de stap naar de Eredivisie maken. De volleybalsters uit Doetinchem werden vorig seizoen derde in de Topdivisie en dromen voor dit jaar van een nog beter resultaat.

Lees verder

Ouders vechten op schoolplein Doetinchem

Enkele ouders zijn maandagmiddag met elkaar op de vuist gegaan op een schoolplein in Doetinchem. De vechtpartij gebeurde in het bijzijn van andere ouders en leerlingen van de Canadaschool.

Lees verder

Veel blikschade bij botsing op Slingerparallel

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Slingerparallel tussen Doetinchem en Etten is veel blikschade ontstaan. Er vielen geen gewonden bij het ongeluk.

Lees verder

Celstraf na stalking van vrouw uit Lievelde

Een 54-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin uit Lievelde. Hij moet meerdere maanden de gevangenis in.

Lees verder

Fietsproef in centrum Doetinchem verlengd

De fietsproef in het centrum van Doetinchem is tot de maand november verlengd. Vanaf maart is het bij wijze van proef toegestaan om in de ochtenduren door de stad te fietsen.

Lees verder

Orion verliest om Supercup van Lycurgus

Seesing Personeel Orion is er zondag niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen te pakken. In de strijd om de Supercup in het Groningse Alfa College verloren de Doetinchemmers met 3-1 van Abiant Lycurgus.

Lees verder

Meisje opgepakt voor gewapende straatroof

Een 15-jarig meisje uit Harreveld is samen met twee andere verdachten aangehouden voor een gewapende straatroof in Rotterdam. Ze worden verdacht van het beroven van een 16-jarige jongen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Lees verder

Grootschalige oefening Rode Kruis in Beek

In de bossen bij groepsverblijf Wolkenland in het buitengebied van Beek is zaterdagmiddag een grootschalige oefening gehouden door het Rode Kruis. Onder meer de brandweer, speurhondenteams en collega’s van over de grens waren aanwezig.

Lees verder

De Graafschap gelukkigste met puntendeling

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het treffen met FC Emmen. Op De Vijverberg draaiden de Superboeren met de nodige moeite een 0-2 achterstand om in een gelijkspel.

Lees verder

Mañana Mañana ook volgend jaar in Vorden

Het festival Mañana Mañana vindt ook komend jaar plaats in Vorden. Na de start in Hummelo is dit de tweede editie die wordt gehouden nabij Kasteel Vorden.

Lees verder

Sloop Halfweg biedt ijsvereniging kans

Na vijftien jaar leegstand en verpaupering is de sloop van Café Halfweg tussen Doetinchem en Zelhem een feit. Deze ontwikkeling in een langlopend proces biedt de naastgelegen ijsvereniging een nieuwe kans.

Lees verder

Oude IJsselstreek start met een inhaalslag

Oude IJsselstreek gaat de aankomende jaren een inhaalslag maken ten opzichte van de andere Achterhoekse gemeenten. Dat blijkt uit de meerjarig sluitende begroting dat het college donderdag aan de raad presenteerde.

Lees verder

Supercup opmars naar prijzen voor Orion

De mannen van Seesing Personeel Orion kunnen zondagmiddag in Groningen de eerste prijs van het seizoen pakken. De ontmoeting tegen Abiant Lycurgus om de Supercup moet een opmars zijn naar een periode vol prijzen.

Lees verder

Gemeente financiert onderzoek BMV in Etten

Oude IJsselstreek gaat het haalbaarheidsonderzoek voor een Brede Maatschappelijke Voorziening in Etten financieren. Werkgroep Etten2025 hoopt op één gemeenschappelijk accommodatie op de plek van sportpark De Treffer.

Lees verder

A3 in Duitsland bij Emmerich zaterdag dicht

De A3 in Duitsland tussen Rees en Emmerich gaat vanaf zaterdagochtend voor een dag dicht. Er wordt gewerkt aan een nieuwe aansluiting op het traject.

Lees verder

Politie Doetinchem druk met koppige geit

De politie in Doetinchem is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een heel bijzondere melding. Voorbijgangers hadden aan het Zaagmolenpad gezien dat een geitje vast zat in een hek.

Lees verder

De Graafschap wil angst uit de ploeg spelen

Na twee teleurstellende wedstrijden staat De Graafschap vrijdagavond voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler League. De Superboeren willen op De Vijverberg de angst uit de ploeg spelen tegen FC Emmen.

Lees verder

Start sloop van oude hoogspanningsmasten

De sloop van 66 oude hoogspanningsmasten tussen Doetinchem en Ulft is donderdagochtend van start gegaan in Wijnbergen. De komende maanden gaat tussen de 350 en 400 ton staal tegen de vlakte.

Lees verder

Gemeente financiert samenwerking op DRU

Oude IJsselstreek wil dat de DRU Cultuurfabriek en het ICER/de SSP-HAL meer met elkaar gaan samenwerken. Middels een DRU-Programmafonds zullen gezamenlijke activiteiten financieel ondersteund worden.

Lees verder

Gele borden gestolen tijdens kermis in Etten

Schutterij de Eendracht uit Etten is op zoek naar twee borden die zijn gestolen tijdens de kermis in Etten. Het gaat onder meer om een bord waar de gedragsregels voor het feest op staan.

Lees verder

Kat zit vast in conservenblik in Doetinchem

Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk waarschuwt mensen geen afval te laten slingeren, omdat dieren er verstrikt in kunnen raken. Woensdag moesten de medewerkers uitrukken voor een kat die met zijn kop vast zat in een conservenblikje.

Lees verder

Laatste keer rocken in bruin café Merleyn

De laatste Merleyn Muziek Meerdaagse gaat woensdag van start in het Doetinchemse bruin café. Nadat de laatste akkoorden zaterdagnacht gespeeld zijn, zal de kroeg haar deuren voorgoed sluiten.

Lees verder

Streetball wil competitie in Oude IJsselstreek

Streetball in Silvolde heeft de ambitie om de komende periode uit te breiden binnen gemeente Oude IJsselstreek. Initiatiefnemer Benny Vonk hoopt jongeren door middel van basketbal te helpen in hun ontwikkeling.

Lees verder

Housheer moet wachten op debuut in Oranje

Dione Housheer uit Ulft moet nog wachten op haar officiële debuut in Oranje. De 18-jarige handbalster is door bondscoach Helle Thomsen niet opgenomen in de definitieve selectie van Nederland.

Lees verder

Stijn Held nieuwe aanvoerder van Orion

Stijn Held is de nieuwe aanvoerder van het herenteam van Seesing Personeel Orion. De spelverdeler neemt de rol bij de Doetinchemse volleyballers over van Pim Kamps.

Lees verder

Jarige Housheer (18) geniet van tijd bij Oranje

Het zijn mooie dagen voor Dione Housheer uit Ulft. De handbalster, die dinsdag ook haar achttiende verjaardag viert, is voor het eerst op trainingskamp met het Nederlands damesteam en mag dromen van haar debuut bij het grote Oranje.

Lees verder

Loil wil maatwerk van gemeente Montferland

Grote zorgen in Loil over de invloed van het voorgenomen clusterbeleid van Montferland. Volgens organisaties in het dorp staan onder meer de sportverenigingen onder druk.

Lees verder

Bestrijding tijgermug in Aalten gaat door

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijft in ieder geval tot zes oktober de Aziatische tijgermug bestrijden in Aalten. Het dier werd eind juli voor het eerst ontdekt in een woonwijk.

Lees verder

Dag van de Popmuziek zoekt nieuwe locaties

De Achterhoekse dag van de Popmuziek wordt ieder jaar populairder. Nu zo’n zeventig muzikanten zich dit jaar hebben aangemeld, is er echter een tekort aan locaties.

Lees verder

Grondruil voor fietsverbinding in Zevenaar

Zevenaar wil een veilige fietsverbinding aanleggen van de kernen Rijnwaarden en Babberich naar de woonwijk Groot Holthuizen en BusinessPark 7Poort. Het college is daarvoor met provincie Gelderland overeengekomen om gronden te ruilen.

Lees verder

10.000 euro voor het Braamhuis in Zevenaar

Wethouder Stef Bijl heeft het Braamhuis een cheque overhandigd, wat een bedrag van 10.000 euro subsidie symboliseert. Het geld is bedoeld voor de nieuwe kinderafdeling voor het inloophuis voor mensen met kanker.

Lees verder

Iselinge in top drie van Nederlandse PABO’s

Iselinge Hogeschool in Doetinchem heeft het predicaat ‘topopleiding’ van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie ontvangen.

Lees verder

Koemans wil stap maken naar de Bundesliga

Bokser Stanley Koemans bekroonde zich zondag tot winnaar van het internationale stedentoernooi in Chemnitz. De Zelhemmer nam ondanks zijn handblessure risico om zich in de kijker te spelen voor de Bundesliga.

Lees verder

Doetinchemmer B-Art verliest beatboxtitel

Doetinchemmer Bart Voogt is zijn titel als Nederlands beste beatboxer kwijtgeraakt. Op de Dutch Beatbox Battle in Helmond eindigde B-Art - zoals hij in de beatboxwereld heet - zondagmiddag als derde.

Lees verder

Wielrenners azen op locatie in Montferland

De mogelijke fusie van voetbalverenigingen VV Zeddam en Sint Joris biedt kansen voor wielervereniging De Zwaluwen. De Doetinchemse wielrenners hopen te verhuizen naar een multifunctionele accommodatie in Montferland, ondanks gesprekken met Bronckhorst en Doetinchem.

Lees verder

Jongeren in actie voor woningen in Veldhoek

Jongeren uit De Veldhoek hebben door middel van een ludieke optochtwagen tijdens het Veldhoeks Feest actie gevoerd voor het realiseren van starterswoningen in de kleine kern. Met de leus ‘Voor starterswoningen in de Veldhoek voeren wij campagne, anders Plan B: Fort Oranje’ trok de optochtwagen veel bekijks.

Lees verder

Pool (22) aangehouden voor winkeldiefstal

De politie heeft een 22-jarige man uit Polen aangehouden in verband met winkeldiefstal in Zevenaar. De man is al meerdere malen aangehouden voor het stelen van goederen uit een winkel.

Lees verder

Extra politiecontrole op Didamseweg in Wehl

De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op de Didamseweg in Wehl. Na onderzoek bleek dat 65 procent van de weggebruikers de maximale snelheid op die weg overtreed.

Lees verder

Koemans wint toernooi ondanks blessure

Bokser Stanley Koemans heeft met een blessure aan zijn hand het toernooi van Chemnitz in Duitsland gewonnen. De Zelhemmer heeft een gescheurde band in zijn rechterhand en moet daarvoor woensdag onder het mes.

Lees verder

Grolse Wanten breien is Nationaal Erfgoed

Het Grolse Wanten breien is officieel opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. De Sociëteit achter de bijzondere manier van breien hoopt dat hiermee de toekomst wordt gewaarborgd.

Lees verder

Slingeland mag naar locatie langs de A18

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met de verhuizing van het Slingeland Ziekenhuis naar de locatie langs de A18. Toch verwacht het ziekenhuis dat enkele tegenstanders nog naar de Raad van State zullen stappen.

Lees verder

Schade door omgewaaid mais in Achterhoek

Verschillende akkerbouwers in de Achterhoek hebben aanzienlijke schade opgelopen door omgewaaid mais. Door de eerste herfststormen van dit jaar zijn delen van akkers omgewaaid. De schade loopt per getroffen akker in de duizenden euro's.

Lees verder

Social Lounge voor integratie statushouders

Oude IJsselstreek wil statushouders de komende tijd beter laten integreren en participeren in de Achterhoekse cultuur. Daarom is in de bibliotheek van Varsseveld een zogeheten Social Lounge opgezet.

Lees verder

Aaltenaar (36) gepakt met inbrekerswerktuig

Een 36-jarige man uit Aalten is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden met inbrekerswerktuig. Agenten kwamen de materialen tegen in zijn auto.

Lees verder

Flinke hennepkwekerij ontmanteld in Ruurlo

De politie heeft donderdag een flinke hennepkwekerij aangetroffen in Ruurlo. Er stonden meer dan duizend planten in het pand.

Lees verder

Verbazing over rechtsgang van Montferland

De Plattelandsraad en LTO Liemers Montferland reageren met verbazing op de stap van Montferland naar de Raad van State om landbouwverkeer te weren uit de kern van Zeddam. De organisaties hoopten dat de gemeente meer oplossingsgericht te werk zou gaan.

Lees verder

Achterhoek richt zich op positieve toekomst

Achterhoek2020 gaat zich nadrukkelijk richten op een positieve toekomst. De aandacht voor negatieve factoren als bevolkingskrimp wordt ingewisseld voor de Achterhoekse Toekomst Toer, waar bijzondere initiatieven van inwoners een platform krijgen.

Lees verder

Carport vat vlam naast woning in Doesburg

Een carport is donderdagmiddag in vlammen opgegaan in Doesburg. Door nog onbekende oorzaak vatte de overkapping vlam.

Lees verder

25.000 euro voor burgerideeën in Berkelland

Gemeente Berkelland wil in 2018 opnieuw 25.000 euro beschikbaar stellen voor het ondersteunen van burgerinitiatieven. Deze subsidieregeling is de afgelopen jaren een groot succes geweest.

Lees verder

Aantal WW’ers blijft afnemen in Achterhoek

Het aantal inwoners van de Achterhoek dat een WW-uitkering ontvangt blijft afnemen. Het aantal nam in de maand augustus met 1 procent af, wat betekent dat 58 minder mensen geen gebruik meer maken van de WW.

Lees verder

Drietal poogt auto te stelen in ‘s-Heerenberg

De politie heeft woensdagavond drie Roemeense mannen aangehouden op de Plantsoensingel Noord in ’s-Heerenberg in verband met poging tot diefstal. Het drietal werd door een vrouw betrapt, toen ze probeerden een auto te stelen.

Lees verder

Duo wil Doetinchem aan de Koning tonen

Burgemeester Mark Boumans en zijn gast Gabi Hunter willen de Koning ervan overtuigen om een bezoek te brengen aan Doetinchem. Woensdagmiddag vertrokken de twee naar Arnhem, waar Koning Willem-Alexander het Provinciehuis zal openen in het bijzijn van alle Gelderse burgemeesters en bijzondere inwoners.

Lees verder

3D-printers draaien overuren in Gruitpoort

Vrijwilligers en 3D-printers van de Gruitpoort draaien overuren voor het project Achterhoek in 3D. Eind oktober worden de negen maquettes van bijzondere gebouwen uit de Achterhoek tentoongesteld in het Stadsmuseum.

Lees verder

Monument voor afgebrand scoutinggebouw

Op de plek waar een jaar geleden de boerderij van scoutingvereniging De Roothaangroep afbrandde, is dinsdagavond een klein monument onthuld.

Lees verder

Politie bedankt melder diefstal met bloemetje

Agenten uit Zevenaar hebben een tipgever van een fietsendiefstal bedankt, door bij hem langs te gaan en hem een bloemetje te overhandigen. Door zijn melding konden twee Roemeense fietsendieven op heterdaad betrapt worden.

Lees verder

De Graafschap blameert zich in Werkendam

De Graafschap is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds drie jaar de tweede ronde van de KNVB-Beker te bereiken. In Werkendam verloor de ploeg van De Jong na strafschoppen van amateurclub Kozakken Boys.

Lees verder

Groen licht voor omnivereniging in Aalten

Het plan voor de realisatie van een multifunctioneel Sportpark Zuid in Aalten, voor zeven verschillende sportverenigingen, heeft groen licht gekregen. Dinsdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor het plan.

Lees verder

Geen lastenverhoging voor Doetinchemmers

Inwoners van Doetinchem gaan in 2018 dezelfde gemeentelijke belastingen betalen als in 2017. Dat blijkt uit de begroting van Doetinchem die dinsdag werd gepresenteerd door het college van B&W.

Lees verder

Bouw van grote supporterskantine gestart

De nieuwe supporterskantine van De Graafschap wordt een van de grootste van Nederland. De komende twee maanden wordt het bouwwerk opgetrokken bij De Vijverberg in Doetinchem.

Lees verder

Kledendrachten samen op Folkloredag Ulft

Honderden liefhebbers van folklore verzamelden zich zaterdag in traditionele klederdracht in Ulft voor de landelijke Folkloredag. Hoewel kleren de man (of vrouw) maken, bracht de zang en dans gezelligheid in de SSP-HAL.

Lees verder

Witkamp zoekt wanbetalers met videobeeld

Uitgaansgelegenheid Witkamp in Laren heeft camerabeelden op sociale media gezet van vier jongemannen die de zaak hebben verlaten zonder een rekening van bijna tweehonderd euro te betalen. Volgens de eigenaren is het viertal vaker op dezelfde manier te werk gegaan in andere horecazaken.

Lees verder

Jonge Superboeren ambitieus de Eredivisie in

De Graafschap onder 19 heeft zondag met een nederlaag tegen Feyenoord zijn thuisdebuut in de Eredivisie gemaakt. De jonge Superboeren zijn het hoogste team van de Doetinchemmers in de Eredivisie en hopen zich te handhaven.

Lees verder

Roemeense dieven aangehouden in Zevenaar

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee fietsendieven aangehouden bij het treinstation in Zevenaar. Het zijn twee Roemeense mannen van 19 en 22 jaar.

Lees verder

Agil Etemadi bekerkeeper van De Graafschap

De Graafschap start dinsdagavond in Werkendam aan een nieuw bekeravontuur tegen Kozakken Boys. Doelman Agil Etemadi zal in de basis starten tegen de tweededivisionist.

Lees verder

Sravana in race voor 10.000 euro van KRONCRV

Hospice Sravana maakt kans op 10.000 euro uit de Warm Hart Actie van omroepverenigingen KRO en NCRV. Het hospice wil dat bedrag besteden aan nieuwe bedden voor de gasten in de laatste fase van hun leven.

Lees verder

Neerschieten wolf was laatste mogelijkheid

Het neerschieten van de ontsnapte wolvin in wildpark Anholter Schweiz over de grens bij Gendringen was de enige overgebleven mogelijkheid. Na meerdere pogingen om haar terug bij de roedel te krijgen, waren de medewerkers uit veiligheidsoverwegingen gedwongen om haar leven te beëindigen.

Lees verder

Mogelijk snel vergunning voor BSO Zelhem

De buitenschoolse opvang (BSO) van Markant in Zelhem krijgt mogelijk deze week al een vergunning. Wanneer de controles door de brandweer en de GGD positief uitpakken, staan de betrokken instanties klaar om met spoed de vergunning te verlenen.

Lees verder

Ontsnapte wolf Anholter Schweiz is dood

De wolvin die al vanaf begin september vrij rondliep in wildpark Anholter Schweiz is doodgeschoten. Dat laat het park weten aan REGIO8.

Lees verder

N18 bij Varsseveld onder handen genomen

De N18 is dit weekend ter hoogte van Varsseveld afgesloten voor wegverkeer. Ter plaatse wordt nieuw asfalt aangebracht, maar indrukwekkender is de plaatsing van een fietstunnel.

Lees verder

Afrikanen blij met shirts van FC Winterswijk

Tientallen shirts en broeken van FC Winterswijk hebben een nieuwe bestemming gekregen in Tanzania. De setjes voetbalkleren worden gretig gebruikt door een aantal kinderen in het Afrikaanse land.

Lees verder

Hippisch Festijn Varsseveld belooft spektakel

Varsseveld is dit weekend met het Hippisch Festijn het middelpunt van de paardensport in de Achterhoek. Honderden ruiters en paarden laten tot zondag hun kunsten zien op de Vennebulten.

Lees verder

Twee aanhoudingen na vernielingen auto’s

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen uit Doesburg aangehouden in Doetinchem, omdat zij worden verdacht van vernielingen in de binnenstad.

Lees verder

Markant lijnrecht tegenover Bronckhorst

Op de locatie van de buitenschoolse opvang (BSO) Markant in Zelhem zijn vanaf begin augustus 44 kinderen illegaal opgevangen. Volgens de burgemeester is er geen vergunning, omdat deze nooit is aangevraagd door de opvang. Markant spreekt dat tegen en zegt dat de aanvraag wel degelijk per mail is verstuurd.

Lees verder

Montferland stapt naar de Raad van State

Montferland stapt naar de Raad van State om het besluit van de rechtbank aan te vechten rondom het landbouwverkeer in Zeddam. De rechtbank oordeelde dat de ’s-Heerenbergseweg/Kilderseweg en de Oude Doetinchemseweg ten onrechte zijn afgesloten.

Lees verder

Kermis in Zelhem start met vaandelzwaaien

Zelhem viert dit weekend voor de 32e keer haar Septemberfeesten. Traditiegetrouw wordt de eerste volledige kermisdag geopend met het vaandelzwaaien door kinderen van de Zelhemse basisscholen.

Lees verder

Superboeren zonder druk naar Jong Utrecht

De Graafschap gaat vrijdagavond zonder druk op bezoek bij Jong FC Utrecht in Spakenburg. Na het verlies van vorige week hopen de Superboeren deze week de vele kansen te benutten.

Lees verder

Sporten moet Wajongers uit isolement halen

Het UWV in Doetinchem is een project gestart om Wajongers uit hun isolement te halen. Sporten onder begeleiding van persoonlijke trainers moet de jongeren onder meer taakverantwoordelijk maken.

Lees verder

Zevenaar opent negen extra gebiedsteams

Zevenaar gaat negen nieuwe plekken oprichten in de gemeente waar burgers vragen kunnen stellen over onder meer zorg en burgerinitiatieven. De zogenaamde gebiedsteams zullen gevestigd worden in gebouwen met een laagdrempelig karakter.

Lees verder

Nieuwe hoofdsponsor voor VCV in Varsseveld

Volleybalvereniging VCV uit Varsseveld gaat vanaf nu verder als Heva VCV Topklimaat in Volleybal. Reden voor de naamsverandering is het aantrekken van de nieuwe hoofdsponsor Heva Klimaat & Installatie.

Lees verder

Gemeente sluit illegale locatie kinderopvang

Bronckhorst sluit per 18 september een Buitenschoolse opvang in Zelhem, die zonder exploitatievergunning kinderen opvangt. Het gaat om een vestiging van Kinderopvang Markant dat door de hele Achterhoek actief is.

Lees verder

Eerste glasvezelaansluiting op bedrijf Meddo

Bakkerij Sellink in Meddo is als eerste bedrijf in het buitengebied van Winterswijk aangesloten op het glasvezelnetwerk. Na een traject van zes jaar lijkt het einde van de aanleg van snel internet daarmee in zicht.

Lees verder

Sportieve primeur op school in Doetinchem

Als eerste basisschool in Nederland heeft Het Noorderlicht in Doetinchem een Joy of Moving lane van NOC*NSF gekregen. Doel is om kinderen, naast het gebruikelijke lespakket, meer aan het sporten te krijgen.

Lees verder

Oost Gelre ziet afname in aantal misdrijven

Oost Gelre ziet een afname van het aantal misdrijven binnen de gemeentegrenzen. Over een tijdsbestek van een half jaar tijd zijn volgens de gemeente met name het aantal inbraken en diefstallen afgenomen.

Lees verder

Dorpshuis Zeddam in handen van bevolking

Het dorpshuis in Zeddam wordt overgenomen door de bevolking van het dorp. Daarmee is het - na het Kelrehuus in Kilder - het tweede pand dat afgestoten wordt door de gemeente Montferland.

Lees verder

NK-titel opmars voor Achterhoekse schutter

Handboogschutter Edwin Vreeman uit Doetinchem ziet zijn nationale titel als opmars naar grote internationale toernooien. De 34-jarige Achterhoeker werd afgelopen weekend Nederlands Kampioen aangepaste sporten.

Lees verder

Vermist meisje uit Heelweg is weer terecht

Het vermiste meisje Genet uit Heelweg is weer terecht. Haar vader Bert Slaa liet dat woensdagochtend weten via Facebook.

Lees verder

Gabi Hunter met burgemeester naar Koning

De Doetinchemse onderneemster Gabi Hunter mag op 20 september met burgemeester Mark Boumans een bezoek brengen aan Koning Willem-Alexander. Iedere burgemeester van Gelderland mag een bijzondere inwoner meenemen naar het provinciehuis in Arnhem, dat wordt geopend door de Koning.

Lees verder

Omroepen bieden petitie aan in Den Haag

Verschillende omroepen, waaronder de directie van REGIO8, hebben dinsdagmiddag een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer om te investeren in de toekomst van lokale journalistiek. Met de gevraagde dertig miljoen moet de waakhondfunctie in gebieden als de Achterhoek gestimuleerd worden.

Lees verder

Superboeren vergroten maatschappelijke rol

De Graafschap wil haar maatschappelijke rol vergroten met het geld van een groep Achterhoekse ondernemers. De Superboeren krijgen voor de komende drie jaar een financiële injectie van een paar ton per seizoen.

Lees verder

Studenten houden toezicht in de binnenstad

Buha is een samenwerking aangegaan met het Graafschap College om de binnenstad van Doetinchem veilig te houden. Studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid lopen met een buitengewoon ambtenaar mee om de kneepjes van het vak te leren.

Lees verder

Stadskamer in Doetinchem wint 25.000 euro

De Stadskamer van Doetinchem heeft van zorgverzekeraar VGZ een cheque van 25.000 euro ontvangen. De Stadskamer helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

Vordenaar (21) opgepakt in grote witwaszaak

Een 21-jarige man uit Vorden is maandagmorgen aangehouden op verdenking van witwassen, deelnemen aan georganiseerde criminaliteit en overtreding van de Opiumwet. Daarnaast zijn ook drie andere mannen aangehouden.

Lees verder

Silvoldse leerlingen stralen in eigen clip

Leerlingen van basisschool de Plakkenberg in Silvolde hebben maandagochtend een videoclip opgenomen op het Kerkplein voor het AVROTROS-programma Lang Leve de Muziekshow. De kinderen strijden in het televisieprogramma tegen twee andere Gelderse scholen, om een optreden voor Koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala 2017 te winnen.

Lees verder

Winterswijk waarschuwt voor oplichters

Winterswijk waarschuwt voor oplichters. De gemeente heeft signalen ontvangen dat organisaties en bedrijven worden benaderd voor advertenties in de gemeentegids, maar volgens Winterswijk wordt er helemaal niet aan een nieuwe gids gewerkt.

Lees verder

'Licht Transport' winnaar van bloemencorso

De wagen ‘Licht Transport’ heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het bloemencorso van Lichtenvoorde. Maandagmorgen werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Lees verder

Man betrapt met alcohol en hoge snelheid

Een 27-jarige automobilist uit Didam heeft in de nacht van zaterdag zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij vier keer te veel alcohol had gedronken dan toegestaan.

Lees verder

Lichtenvoorde vergaapt zich aan het corso

Lichtenvoorde vergaapte zich zondag aan de grote praalwagens van het bloemencorso. In dikke rijen keken mensen naar de achttien wagens die begeleid werden door muziekkorpsen en de kleinere creaties van de kindergroepen.

Lees verder

REGIO8 verkozen tot Omroep van het Jaar

REGIO8 en Optimaal FM zijn zaterdagmiddag samen met OPEN Rotterdam verkozen tot Omroep van het Jaar 2017. Het regionaal mediacentrum uit Ulft kreeg de titel tijdens de uitreiking van de OLON Awards op het Mediapark in Hilversum.

Lees verder

Swim to Fight Cancer haalt halve ton op

Het evenement Swim to Fight Cancer in Doetinchem heeft minimaal vijftigduizend euro opgehaald. Zaterdag gingen zo'n honderd deelnemers in kano's de Oude IJssel op om geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Lees verder

Plakweekend voor Bloemencorso van start

Het plakweekend in Lichtenvoorde is donderdagavond officieel van start gegaan. Tot zondag hebben de deelnemende corsogroepen de tijd om miljoenen bloemen een plek te geven op de verschillende wagens.

Lees verder

Swim to Fight Cancer treurt niet om bacterie

De organisatie en deelnemers van Swim to Fight Cancer gaan niet bij de pakken neer zitten na het besluit om zaterdag niet te zwemmen in de Oude IJssel bij Doetinchem. Een bacterie gooit volgens het Waterschap Rijn & IJssel roet in het eten.

Lees verder

Ondernemers in oud schoolpand Silvolde

Het leegstaande pand van de oude kleuterschool de Plakkenberg in Silvolde is omgetoverd tot een waar ondernemerscentrum. Door het pand een nieuwe invulling te geven wordt volgens de initiatiefnemers sloop vermeden en de leefbaarheid binnen het dorp vergroot.

Lees verder

Swim to Fight Cancer gehouden in kano's

Bij het evenement Swim to Fight Cancer, dat zaterdag gehouden wordt in Doetinchem, zal er niet gezwommen worden in de Oude IJssel. Na metingen van het Waterschap Rijn en IJssel blijkt het water een risico te vormen voor de gezondheid, waardoor de organisatie moet uitwijken naar het gebruiken van kano's.

Lees verder

Geen schuldgevoel bij realisatie DocksNLD2

Montferland biedt Azewijn en Netterden een compensatie van 500.000 euro per dorp voor de realisatie van bedrijventerrein DocksNLD2. Hoewel de gemeente de noodzaak voelt om te compenseren, heerst er geen schuldgevoel.

Lees verder

De Graafschap wacht zware klus tegen MVV

De Graafschap treft vrijdagavond MVV Maastricht in de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na het gelijkspel van vorige week bij RKC wacht nu een geduchte tegenstander.

Lees verder

Montferland gaat brieven simpeler schrijven

Montferland gaat de schriftelijke communicatie naar haar burgers versimpelen. Om ervoor te zorgen dat brieven van de gemeente voor alle burgers begrijpelijk zijn zullen ze worden geschreven in eenvoudig Nederlands.

Lees verder

Schildpadden houden dierenambulance bezig

De Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk is afgelopen zomer druk in de weer geweest met gedumpte schildpadden. De reptielen doken volgens de medewerkers overal op.

Lees verder

Worm maakt rentree bij Oranjeleeuwinnen

Siri Worm is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Doetinchemse voetbalster viel deze zomer nog buiten de selectie voor het EK Vrouwenvoetbal.

Lees verder

Winterswijk koopt pand op de Parallelweg

Gemeente Winterswijk heeft het vervallen pand op de Parallelweg 52 II gekocht. Door de aankoop beschikt de gemeente nu over een stuk grond dat grenst aan hun huidige percelen op de Parallelweg.

Lees verder

Terborgseweg Doetinchem wordt rode loper

De Terborgseweg in Doetinchem moet een zogenaamde rode loper worden voor bezoekers van de stad. Het ontwerp van de straat wordt drastisch aangepakt om een uitnodigende uitstraling te creëren.

Lees verder

Werkzaamheden N18 bij Varsseveld begonnen

BAM is begonnen aan de werkzaamheden op de N18 tussen Lichtenvoorde en de A18. Tot en met november zal het verkeer te maken krijgen met vertragingen en omleidingen.

Lees verder

Hogenkamp wil mentaal groeien in Azië

Richel Hogenkamp wil weer bij de beste honderd van de wereld behoren door mentaal te groeien. De Doetinchemse tennisster vertrekt woensdagavond naar Azië om daar drie WTA-toernooien te spelen. 

Lees verder

Sporters nemen de raadzaal van Aalten over

Tientallen sporters van verschillende sportclubs uit Aalten hebben dinsdagavond in sportkleding een vergadering van de gemeenteraad bijgewoond. Op het programma stond het plan voor Sportpark Zuid.

Lees verder

Winterswijk geeft Boogie Woogie even lucht

Muziekschool Boogie Woogie is voorlopig uit de financiële problemen. Een subsidieverstrekking van de gemeente Winterswijk moet voorlopig voor de nodige lucht zorgen bij de culturele instelling.

Lees verder

Achterhoekse jeugdtrainer wil wereld rond

Voetbaltrainer Thomas Ruesink uit Gendringen geniet van de voetbalcultuur bij zijn huidige werkgever in Qatar. Na twee jaar in het Midden-Oosten staat Ruesink echter open voor een nieuw avontuur.

Lees verder

Station Doetinchem meer dan overstappunt

De opwaardering van het centraal station in Doetinchem is compleet. Na een investering van vijftien miljoen euro is het volgens de gemeente meer dan alleen een overstappunt.

Lees verder

Neergeschoten man nog altijd in ziekenhuis

De 22-jarige man uit Doetinchem die werd neergeschoten door agenten ligt nog altijd in het ziekenhuis. Het onderzoek naar het schietincident in de Hamburgerstraat is momenteel nog in volle gang.

Lees verder

Normaal wil extra standbeeld in Doetinchem

Normaal krijgt een eigen standbeeld in Hummelo, het geboortedorp van zanger Ben Jolink. De dialectrockers zijn vereerd met het standbeeld, maar zien de Veemarkt als een minstens zo’n mooie locatie.

Lees verder

Politie kijkt tevreden terug op het Stadsfeest

De politie kijkt met een tevreden gevoel terug op het Stadsfeest in Doetinchem. Over het hele weekend werden in totaal drie aanhoudingen verricht.

Lees verder

Politie waarschuwde al voor nepwapens

De politie waarschuwde vorig jaar al voor de gevolgen van verkeerd gedrag met nepwapens. In de nacht van maandag op dinsdag stuitte de politie in Doetinchem op een gewapende man en waren agenten genoodzaakt om meerdere schoten te lossen, later bleek er sprake te zijn van een nepvuurwapen.

Lees verder

Stadsfeest brengt heel Doetinchem samen

Het Stadsfeest dat dit weekend in Doetinchem wordt gehouden, spreekt een brede groep aan. Waar donderdagavond honderden jongeren zich vermaakten bij de Dancetour, werd het Simonsplein zaterdag overgenomen door Boh Foi Toch.

Lees verder

Superboeren brengen doek en verf naar RKC

Een groep supporters van De Graafschap heeft materieel naar Waalwijk gebracht waarmee de supporters van RKC een spandoek kunnen maken. Supportersvereniging Vak F had op Twitter geklaagd over het niet leveren van een gedrukt spandoek.

Lees verder

Oranje start met gelijkspel op De Vijverberg

Jong Oranje heeft vrijdag op De Vijverberg met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Engeland. De internationals van Nederland speelden hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Doetinchem. 

Lees verder

Rabobank sluit vestigingen in de Achterhoek

Rabobank Graafschap sluit meerdere vestigingen in de Achterhoek. Alle locaties, met uitzondering van de panden in Doetinchem en Ulft, worden gesloten en vervangen door zogenaamde Trefpunten.

Lees verder

Jongeren feesten bij Dancetour Doetinchem

Het Stadsfeest Doetinchem is donderdagavond afgetrapt met Dancetour op het Simonsplein. Ruim 3.000 jongeren bezochten het dansfeest met onder meer Mental Theo achter de draaitafel. De bezoekers maakten zich weinig zorgen om nieuwe maatregelen tegen drank- en drugsgebruik.

Lees verder

FC Gelre vecht door succes vrouwenvoetbal

De explosie in populariteit van het vrouwenvoetbal is voor FC Gelre zowel een vloek als een zegen. De vrouwenvoetbalvereniging die deze zomer naar Loil is verhuisd, moet vechten voor het voortbestaan door groeiende clubs als DVC’26 en DZC’68.

Lees verder

Drugsvondst op Dancetour in Doetinchem

Bij een drugscontrole rondom Dancetour op het Stadsfeest in Doetinchem zijn donderdagavond 78 bezoekers eruit gepikt door speurhonden. In totaal werden 29 personen betrapt op drugsbezit.

Lees verder

Onzekerheid blijft na doorstart van Tuunte

De doorstart van Tuunte Fashion neemt de onzekerheid voor de toekomst niet weg. Hoewel de curator verwacht dat met name winkels in het oosten open kunnen blijven, is er nog geen zekerheid voor werknemers.

Lees verder

Defensieve vraagtekens voor De Graafschap

De Graafschap kent in aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdagavond de nodige defensieve problemen. Desondanks gaat trainer Henk de Jong uit van de kracht van zijn eigen team.

Lees verder

Groot gedeelte Tuunte-winkels blijft open

De modeketen Tuunte Fashion maakt een doorstart. De curator van het in staat van faillissement verkerende bedrijf verwacht dat een flink gedeelte van de winkels open kan blijven.

Lees verder

Stadsfeest Doetinchem terug naar glorietijd

De organisatie van Stadsfeest Doetinchem wil de oude glorie van het feest weer herstellen. Op de aankomende editie staan, naast veel regionaal talent, ook een aantal gouwe ouwe op het podium.

Lees verder

Transportbedrijf Leusink failliet verklaard

Leusink Transport uit Gaanderen is dinsdag failliet verklaard. De toekomst van de zestig werknemers is vooralsnog onzeker.

Lees verder

Politie gaat dronken jongeren vastleggen

De politie in Doetinchem gaat dronken jongeren filmen. De beelden worden enkele dagen later getoond aan de jongeren en hun ouders. Op die manier wil Doetinchem alcoholmisbruik en misdragingen tegengaan.

Lees verder

Bronckhorst wil historische panden steunen

Het college van Bronckhorst wil de eekschuur in Hummelo en het kerkje in Laag-Keppel eenmalig financieel steunen. Beide monumenten zijn volgens de gemeente van historische waarde en dienen behouden te worden.

Lees verder

Toename van fietsendiefstal in Montferland

Het aantal fietsen dat wordt gestolen in Montferland neemt toe. De politie ziet voornamelijk in ’s-Heerenberg een stijging.

Lees verder

Politie verdedigt kogelregen in Doetinchem

De politie verdedigt het neerschieten van een 22-jarige man in de Hamburgerstraat in Doetinchem. Bij de actie werd in de nacht van maandag op dinsdag veelvuldig geschoten, tenminste zeven kogels sloegen in bij omliggende winkelpanden terwijl de verdachte mogelijk ook door meerdere kogels is geraakt.

Lees verder

Leerlingen in actie voor kankerbestrijding

Duizend leerlingen van het Rietveld Lyceum uit Doetinchem brachten dinsdag, als één grote slinger, flessen water van het Slingeland Ziekenhuis naar de Oude IJssel. Met de actie vragen ze aandacht voor het evenement Swim to Fight Cancer.

Lees verder

Sfeerimpressie van bloemencorso Winterswijk

Tientallen met fleurige bloemen versierde wagens trokken vrijdag in het stralende zonnetje door de straten van Winterswijk tijdens het traditionele bloemencorso. Begeleid door enkele muziekkorpsen reden de kleurrijke creaties, van een draak tot aan kleine theekopjes, langs de massaal toegestroomde toeschouwers. Kijk hieronder naar een korte sfeerimpressie.

Lees verder

Jarige Kontaktraad Loil ziet belang groeien

De Kontaktraad in Loil viert in september haar veertigjarig jubileum. De in 1977 opgerichte stichting merkt dat het meer en meer een belangrijk aanspreekpunt vormt voor de gemeente bij zaken in het dorp.

Lees verder

Jeugd van Orion Nederlands Kampioen Beach

Volleyballers Alek Aleksov en Jelte Stelwagen van Seesing Personeel Orion zijn afgelopen weekend Nederland Kampioen geworden op het NK Beach in Scheveningen. De Doetinchemse club is trots op de twee jeugdspelers.

Lees verder

Jongeman vernielt LPG-pomp in Doetinchem

Een onbekende man heeft afgelopen weekend een LPG-pomp vernield bij een tankstation in Doetinchem. De pomphouder heeft camerabeelden online gezet om de dader te vinden.

Lees verder

De Graafschap wint moeizaam van Cambuur

De Graafschap heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen van Cambuur Leeuwarden. In een moeizame wedstrijd werd het vrijdagavond 2-0 voor de Superboeren.

Lees verder

Wielrenners luiden noodklok om veiligheid

RTV De Zwaluwen wil weg van het bedrijventerrein Verheulsweide. De wielervereniging spreekt van een levensgevaarlijke situatie op het parcours nabij het station in Doetinchem.

Lees verder

Ulft wil ziekte ALS de wereld uit barbecueën

Restaurant Keetje bij de Sluis in Ulft wil op zaterdag 23 september een grote barbecue organiseren voor de strijd tegen spierziekte ALS. Eigenaar Theo Schennink heeft daarvoor de handen ineen geslagen met initiatiefnemer Norbert Hulleman en Barbecue.nl. 

Lees verder

AGEM steunt Achterhoekse zorgboerderijen

AGEM gaat zorgboerderijen steunen in de Achterhoek. De Achterhoekse Groene Energie Maatschappij reserveert vanaf september per nieuwe klant een bedrag dat verdeeld wordt onder zorgboerderijen.

Lees verder

Berkelland steunt dorpshuizen kleine kernen

De dorpshuizen in Geesteren en Haarlo krijgen een incidentele subsidie en ontvangen daarnaast ook een jaarlijkse bijdrage van gemeente Berkelland. Dat stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad.

Lees verder

Stevering in finale ‘Autobedrijf van het jaar’

Autobedrijf Geert Stevering uit Ulft is doorgedrongen tot de finale van de Verkiezing ‘Autobedrijf van het Jaar 2017-2018’. Samen met twee andere kandidaten strijdt het Achterhoekse autobedrijf om de eerste prijs, die op 3 oktober zal worden uitgereikt.

Lees verder

De Graafschap waarschuwt voor vuurwerk

De Graafschap waarschuwt haar supporters om geen vuurwerk af te steken tijdens wedstrijden. Stadion De Vijverberg is vrijdagavond het decor van de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Cambuur Leeuwarden.

Lees verder

Optimaal FM en Gelre FM starten DAB+-pilot

Optimaal FM, Gelre FM en Leuk.FM zenden vanaf deze week uit op DAB+. Deze nieuwe en storingsvrije vorm van digitale radio moet in de toekomst mogelijk de FM-frequentie vervangen.

Lees verder

Gesprek over toekomst zonnepark bij Azewijn

De gemeente Montferland spreekt woensdag met de provincie en eigenaar Pfixx Solar over het zonnepark bij Azewijn. Het 36.000 zonnepanelen tellende Solarpark werkt niet naar behoren en staat een ‘optimalisatieslag’ te wachten.

Lees verder

Bewoners N315 denken mee over bomenplan

Zestig omwonenden van de N315 tussen Ruurlo en Doetinchem hebben woensdagavond gesproken met de provincie, gemeenten en politie over de knelpunten van de weg. Voornamelijk het grote aantal bomen dat vlak langs de weg staat is hinderlijk voor de buurt.

Lees verder

Tijgermug gesignaleerd in woonwijk Aalten

De tijgermug is gesignaleerd in een Aaltense woonwijk. De van oorsprong uit Azië afkomstige mug wordt bestreden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Lees verder

Mannen met kilo hennep aangehouden op A12

De politie heeft donderdagochtend twee personen aangehouden op de A12 nabij Zevenaar, omdat zij een zak met henneptoppen bij zich hadden. De mannen werden in eerste instantie gestopt, omdat de politie dacht dat ze betrokken waren bij een ramkraak in Utrecht.

Lees verder

Tattooclub NBS neemt Huntendwarspop over

Tattooclub Natural Born Sinners uit Doetinchem neemt de organisatie van Huntendwarspop over. De nieuwe vrijwillige organisatoren willen ervoor blijven zorgen dat mensen in een rolstoel optimaal van Huntenpop kunnen genieten.

Lees verder

Student is voor één dag CEO van Pas Reform

De CEO van het bedrijf Pas Reform uit Doetinchem en Zeddam heeft woensdag voor één dag zijn functie overgedragen aan een student. Met het project CEO for a Day hoopt Achterhoek 2020 Jong hoogopgeleide jongeren aan de Achterhoek te binden.

Lees verder

Wielerseizoen Gesink ten einde door blessure

Robert Gesink komt na zijn val in de Tour de France niet meer in actie. Dat laat hij weten op zijn twitteraccount in een filmpje van zijn ploeg Team LottoNL Jumbo.

Lees verder

Wassink treft concurrentie in Kramp Run

Gert-Jan Wassink verwacht veel concurrentie tijdens de Kramp Run op zaterdag 9 september in Varsseveld. De winnaar van vorig jaar twijfelt zelfs of hij zijn titel kan prolongeren in zijn geboortedorp.

Lees verder

Jongeren Bronckhorst vast op woningmarkt

Jongeren in Bronckhorst maken zich zorgen over de situatie op de woningmarkt voor starters. Dat blijkt uit een ronde van burgemeester en wethouders door de gemeente. Door het gebrek aan passende woonruimte dreigt een uitloop van jonge inwoners.

Lees verder

Extra lokfietsen op Volksfeest in Winterswijk

De politie zet tijdens het Volksfeest in Winterswijk, dat komend weekend plaatsvindt, extra lokfietsen in. Het afgelopen weekend waren fietsen namelijk weer het doelwit van dieven.

Lees verder

Slachtoffer fatale brand geïdentificeerd

De persoon die in de nacht van zaterdag op zondag is omgekomen bij een woningbrand in Doetinchem is een 58-jarige vrouw uit die plaats. Dat meldt de politie.

Lees verder

's-Heerenberg trots op jubileum van Mechteld

Honderden bezoekers dwaalden tijdens het Mechteld ten Ham-weekend rond het kasteel in ’s-Heerenberg. Het 25-jarig jubileum van het festijn bevestigt volgens de organisatie de ‘A-status’ van het evenement.

Lees verder

De Graafschap opnieuw in veilige Categorie 2

De Graafschap is door de KNVB wederom ingedeeld in de veilige Categorie 2. Dat betekent dat de financiële situatie van de club volgens de landelijke voetbalbond ‘voldoende’ is.

Lees verder

Organisatie koopt bouwplaats corsogroepen

Vereeniging Volksfeest in Winterswijk gaat de voormalige hal ‘Leemrijse’ van de gemeente kopen. Hiermee wil de vereniging ervoor zorgen dat de corsobouwers een plek houden om hun wagen te bouwen.

Lees verder

Bloemenwinkel helpt collega na plofkraak

Bloemenwinkel M4Flowers De Huet maakt zich hard voor de dierenwinkel die werd getroffen tijdens een plofkraak. Door de knal werd de winkel verwoest en moesten de dieren elders opgevangen worden.

Lees verder

Speciale eerste dag fusieschool Gaanderwijs

Voor de leerlingen van basisscholen St. Martinus en Sint Augustinus was het maandag een speciale eerste schooldag. De twee scholen zijn deze zomer gefuseerd tot basisschool Gaanderwijs en inmiddels is het gloednieuwe schoolgebouw bij de voetbalvelden betrokken.

Lees verder

Seizoen De Graafschap live bij Optimaal FM

Radiozender Optimaal FM is ook komend seizoen mediapartner van De Graafschap. De omroep zendt zowel de thuis- als uitwedstrijden van de Superboeren volledig live uit.

Lees verder

Dwergen blikvanger bij optocht in Varsseveld

Tientallen wagens rolden zaterdagmorgen tijdens de optocht van het volksfeest door de straten van Varsseveld. Een wagen met zeven dwergen was de grote blikvanger tussen de deelnemers.

Lees verder

Nieuwenhuis ambitieus in de Tour de l’Avenir

Joris Nieuwenhuis hoopt zich de komende dagen te laten zien in de Tour de l’Avenir. De Zelhemse wielrenner gaat met de Nederlandse ploeg voor dagsucces in de beloftenkoers die vrijdag van start ging.

Lees verder

Terborg neemt afscheid van Henk Dronkers

In de P8 in Terborg hebben vrienden en kennissen donderdagmiddag afscheid genomen van Henk Dronkers. De kist van de op 63-jarige leeftijd overleden kroegbaas was op de biljarttafel het middelpunt van een gezellig samenzijn.

Lees verder

Twee lichtgewonden door ongeval op de A12

Twee personen zijn vrijdagochtend na een aanrijding op de A12 ter hoogte van de grensovergang lichtgewond geraakt. Een auto kreeg pech op de snelweg, waarna meerdere auto’s op elkaar reden.

Lees verder

Varsseveld straat op voor speelvoorziening

Een aantal bewoners van Varsseveld zijn een handtekeningenactie gestart voor het realiseren van een speelvoorziening aan de Akkerstraat. Volgens initiatiefnemer Leonie Hesselink heeft de gemeente in een eerder stadium medewerking toegezegd.

Lees verder

Volleyballers Oranje in actie in Doetinchem

De Topsporthal in Doetinchem zal vrijdagavond oranje kleuren tijdens de oefenwedstrijd van de Nederlandse volleybalmannen tegen Italië. De wedstrijd is onderdeel van de voorbereiding op het EK dat in Polen plaatsvindt.

Lees verder

De Baat trots op Zomerschool Montferland

Burgemeester Peter de Baat is trots op de begeleiders van de Zomerschool in Montferland. Ruim vijftig jonge statushouders hebben afgelopen vijf weken les gekregen van vrijwilligers in onder meer de Nederlandse taal.

Lees verder

Zomerschool krijgt in 2018 opnieuw vervolg

De Zomerschool voor jonge statushouders in Oude IJsselstreek krijgt een vervolg in 2018. Dat heeft burgemeester Otwin van Dijk bevestigd, nadat hij de zestig leerlingen van dit jaar hun certificaat heeft overhandigd.

Lees verder

De Graafschap aan vooravond nieuw seizoen

De Graafschap start maandagavond tegen Jong PSV aan een nieuw seizoen in de Jupiler League. Het optimisme lijkt na een lastig seizoen voor de Superboeren te zijn teruggekeerd op Vijverberg.

Lees verder

Blauwalg aangetroffen in vijver Winterswijk

Waterschap Rijn en IJssel waarschuwt voor blauwalg in de vijver aan de Laan van Napoleon in Winterswijk. Mensen wordt gevraagd contact met het water te vermijden.

Lees verder

Dierenambulance redt steenuil en vleermuis

Medewerkers van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk zijn woensdagavond druk geweest met het redden van een steenuil en een vleermuis. De dieren zaten vast in een rookkanaal en een kleefvliegenvanger.

Lees verder

Aantal uitkeringen Achterhoek blijft dalen

Het aantal WW-uitkeringen is ook in juli gedaald in de Achterhoek. Ten opzichte van een maand ervoor werden er 88 minder uitkeringen verstrekt.

Lees verder

Miljoen euro extra voor starters Berkelland

Gemeente Berkelland wil een miljoen euro extra ter beschikking stellen voor startersleningen voor een koopwoning. De vraag naar de lening blijft groeien en het huidige budget raakt op.

Lees verder

Volksfeest in Varsseveld blijft maar groeien

Het Varsseveldse Volksfeest wordt ieder jaar groter, zonder dat de Algemene Oranjevereniging Varsseveld daar op inzet. Ook dit weekend komen weer duizenden Achterhoekers naar de grote feesttent in Varsseveld.

Lees verder

Minderjarige vast om drugshandel Groenlo

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Groenlo aangehouden op verdenking van het verhandelen van softdrugs aan minderjarigen. Na onderzoek zijn er nog twee andere personen aangehouden.

Lees verder

Twee auto’s gestolen in Zeddam en Didam

De politie in Montferland is op zoek naar meer informatie over twee autodiefstallen die afgelopen hebben plaatsgevonden in Zeddam en Didam.

Lees verder

Politie houdt autodief in Doetinchem aan

De politie heeft dinsdagmiddag in Doetinchem een man aangehouden op verdenking van een autodiefstal met geweld. Meerdere personen hebben aangifte gedaan tegen de verdachte.

Lees verder

Oud-Superboer Linthorst naar Berliner AK '07

Verdediger Tim Linthorst heeft een contract getekend bij Berliner AK '07. Zijn contract werd bij De Graafschap niet verlengd, waardoor hij transfervrij kon vertrekken.

Lees verder

Zündapps en Sparta’s in kerk van Steenderen

In de Remigiuskerk in het dorp Steenderen konden geïnteresseerden het afgelopen weekend voor het derde jaar op rij brommers kieken. Dit jaar was er speciale aandacht voor het jubileum van de Zündapp en de Sparta.

Lees verder

Bednarek eerste doelman van De Graafschap

Filip Bednarek start het seizoen als de eerste doelman van De Graafschap. Trainer Henk de Jong maakte dinsdag bekend dat de Poolse doelman voorlopig de voorkeur krijgt boven Agil Etemadi.

Lees verder

De Graafschap verkoopt 4.500 seizoenkaarten

De Graafschap heeft in aanloop naar het nieuwe seizoen in totaal bijna 4.500 seizoenkaarten verkocht. De kaarten voor sponsoren komen daar nog bovenop.

Lees verder

Bouwman voor tweede keer aan start Vuelta

Voor de tweede keer staat Koen Bouwman zaterdag aan de startstreep van de grote wielerronde Vuelta. Hoewel de jonge Ulftenaar in de Ronde van Spanje vooral in dienst van een kopman moet rijden, komt er steeds meer aandacht voor de prestaties van hem zelf.

Lees verder

Scooterrijders aan de haal met fruitbomen

Onbekenden worden verdacht van het stelen van jonge fruitbomen uit een museumtuin in Doesburg. Op camerabeelden van het naastgelegen zwembad is te zien hoe een scooter met een aanhanger zondagavond bomen meeneemt.

Lees verder

Doetinchem krijgt weer nieuwe dansschool

Doetinchem krijgt een nieuwe dansschool. Ondernemer Anique Ruesen blaast onder de naam Citydance nieuw leven in de dansstudio aan de Varsseveldseweg.

Lees verder

Aftermovie van Huntenpop 2017 in Ulft

Huntenpop trok afgelopen weekend maar liefst 26.000 bezoekers naar het DRU-park in Ulft. Het festival vestigde daarmee een bezoekersrecord. De massaal toegestroomde festivalgangers zagen onder meer Blaudzun, Bökkers en Kensington op de verschillende podia. Kijk mee naar de aftermovie van Huntenpop 2017!

Lees verder

Organisatie van Huntenpop trots op record

De organisatie van Huntenpop kijkt met veel tevredenheid terug op de 28e editie. Het festival verwelkomde vrijdag en zaterdag zo’n 26.000 bezoekers in Ulft en vestigde daarmee een record.

Lees verder

Inwoner Montferland wint 1 miljoen euro

Een inwoner van Montferland is sinds dit weekend één miljoen euro rijker. De gelukkige bewoner won de hoofdprijs van loterij Lotto.

Lees verder

Blaudzun geniet van debuut op Huntenpop

Blaudzun genoot zaterdagmiddag van zijn debuut op Huntenpop. De zanger speelde voor het eerst met zijn band op het festival in Ulft en genoot zichtbaar van het publiek voor het hoofdpodium.

Lees verder

De Graafschap verslaat FC Emmen op Open Dag

De Graafschap heeft zaterdag op de eigen Open Dag gewonnen van FC Emmen. In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie waren de Superboeren met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Drenthe.

Lees verder

Navarone warmt zaterdag van Huntenpop op

Navarone beklom zaterdagmiddag als tweede band de mainstage van Huntenpop. Terwijl de motregen langzaam veranderde in enkele zonnestralen, warmden de mannen ook muzikaal het publiek op.

Lees verder

Geen zicht op daders slooptocht Gaanderen

De politie heeft nog geen zicht op mogelijke daders van de slooptocht in Gaanderen. In het weekend van 28 en 29 juli werden meerdere vernielingen gepleegd in het dorp.

Lees verder

C. Missetstraat weer een weekend dicht

De C. Missetstraat en de Gaswal in Doetinchem worden zaterdag 26 en zondag 27 augustus afgesloten voor het verkeer in verband met het Oude IJssel Concert.

Lees verder

Stokkersweg in Eibergen dicht voor verkeer

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt de Stokkersweg vanaf 28 augustus afgesloten voor het verkeer. Voor autoverkeer gaat de weg niet meer open.

Lees verder

Ongedwongen sfeer op camping Huntenpop

Hoewel het échte festival vrijdagavond pas losbarst, is de camping van Huntenpop in Ulft al een dag eerder open gegaan. De sfeer is goed op het verplaatste kampeerterrein.

Lees verder

Jonge corso-ontwerper debuteert met lama

Corsogroep Veur Mekare heeft dit jaar de jongste ontwerper van het bloemencorso in Lichtenvoorde ooit in de hand genomen. De 15-jarige Luuk Smees heeft gekozen voor het thema ‘Lama Glama’.

Lees verder

Oud-Graafschapper Quekel terug naar FC Oss

Voetballer Erik Quekel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Oss. De aanvaller was transfervrij en keert met deze stap terug naar zijn geboortegrond.

Lees verder

Drankrijder gestopt door medeweggebruiker

Een weggebruiker heeft donderdag een drankrijder weten te stoppen op de N18 bij Eibergen. De bestuurder had te veel alcohol in zijn bloed en reed roekeloos.

Lees verder

Intensieve voorbereiding voor mannen Orion

Seesing Personeel Orion heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een druk programma voor de boeg. De volleybalmannen uit Doetinchem oefenen tegen negen tegenstanders.

Lees verder

Ruurlo vol internationale Folkloredansers

Dansgroepen uit Paraguay, België en Nederland tekenden woensdag de straten van Ruurlo tijdens de jaarlijkse folkloredag en braderie. Het internationale feest betekende tegelijk een jubileum voor de Achterhookse Folkloredansers.

Lees verder

De Graafschap wint van Achilles'29 in Zelhem

De Graafschap heeft zijn voorlaatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie winnend afgesloten. In Zelhem werd het woensdagavond 4-2 tegen tweededivisionist Achilles’29.

Lees verder

Genderneutraliteit nauwelijks issue in regio

Als enige gemeente in de Achterhoek heeft Bronckhorst bewust beleid ontwikkeld omtrent genderneutraliteit. Enkele andere gemeenten geven aan er wel over na te denken, maar geen beleid te hebben.

Lees verder

Winterswijkers werken meest in eigen plaats

De helft van het aantal inwoners van Winterswijk werkt in hun eigen woonplaats. Daarmee scoort de gemeente veruit het hoogste percentage van de Achterhoek. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over het jaar 2015.

Lees verder

Omgeving station begin september geopend

De nieuwe stationsomgeving rondom het centraal station in Doetinchem wordt begin september geopend. De afgelopen maanden is onder meer gewerkt aan bestrating en een skateplaza.

Lees verder

Lokaal energieproject in Beltrum gaat door

Het is Beltrum gelukt om voldoende geïnteresseerden bij elkaar te krijgen voor een lokaal energieopwekkingssysteem in het dorp. Na één informatieavond hebben vijftig gezinnen zich aangemeld voor het postcoderoos-project van coöperatie De ZONders.

Lees verder

Meerdere inbraken gepleegd in Montferland

In Montferland hebben er meerdere inbraken plaatsgevonden in de afgelopen periode. Schuren in Didam en Lengel werden het slachtoffer van de onbekende inbrekers.

Lees verder

De Graafschap-talenten wachten op hun kans

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben een aantal jonge talenten van trainer Henk de Jong de kans gekregen om mee te draaien bij De Graafschap. De jonge garde wacht geduldig op een kans in de basisopstelling.

Lees verder

Aanpassingen op Huntenpop door masten

De organisatie van Huntenpop heeft de indeling van het festival in Ulft aan moeten passen door de komst van de hoge masten van TenneT. Zo is de camping voor festivalbezoekers verplaatst naar een andere locatie.

Lees verder

Van den Hurk jaar langer bij De Graafschap

Het contract van Anthony van den Hurk bij De Graafschap is met een jaar verlengd. De 24-jarige aanvaller ligt nu tot de zomer van 2019 vast op de Vijverberg.

Lees verder

Telstar-duo wil promotie met De Graafschap

Fabian Serrarens en Jordy Tutuarima maakten deze zomer de overstap van Velsen-Zuid naar Doetinchem. In het shirt van De Graafschap heeft het voormalige Telstar-duo maar één doel: promoveren.

Lees verder

Politie zoekt eigenaar van gestolen fiets

De politie in Montferland is op zoek naar de eigenaar van een vermoedelijk gestolen fiets en een accu in ‘s-Heerenberg. Agenten troffen beiden aan, na een tip over een verdacht persoon.

Lees verder

Cavlan speelt komend seizoen voor Boluspor

Caner Cavlan speelt het komende seizoen voor Boluspor. De Doetinchemse linksback wordt door SC Heerenveen verhuurd aan de Turkse tweededivisionist.

Lees verder

Kinderkamp in Heelweg maakt halve eeuw vol

Honderden kinderen ravotten er tot vrijdagavond lustig op los in de natuur van de Vennebulten. Voor de vijftigste keer wordt het Kinderkamp in Heelweg georganiseerd.

Lees verder

Steengroevetheater is klaar voor de première

Na maanden van voorbereiding staat het Steengroevetheater in de startblokken voor de eerste voorstelling van het stuk Cinema. Toeschouwers worden in de Winterswijkse groeve aan de hand van een verteller meegenomen door de geschiedenis van de film.

Lees verder

Snelheid Wildenborchseweg Vorden gedaald

De gemiddelde snelheid van weggebruikers op de Wildenborchseweg in Vorden is gedaald. Dat concludeert de gemeente Bronckhorst na een proef met enkele chicanes op de 60-kilometerweg.

Lees verder

Brandweerpost Hengelo in najaar gesloopt

De oude brandweerpost in Hengelo wordt in het najaar gesloopt. Brandweerlieden nemen binnenkort hun intrek in de nieuwe brandweerpost, die ook dienst doet als gemeentewerf.

Lees verder

Bouw kantine De Graafschap tijdens seizoen

De bouw van de supporterskantine bij het stadion van De Graafschap gaat midden september van start en duurt naar verwachting tot november. Supporters op het Spinnekopplein moeten het tijdens die weken doen zonder een dak boven hun hoofd.

Lees verder

Ongeval kermisattractie in VS door corrosie

Het ongeval in de Verenigde Staten met kermisattractie Afterburner, afkomstig uit Neede, is het gevolg van corrosie in het apparaat. Dat meldt het bedrijf KMG Rides in een brief.

Lees verder

16-jarigen verdacht van heling van scooter

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee minderjarigen uit Gaanderen en Ulft aangehouden voor heling van een scooter. Agenten kwamen hen op het spoor toen ze door het voetgangersgebied in het centrum van Doetinchem reden.

Lees verder

Twee inbrekers aangehouden in Harreveld

Politie Oost Gelre heeft in de nacht van zondag op maandag twee personen aangehouden in het buitengebied van Harreveld, omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuig.

Lees verder

Thijmen Kupers haakt op WK af met blessure

Thijmen Kupers heeft op de WK atletiek in Londen kort voor de halve finale op de 800 meter op moeten geven. De atleet uit Lengel kreeg bij de warming-up last van zijn kuit en zijn achillespees.

Lees verder

Solar Team Twente test auto op Varsselring

Het Solar Team Twente test dit weekend hun zonneauto op de Varsselring nabij Hengelo. In oktober doet het team van studenten mee aan de 3000 kilometer lange Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Lees verder

ZOOV breidt uit met school- en werkvervoer

Regiovervoerder ZOOV start deze zomer met het vervoer van werknemers met een Wsw-indicatie en het vervoer van leerlingen. Sinds begin dit jaar is de vervoerder al verantwoordelijk voor het regiotaxivervoer in zeven Achterhoekse gemeenten.

Lees verder

Spektakeltoer grijpt kansen op DRU in Ulft

Na een jaar van afwezigheid is de Achterhoek Spektakeltoer dit weekend weer terug op het DRU Industriepark in Ulft. De organisatie maakt dus ook graag gebruik van de faciliteiten op hun oude vertrouwde plek.

Lees verder

Kupers wil vlammen op WK Atletiek in Londen

Thijmen Kupers beleeft de komende dagen de climax van zijn seizoen op het Wereldkampioenschap Atletiek in Londen. De 25-jarige atleet uit Lengel hoopt zich in een sterk veld te plaatsen voor de finale van de 800 meter.

Lees verder

Neppe kit-controleurs actief in Doetinchem

In Doetinchem zijn zogenaamde kit-controleurs actief. De mannen bellen aan bij ouderen en vertellen dat zij na een recente renovatie de kitnaden komen controleren, maar in werkelijkheid gaat het om oplichters die ouderen sieraden of geld afhandig willen maken.

Lees verder

Maaltijdwinkel Helmink sluit haar deuren

Het bekende bedrijf Helmink in Varsseveld gaat haar deuren sluiten. Volgens de eigenaren blijven de resultaten van de maaltijdenwinkel achter.

Lees verder

Zevenaar verwacht geld COA voor 2018 terug

De gemeente Zevenaar verwacht in totaal ruim 135.000 euro terug te krijgen voor de gemaakte kosten voor het inrichten van een gezamenlijke vreemdelingenlocatie. Daarvan is inmiddels bijna 70.000 euro door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) toegezegd.

Lees verder

De Graafschap strikt nieuwe shirtsponsor

De Graafschap heeft donderdagmiddag in stadion de Vijverberg de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Het Doetinchemse bedrijf Flexfactory staat het komende seizoen op de borst van het blauw-witte shirt van de Superboeren.

Lees verder

Dranklimiet geen oplossing voor Feestfabriek

De Feestfabriek vindt het idee om maximaal twee alcoholische dranken per persoon per keer te verkopen tijdens een festival geen oplossing voor het voorkomen van alcoholmisbruik onder jongeren. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) wil dat deze maatregel ingevoerd wordt, om de kans dat alcohol op festivals doorgegeven wordt aan minderjarigen te verkleinen.

Lees verder

Café De Veldhoek is het Hol van de Leeuwin

Eetcafé de Veldhoek tussen Ruurlo en Zelhem pakt tijdens de halve finale van de Oranjeleeuwinnen groots uit. Het hele café kleurt oranje en heet tijdelijk het ‘Hol van de Leeuwin’.

Lees verder

Droombus zorgt voor rust bij Den Ooiman

Cliënten van Den Ooiman in Doetinchem kunnen vanaf nu door de Achterhoek reizen door middel van een nagebouwde ‘Droombus’. De dementerenden komen tot rust als ze plaatsnemen in de bus.

Lees verder

Mensen beroofd op Kennedyplein in Ulft

Twee personen zijn woensdagmiddag beroofd van hun geld op het Kennedyplein in Ulft. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving.

Lees verder

De Graafschap verliest tegen FC Den Bosch

De Graafschap heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch verloren. Op de velden van vv Helvoirt waren de Noord-Brabanders met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Henk de Jong.

Lees verder

Fietspad Silvolde bespaart 25.000 kilometer

Voor het eerst heeft gemeente Oude IJsselstreek een nieuwe en duurzame techniek gebruikt voor het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt. Na een vertraging van anderhalve week is het fietspad in Silvolde weer geopend.

Lees verder

Sportclub Silvolde oefent niet tegen Dubai FC

De oefenwedstrijd van Sportclub Silvolde tegen Shabab Al Ahli Dubai FC, die voor zondagmiddag stond gepland, gaat niet door. De club uit Dubai heeft het duel afgezegd.

Lees verder

Golf van vernieling door dorp Gaanderen

Het afgelopen weekend zijn er in Gaanderen een flink aantal vernielingen gepleegd. Onder meer een basisschool, de dokterspraktijk bij de sporthal en een aantal auto’s werden slachtoffer van de vernielzucht van tot nog toe onbekende daders.

Lees verder

Nieuwenhuis verlengt contract bij Sunweb

De Zelhemse veldrijder Joris Nieuwenhuis heeft zijn contract bij het beloftenteam van Sunweb verlengd met een jaar. Hij hoopt daarna aan te sluiten bij het WorldTour-team van de wielerploeg.

Lees verder

Zwembad de Italiaanse Meren mag weer open

Het zwembad van camping de Italiaanse Meren in Winterswijk mag weer open. De eigenaar moest het bad in juni sluiten, omdat het niet aan de voorschriften voldeed en de veiligheid van de bezoekers niet kon worden gegarandeerd.

Lees verder

Siri Worm moet aan de bak bij Everton Ladies

Siri Worm verwacht flink aan de bak te moeten bij haar nieuwe club Everton. Waar de Doetinchemse voetbalster bij FC Twente naast de trainingen kon studeren, moet ze vanaf nu fulltime trainen bij de Everton Ladies. Woensdag vertrekt Worm naar Liverpool.

Lees verder

Aalten niet eens met kritiek op paardenmest

Gemeente Aalten vindt het niet nodig om paardenmest op wegen in het buitengebied op te ruimen. Dat is de reactie op de klacht van Aaltenaar Mark Meinen, die klaar is met de paardenpoep in zijn straat.

Lees verder

Zevenaar groeit door buurtschap De Stede

De ontwikkeling van een nieuw buurtschap in de wijk Groot Holthuizen in Zevenaar is van start gegaan. Waar in de Achterhoek nieuwbouw nauwelijks mogelijk is, is er in De Stede in eerste instantie ruimte voor 45 woningen.

Lees verder

Hardrijders op Eltenseweg in Beek aangepakt

Omwonenden van de Eltenseweg in Beek zijn de vele hardrijders beu. Uit onderzoek blijkt dat er inderdaad veel te hard wordt gereden op de 60-kilometerweg. De politie gaat daarom nu ingrijpen, maar de bestuurders worden eerst gewaarschuwd. 

Lees verder

Politie zoekt getuigen van autobrand Didam

Een auto is in de nacht van maandag op dinsdag in brand gevlogen aan de Lupinenstraat in Didam. De politie zoekt getuigen van de brand.

Lees verder

Tienduizenden fans naar EK in Doetinchem

Het EK Vrouwenvoetbal heeft de afgelopen periode tienduizenden bezoekers naar Doetinchem getrokken. In totaal bezochten 28.000 mensen een wedstrijd in stadion De Vijverberg.

Lees verder

Melding buitenlandse schoonmakers Zeddam

Buitenlandse gevelreinigers hebben hun schoonmaakdiensten aangeboden in Zeddam, maar vroegen extreem hoge geldbedragen na afloop van hun werkzaamheden. Buurtpreventie Zeddam waarschuwt inwoners voor dergelijke praktijken.

Lees verder

Gestolen bus crasht na achtervolging Aalten

Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden na een achtervolging in Aalten. De politie wilde de automobilist controleren, maar daarop besloot hij er vandoor te gaan.

Lees verder

Honderd bomen gekapt langs de Beekseweg

Natuurmonumenten gaat in september honderd bomen langs de Beekseweg tussen Beek en Zeddam kappen, omdat een groot deel in zeer slechte gezondheid verkeert. Er worden vervolgens nieuwe bomen aangeplant, zodat er een laan ontstaat.

Lees verder

Aanleg derde spoor bij Zevenaar van start

De werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar en de Duitse grens gaan midden augustus van start. Het overige wegverkeer moet rekening houden met het transport van materieel.

Lees verder

Richel Hogenkamp beloond met de IJsselring

De Doetinchemse tennisster Richel Hogenkamp heeft zaterdag een IJsselring ontvangen van wethouder Peter Drenth. Na voetbalster Siri Worm is Hogenkamp de tweede die deze ring in ontvangst mag nemen.

Lees verder

Politie zoekt scooterrijder na achtervolging

Politie Borculo is op zoek naar een scooterrijder die voor schade heeft gezorgd tijdens een vlucht voor agenten. De bestuurder kreeg een stopteken omdat hij de regels overtrad, maar besloot er daarna met hoge snelheid vandoor te gaan.

Lees verder

Oranjedames enthousiast over voetbalsfeer

Doetinchem heeft zaterdag afscheid genomen van het EK Vrouwenvoetbal met een wedstrijd van de Oranjedames. Op een volle Vijverberg won Nederland in de kwartfinale met 2-0 van Zweden.

Lees verder

Oranjelegioen neemt stad Doetinchem over

Duizenden enthousiaste voetbalsupporters van Nederland en Zweden hebben zaterdag bezit genomen van Doetinchem. De fans trokken in een stoet van de Fanzone in de stad naar stadion De Vijverberg voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal (WEURO).

Lees verder

Nederlaag voor De Graafschap in geheim duel

De Graafschap heeft vrijdag in Almelo het geheime oefenduel tegen Heracles met 4-1 verloren. De wedstrijd zou in eerste instantie in Epe gespeeld worden, maar werd daar verboden door de burgemeester.

Lees verder

Vrienden blazen restaurant nieuw leven in

Na twee jaar kunnen gasten weer terecht bij Restaurant Wolfersveen tussen Zelhem en Ruurlo voor een hapje en een drankje. Zes Achterhoekse vrienden hebben tijdens de zomervakantie van hun studie het restaurant nieuw leven ingeblazen.

Lees verder

Siri Worm test Oranjegevoel in Doetinchem

Doetinchem loopt zaterdag vol met duizenden Oranjefans, die naar de stad komen voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal. Ambassadrice van speelstad Doetinchem, Siri Worm, heeft een rondje door de stad gemaakt om te kijken of iedereen klaar is voor het grote Oranjefeest.

Lees verder

Meer bezoekers voor binnenstad Doetinchem

De binnenstad van Doetinchem heeft in de afgelopen maanden veel meer bezoekers getrokken dan een jaar eerder. Er is ten opzichte van 2016 een stijging van maar liefst 23% gemeten. In totaal bezoeken zo’n 101.400 mensen per week het centrum.

Lees verder

Van der Valk uitgeschakeld op het WK BMX

De Needse BMX’er Monique van der Valk is donderdag uitgeschakeld op het WK in het Amerikaanse Rock Hill. In de 1/8 finale eindigde ze als vijfde, waardoor een plek in de kwartfinale is verkeken.

Lees verder

Strenge regels rond kwartfinale van Oranje

Er gelden zaterdagmiddag strenge regels in Doetinchem rondom de kwartfinale van Oranje op het Europees Kampioenschap. Zo vraagt de organisatie tassen thuis te laten en wordt de wijk rondom De Vijverberg afgesloten voor verkeer.

Lees verder

De Graafschap vindt klik op trainingskamp

De spelers van De Graafschap groeien flink naar elkaar toe op het trainingskamp in Epe. De Superboeren verblijven nog tot zaterdag in het dorp op de Veluwe.

Lees verder

Mondriaan neemt centrum Winterswijk over

Winterswijk kan niet meer om het jubileumjaar van De Stijl heen. Overal in het centrum hangen vlaggen om het ontstaan van de wereldberoemde tekenstijl van Piet Mondriaan te vieren. Sinds woensdagmiddag hangen er bovendien twee levensgrote doeken op het Raadhuis.

Lees verder

Selectie haalt grap uit met auto van trainer

Trainer Henk de Jong van De Graafschap is donderdagmiddag aangepakt door zijn eigen spelers op het trainingskamp in Epe. De selectie had zijn auto ingewikkeld met folie en wc-papier. De nuchtere Fries kon er wel om lachen.

Lees verder

Dode in Amerika door een attractie uit Neede

De kermisattractie die woensdag in de Verenigde Staten betrokken was bij een dodelijk ongeval, is afkomstig uit Neede. Een rij stoeltjes brak af, waarna een 18-jarige man overleed. LET OP, SCHOKKENDE BEELDEN:

Lees verder

Koemans (21) bereikt halve finale in Tsjechië

De Zelhemse bokser Stanley Koemans is doorgedrongen tot de halve finale van een AIBA toernooi in Tsjechië. Hij won de kwartfinale overtuigend van de Poolse Aleksander Stawirej.

Lees verder

Meer middelen voor kinderen in armoede

Montferland gaat armoede onder kinderen met extra middelen bestrijden. Met de uitbreiding van het ‘Armoedebeleid kinderen’ moet de achterstand van deze groep op het gebied van educatie en participatie verkleind worden.

Lees verder

Showkeeper Etemadi gaat concurrentie aan

Een van de vele nieuwe gezichten bij De Graafschap in de selectie is die van keeper Agil Etemadi. De Iranees-Friese doelman gaat in Doetinchem de concurrentie aan met Filip Bednarek voor de vaste plek onder de lat.

Lees verder

Schrik door balletjespistool in ’s-Heerenberg

Agenten hebben dinsdagavond een balletjespistool in beslag genomen in ’s-Heerenberg. De politie was getipt door een getuige via Facebook over een 18-jarige man, die met een pistool uit het raam hing.

Lees verder

Oranje treft Zweden in kwartfinale WEURO

De Oranjeleeuwinnen treffen Zweden in de kwartfinale op de Vijverberg in Doetinchem. Het Zweedse vrouwenelftal wist dinsdagavond ondanks een nederlaag (2-3) tegen Italië als tweede te eindigen in poule B van het EK Vrouwenvoetbal.

Lees verder

De Graafschap wint in Epe van Almere City FC

De Graafschap heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Almere City FC in Epe met 2-1 gewonnen. Alle doelpunten van de wedstrijd vielen in de eerste helft.

Lees verder

Kinderen leren het brandweervak in Ruurlo

Iedere zomer gooien de vrijwilligers van Brandweer Ruurlo in de zomervakantie de deuren open voor kinderen. Al veertig jaar zijn de brandweermiddagen in het buitengebied van Ruurlo een groot succes.

Lees verder

Bronckhorst steunt nieuwbouw Steenderen

Bronckhorst is bezig met een plan om woningbouw voor starters mogelijk te maken in Steenderen. Het terrein van de gesloopte basisschool in het hart van het dorp is volgens de gemeente geschikt.

Lees verder

Oranje Leeuwinnen in actie op de Vijverberg

Oranje heeft zich maandagavond geplaatst voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal in Doetinchem. De Oranje Leeuwinnen nemen het zaterdagavond op tegen de nummer twee van Poule B, mogelijk wordt dat Duitsland.

Lees verder

Trekkers zwoegen in kleigrond Nieuw-Wehl

Liefhebbers van trekkers konden dit weekend hun hart ophalen op de kleigrond in Nieuw-Wehl. Tientallen opgevoerde trekkers probeerden tijdens de Trekkertrek een sleepwagen zo ver mogelijk over de baan te trekken.

Lees verder

Politie neemt auto van wanbetaler in beslag

De politie in Zevenaar heeft een auto van fiscale wanbetaler in beslag genomen. De eigenaar van de auto had een betalingsachterstand bij de Belastingsdienst.

Lees verder

De Graafschap verliest nipt van ADO Den Haag

De Graafschap heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 verloren. Hoewel de ploeg van trainer Henk de Jong weinig onder deed voor de eredivisionist, wisten de Hagenezen wel tot scoren te komen.

Lees verder

Van Gorkom hoopt op finaleplek in Rock Hill

Jelle van Gorkom wil volgend weekend zijn goede vorm hervinden op het Wereldkampioenschap BMX in het Amerikaanse Rock Hill. De Lichtenvoordenaar is nog herstellende van een blessure, maar reist af met de hoop op een finaleplek.

Lees verder

Geer en Goor geven SV Westendorp make-over

De accommodatie van SV Westendorp is flink onder handen genomen. Bij de opknapbeurt kreeg de vereniging bijzondere hulp, namelijk van het televisieprogramma Geer en Goor: Stevig Gebouwd. Donderdag werd de vernieuwde accommodatie geopend voor de clubleden.

Lees verder

Kwartfinale EK op de Vijverberg uitverkocht

De kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal die wordt gespeeld op stadion de Vijverberg in Doetinchem is donderdagavond uitverkocht.

Lees verder

Vrouw bedreigt conducteur op station Didam

Een 24-jarige vrouw uit Zelhem is aangehouden omdat zij donderdag conducteurs bedreigde op het treinstation in Didam. Ze maakte ook een slaande beweging naar een politieagent.

Lees verder

Nieuw contract Bouwman bij LottoNL-Jumbo

Koen Bouwman heeft een nieuw contract getekend bij wielerploeg LottoNL-Jumbo. De Ulftenaar ligt ook de komende twee jaar vast bij het team.

Lees verder

Blauwalg in recreatieplas Scholtenhof Etten

Waterschap Rijn en IJssel waarschuwt voor blauwalg in recreatieplas Scholtenhof in Etten. Er heeft zich een drijflaag gevormd in de zwemzone van de plas.

Lees verder

Zweeds elftal geniet van verblijf in de regio

Het Zweedse dameselftal geniet van het verblijf in de regio. Het team overnacht in Duiven en traint op de velden van sportpark Hengelder in Zevenaar.

Lees verder

Daling werkloosheid Achterhoek zet door

De daling van het aantal lopende WW-uitkeringen in de Achterhoek zet zich door. Net als over de maand mei ziet het UWV in juni een daling van het aantal uitkeringen in de regio.

Lees verder

Spanje winnaar in burenruzie op Vijverberg

Spanje heeft woensdagavond in Doetinchem met 2-0 van Portugal gewonnen in poule D van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal (WEURO). Het was de tweede van in totaal vijf wedstrijden in stadion De Vijverberg.

Lees verder

Strijd om vrieshuis Aviko nog niet gestreden

De strijd over de komst van het 35 meter hoge vrieshuis van Aviko in Steenderen is nog niet gestreden. Ondanks de uitspraak van de Raad van State van woensdag, waarin het beroep van vereniging Uit-Zicht ongegrond werd verklaard, loopt er nog een rechtszaak van de vereniging die de komst van het vrieshuis kan tegenhouden.

Lees verder

Gevonden spullen Zwarte Cross verzameld

Gemeente Oost Gelre heeft weer tientallen mobieltjes, passen en brillen binnengekregen die gevonden zijn op de Zwarte Cross. Dit jaar kunnen rijbewijzen en identiteitsbewijzen echter niet meer opgehaald worden op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Lees verder

Megastal Wichmond mag er toch niet komen

De bezwaarmakers van de megastal in Wichmond hebben gelijk gekregen van de Raad van State. Daarmee is het besluit van de Gedeputeerde Staten vernietigd.

Lees verder

Moeizame overwinning De Graafschap op AZSV

De Graafschap heeft dinsdagavond zijn tweede oefenduel van de voorbereiding gewonnen van AZSV. In Aalten waren de Superboeren na een pittig oefenduel met 1-3 te sterk voor de hoofdklasser.

Lees verder

Bezwaren tegen vrieshuis van tafel geveegd

De Raad van State vindt het beroep van vereniging Uit-Zicht tegen het vrieshuis van Aviko ongegrond. Wel moet er een onderzoek worden gedaan naar de parkeermogelijkheden bij het gebouw.

Lees verder

Motorrijder onder de schaafwonden na val

Een 47-jarige man uit Duiven is maandag gewond geraakt nadat hij ten kwam met zijn motor. Doordat hij geen beschermende kleding droeg zat hij onder de schaafwonden.

Lees verder

Geïnteresseerden voor overname Kruisberg

Er zijn diverse geïnteresseerde partijen voor overname van voormalig gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. Gemeente Doetinchem is nu in gesprek met Het Rijksvastgoedbedrijf(RVB) en omwonenden om een gepaste herbestemming te vinden voor het pand.

Lees verder

KNGF krijgt 600 kilo doppen van Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft tijdens de afgelopen editie ruim zeshonderd kilo aan plastic doppen verzameld voor KNGF Geleidehonden. Dat is minder dan vorig jaar, toen ruim 850 kilo werd opgehaald.

Lees verder

Ingreep door houtrot in school Winterswijk

De lekkages aan het dak van het Gerrit Komrij College in Winterswijk worden deze zomervakantie verholpen. De door water veroorzaakte houtrot zorgt echter voor grotere en meer kostbare problemen.

Lees verder

Celstraffen na vondst van wietkwekerijen

Drie mannen hebben een gevangenisstraf gekregen voor het deelnemen aan een criminele organisatie. Het drietal was onder meer betrokken bij hennepkwekerijen in ’s-Heerenberg, Doetinchem, Ulft, Terborg en Halle.

Lees verder

A18-locatie Slingeland in raad Doetinchem

Het college van Doetinchem stelt aan de raad voor om in te stemmen met de nieuwbouwlocatie voor het Slingeland Ziekenhuis aan de snelweg A18. De raad heeft eerder aangegeven medewerking te verlenen aan de keuze voor de verhuizing.

Lees verder

Van Mieghem verhuurd aan De Graafschap

De Graafschap huurt Daryl van Mieghem ook komend seizoen van Heracles Almelo. De vleugelaanvaller kwam het afgelopen half jaar ook al op huurbasis uit voor de Superboeren.

Lees verder

Dieven stelen opnieuw zitmaaier in Groenlo

Onbekenden hebben dit weekend een zitmaaier gestolen op de Lange Maat in Groenlo. Zitmaaiers zijn erg populair onder inbrekers, blijkt uit de vele diefstallen in de regio.

Lees verder

Winterswijk zoekt stagiair voor kunstproject

De gemeente Winterswijk is op zoek naar een stagiair om het ‘Verhaal van Winterswijk’ te vertellen. De student van een kunstopleiding moet een gemeentelijk project proberen te vertalen in kunst.

Lees verder

Terugblik Zwarte Cross 2017 in drie minuten

De Zwarte Cross 2017 is weer ten einde, de tentjes zijn opgeruimd en de traditionele files liepen maandagochtend snel in lengte op. Het festival verwelkomde aflopen weekend 220.000 bezoekers in Lichtenvoorde en was daarmee voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht. Kijk mee naar de Zwarte Cross in drie minuten!

Lees verder

Raad van State oordeelt over vrieshuis Aviko

Na een uitstel van twaalf weken doet de Raad van State woensdag uitspraak in de casus van het vrieshuis van Aviko in Steenderen. Vereniging Uit-Zicht is tegen de komst van het gebouw en staat lijnrecht tegenover de gemeente Bronckhorst.

Lees verder

Denen en Belgen genieten van Doetinchem

Het Europees Kampioenschap voor vrouwen (WEURO) is zondag op de Vijverberg van start gegaan met Denemarken-België (1-0). In totaal waren ruim 4.000 Denen en Belgen aanwezig in Doetinchem.

Lees verder

Zwarte Cross tevreden ondanks stuntcrash

De organisatie van de Zwarte Cross kijkt tevreden terug op de 21e editie van het festival. De Zwarte Cross verliep dit jaar zonder incidenten, op de crash van stuntman William van den Putte na.

Lees verder

Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Zondag

De laatste en bovendien uitverkochte dag van de Zwarte Cross is voorbij. Duizenden festivalgangers keken naar de finales van de Dutch Masters, doken de kroegenstraat in en zagen onder meer Chef'Special op het hoofdpodium. Kijk mee naar de Zwarte Cross zondag!

Lees verder

Chef'Special is verrast door de Zwarte Cross

Chef'Special speelde zondagavond voor de tweede keer in hun bestaan op de Zwarte Cross. De formatie uit Haarlem was verrast door het festival na deelname aan de United Colour Race op de crossbaan.

Lees verder

Jeffrey Herlings wint MX1 op de Zwarte Cross

Jeffrey Herlings heeft de MX1 van de Dutch Masters op de Zwarte Cross ruimschoots gewonnen. De Brabander won overtuigend met een voorsprong van zestien seconden.

Lees verder

Colour Race verandert cross in regenboog

De United Colour Race heeft vrijdag, zaterdag en zondag de crossbaan van de Zwarte Cross veranderd in een regenboog. De klasse werd voor het eerst gehouden op het festival.

Lees verder

Boh Foi Toch weet Megatent op te warmen

Boh Foi Toch warmde de Zwarte Cross zondagmorgen traditioneel op. De dialectband wist wederom duizenden bezoekers uit hun tentje te krijgen om warm te draaien voor de laatste festivaldag.

Lees verder

Bateren en sjansen in de Zwarte Cross-cafés

De Kroegenstraat op de Zwarte Cross is populair onder de festivalbezoekers. In de Café de Beugel, De Baterbar en Gaycafé de Kast paste er niemand meer bij. Presentatrices Roos en Dinja namen een kijkje in de bomvolle bars.

Lees verder

Crossblagen knappen door kinderparadijs

Bezoekers van de Zwarte Cross hebben zoals ieder jaar goed gebruik gemaakt van de kinderopvang. In het Blagenparadijs crosten en knutselden de jonge Zwarte Crossers er op los, zonder dat ze last hadden van hun ouders.

Lees verder

Gecrashte stuntman is buiten levensgevaar

De stuntman die zaterdagmiddag gewond is geraakt bij een motorcrossstunt op de Zwarte Cross is buiten levensgevaar. William van den Putte kwam ten val, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Lees verder

Bijlmer Steelband slaat door op Zwarte Cross

De Bijlmer Steelband was zaterdag een opvallende verschijning op de Zwarte Cross. De Amsterdamse drumformatie speelde zomerse klanken op de theaterweide. De bandleden keken tegelijkertijd hun ogen uit.

Lees verder

Racoon geniet dubbel op de Zwarte Cross

De mannen van Racoon hebben zaterdag dubbel genoten op de Zwarte Cross. De Zeeuwse band heeft voor hun optreden zelf al een rondje gemaakt over het festival.

Lees verder

Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Zaterdag

Geen regen, maar zonneschijn op de tweede officiële festivaldag van de Zwarte Cross. De zaterdag was stijf uitverkocht en in combinatie met het aangename weer zorgde dat voor een gemoedelijk sfeertje. De festivalgangers stampten op de nieuwe Dansvloer, luisterden naar een clinic van voormalig schaatser Erben Wennemars en zagen mannen jongetjes worden tijdens de Powertoysklasse. Kijk mee naar de Zwarte Cross Zaterdag!

Lees verder

De Graafschap start oefencampagne met zege

De Graafschap is de oefencampagne richting het nieuwe seizoen begonnen met een ruime overwinning. In Varsselder werd een Regioteam van GWVV zaterdagavond onder het toeziend oog van een kleine duizend toeschouwers met 0-6 verslagen.

Lees verder

De Graafschap applaudisseert voor Nouri

De Graafschap heeft zaterdagavond in het oefenduel tegen een regioteam het spel een minuut lang stilgelegd om te applaudisseren. Daarmee wilde de Doetinchemse voetbalclub eer bewijzen aan Abdelhak Nouri van Ajax. 

Lees verder

Opgevoerd speelgoed verrast op crossbaan

De opvoerde driewielers, rijdende hobbelpaarden en omgebouwde ballenbakken verrasten zaterdagmiddag het publiek tijdens de Powertoyklasse op de Zwarte Cross. De deelnemers voelden zich weer even als een kind met hun speelgoedwagens.

Lees verder

Wens Wennemars komt uit op Zwarte Cross

Schaatser Erben Wennemars had een langgekoesterde wens om ooit op te treden op de Zwarte Cross. Dit weekend kwam zijn droom uit en vertelde hij verhalen over zijn topsportcarrière aan het publiek op de Theaterweide.

Lees verder

Jovink zwaait af met een knallende eindshow

Jovink & De Voederbietels hebben vrijdagavond op de Zwarte Cross op een grootse wijze afscheid genomen van het publiek. De rockers vinden het na ruim twintig jaar mooi geweest en zwaaiden af met een knallende show voor zo'n 40.000 uitzinnige festivalgangers.

Lees verder

Stuntman raakt gewond op de Zwarte Cross

Een motorcrosser is zaterdagmiddag gewond geraakt tijdens een freestyleshow op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De Vlaamse stuntman kwam verkeerd terecht tijdens een sprong.

Lees verder

The Dreamteam laat Engelse Schans stampen

De mannen van The Dreamteam lieten de nieuwe dansarea van de Zwarte Cross vrijdagavond flink los gaan. De liefhebbers stampten op de hardcorehits door de Engelse Schans.

Lees verder

Rechter oordeelt tegen varkensboerin Wehl

De rechtbank Gelderland heeft Doetinchem gelijk gegeven in het kort geding over de varkenshouderij van Diana Saaman in Wehl. De eigenaresse moet op korte termijn haar varkenshutjes verplaatsen.

Lees verder

Zwaar en gek geschut dendert over de Schans

De meest creatieve voertuigen denderden vrijdag over de crossbaan van de Zwarte Cross 2017. Vooral het publiek moest het ontgelden tijdens de Specialklasse, die werden geteisterd door rook- en waterkanonnen.

Lees verder

Oefencampagne van De Graafschap van start

De oefencampagne van De Graafschap gaat zaterdagavond van start in Varsselder. Tegenstander is een regioteam met spelers van tien amateurploegen uit de regio.

Lees verder

Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Vrijdag

De eerste officiële festivaldag van de Zwarte Cross loopt richting het einde. De dag was aanvankelijk niet uitverkocht, maar de organisatie wist uiteindelijk alle kaarten te slijten. Duizenden festivalgangers lieten de regen hun dag niet verpesten en vierden massaal feest bij Guus Meeuwis, keken hun ogen uit bij de brommerklasse en schilderden zichzelf bij het Rijksmuseum. Kijk mee naar de Zwarte Cross Vrijdag!

Lees verder

Zwarte Cross 2017 verkoopt weer volledig uit

De Zwart Cross 2017 is vrijdagavond alsnog volledig uitverkocht. Er waren alleen nog kaarten voor de vrijdag verkrijgbaar aan de dagkassa, want de overige dagen waren in de voorverkoop al uitverkocht.

Lees verder

Guus Meeuwis doet hevige regenval vergeten

Hevige regenval heeft het optreden van Guus Meeuwis vrijdagmiddag niet in het water laten vallen op de Zwarte Cross. Tienduizenden festivalgangers verkozen de buitenlucht boven andere overdekte festiviteiten om mee te zingen met de Brabander.

Lees verder

Camping Zwarte Cross gaat regenbui te lijf

De campinggasten van de Zwarte Cross kregen vrijdagmiddag een flinke bui voor de kiezen. Vele partytenten konden de wind niet aan en tentjes liepen onder water.

Lees verder

Stunts in Globe of Death op de Zwarte Cross

Een bijzonder fenomeen op het festivalterrein van de Zwarte Cross is de Globe of Death. De ronde kooi, vlakbij de Megatent, dient als stuntarea voor een enkele motorcrossers en trekt veel bekijks.

Lees verder

Brommers trotseren als eerste Zwarte Cross

Tientallen waaghalzen op brommers hebben vrijdagochtend de crossbaan van de Zwarte Cross geopend. De snelheid was echter van ondergeschikt belang op De Schans in Lichtenvoorde.

Lees verder

Schilderen in Rijksmuseum op de Zwart Cross

Naast de muziekoptredens en het motorcrossgeweld kunnen bezoekers ook een moment van rust nemen op de Zwarte Cross. In de tent van het Rijksmuseum krijgen de bezoekers een workshop selfie schilderen.

Lees verder

Rowwen Hèze hoopt dat Zwarte Cross zo blijft

Rowwen Hèze is na vele optredens inmiddels kind aan huis bij de Zwarte Cross. De dialectband uit Limburg geniet van de sfeer in Lichtenvoorde en hoopt dat het festival altijd zichzelf blijft.

Lees verder

Voetbalnomade Ars brengt goals en ervaring

Aanvaller Sjoerd Ars is na meer dan tien jaar teruggekeerd bij De Graafschap. De veelscorende voetbalnomade uit Terborg hoopt zich na een minder jaar te bewijzen en wil als ervaren kracht belangrijk zijn voor de Superboeren.

Lees verder

Bandleden Jovink houden deur op een kiertje

Jovink & De Voederbietels nemen vrijdagavond afscheid met een groots optreden op de Zwarte Cross. De bandleden bergen weliswaar de instrumenten op, maar houden de deur toch open kiertje voor een reünie in de toekomst.

Lees verder

Extra controles rondom WEURO-wedstrijden

Hoewel er geen directe aanwijzing is voor een mogelijke aanslag tijdens het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal (WEURO) dat zondag start, worden er wel extra maatregelen genomen. Rondom de wedstrijden zijn extra agenten aanwezig en wordt meer gecontroleerd.

Lees verder

Heavy Hoempa rockt hard bij het kampvuur

Na woensdagavond in het voorprogramma van Guns N’ Roses te hebben gestaan, hebben de blaasmuzikanten van Heavy Hoempa donderdagavond het kampvuur van de Zwarte Cross laten ontbranden.

Lees verder

Bökkers treedt in de voetsporen van Jovink

Bökkers had donderdagavond de eer om de Zwarte Cross muzikaal te openen in de Megatent. De formatie van Hendrik Jan Bökkers neemt daarmee de rol over van Jovink & De Voederbietels. Als het aan de band ligt, blijft het niet bij één keer.

Lees verder

Camping Zwarte Cross stroomt feestend vol

Duizenden feestgangers hebben zich donderdagmiddag gemeld op de camping van de Zwarte Cross. Het kampeerterrein ging om 10.00 uur al open om de enorme drukte te kunnen verwerken.

Lees verder

Van Gorkom mist EK door gebroken vingers

Jelle van Gorkom mist het Europees Kampioenschap BMX in het Franse Bordeaux door een blessure. De BMX’er uit Lichtenvoorde heeft zijn vingers gebroken en richt zijn pijlen nu op het Wereldkampioenschap.

Lees verder

Statushouders Winterswijk gaan stagelopen

Het asielzoekerscentrum (azc) in Winterswijk slaat de handen ineen met Hameland om een zinvolle dagbesteding te realiseren voor statushouders. De bewoners van het azc gaan stagelopen bij de sociale werkvoorziening.

Lees verder

Schotse aanvaller Sean Cook terug bij Orion

Sean Cook keert het komende seizoen terug bij Seesing Personeel Orion. De 26-jarige Schot kwam in het seizoen 2015/2016 ook al uit voor de volleyballers uit Doetinchem.

Lees verder

Imkers vragen aandacht voor de bijenstand

Om de bijenpopulatie weer terug op niveau te krijgen, moeten mensen meer bloemen in hun tuin planten. Dat is de boodschap die imkers in Engbergen afgaven tijdens de Open Imkerijdagen.

Lees verder

Winterswijk start campagne tegen zwerfafval

In samenwerking met uitvoeringsorganisatie ROVA komt de gemeente Winterswijk in actie tegen zwerfafval. Het motto van de campagne is ‘Winterswijk Mooi Schoon’.

Lees verder

Man opgepakt na vernielingen in Winterswijk

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man uit Dinxperlo aangehouden. Hij pleegde vernielingen in het centrum van Winterswijk.

Lees verder

Berkelland steunt coach voor varkensboer

In navolging van Bronckhorst trekt ook de gemeente Berkelland geld uit voor de coaching van varkensboeren. In totaal is 28.500 euro beschikbaar voor de begeleiding van vijftien varkenshouders.

Lees verder

Jong De Graafschap alsnog tegen Vitesse

Jong De Graafschap speelt komend seizoen in de Derde Divisie alsnog een derby tegen Jong Vitesse. Het team uit Arnhem is van plek gewisseld met amateurploeg Magreb’90.

Lees verder

De Bongerd in Hoog-Keppel sluit de deuren

Basisschool De Bongerd in Hoog-Keppel sluit na het aankomende schooljaar definitief de deuren. Na de zomervakantie gaat de basisschool met een totaal van twintig leerlingen het allerlaatste jaar in.

Lees verder

Buha gaat afval Oude IJsselstreek inzamelen

Buha BV uit Doetinchem gaat ook het afval van gemeente Oude IJsselstreek inzamelen. De buitendienst van gemeente Doetinchem is sinds januari een zelfstandig bedrijf en gaat nu uitbreiden.

Lees verder

Onderzoek pleit voor opheffen kruising N18

Een onderzoek in opdracht van de gemeente Oost Gelre, Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland pleit voor het opheffen van de kruising Zieuwentseweg met de N18 in Lichtenvoorde. De maatregel moet zorgen voor een betere verkeersveiligheid.

Lees verder

Kastelen moeten technici enthousiasmeren

Een nieuw project van de EUREGIO op het gebied van grensoverschrijdend natuur- en techniekonderwijs moet het tekort aan vakmensen in de toekomst tegengaan. Aan het project doen tot 2021 zo’n 3000 scholieren mee, waarvan veel uit de Achterhoek.

Lees verder

Weer waterpret op Simonsplein Doetinchem

De Play Fountain wordt voor het derde jaar opgebouwd tussen de terrassen op het Simonsplein in Doetinchem. Op de houten attractie kan jong en oud zich vermaken met de honderden waterstralen die uit de houten podiumvloer komen.

Lees verder

Bronckhorst koopt vervallen café Zelhem op

Gemeente Bronckhorst heeft het vervallen café tussen Zelhem en Doetinchem gekocht van de huidige eigenaar. Het pand aan de Doetinchemseweg stond al erg lang leeg en was in verpauperde staat.

Lees verder

Theetuin zoekt gereedschappen voor Gambia

Eigenaren Eric en Dini van de Theetuin Vita Verde in Megchelen hebben hun woning te koop gezet, om een school te kunnen realiseren in Gambia. De twee Achterhoekers verzamelen allerlei soorten gereedschap, waarmee les gegeven kan worden.

Lees verder

‘Minion’ Gesink onderweg naar Nederland

Robert Gesink is na zijn harde val in de Tour de France onderweg naar Nederland. De wielrenner uit Varsseveld reist woensdag per ambulance naar Nederland voor verder onderzoek.

Lees verder

Doetinchem start proef met wonen in winkel

Om leegstand in de binnenstad tegen te gaan start de gemeente Doetinchem een proef met wonen in winkels. Het wordt toegestaan om in de achterzijde van winkels in het centrum van de stad woonruimte in te richten.

Lees verder

Zwarte Cross ondersteunt jonge sporters

De Zwarte Cross gaat zeven Achterhoekse jonge sporttalenten steunen in hun weg naar top. De zogeheten Zwarte Cross Talententuin gaat de atleten helpen hun naamsbekendheid te vergroten.

Lees verder

Opnieuw Volkwagen Up gestolen in Aalten

Opnieuw is er een Volkswagen Up gestolen die geparkeerd stond aan de Ringweg in Aalten. Het specifieke model is in trek bij dieven, blijkt uit de vele diefstallen.

Lees verder

Zomerschool van start in Oude IJsselstreek

De Zomerschool in Oude IJsselstreek is gestart aan een nieuwe jaargang. Binnen de gemeente heerst grote tevredenheid over het project waarin statushouders zes weken lang les krijgen in de Nederlandse taal.

Lees verder

Bewoners Beltrum bedenken woonprojecten

Een vijftal projecten moet de toekomst van het wonen in Beltrum veiligstellen. Jongeren en ouderen zijn in samenspraak met de gemeente Berkelland tot diverse ideeën gekomen om het woonbestand in het dorp toekomstbestendig te maken.

Lees verder

Zevenaar wil mening van inwoners horen

Zevenaar wil van haar inwoners weten wat zij als knelpunten in het centrum ervaren. Tijdens een informatiebijeenkomst mogen bewoners komen vertellen wat hun mening over het centrum van Zevenaar is.

Lees verder

Inbraak in cupcakewinkel Gaabs Doetinchem

Cupcakewinkel Gaabs aan de Terborgseweg nabij het centrum van Doetinchem is afgelopen weekend getroffen door een inbraak. Hoewel er nauwelijks buit is gemaakt, is de winkel wel behoorlijk overhoop gehaald. 

Lees verder

Zevenaar tevreden over festival Dreamfields

De gemeente Zevenaar is tevreden over het verloop van de zevende editie van Dreamfields. Op zaterdag en zondag togen in totaal ruim 30.000 bezoekers naar recreatiegebied Rhederlaag nabij Lathum voor het festival.

Lees verder

Autoruit vernield door vuurwerk in Didam

Onbekenden hebben dit weekend een geparkeerde auto in Didam vernield met vuurwerk. De politie is op zoek naar de daders.

Lees verder

Extra treinen ingezet tijdens Zwarte Cross

Arriva zet tijdens de Zwarte Cross extra treinen in op de trajecten in de Achterhoek. Festivalbezoekers kunnen tevens met korting reizen tussen donderdag 13 en maandag 17 juli.

Lees verder

Wandel4Daagse wil inzetten op dagdeelname

De Achterhoekse Wandelvierdaagse wil in de toekomst inzetten op het beter faciliteren van de dagdeelname. De organisatie zag tijdens de afgelopen editie in mei opnieuw een stijging in het aantal daglopers.

Lees verder

Kermis Ulft los met T-shirt Trofee op De Pol

Traditioneel is de uitreiking van de Polse Kermis T-shirt Trofee in Ulft het startschot voor de festiviteiten in het dorp. Groepen staken dit jaar onder meer de draak met de Amerikaanse president en de winnaar van de Giro d’Italia.

Lees verder

Stadsmuseum in ’s-Heerenberg geopend

Het stadsmuseum in ’s-Heerenberg is vrijdagmiddag officieel geopend. Het museum wil met moderne middelen de historie van Bergh en omgeving belichten.

Lees verder

Tennet teruggefloten door de Raad van State

De planning van de aanleg van de 380kv-stroomverbinding tussen Doetinchem en Wesel heeft vertraging opgelopen. Netbeheerder en opdrachtgever TenneT moet, voordat de draden kunnen worden opgehangen tussen de masten, overeenstemming bereiken met een boer nabij Silvolde.

Lees verder

Wehlse varkensboer hoopvol na kort geding

Eigenaresse Diana Saaman van scharrelvarkensbedrijf Frank en Frij in Wehl probeert vertrouwen te houden na het kort geding dat vrijdagochtend plaatsvond in de Rechtbank in Anrhem. Ze moet het verblijf van haar varkens na vijftien jaar verplaatsen van gemeente Doetinchem.

Lees verder

BMX’er Van der Valk naar het EK in Bordeaux

Pas twee weken is BMX’er Monique van der Valk weer aan het trainen, nadat ze geblesseerd raakte aan haar schouder. Toch vliegt de 15-jarige topsporter uit Neede volgende week al naar Bordeaux voor het EK.

Lees verder

Zevenaarder (25) klemgereden en overvallen

Een 25-jarige inwoner van Zevenaar is op brute wijze beroofd van zijn geld. Hij is klemgereden en overvallen toen hij van Zevenaar naar Doesburg fietste.

Lees verder

Zitmaaierdieven opnieuw actief in Berkelland

Dieven hebben in Berkelland opnieuw een zitmaaier gestolen, ditmaal was het raak in Haarlo. Ook hebben dieven gepoogd in te breken in een schuur in Ruurlo.

Lees verder

Drie aanhoudingen na diefstal van lokfiets

De lok E-bike van de politie is de afgelopen week twee maal gestolen in Eibergen en Winterswijk. Drie personen zijn aangehouden, omdat zij de fiets hadden meegenomen.

Lees verder

Muziekverenigingen vrezen voor toekomst

Dertien muziekverenigingen in Oude IJsselstreek luiden de noodklok. Het korten op de subsidies betekent volgens de verenigingen uit kernen in de gemeente de doodsteek.

Lees verder

Inbrekers stelen goederen uit auto in Beek

Inbrekers hebben dinsdag spullen gestolen uit een geparkeerde auto aan de Berkenlaan in Beek. De politie zoekt mogelijke getuigen in een blauwe Volkswagen, die aanwezig waren op het moment van de inbraak.

Lees verder

Doetinchemse Siri Worm naar Everton Ladies

Voetbalster Siri Worm uit Doetinchem speelt komend seizoen voor de Britse ploeg Everton. Na tien jaar voor FC Twente te hebben gevoetbald verlaat ze Nederland.

Lees verder

College zoekt inwoners van Berkelland op

Het college van burgemeester en wethouders van Berkelland heeft verschillende inwoners van de gemeente bezocht. Tijdens een bezoekje werd er gesproken over problemen die de gastheer of -vrouw ondervindt.

Lees verder

Høkersmarkt wil Normaal in leven houden

De Høkersmarkt wil nog groter worden om de band Normaal in leven te houden onder de fans. Dit jaar trok de markt voor de Anhangers van het eerste uur weer een grote hoeveelheid mensen.

Lees verder

Dieven plegen inbraak in Megchelen en Etten

Twee inbraken zijn in de nacht van maandag op dinsdag gepleegd in Megchelen en Etten. Uit een schuur werden verschillende gereedschappen meegenomen.

Lees verder

Vakantie start voor basisschool Doetinchem

Kinderen van basisscholen Overstegen en Het Palet uit Doetinchem hebben vanaf dinsdag zomervakantie. De ruim driehonderd leerlingen betrekken na de zomer een nieuw schoolgebouw, genaamd het Noorderlicht.

Lees verder

Achterhoek neemt training over van Nevobo

De nieuw opgerichte Achterhoekse Volleybal Academie (AVA) gaat de regiotrainingen van het volleybal organiseren. Eerder lag de organisatie in handen van de Nederlandse volleybalbond Nevobo.

Lees verder

Maquettes van Bloemencorso gepresenteerd

De uitverkoren achttien deelnemers aan het Bloemencorso in Lichtenvoorde hebben hun ontwerpen gepresenteerd. De groepen hebben nog twee maanden om hun creaties te verwezenlijken.

Lees verder

Dierenambulance druk met gedumpte dieren

De dierenambulance rukt de afgelopen periode vaak uit voor dieren die in de Achterhoek zijn gedumpt. Maandag moesten medewerkers vier maal uitrukken voor beesten die moedwillig waren achtergelaten door hun baas.

Lees verder

Vier Achterhoekse terrassen in Terras Top 100

De terrassen van De Strandlodge in Winterswijk, Markt 5 in Lichtenvoorde, De Groes in Zelhem en De Heerlyckheid in Bredevoort behoren tot de beste honderd van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Terras Top 100 van Misset Horeca.

Lees verder

Hogenkamp niet opgewassen tegen Brengle

Tennisster Richel Hogenkamp is uitgeschakeld op Wimbledon. De Doetinchemse bleek maandagavond in de eerste ronde niet opgewassen tegen Madison Brengle.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil meer met IJzersteden

Oude IJsselstreek wil het lidmaatschap van de Ring van IJzersteden meer ruchtbaarheid geven. De komende jaren moet het Europese samenwerkingsverband ook lokaal zichtbaar worden, met onder meer een heavy metal-festival.

Lees verder

Extra hinder op de N18 door werkzaamheden

Weggebruikers gaan de komende periode extra hinder ondervinden op de N18. Vanaf nu wordt er ook in de avonduren en op de zaterdag aan de weg gewerkt.

Lees verder

Scooterrijder verlaat plek ongeval in Didam

Een 20-jarige man uit Doetinchem heeft in Didam voor veel schade gezorgd aan een auto. De jongeman is met zijn scooter tegen een geparkeerd auto gereden, waarna hij er vandoor is gegaan.

Lees verder

De Rommelpot sluit na jarenlange pesterijen

Restaurant De Rommelpot in Winterswijk sluit de deuren na aanhoudende pesterijen. De uitbater is het na 4,5 jaar beu om dagelijks te worden lastiggevallen door een voormalige huurbaas.

Lees verder

RVS-onderdelen in De Hoevert aangepakt

In opdracht van Montferland worden ruim vijftig roestvrij stalen-onderdelen van zwembad De Hoevert in Didam verwijderd. Na het overlijden van een baby in een bad in Tilburg rust er een onderzoekplicht op RVS-onderdelen in zwembaden.

Lees verder

Doetinchem leert van proef met Missetstraat

Hoewel het verkeer rondom de stad de nodige hinder ondervond van de afsluiting van de C Missetstraat, is het een goed initiatief. Dat is de boodschap van raadslid Willem Traag, die de proef wel anders had ingericht.

Lees verder

Aaltense Goor en Zwarte Veen op de schop

Het Aaltense Goor en Zwarte Veen gaan op de schop. Het gebied krijgt volgens het Waterschap Rijn & IJssel een impuls door verbetering van landbouwstructuur, waterberging en nieuwe ruimte voor recreatief gebruik.

Lees verder

Montferland en Estinea vallen in de prijzen

De gemeente Montferland en zorgorganisatie Estinea hebben een Gouden Prokkel ontvangen. Ze ontvingen de prijs in de categorie Mensenrechten voor hun eigen georganiseerde ‘prokkel’ tegen lastige woorden en lange zinnen in correspondentie.

Lees verder

Ulftenaar grijpt naast Mister Nederland-prijs

Bart Sollman uit Ulft is vrijdag niet verkozen tot Mister International Netherlands. Tijdens de finale van de verkiezing ging de eindzege naar Jeremy Lensink.

Lees verder

Repetitie Jovink live op Zwarte Cross Radio

OptimaalFM zendt de laatste repetitie van Jovink en de Voederbietels zondag live uit. Het programma Zwarte Cross Radio is aanwezig bij het optreden waarmee de band zich voorbereid op hun definitieve afscheid. Het tijdstip van het optreden is niet bekend gemaakt. Wel zijn een aantal fans uitgenodigd om de oefensessie in de 'eigen repetitieschuur' bij te wonen.

Lees verder

Hidde Jurjus nieuwe doelman van Roda JC

Hidde Jurjus speelt komend seizoen voor Roda JC uit Kerkrade. De doelman uit Lichtenvoorde wordt door PSV voor één seizoen verhuurd aan de eredivisionist.

Lees verder

Gesink wil etappezege in de Tour de France

Robert Gesink heeft zijn pijlen gericht op een etappezege in de Tour de France. De bekendste wielerronde ter wereld gaat zaterdag van start met de proloog in Düsseldorf.

Lees verder

Zwemtocht tegen kanker door de Oude IJssel

Als zevende stad in Nederland wordt in Doetinchem een Swim to Fight Cancer-zwemtocht georganiseerd. De organisatie hoopt dat honderden deelnemers op zaterdag 9 september de zwemtocht over de Oude IJssel zullen afleggen.

Lees verder

De Graafschap oefent tegen ADO Den Haag

De Graafschap speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt op zaterdag 22 juli gespeeld in het stadion van de eredivisionist.

Lees verder

VAMC naar de rechter om crossbaan Vorden

VAMC De Graafschaprijders stapt naar de rechter om alsnog legalisering van de crossbaan in Vorden af te dwingen. Donderdagavond besloot de gemeenteraad van Bronckhorst dat de crossbaan er wat hen betreft niet komt.

Lees verder

Crossbaan in Vorden niet in ere hersteld

De overwoekerde crossbaan in Vorden zal niet in ere hersteld worden. De gemeenteraad van Bronckhorst gaf donderdagavond geen verklaring van geen bedenkingen voor de omgevingsvergunning.

Lees verder

Kleine wietkwekerij in Zevenaar aangetroffen

Politie Zevenaar heeft donderdagochtend een kleine hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de wijk Stegeslag in Zevenaar. De 61-jarige bewoner van het huis is aangehouden.

Lees verder

Onderzoek naar fusie VV Zeddam en Sint Joris

Montferland steunt een onderzoek van een adviesbureau naar de mogelijke fusie tussen VV Zeddam en Sint Joris met een bedrag van ruim 10.000 euro. De gemeente wil met de financiële steun een duidelijk voorbeeld geven voor toekomstige fusies.

Lees verder

Koeien maken nachtwandeling door Borculo

Een viertal koeien heeft in de nacht van woensdag op donderdag een wandeling door Borculo gemaakt. De dieren waren ontsnapt uit hun verblijf.

Lees verder

Duidelijkheid over blauwalg in Groenlo

Het blauwalgenprobleem in de grachten van Groenlo is een gevolg van de aanwezigheid van het stofje fosfaat. Dat blijkt uit een wateronderzoek van Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Oost Gelre.

Lees verder

15.000 handtekeningen voor varkensboerin

Varkensboerin Diana Saaman uit Wehl kijkt met vertrouwen naar het kort geding dat volgende week plaatsvindt. Met meer dan 15.000 handtekeningen onder de petitie hoopt ze te voorkomen dat haar varkensverblijven weg moeten.

Lees verder

Bijna duidelijkheid voor crossbaan in Vorden

Precies achttien jaar vecht VAMC de Graafschaprijders nu om een eigen, legale crossbaan bij Vorden. Donderdagavond is het moment van de waarheid, wanneer de gemeenteraad bepaalt of de omgevingsvergunning er na jaren procederen dan toch komt.

Lees verder

Politie zoekt ontsnapte slang in Winterswijk

Politie Winterswijk is op zoek naar een slang die woensdagochtend is aangetroffen in een achtertuin aan de Huininkmaatstraat in Winterswijk. Het gaat om een ongevaarlijke rattenslang.

Lees verder

Aanhoudingen na vechtpartij in Doetinchem

Na een grote vechtpartij in Doetinchem waarbij twintig jongeren betrokken waren zijn er twee aanhoudingen verricht. De politie werd maandagavond gealarmeerd met de melding dat er tevens een vuurwapen in het spel was op de Grutstraat.

Lees verder

Taalstaaltjes-festival laat kinderen lezen

Twee dagen lang is de DRU Cultuurfabriek in Ulft overgenomen door boeken. Op het programma tijdens het Taalstaaltjes-fesitval stonden onder meer optredens van Paul van Loon en Yes-R, verschillende workshops en een ware voorleeswedstrijd.

Lees verder

Modern schuttersleven op het Landjuweel

Het schuttersleven is tijdens het Gelders Landjuweel in Oud-Dijk op een moderne manier in de spotlights gezet. Geen botte bijlen of ringsteken vanaf een kar, maar gemotoriseerde kettingzagen en Zeeuwse ringrijders.

Lees verder

C Missetstraat bij stad Doetinchem gaat dicht

De C Missetstraat nabij het centrum van Doetinchem gaat van vrijdag tot zondag dicht vanaf de molen tot de Gaswal. De afsluiting maakt onderdeel uit van een verkeersonderzoek en geeft tegelijkertijd straattheater Buitengewoon de ruimte voor acts.

Lees verder

Fietstasdieven actief in centrum van Didam

Politie Montferland waarschuwt mensen voor dieven in het centrum van Didam. De laatste tijd zijn er meerdere meldingen geweest van diefstal uit fietstassen.

Lees verder

Te Braak verlengt contract bij De Graafschap

Dennis Te Braak blijft ook komend seizoen hoofd jeugdopleiding bij De Graafschap. De oud-voetballer heeft zijn contract bij de Voetbalacademie van de Superboeren met een jaar verlengd.

Lees verder

Indeling Zwarte Cross-terrein op de schop

De indeling van het Zwarte Cross-festivalterrein is voor de editie van 2017 behoorlijk op de schop gegaan. Maandagochtend werd het eerste paaltje voor de opbouw in de Lichtenvoordse grond geslagen.

Lees verder

Gesink en Bouwman trots op de Achterhoek

Robert Gesink en Koen Bouwman hebben genoten van het NK Wielrennen in Montferland. Hoewel de Achterhoekers met hun team LottoNL-Jumbo geen overwinning binnensleepten, zijn ze trots op het enthousiasme langs het parcours.

Lees verder

Achterhoekers tevreden over de longzorg

Achterhoekers waarderen hun ontvangen longzorg met een ruime voldoende. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd onder 1800 patiënten die kampen met een longziekte.

Lees verder

Linthorst op avontuur in het Britse voetbal

Verdediger Tim Linthorst probeert de komende periode een contract af te dwingen in het Britse voetbal. Vanaf vrijdag draait hij proef bij achtereenvolgend Hamilton (Schotland) en Shamrock Rovers (Ierland).

Lees verder

Kanaries gestolen bij fokker uit Winterswijk

Een viertal vogels is zaterdagnacht weggenomen bij een fokker in Winterswijk. De beestjes werden weggenomen uit een volière bij de man thuis.

Lees verder

Zorg over slaapplek chauffeurs Winterswijk

De politie in Winterswijk maakt zich zorgen over het toenemende overnachten van vrachtwagenchauffeurs op een parkeerplaats aan de Kottenseweg nabij de Duitse grens. Wijkagent Willem Saris spreekt van schrijnende en primitieve levensomstandigheden.

Lees verder

Jubileum voor de Achterhoek Tour Rally

Honderden bijzondere auto’s vertrekken zondag vanuit Lievelde voor de jubileumeditie van de Achterhoek Tour Rally. Voor de tiende keer zal de rally het Achterhoekse coulisselandschap doorkruisen.

Lees verder

Lions Doetinchem doneert aan Hulphond

De sponsorrally van Lions Doetinchem De Graafschap heeft ruim 40.000 euro opgeleverd voor Stichting Hulphond. De Achterhoekse ondernemers ondersteunen daarmee de opleiding van therapiehonden.

Lees verder

Regionale Spelen testcase voor Achterhoek

Honderden sporters met een verstandelijke beperking zijn zaterdagmiddag neergestreken in de Achterhoek. De Regionale Spelen van de Special Olympics zijn een testcase voor de Nationale Spelen van 2018.

Lees verder

De Graafschap oefent in Epe tegen Almere City

De Graafschap speelt tijdens het trainingskamp in Epe een oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Het duel wordt op dinsdag 25 juli gespeeld op het veld van SV Epe.

Lees verder

IJsselring brengt lach op gezicht Siri Worm

Voetbalster Siri Worm is vrijdagmiddag in het zonnetje gezet door burgemeester Mark Boumans van Doetinchem. Ze ontving de IJsselring, een creatie van juwelier De Tijd, voor haar bijdrage als ambassadrice aan het EK Vrouwenvoetbal in haar eigen stad.

Lees verder

Country Fair hoopt op duizenden bezoekers

De Farm & Country Fair in Aalten hoopt komende dagen op 35.000 bezoekers. Het plattelandsevenement vestigde vorig jaar een negatief record, doordat de fair letterlijk in het water viel. Dit jaar zijn de voorspellingen goed en pakt de organisatie groots uit.

Lees verder

Jong Oranje blij met keuze voor De Vijverberg

Trainer Art Langeler van Jong Oranje is blij met de keuze voor De Vijverberg als vaste thuisbasis van Jong Oranje. De oud-Superboer verheugd zich op de sfeer in het Doetinchemse voetbalstadion.

Lees verder

Ook Rondé en dj La Fuente naar Huntenpop

De organisatie van Huntenpop heeft vrijdag nieuwe namen bekend gemaakt. Onder meer Riverside, Rondé en La Fuente komen in augustus naar het festival in Ulft.

Lees verder

Man mishandelt vrouw na verkeersconflict

Politie Montferland heeft donderdagmiddag een 31-jarige man uit ’s-Heerenberg aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Hij bedreigde een vrouw na een verkeersconflict.

Lees verder

Van Vollenhoven opent tweede locatie MORE

Mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag de tweede locatie van Museum MORE in Kasteel Ruurlo. Het museum, eigendom van miljardair Hans Melchers, toont het werk van kunstschilder Carel Willink.

Lees verder

Graafschap College tegen 1000-urennorm

Het college van bestuur van het Graafschap College heeft als eerste onderwijsinstelling in Nederland het Manifest van de Beroepsvereniging Opleiders MBO ondertekend. In het Manifest wordt onder meer opgeroepen om af te stappen van de 1000-urennorm.

Lees verder

Thijmen Kupers groeit richting zijn topvorm

Na twee overwinningen op belangrijke 800 meter-wedstrijden op rij is Thijmen Kupers hard op weg naar zijn absolute topvorm. De 25-jarige atleet uit Lengel hoopt tijdens het Wereldkampioenschap in augustus te schitteren.

Lees verder

Sjoerd Ars voor één jaar naar De Graafschap

De Graafschap heeft zijn gewenste aanvallende versterking voor komend seizoen binnen. Sjoerd Ars komt onder voorbehoud van een medische keuring voor een seizoen op huurbasis over van Fortuna Sittard.

Lees verder

Achterhoek Plaza in pand V&D Doetinchem

Als het aan het Graafschap College ligt, wordt de voormalige V&D in Doetinchem omgebouwd tot Achterhoek Plaza. In het pand aan de Hamburgerstraat moeten volgens het initiatief meerdere partijen met elkaar samenwerken.

Lees verder

Waterschap werkt aan waterkrachtcentrales

Het Waterschap Rijn & IJssel heeft een intentieovereenkomst gesloten met Energiecoöperatie Waterkracht, Lochem Energie, EQA Project en Deepwater-Energy om plannen uit te werken voor waterkrachtcentrales. In totaal wil het waterschap uit negen stuwen in de Berkel en Oude IJssel energie gaan winnen.

Lees verder

Gesink en Bouwman presteren op ‘eigen’ NK

Robert Gesink en Koen Bouwman hebben woensdagavond een zeer goede prestatie geleverd op het NK Wielrennen in Montferland. De Varssevelder en Ulftenaar werden derde en vijfde in de tijdrit en genoten tevens van het parcours in hun eigen geboorteregio.

Lees verder

SP wil tolvrije doorgetrokken snelweg A15

De Gelderse fractie van de SP wil dat inwoners van Gelderland geen tol hoeven te betalen op de doorgetrokken snelweg A15 tussen Zevenaar en Bemmel. De partij vindt dat bewoners van de provincie op die manier dubbel moeten betalen.

Lees verder

Burgemeester steunt medewerkers Philips

Het gemeentebestuur van Winterswijk vraagt lokale bedrijven om te kijken of ze oud-medewerkers van Philips Lighting aan kunnen nemen. Eerder werd bekend dat 95 van de 180 medewerkers van de Winterswijkse vestiging op straat komen te staan.

Lees verder

Man klimt in reclamezuil langs snelweg A18

Een man is woensdagavond in de metershoge reclamezuil langs de snelweg A18 in Doetinchem geklommen. Agenten kwamen ter plaatse om hem naar beneden te praten.

Lees verder

Oude IJsselstreek pakt de processierupsen aan

Gemeente Oude IJsselstreek gaat eikenprocessierupsen aanpakken. Dit jaar is de rupsenplaag erg groot.

Lees verder

Bronckhorst is de Boer Op in eigen gemeente

Het college van burgemeester en wethouders van Bronckhorst is deze week de Boer Op. Op allerlei evenementen kunnen inwoners tijdens een informele ontmoeting hun ideeën voor de gemeente kenbaar maken aan de politici.

Lees verder

Waterschap gaat brug in Laag-Keppel koelen

Waterschap Rijn en IJssel gaat de ophaalbrug in Laag-Keppel donderdag koelen. Met de maatregel hoopt het waterschap de brug zolang mogelijk in bedrijf te houden.

Lees verder

Twee Achterhoekse garages strijden om prijs

Autobedrijf Geert Stevering uit Ulft en Garage Fredriks uit Doetinchem zijn halve finalisten voor de titel ‘Autobedrijf van het Jaar’. Het Achterhoekse aandeel is groot, want twee van de tien kanshebbers komen uit deze regio.

Lees verder

Kelderman is het nieuwe gezicht van Klokhuis

Janouk Kelderman is vanaf dit najaar het nieuwe gezicht van televisieprogramma Het Klokhuis. De presentatrice uit Doetinchem zit volgens Omroep NTR al midden in de opnames.

Lees verder

Aftermovie Mañana Mañana 2017 in Vorden

Met meer dan 26.800 bezoekers op een nieuwe locatie in Vorden kijkt de organisatie van Mañana Mañana terug op een bijzondere editie. REGIO8 maakte een uitgebreid sfeerverslag van het meest relaxte festival van Nederland. Geniet met ons mee en tot Mañana!

Lees verder

De Zumpe groeit gestaag door in Doetinchem

Natuurgebied De Zumpe nabij stadion De Vijverberg in Doetinchem groeit gestaag door. Inmiddels is ruim tachtig hectare ingericht en komen de eerste bijzondere plantjes voorzichtig tevoorschijn op de kalklaag.

Lees verder

Ostendorp volgt zijn hart naar De Vijverberg

Misschien wel de meest besproken transfer van de afgelopen week was die van burgemeester Hans Martijn Ostendorp van de gemeente Bunnik naar voetbalclub De Graafschap. Voor Ostendorp zelf is het echter compleet logisch om als algemeen directeur in Doetinchem aan de slag te gaan.

Lees verder

Montferland waarschuwt voor hitte bij NK

Gemeente Montferland waarschuwt toeschouwers van het NK Wielrennen om rekening te houden met de hoge temperaturen die voorspeld zijn voor woensdag. Op de warme dag staat de tijdrit op het programma, waarbij onder meer Tom Dumoulin en de Ulftse Koen Bouwman in actie komen.

Lees verder

Organisatie Mañana is erg trots op Vorden

De organisatie van Mañana Mañana kijkt met veel trots terug op de afgelopen editie. Het festival werd afgelopen weekend voor het eerst gehouden in Vorden, maar van opstartproblemen was geen sprake.

Lees verder

Agenten verrast met ijs bij controle in Ulft

Tijdens een grootschalige politiecontrole nabij Ulft zijn de aanwezige agenten op positieve wijze verrast. Varssevelder Wijnand Rensink zag de agenten maandag ploeteren in de zon en besloot ze een ijskoude traktatie te brengen.

Lees verder

RKC-De Graafschap verplaatst naar zaterdag

De wedstrijd van De Graafschap op bezoek bij RKC Waalwijk is verplaatst naar zaterdagavond 2 september. Aanvankelijk stond het duel gepland voor de vrijdag daarvoor.

Lees verder

Silvoldse werknemers staken in Groningen

Medewerkers van het bedrijf Honeywell uit Silvolde gaan dinsdagochtend onder leiding van vakbond FNV actievoeren voor de poorten van Gasunie in Groningen. De werknemers willen dat het bedrijf Honeywell aanspreekt op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Lees verder

Vijverberg vaste thuisbasis van Jong Oranje

De Vijverberg wordt vanaf september voor twee jaar de vaste thuisbasis van de kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. De bodemprocedure van De Graafschap tegen de KNVB is daarmee van de baan. 

Lees verder

Kritiek op waterballonnengevecht met politie

Als onderdeel van een familiedag op het politiebureau in Winterswijk konden kinderen van agenten zaterdag waterballonnen gooien op een peloton ME’ers. Op de beelden van het gevecht, die inmiddels tienduizenden keren zijn bekeken, wordt op social media kritisch gereageerd.

Lees verder

REGIO8 opnieuw genomineerd voor mediaprijs

De samenwerking tussen Regionaal Mediacentrum REGIO8 en Omroep Gelderland is genomineerd voor een OLON Award. Naast de nominatie voor deze mediaprijs is REGIO8 ook in de race voor de titel ‘Omroep van het Jaar’.

Lees verder

Veel geluidsoverlast door feestjes in Didam

De politie in Montferland roept inwoners van de gemeente op om rekening te houden met buurtbewoners, wanneer er feestjes worden georganiseerd. Dit weekend zijn agenten behoorlijk druk geweest met meldingen van onder meer geluidsoverlast.

Lees verder

Man in Nieuw-Dijk grijpt spelend kind bij arm

Wijkagent Marcel van Bindsbergen is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over een man die kinderen lastig heeft gevallen in Nieuw-Wehl. Zaterdag zijn vier kinderen bij de Antoniusschool benaderd door een man.

Lees verder

The Dawn Brothers maken indruk op Mañana

The Dawn Brothers heeft zondagavond indruk gemaakt op bezoekers van Mañana Mañana. De band beklom de Veranda en wist het publiek direct mee te krijgen in hun Amerikaanse rock.

Lees verder

Spits Parzyszek volgend seizoen bij PEC Zwolle

Piotr Parzyszek speelt het komende seizoen voor eredivisionist PEC Zwolle. De Poolse aanvaller komt transfervrij over van De Graafschap en tekent voor drie jaar bij de Blauwvingers.

Lees verder

Hottubs laten Mañana Mañana ontspannen

The Hillbilly Hottub Experience biedt bezoekers van Mañana Mañana dit jaar een nieuwe beleving. Festivalgangers mogen namelijk gratis in één van de zestien warme baden om bij te komen van alle belevenissen in Vorden.

Lees verder

MoonYard speelt thuiswedstrijd in Vorden

MoonYard speelde zondagmiddag een thuiswedstrijd op Mañana Mañana. De Achterhoekse band wist het publiek op te warmen voor de laatste festivaldag in Vorden.

Lees verder

Zesde Metaal met Vlaams dialect in Vorden

Het Zesde Metaal is één van de vier Belgische acts op Mañana Mañana. De band verzorgde in Vorden een optreden volledig in het Vlaams dialect, maar heeft ook Liemerse roots in zich.

Lees verder

Balkanari krijgt de voetjes flink van de vloer

Balkanari heeft zaterdagavond de voetjes flink van de vloer gekregen op een inmiddels uitverkocht Mañana Mañana. De deels Achterhoekse formatie wist het vele publiek aanzienlijk te vermaken met balkanbeats.

Lees verder

NK Wielrennen van start in 's-Heerenberg

Het NK Wielrennen in Montferland is zaterdagochtend van start gegaan met de wegwedstrijd voor Junioren. Burgemeester Peter de Baat had de eer om het peloton op gang te helpen met een startschot.

Lees verder

Sevenich naar de kampioen van Hongarije

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde stapt na één seizoen over van de Polar Bears uit Ede naar de Hongaarse competitie. De waterpolospeelster gaat spelen voor kampioen UVSE.

Lees verder

Man opgepakt voor aanrandingen in park

Een 21-jarige man uit Aalten is aangehouden op verdenking van het aanranden van vrouwen in een park in Doetinchem. De man zou een drietal vrouwen hebben aangerand.

Lees verder

Mañana Mañana ontwaakt in stijl met yoga

Tientallen campingbezoekers van Mañana Mañana starten de festivaldagen met een yogales. In de tuin van Kasteel Vorden worden de festivalgangers flink opgerekt door docente Petra Boomsma.

Lees verder

Rustige Roel Spanjers lyrisch over Vorden

Roel Spanjers doet het dit jaar rustiger aan op Mañana Mañana. De voormalig toetsenist van Normaal stond vorig jaar vier keer op het podium, maar wil op de editie in Vorden meer kunnen genieten van het in zijn ogen leukste festival van Nederland.

Lees verder

Atletiekaccommodatie AVA Aalten afgekeurd

De rondbaan en andere atletiekfaciliteiten van atletiekvereniging AVA'70 uit Aalten zijn afgekeurd. De Atletiekunie kwam tijdens een controle te veel tekortkomingen teken.

Lees verder

Oud-Superboeren aan de slag bij Silvolde

Martijn Meerdink en René Bot treden komend seizoen in dienst bij Sportclub Silvolde. De oud-Graafschapspelers zullen zich komend seizoen bezighouden met jeugdtrainingen bij de hoofdklasser.

Lees verder

Geer en Goor helpen bij SV Westendorp

Het nieuwe televisieprogramma van Gerard Joling en Gordon, Geer & Goor Stevig Gebouwd, is donderdag opgenomen in Westendorp. De plaatselijke sportvereniging wordt geholpen met een verbouwing.

Lees verder

Shaking Godspeed rockt op Mañana Mañana

Shaking Godspeed zorgde voor de afwisseling op de vrijdagavond van Mañana Mañana. De Achterhoekse rockband wist het publiek in Vorden aardig op te zwepen.

Lees verder

Van der Doelen poëtisch op Mañana Mañana

Björn van der Doelen heeft Mañana Mañana vrijdagavond voorzien van poëtische klanken. De oud-voetballer is inmiddels kind aan huis met zijn gitaar op het chillfestival, nadat hij er nu al meerdere jaren heeft gespeeld.

Lees verder

Gascoigne's Quartet maakt debuut in Vorden

Alan Gascoigne heeft vrijdagmiddag zijn debuut gemaakt met zijn nieuwe band. De formatie, genaamd Gascoigne's Quartet, speelde voor het eerst op Mañana Mañana in Vorden.

Lees verder

Koen Bouwman geeft bollentrui aan Rietveld

Koen Bouwman heeft een van zijn bolletjestruien uit het Critérium du Dauphiné vrijdagmiddag naar zijn oude middelbare school gebracht. Bouwman kwam op de fiets naar het Rietveld Lyceum en werd hartelijk ontvangen in de docentenkamer.

Lees verder

Doetinchem waarschuwt voor colportage

Doetinchem waarschuwt op haar website voor colportage, huis-aan-huis verkoop, van een rioolservice. Er zijn bij de gemeente diverse meldingen binnengekomen dat er mensen langs de deuren gaan om contracten af te sluiten.

Lees verder

Nieuw werk Raw Flowers op Mañana Mañana

Raw Flowers stond donderdagavond als één van de eerste acts op Mañana Mañana. Hoewel het festival op een nieuwe locatie in Vorden wordt houden, speelde de Achterhoekse band op exact hetzelfde podium als vorig jaar.

Lees verder

Studenten krijgen een plek op Sportpark Zuid

De eerste paal van het nieuwe gebouw voor het Graafschap College is donderdagmiddag geslagen. Studenten van de opleidingen Sport & Bewegen en Veiligheid & Vakmanschap krijgen hiermee een plek tussen allerlei faciliteiten op Sportpark Zuid in Doetinchem.

Lees verder

Dieven stelen parkeermunten bij Huis Bergh

Dieven hebben een parkeerautomaat bij Huis Bergh in ’s-Heerenberg open gebroken. Maar toen ze het apparaat open hadden stonden ze gek te kijken.

Lees verder

Campinggasten Mañana Mañana strijken neer

De eerste bezoekers van Mañana Mañana strijken donderdagavond neer op de camping van het nieuwe festivalterrein in Vorden. De campinggasten kijken vanaf hun slaapplek recht op Kasteel Vorden.

Lees verder

Hogenkamp uitgeschakeld op de Ricoh Open

De Doetinchemse Richel Hogenkamp is uitgeschakeld in het enkelspel op het WTA toernooi in Rosmalen. De 25-jarige tennisster verloor donderdagmiddag in drie sets van de Kroatische Ana Konjuh.

Lees verder

Dancefeest als startschot van City Beach

Het centrum van Doetinchem is weer omgetoverd in een waar stadsstrand. Het evenement City Beach wordt vrijdagavond afgetrapt met een groot feest in de Catharinakerk.

Lees verder

Jan Lammers stapt over naar RKC Waalwijk

Jan Lammers speelt de komende twee seizoenen voor eerstedivisionist RKC Waalwijk. De 22-jarige verdediger uit Zevenaar maakt onder voorbehoud van een medische keuring de transfervrije overstap van De Graafschap.

Lees verder

Kwaksmölle opgelucht na deal met gemeente

Na een strijd van drie jaar heeft een groep inwoners van Varsseveld een deal gesloten met de gemeente Oude IJsselstreek om de Kwaksmölle over te nemen. Eerder vond de gemeente het aanbod van het dorpshuis niet origineel genoeg, maar een nieuw plan leidt eind juni toch tot een overdracht.

Lees verder

Vervolg op Zomerschool in Oude IJsselstreek

De Zomerschool die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd voor jonge statushouders in Oude IJsselstreek krijgt deze zomervakantie een vervolg. Nieuw is dat de ouders dit jaar ook mee kunnen doen.

Lees verder

Regels voor tijdelijke campings Zwarte Cross

Oost Gelre wil afspraken maken met de mensen die tijdens de Zwarte Cross een gelegenheidscamping openen in de omgeving van ‘De Schans’. Tijdens een speciale bijeenkomst in Vragender worden de regels nog eens doorgenomen.

Lees verder

Starende man in zorginstelling geplaatst

De man die afgelopen dagen voor onrust zorgde op de social media, omdat hij in het centrum van Doetinchem mensen lastig viel, is ondergebracht bij een zorginstantie. Dat meldt wijkagent Mikel Kleinpenning.

Lees verder

Lynx geboren in Wildpark Anholter Schweiz

In Wildpark Anholter Schweiz in Duitsland is voor het eerste een jonge lynx geboren. Het pasgeboren beestje is vier weken oud en werd woensdag voor het eerst onderzocht door een arts.

Lees verder

Orion moet tegen VC Strassen of Levski Sofia

De selectie van Seesing Personeel Orion kan zich opmaken voor een reis naar Luxenburg of Bulgarije. De volleyballers uit Doetinchem hebben woensdagmiddag de winnaar van het duel tussen VC Strassen tegen Levski Sofia als tegenstander geloot in de Challenge Cup.

Lees verder

Behind the Corner komt met nieuw festival

Behind the Corner gaat een nieuw festival met de naam Z8erhoek organiseren in Doesburg. Het Achterhoekse muziekplatform werkt in de organisatie samen met Gasthuiskerk Doesburg.

Lees verder

Siri Worm niet bij selectie voor WEURO2017

Siri Worm zit niet bij de definitieve selectie van de Oranjeleeuwinnen voor het EK dat deze zomer in Nederland plaatsvindt. De Doetinchemse speelde in de voorbereiding al geen rol tijdens de wedstrijden.

Lees verder

Hogenkamp wint ook dubbelpartij in Brabant

De Doetinchemse Richel Hogenkamp heeft woensdag ook haar eerste dubbelpartij de op de Ricoh Open in Rosmalen gewonnen samen met Arantxa Rus.

Lees verder

Doetinchem in steigers voor het EK Voetbal

Doetinchem bereidt zich voor op het aanstaande EK Vrouwenvoetbal. De Vijverberg staat in de steigers, de kaartverkoop is begonnen, maar uitverkocht is het stadion nog niet.

Lees verder

Starende man Doetinchem bekend bij politie

De politie is bekend met de jongeman die mensen lastigvalt in het centrum van Doetinchem. Onder inwoners heerst onrust, blijkt uit de vele berichten op social media.

Lees verder

Gemeenten brengen woonwensen in kaart

30.000 Achterhoekse inwoners kunnen vanaf dinsdag 20 juni deelnemen aan een groot onderzoek naar woonwensen en de leefbaarheid in de regio. De zeven Achterhoekse gemeenten werken in dit onderzoek samen, om in kaart te brengen hoe de situatie is op de woningmarkt.

Lees verder

Bijles in kamperen op camping in Groenlo

Een honderdtal belangstellenden heeft op Camping Marveld in Groenlo les gekregen in kamperen. Het overnachten op campings heeft de laatste tijd een vlucht in populariteit genomen, reden voor vrijetijdsmarkt Obelink om gasten de kans te bieden om de puntjes op de i te zetten tijdens het proefkamperen.

Lees verder

Werkzaamheden aan Baakse Beek in Vorden

De Baakse Beek in Vorden wordt de komende periode onder handen genomen. Maandag zijn de werkzaamheden gestart rondom het water.

Lees verder

Kitten gedumpt bij voordeur in Doesburg

Twee onbekenden hebben maandagmiddag een kitten te vondeling gelegd bij een woning in Doesburg. De eigenaresse van de woning trof bij thuiskomst het pakketje met de jonge kat aan.

Lees verder

Ostendorp nieuwe directeur De Graafschap

De Graafschap heeft burgemeester Hans Martijn Ostendorp van Bunnik binnengehaald als algemeen directeur. Hij is de opvolger van Hans Veldhorst die per 1 september stopt.

Lees verder

Dug-out van Doetinchemse club aangestoken

Een dug-out naast een van de velden van voetbalvereniging DZC’68 uit Doetinchem is zondagavond in brand gezet. De club roept getuigen op om zich te melden.

Lees verder

AZSV uit Aalten winnaar van Achterhoek Cup

Zaterdaghoofdklasser AZSV uit Aalten heeft zaterdag de Achterhoek Cup gewonnen. Tegenstander Concordia Wehl uit de tweede klasse zondag werd met 6-3 verslagen op het veld van Viod in Doetinchem.

Lees verder

Defect aan brug Laag-Keppel verholpen

De ophaalbrug over de Oude IJssel bij Laag-Keppel heeft maandag een tijdlang half open gestaan. Omstreeks 16:00 uur was de storing weer verholpen.

Lees verder

Van de Pavert hoofd jeugd bij amateurs WVF

Ted van de Pavert wordt komend seizoen hoofd jeugdopleidingen bij de Zwolse zaterdagtweedeklasser WVF. Eerder was de voetballer als jeugdtrainer actief bij SDOUC uit Ulft en De Graafschap.

Lees verder

Nuchtere Koen Bouwman geniet van succes

Koen Bouwman is terug in Nederland na zijn grote successen in het Critérium du Dauphiné in Frankrijk. De Ulftse wielrenner geniet van zijn nieuwe status na het winnen van een rit én het bergklassement in de koers.

Lees verder

Doetinchems gezin aangereden bij Gouda

Een gezin uit Doetinchem is zondagavond aangereden door een 20-jarige man uit Rotterdam. Het gezin stond stil op het terrein van een tankstation langs de A12 bij Gouda. Een 48-jarige vrouw raakte gewond.

Lees verder

Hans Veldhorst vertrekt bij De Graafschap

Algemeen bestuurder Hans Veldhorst vertrekt per 1 september bij De Graafschap. Hij kan niet langer de tijd vinden om zoveel uren als vrijwilliger in de club te steken.

Lees verder

Vanaf juli weer pinautomaat in Gendringen

Inwoners van Gendringen kunnen vanaf eind juli weer gebruik maken van een pinautomaat in hun dorp. De automaat werd eerder gesloten om plofkraken te voorkomen.

Lees verder

Jury ABC gunt Valice speeltijd op Huntenpop

De bands Smoking Alaska en Valice hebben middels de Achterhoekse Band Competitie een plekje weten te bemachtigen op Huntenpop 2017. Zaterdagavond vond de finale van de muziekcompetitie plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Lees verder

Marechaussee opent de deuren in Zevenaar

De Koninklijke Marechaussee opende zaterdag de deuren van het bureau in Zevenaar. Honderden mensen maakten op de zonovergoten open dag kennis met de werkzaamheden van de Brigade Oostgrens-Midden.

Lees verder

Sensire-bestuurder op lijst grootverdieners

Maarten van Rixtel staat op de Actiz50-lijst van zorgbestuurders meer geld verdienen dan de Balkenendenorm. De bestuurder van Sensire had volgens de lijst van vakbond FNV een inkomen van 198.573 euro.

Lees verder

Bouwman doet goede zaken in de Dauphiné

Koen Bouwman heeft zaterdag wederom goede zaken gedaan in de strijd om de bergtrui in het Critérium du Dauphiné. De Ulftse wielrenner zat mee met de kopgroep en versterkte zo zijn koppositie in het bergklassement.

Lees verder

Stoltenborg vindt nieuwe club in Duitsland

Volleybalster Femke Stoltenborg uit Harreveld speelt komend seizoen voor Allianz MTV Stuttgart. Samen met landgenote Nika Daalderop stapt ze over naar de Duitse bekerwinnaar.

Lees verder

Roel van Beek maakt oversteek in recordtijd

Roel van Beek heeft in een recordtijd de oversteek gemaakt van Gibraltar naar Marokko. De langeafstandszwemmer uit ’s-Heerenberg had vier uur en elf minuten nodig om de Straat van Gibraltar te trotseren.

Lees verder

Amsterdamse sferen op jubileum van Reurpop

Festival Reurpop viert dit weekend haar tienjarig jubileum met zo’n 11.000 bezoekers in de weilanden bij Ruurlo. Het festival krijgt een bijzonder tintje door de Greyhound Saloon en een echt Amsterdams Plein.

Lees verder

Achterhoekse Kearls ontvangen eerste boek

Het levensverhaal van 22 markante mannen uit de regio is opgetekend in het boek ‘Achterhoekse Kearls’. De hoofdpersonen konden donderdagavond een exemplaar in ontvangst nemen tijdens de boekpresentatie in Doetinchem. 

Lees verder

Longa’30 en DZC’68 winnaars op de Vijverberg

Tijdens de Achterhoekse Voetbalnacht in het stadion van De Graafschap zijn Longa’30 uit Lichtenvoorde en DZC’68 uit Doetinchem de grote winnaars geworden. Op de Vijverberg werden donderdagavond verschillende prijzen uitgedeeld.

Lees verder

Raad Doetinchem akkoord met Van der Valk

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met de komst van een Van der Valk hotel. Het hotel moet komen langs de Europaweg, tussen de Kilderseweg en de A18.

Lees verder

Autodief opgepakt na wilde achtervolging

Politie Zevenaar heeft een 35-jarige man aangehouden, omdat hij wordt verdacht van autodiefstal. Een lange en wilde achtervolging door een woonwijk ging daaraan vooraf.

Lees verder

Weerman Gerrit Vossers terug op televisie

Weerman Gerrit Vossers keert terug op televisie. De Achterhoekse weergoeroe is vanaf vrijdag iedere week te zien op REGIO8 en de website van dagblad De Gelderlander.

Lees verder

Koninklijk schip legt aan in haven Doesburg

Koninklijke schip de Piet Hein ligt op dit moment in de Turfhaven van Doesburg. Het schip was het huwelijksgeschenk van het volk aan prinses Juliana en prins Bernhard en vaart nu voor het eerst een route door het land en doet daarbij de Hanzestad aan.

Lees verder

De Graafschap tegen Jong Ajax is geschrapt

De wedstrijd die De Graafschap aansluitend op de Open Dag op 12 augustus zou spelen tegen Jong Ajax is van de baan. Het sentiment bij een deel van de achterban is reden om de wedstrijd te schrappen.

Lees verder

Leerlingen testen Survival Run-parcours Loil

De Survival Run barst zondag los in het buitengebied van Loil. Voorafgaand aan het echte evenement konden een aantal leerlingen van Liemerse scholen alvast de hindernissen testen.

Lees verder

Bejaarde doorrijder meldt zich na oproep

De bestuurder die woensdagavond een 11-jarig meisje raakte tijdens de Avondvierdaagse in Varsselder, heeft zich gemeld. De man uit Terborg zag na de aanrijding geen ruimte om te stoppen.

Lees verder

Festival op herstelde zandbult Doetinchem

Nu de historische zandbult in de Kruisbergse Bossen bij Doetinchem hersteld is, is het tijd voor een feest. Vrijwilligers, theatergroepen en wethouders komen zaterdag samen voor het Zandbultfestival.

Lees verder

Jong Ajax laatste optie voor De Graafschap

De Graafschap is bijna noodgedwongen uitgekomen bij Jong Ajax als tegenstander op de Open Dag. Het EK Vrouwenvoetbal, het verkrijgen van een vergunning en de wedstrijdschema’s van mogelijke tegenstanders laten de beloftenploeg uit Amsterdam als mogelijkheid over.

Lees verder

Silvolde pareert kritiek van v.v. Gendringen

Sportclub Silvolde vindt dat spelers zelf moeten bepalen of ze de overstap naar een andere club willen maken. Dat zegt teammanager Casper Gerritsen als reactie op de ontevredenheid van v.v. Gendringen over de ‘babbeltrucs’ van de club uit Silvolde.

Lees verder

Opbouw Mañana Mañana op nieuwe locatie

De Feestfabriek is dinsdagochtend gestart met de opbouw van Mañana Mañana op het terrein van Kasteel Vorden. Aangezien het festival voor het eerst gehouden op deze locatie wordt gehouden, is het voor de bouwers even puzzelen hoe alles moet komen te staan.

Lees verder

Bronckhorst bespreekt toekomst met krimp

Het college van Bronckhorst gaat op evenementen in gesprek met inwoners om de toekomst van de gemeente te bespreken. De burgemeester en wethouders doen dat naar aanleiding van de veranderende bevolkingssamenstelling.

Lees verder

Pinautomaat Rabobank in Silvolde weer open

De pinautomaat van Rabobank aan de Terborgseweg in Silvolde wordt weer in werking gesteld. Dat meldt Silvolds Belang na een gesprek met de bank en Ondernemend Silvolde.

Lees verder

Koen Bouwman wint etappe in de Dauphiné

Koen Bouwman heeft de derde etappe in de Critérium du Dauphiné gewonnen. De 23-jarige Ulftenaar hield na een vroege ontsnapping in de eindsprint de voorsprong vast en boekte zo zijn eerste profoverwinning.

Lees verder

Dorpsfeest Wehl loopt positief uit de hand

De afgelopen zes dagen stond het dorp Wehl in het teken van Veur Elk Wah Weahls. Met een feesttent als epicentrum is het vieren van het 200-jarig bestaan van het dorp ontaard is een waar dorpsfeest.

Lees verder

Doetinchem stroomt vol met vele koren

Meer dan 800 zangers en zangeressen van diversen koren treden maandag op in Doetinchem. Het Groot Korenfestival vindt plaats in de binnenstad.

Lees verder

Pokertoernooi voor amateurs in Amphion

Amateurpokerspelers in Doetinchem kunnen aanstaande zaterdag meedoen aan een heus pokertoernooi. Tijdens de poker series in de foyer van Amphion wanen zij zich alsof ze op een professioneel toernooi zijn.

Lees verder

Koemans mist finale door gescheurd ooglid

Bokser Stanley Koemans mist de finale van het toernooi in Gdansk door een flinke scheur in zijn ooglid. De Zelhemmer won de halve finale zaterdag nog wel, maar liep daarin een blessure op die hem nu de finale kost.

Lees verder

Over de Top-festival los in Lichtenvoorde

Het festival Over de Top is zaterdagmiddag van start gegaan in Lichtenvoorde. Tot zondag galmen de reggae-, ska- en polkarock-klanken vanaf het festivalterrein door het centrum van het dorp.

Lees verder

Rendier overleden door eten slecht voedsel

In het Anholter Schweiz park vlak over de Duitse grens is een jong rendier overleden door het eten van verkeerd voedsel. Het dierenpark benadrukt dat bezoekers geen eten moeten geven aan de dieren.

Lees verder

Shirtsponsor van De Graafschap stopt ermee

Seesing Personeel stopt als shirtsponsor van De Graafschap. Het bedrijf laat weten de sponsorbijdrage in te zetten voor andere evenementen in de regio.

Lees verder

Graafschap College rennend naar Rotterdam

Een delegatie van 27 personen van het Graafschap College is vrijdag vanaf Doetinchem vertrokken richting Hamburg voor de Roparun. De non-stop estafetteloop leidt de deelnemers in drie dagen, via Zutphen, naar Rotterdam.

Lees verder

Blotevoetenpad moet toeristen aantrekken

Het Blotevoetenpad in Engbergen bij Gendringen moet voor meer toeristen in Oude IJsselstreek zorgen. Op verschillende natuurlijke ondergronden kunnen mensen op blote voeten een afstand van anderhalve kilometer afleggen.

Lees verder

Roel van Beek zwemt van Europa naar Afrika

Zwemmer Roel van Beek uit ’s-Heerenberg vertrekt vrijdagmiddag naar Gibraltar om de oversteek naar Marokko te maken. Na twee mislukte pogingen om het Kanaal over te steken probeert hij nu een kortere oversteek over de Straat van Gibraltar.

Lees verder

Lion Kaak voor twee seizoenen naar FC Oss

Lion Kaak uit Hengelo tekent binnenkort een contract voor twee seizoenen bij eerstedivisionist FC Oss. De 25-jarige middenvelder hoopt desondanks aan De Graafschap verbonden te blijven als jeugdtrainer.

Lees verder

Jong rendier vergiftigd door verkeerd voer

Een pasgeboren rendier in het Anholter Schweiz park is ernstig ziek doordat hij verkeerd voedsel heeft binnengekregen. Verzorger Patrick Rutjes vermoedt dat bezoekers het beestje gevoerd hebben, terwijl dat streng verboden is.

Lees verder

Kiek Now Us neemt afscheid van het publiek

De mannen van de Achterhoekse band Kiek Now Us nemen na 12,5 jaar afscheid van hun publiek door middel van een laatste toer. Met een grote afsluitende show in de Radstake zetten de vijf bandleden een punt achter hun muziekcarrière.

Lees verder

Belangrijke periode voor BMX’er Van Gorkom

Voor BMX’er Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde breekt de periode van de waarheid aan. De komende maanden kan de zilveren medaille-winaar zich meten met collega’s op nationaal, continentaal en intercontinentaal niveau.

Lees verder

Dean Koolhof tekent voor MVV Maastricht

Dean Koolhof speelt komend jaar voor MVV Maastricht. De 22-jarige middenvelder tekent bij de Limburgse eerstedivisionist een contract voor twee seizoenen.

Lees verder

De Graafschap weerspreekt invloed goeroe

De Graafschap weerspreekt de invloed van motivatiegoeroe John Troost op de wedstrijd tegen Ajax (1-1 gelijkspel). Voormalig landskampioen PSV zou volgens het Eindhovens Dagblad 10.000 euro, exclusief BTW, aan Troost hebben betaald voor werkzaamheden rondom het duel.

Lees verder

Dierenambulance bevrijdt vleermuis uit huis

De Dierenambulance heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een echtpaar ‘gered’ van een vleermuis. Het beest had zich opgesloten op de slaapkamer van hun woning en de bewoners wisten niet wat te doen.

Lees verder

Halvering van restafval Oude IJsselstreek

Inwoners van Oude IJsselstreek hebben in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk beter aan afval scheiden gedaan ten opzichte van vorig jaar. Uit een evaluatie van het nieuwe afvalbeleid van de gemeente blijkt dat de hoeveelheid restafval met meer dan vijftig procent is gedaald.

Lees verder

Politiepuppy Doetinchem in de schijnwerpers

De nieuwste stagiair van Politie Doetinchem staat woensdagmiddag en –avond in de schijnwerpers tijdens de volgdienst op Facebook. Politiepuppy Bouke van agent Patrick Jacobsen loopt tijdens de dienst mee om gewend te raken aan alledaagse situaties.

Lees verder

Boerin Wehl moet varkenshutjes verplaatsen

Eigenaresse Diana Saaman van scharrelvarkensbedrijf Frank en Frij in Wehl moet het verblijf van haar varkens na vijftien jaar verplaatsen van gemeente Doetinchem. De reden is dat naast het erf van de Wehlse boerin een nieuwe woning wordt gebouwd.

Lees verder

Gendringen krijgt pinautomaat weer terug

Inwoners van Gendringen krijgen hun pinautomaat terug. De Stichting Gendringen Leefbaar heeft daarover een gesprek gehad met de Rabobank, die de automaat aan de Grotestraat eerder sloot om plofkraken te voorkomen.

Lees verder

SP-leden trakteren reizigers om dubbelspoor

Leden van de SP trakteren woensdagmiddag reizigers op het station in Doetinchem om te vieren dat Gelderland gaat investeren in dubbelspoor. De provinciale besloot afgelopen week zo’n dertig miljoen euro te reserveren voor de spoorverdubbeling tussen Didam en Doetinchem.

Lees verder

Grootschalige oefening politie in Vijverberg

De politie voerde dinsdag een grootschalige oefening uit in en rondom de Vijverberg. Verschillende scenario's, waaronder een clash tussen supportersgroepen, werden nagebootst en moesten tot een goed einde worden gebracht.

Lees verder

NK Wielrennen biedt ondernemers kansen

De Muur van Zeddam vormt een belangrijk onderdeel van het NK Wielrennen dat midden juni plaatsvindt in Montferland. Ondernemers aan de Bovendorpsstraat bereiden zich voor op de komst van duizenden bezoekers.

Lees verder

Politie zoekt getuige na steekpartij in Ulft

De politie is op zoek naar een specifieke getuige van de steekpartij in Ulft op 25 april. Bij het steekincident op een bootje bij de DRU Cultuurfabriek raakte een 38-jarige man zwaargewond.

Lees verder

Ontsnapte boa constrictor nog steeds zoek

De boa constrictor die zondag ontsnapte in Duiven is nog steeds zoek. De eigenaar is zelf op zoek naar de slang.

Lees verder

Nadeel op de jaarrekening van Doetinchem

De gemeente Doetinchem sluit het vorige jaar af met een negatief resultaat. Op een totaal van ruim 230 miljoen euro sluit de jaarrekening over 2016 met een nadeel van 4,4 miljoen euro. 

Lees verder

Hogenkamp verwacht zware tweede ronde

Richel Hogenkamp speelt woensdag haar tweede ronde-partij op het Franse grandslamtoernooi Roland Garros tegen de Belgische Elise Mertens. De Doetinchemse verwacht een zware partij tegen de nummer 60 van de wereldranglijst na haar goede eerste ronde tegen Jelana Jankovic.

Lees verder

Oud-medewerker Dierenambulance opgepakt

Een 69-jarige man uit Gaanderen is dinsdagmorgen aangehouden omdat hij als medewerker van Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk geld verduisterd zou hebben. Hij zou duizenden euro’s van de stichting hebben gestolen.

Lees verder

Andries Ulderink loopt Premier League mis

Assistent-trainer Andries Ulderink uit Aalten is met zijn Reading FC promotie naar de Premier League misgelopen. De voetballers verloren in het grote Wembley na penalty's van Huddersfield Town.

Lees verder

Doetinchem maakt opmars in de bokswereld

Doetinchem timmert flink aan de weg in de nationale bokswereld. Op het Nederlands Kampioenschap Boksen in Rotterdam gingen twee van de dertien te vergeven A-titels met Anouk Echteld en Stanley Koemans mee naar de Achterhoek.

Lees verder

Bonnenregen bij recreatieplas in Winterswijk

Bij recreatieplas ‘t Hilgelo nabij Winterswijk zijn de afgelopen dagen tientallen parkeerboetes uitgedeeld. De controle van de politie bij recreatieplassen is een jaarlijks terugkerende traditie.

Lees verder

Avondvierdaagse houdt rekening met weer

De Avondvierdaagse in Hummelo die maandagavond start, gaat gewoon door. Wel wordt opgeroepen aan wandelaars om rekening te houden met de warme weersomstandigheden.

Lees verder

Politie waarschuwt voor venters bij Aalten

In de omgeving van Winterswijk en Aalten worden door personen aan huis een aantal pannensets aangeboden. De politie waarschuwt bewoners om niet op het aanbod in te gaan.

Lees verder

Hogenkamp begint sterk op Roland Garros

Richel Hogenkamp heeft de eerste wedstrijd op het hoofdtoernooi van Roland Garros gewonnen van Jelena Jankovic. De Doetinchemse tennisster was met 6-2 en 7-5 te sterk voor de Servische.

Lees verder

Atlético Mineiro winnaar Terborg Toernooi

Het Braziliaanse Atlético Mineiro is voor het tweede jaar op rij winnaar geworden van het Terborg Toernooi. In de finale werd het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town met 2-1 verslagen.

Lees verder

Tweeduizend donateurs bij theater Eibergen

Het Openluchttheater Eibergen heeft deze maand haar tweeduizendste donateur verwelkomd. Een schril contrast met 2009, toen het theater bijna failliet was omdat de gemeente besloot de subsidie stop te zetten.

Lees verder

Stralende gezichten in tropisch Terborg

Nu de poulewedstrijden gespeeld zijn, is het tijd voor de finaledag op het Terborg Toernooi. Bezoekers genieten langs de lijnen van het goede weer en de hoge temperaturen.

Lees verder

Boa Constrictor ontsnapt uit woning Duiven

Een niet-giftige Boa Constrictor van ongeveer anderhalve meter lang is in de nacht van zaterdag op zondag uit een woning aan de Vethstraat in Duiven ontsnapt. De politie is op zoek naar het dier.

Lees verder

Man gooit stoeptegel door ruit in Didam

Een 51-jarige man is opgepakt omdat hij in Didam een stoeptegel door een ruit heeft gegooid. Daarna stapte de man in zijn auto en reed weg.

Lees verder

De Graafschap viert promotiefeest in Terborg

De Onder 19 van De Graafschap vierde zaterdagmiddag groot feest op het Terborg Toernooi. Na een bizarre ontknoping op een ander veld, was de selectie van trainer Rogier Meijer zeker van promotie naar de eredivisie.

Lees verder

’s-Heerenberg loopt uit voor vrachtwagens

Een bonte stoet van meer dan honderd voertuigen zette zaterdagmiddag het centrum van ’s-Heerenberg op stelten. Bedoeling van Kalkar on Wheels, zoals het evenement heet, is om zieke kinderen een mooie dag te bezorgen.

Lees verder

Brazilianen voelen zich thuis in gastgezin

De spelers van Atlético Mineiro verblijven tijdens het Terborg Toernooi bij gastgezinnen. De Brazilianen voelen zich helemaal thuis in Terborg, al helemaal wanneer er oer-Hollandse producten op tafel komen.

Lees verder

Gezochte Duitser gevonden door politie

De 35-jarige man die door de Duitse politie werd gezocht in de omgeving van Kleve, is zaterdag gevonden. Hij ontsnapte donderdagavond uit de gesloten afdeling van een kliniek in Bedburg-Hau.

Lees verder

Hond uit hete auto bevrijd in Winterswijk

Een hond is zaterdagmorgen uit een hete auto bevrijd in Winterswijk. De auto stond geparkeerd en de eigenaar van het beestje had het dier in de wagen achtergelaten.

Lees verder

Man uit Lobith veroordeeld voor oplichting

Een 24-jarige man uit Lobith is door de rechtbank Gelderland veroordeeld voor internetoplichting. Ook twee mannen uit Arnhem kregen straffen opgelegd.

Lees verder

Afrikanenen dromen van avontuur in Europa

Geen club, maar een ware academie uit Ghana schittert dit weekend op het Terborg Toernooi. De spelers van de Attram De Visser Soccer Academy zien het als dé kans om zich in Europa op de kaart te zetten.

Lees verder

350 schapen geschoren in nieuw park Beekdal

Om de vernieuwing van park Beekdal in Lichtenvoorde te vieren werd donderdag het traditionele Schaapscheerdersfeest op die locatie gehouden. Maar liefst 350 schapen werden ontdaan van hun wollen jas.

Lees verder

Hogenkamp plaatst zich voor Roland Garros

Richel Hogenkamp heeft zich voor de eerste keer geplaatst voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Doetinchemse tennisster ontdeed zich in twee sets (6-0, 6-3) van Heather Watson uit Engeland.

Lees verder

Mogelijke drugsdealer gepakt in Doetinchem

De politie heeft op de Ambachtsstraat in Doetinchem een mogelijke drugsdealer aangehouden. Een agent zag de 48-jarige man donderdagavond rond 18.45 uur rijden en controleerde hem.

Lees verder

Manchester United wil winnen voor de stad

Manchester United is aangekomen in de Achterhoek voor het Terborg Toernooi. Het jeugdteam wil het toernooi winnen voor de stad die vorige week werd getroffen door een aanslag.

Lees verder

AW4D verkort route op de warme zaterdag

Deelnemers van de Achterhoekse Wandelvierdaagse mogen op de zaterdag een ingekorte route lopen. De organisatie geeft de lopers de mogelijkheid in verband met de voorspelde hitte.

Lees verder

Waarschuwing voor verdwijnen landschap

De Achterhoekse plattelandsgemeenten Bronckhorst en Berkelland waarschuwen de staatssecretaris van Economische Zaken per brief voor het effect van de Regeling landbouwtelling en gecombineerde opgave. Het coulisselandschap in de Achterhoek staat volgens de schrijvers onder druk.

Lees verder

Diehards uitgenodigd bij repetitie van Jovink

Honderd fans van Jovink en de Voederbietels mogen bij de allerlaatste repetitie zijn. De Achterhoekse rockband wil het bijzondere moment delen met een select gezelschap.

Lees verder

Wandel4Daagse waarschuwt voor de hitte

De organisatie van de Achterhoekse Wandel4Daagse waarschuwt de deelnemers voor het warme weer van komende dagen. De lopers moeten zich goed voorbereiden, onder meer door voldoende water mee te nemen.

Lees verder

Provincie wil investeren in een dubbelspoor

De provincie wil geld investeren in een dubbelspoor tussen Arnhem en Doetinchem. Woensdagmiddag stemden bijna alle partijen voor een investering tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Lees verder

Waterschap oefent dijkdoorbraak in Duiven

Waterschap Rijn en IJssel oefende woensdag op de dijk bij Duiven de protocollen bij een mogelijke doorbraak. Zowel dijkbeheerders als kantoorpersoneel moeten verschillende situaties monitoren zodat ze scherp te zijn mocht een dergelijk ramp daadwerkelijk plaatsvinden.

Lees verder

Mark Diemers blijft toch bij De Graafschap

Mark Diemers heeft zijn contract bij De Graafschap met één seizoen verlengd. De middenvelder twijfelde over zijn toekomst, maar besloot woensdag toch zijn contract te verlengen.

Lees verder

Wesenthorst sluit eindexamentijd af in stijl

Een grote stoet van allerlei bijzondere voertuigen reed dinsdagavond vanaf het DRU Industrieterrein richting zalencentrum De Zon in Gendringen. Leerlingen van het Almende College locatie Wesenthorst reden op die manier richting het gala dat het einde van hun schooltijd inluidde.

Lees verder

Twee aanrandingen in park in Doetinchem

De politie is op zoek naar getuigen van twee aanrandingen in het Bonanzapark in Doetinchem. Twee vrouwen werden afgelopen week lastig gevallen door een onbekende man.

Lees verder

Orion weet selectie vrijwel intact te houden

Seesing Personeel Orion is er in geslaagd om de selectie van Heren 1 vrijwel intact te houden. Alleen midspeler Ryan Anselma heeft aangegeven een stap terug te willen doen.

Lees verder

Asbestvrij 2024 lijkt niet gehaald te worden

In de Achterhoek is er nog zo’n zeven miljoen vierkante meter aan asbestdaken aanwezig. Agrariërs en particulieren die nog asbest in hun daken hebben moeten dit van het Rijk laten verwijderen vóór 2024, maar volgens betrokken partijen moet er door beleidsbepalers meer gedaan worden om dat voor elkaar te krijgen.

Lees verder

Gendringen wil geldautomaat terug in dorp

Stichting Gendringen Leefbaar heeft in een brief aan de directie van Rabobank Graafschap gevraagd om de pinautomaat terug te laten keren in het dorp. De geldautomaat werd onlangs volledig gesloten in verband met de recente plofkraken die zijn gepleegd op automaten in onder meer Terborg.

Lees verder

REGIO8 opnieuw in de race voor beste omroep

Regionaal Mediacentrum REGIO8 is voor de tweede keer op rij genomineerd voor de titel ‘Lokale Omroep van het Jaar’. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON).

Lees verder

Siri Worm maakt documentaire over blessure

De Doetinchemse profvoetbalster Siri Worm heeft over haar voorste kruisbandblessure zelf een documentaire gemaakt. In Blessuretijd laat Worm het revalidatietraject zien dat ze heeft moeten afleggen voor ze weer op het hoogste niveau actief kon zijn.

Lees verder

Crossbaan in Hummelo viert jubileum met EK

TCD Hummelo bestaat 60 jaar en dat werd gevierd met een Europees Kampioenschap voor klassieke motoren. De Hummelose baan is in die jaren uitgegroeid tot een populaire plek onder internationale motorcrossers.

Lees verder

Supermarkt voor minderbedeelden in Ulft

Inwoners van Oude IJsselstreek die in armoede leven kunnen terecht bij het nieuwe filiaal van de Mini Manna Markt in Ulft. Na het succes van de vestiging in Doetinchem vond bedrijfsleider Amanda van Hoeyen het tijd voor nieuwe winkel.

Lees verder

Mark Rutte uitgenodigd voor Zwarte Cross

Demissionair minister-president Mark Rutte is door festivaldirectrice Tante Rikie en de VVD Achterhoek uitgenodigd om naar de Zwarte Cross te komen. Volgens de achterban van de liberalen is het goed om eens een dagje te ontspannen.

Lees verder

Zwaar verwaarloosde hond achtergelaten

Agenten hebben vrijdag een zwaar verwaarloosde hond aangetroffen in Haarlo. Het dier was aan een poort gebonden bij een woning.

Lees verder

Horeca gastheer mishandeld in Doetinchem

Twee mannen uit Doetinchem hebben in de nacht van zaterdag op zondag een gastheer van een café in de Grutstraat mishandeld. De mannen van 23 en 25 jaar waren al meerdere keren op hun gedrag aangesproken en werden gesommeerd om te vertrekken.

Lees verder

Winterswijker aangehouden na steekpartij

Een 30-jarige man uit Winterswijk is zaterdagnacht aangehouden na een steekincident. Hij had een man in het gezicht gestoken en het slachtoffer meldde zich daarop bij politiebikers.

Lees verder

Boumans wil periode uitzitten in Doetinchem

Mark Boumans wil zijn periode van zes jaar in Doetinchem vol maken. Dat zei hij donderdagavond nadat hij geïnstalleerd was als burgemeester.

Lees verder

Van Gorkom test fietscrossbaan in Hummelo

De Achterhoekse fietscrossers Jelle van Gorkom en Monique van der Valk hebben zaterdagmiddag de fietscrossbaan in Hummelo geopend. De baan was een initiatief van een groep inwoners uit het dorp, waar de gemeente graag aan mee werkte.

Lees verder

Twee vrouwen in kooi halen streefbedrag op

De twee vrouwen die zich vrijdag twaalf uur hadden opgesloten in een kooi in Doetinchem, hebben het streefbedrag van 500 euro opgehaald. Nathalie Ebbers uit Terborg en Tamara Mulder uit 's-Heerenberg wilden met de actie geld ophalen voor de strijd tegen kinderprostitutie.

Lees verder

Man (56) bevrijd uit wietkwekerij in Borculo

Een 56-jarige man is donderdag door de politie bevrijd uit een stal aan de Barchemseweg waar ook een hennepkwekerij werd aangetroffen. De 58-jarige eigenaar van het terrein is net als de aangetroffen man aangehouden.

Lees verder

Vrouwen in kooi tegen kinderprostitutie

Twee vrouwen hebben zich vrijdagochtend voor twaalf uur lang opgesloten in een kooi in het portiek van de Mediamarkt in Doetinchem. Met hun actie proberen ze geld op te halen om kinderprostitutie tegen te gaan.

Lees verder

Lisa Westerveld went nog aan Tweede Kamer

Lisa Westerveld moet in de eerste maanden wennen aan haar Tweede Kamerlidmaatschap. De politica uit Lintelo bemachtigde tot haar eigen verbazing een zetel na het succes van haar partij GroenLinks.

Lees verder

Huntenkunst in Ulft in teken van Luxemburg

De 25e editie van Huntenkunst staat vrijdag, zaterdag en zondag in het teken van het thema Luxemburg. De manifestatie laat ruim 200 internationale kunstenaars hun werk tonen op het DRU Industriepark in Ulft.

Lees verder

Dood kalfje in zak gedumpt in beek Ruurlo

Politie Berkelland heeft zaterdag een dood kalfje aangetroffen in De Veengoot in Ruurlo. De jonge koe zat in een plastic zak toen het werd gevonden.

Lees verder

Mark Boumans geïnstalleerd in Doetinchem

Mark Boumans is donderdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Doetinchem. In het bijzijn van vele genodigden uit de regio legde hij de gelofte af.

Lees verder

Bronckhorst pakt onveilige wegen aan

Bronckhorst maakt zich actief hard voor veiligere verkeerssituaties in de gemeente. Zo werd donderdagochtend op de Koekoekstraat in Vierakker, waar de maximale snelheid vaak wordt overschreden, een display van Veilig Verkeer Nederland (VVN) onthuld.

Lees verder

Opnieuw arbeiders vereeuwigd op DRU in Ulft

Stichting Monument voor de Arbeider wil het hele DRU Industrieterrein in Ulft volhangen met geëmailleerde foto's van oud arbeiders uit de ijzerindustrie. Woensdagavond werd de tweede lichting foto's onthuld rondom de grote fabriekspijp.

Lees verder

Grensambulance is nu al vier keer ingezet

De grensambulance is in de eerste twee weken van mei vier keer ingezet in de omgeving van Dinxperlo. De grensoverschrijdende hulpverlening moet de aanrijtijden in het buitengebied verbeteren.

Lees verder

De Graafschap ontbindt contract met Cicek

De Graafschap heeft het contract met Tolgahan Cicek ontbonden. De verdediger heeft de club aangegeven graag te willen vertrekken.

Lees verder

Dief steelt handtas uit openstaande cabrio

De politie is op zoek naar een dief die een handtas heeft gestolen uit een auto in ‘s-Heerenberg. Een bestuurster had haar tas in een open cabriolet laten staan, waardoor de dief zijn kans schoon zag.

Lees verder

Montferland maakt zich klaar voor het NK

Montferland is bijna klaar voor het NK Wielrennen. Over precies een maand start het wielerevenement in de gemeente. De laatste voorbereidingen worden op dit moment getroffen en de eerste wielrenners hebben het parcours al verkend.

Lees verder

Hotelcampus Doetinchem wacht op financiën

De Hotelcampus in Doetinchem wacht op investeerders. Het initiatief bij het station, waarmee de Achterhoek jongeren moet overhalen om hier stage te lopen of te gaan werken, komt niet van de grond zonder hulp van bedrijven.

Lees verder

Buurtschapshuus nu van inwoners Heelweg

’t Buurtschapshuus in Heelweg is dinsdagmiddag officieel overgedragen aan een stichting. Oude IJsselstreek heeft met de sleuteloverdracht alle verantwoordelijkheid afgedragen aan de inwoners zelf.

Lees verder

Winterswijkers in de bres voor wokcentrum

Honderden inwoners van Winterswijk zijn niet te spreken over een radio-interview van NPO 3FM met een medewerkster van Wok Wamelink. De presentator probeerde het inkoopbeleid van het restaurant te ontmaskeren, maar had geen boodschap aan de vragen van de nietsvermoedende medewerkster.

Lees verder

Hennepkwekerij onder woning in Zevenaar

De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in een kelder onder een woning in Zevenaar. De 46-jarige bewoner is aangehouden.

Lees verder

Stichting Pak An ontvangt ruim 135 plannen

Stichting Pak An heeft in de eerste twaalf maanden ruim 135 uitgewerkte plannen ontvangen. De stichting, gestart door Grolsch en De Feestfabriek, wil de Achterhoek mooier maken door initiatiefnemers te ondersteunen.

Lees verder

Achterhoek wil rijksgeld voor sloopfonds

De Achterhoek wil overheidsgeld voor het slopen van leegstaande panden in de regio. Regionale bestuurders hopen daarbij op hulp van de nieuwe Tweede Kamerleden.

Lees verder

Jetta Klijnsma trots op sociale ondernemer

Demissionair staatssecretaris Jetta Klijsma is trots op De Groenmakers uit Doetinchem omdat het bedrijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst durft nemen. Dat zei de bewindspersoon maandagavond op een bijeenkomst bij het groenonderhoudsbedrijf.

Lees verder

IJsprijs valt op postcodes Terborg en Silvolde

De ijsprijs van de Postcode Loterij is gevallen in Terborg en Silvolde. Maar liefst 912 winnaars uit Terborg en 1170 uit Silvolde kunnen vanaf volgende week hun verkoelende prijs ophalen.

Lees verder

Natuurtheater wil Zeddam samenbrengen

Het Natuurtheater in Zeddam wil na de opening in juli inwoners samenbrengen. Het theater bij ’t Zandgat moet volgens de initiatiefnemers als verbindend element de identiteit van het dorp versterken.

Lees verder

Dode roofvogels blijken te zijn vergiftigd

De twee dode roofvogels die in januari zijn aangetroffen in het buitengebied van Winterswijk, zijn inderdaad vergiftigd. Het vermoeden was er al bij wijkagent Willem Saris, na onderzoek is het vermoeden bevestigd.

Lees verder

Gabriël Parochie sluit zes van de elf kerken

De parochie H. Gabriël gaat zes van haar elf kerken sluiten in de komende twee jaar, omdat de bezoekersaantallen sterk dalen en de betrokkenheid minder wordt. De kerkgebouwen in Braamt, Kilder, Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw Wehl en Stokkum gaan de deuren sluiten.

Lees verder

Terugblik op Hootchie Koe in Varsseveld

Hootchie Koe beleefde zaterdag en zondag haar tweede editie in Varsseveld. Onder meer Stonegood, Dilana en De Boetners beklommen de verschillende podia rondom ’t Hofshuus. REGIO8 was er het hele weekend bij en maakte een eigen aftermovie van het festival.

Lees verder

Straalman blijft langer bij De Graafschap

Bart Straalman blijft langer bij De Graafschap. De jonge verdediger heeft maandag zijn contract in Doetinchem met twee jaar verlengd tot 2019.

Lees verder

Moskee Doesburg zoekt contact met buurt

Waar de spanningen tussen Turkije en Nederland met name op internationaal vlak toe zijn toegenomen, wordt daar in de Doesburgse moskee niks van gemerkt. Het bestuur van de Anadolu Moskee proeft eerder een desinteresse vanuit de buurt en opent daarom de deuren.

Lees verder

Dieven stelen laptops uit kantoor Sensire

Dieven hebben laptops gestolen uit een kantoor van Sensire in Oude IJsselstreek. De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal.

Lees verder

Hootchie Koe richt vizier al op derde editie

De organisatie van Hootchie Koe wil snel evalueren om volgend jaar het festival voor de derde keer te kunnen organiseren. Het evenement trok zaterdag en zondag meer mensen dan vorig jaar naar Varsseveld.

Lees verder

Terborg Toernooi opmars voor ASA Ghana

ASA Ghana, de voetbalacademie van Piet de Visser uit Accra, ziet het Terborg Toernooi als opmars op zich te tonen aan Europa. De Ghanezen doen voor het eerst mee aan het toernooi voor voetballers onder de 19 jaar.

Lees verder

De Boetners spelen 'heavig' op Hootchie koe

De Boetners genoten zondagmiddag van de goede sfeer op Hootchie koe. De winnaars van de Gelderse Kleiroze speelden aanvankelijk vroeg in de middag, maar wisselden van plek met de voetballiefhebbers van Stonegood.

Lees verder

Steenkolenengels bevalt goed op Hootchie Koe

Het steenkolenengels van Stonegood bevalt goed op Hootchie Koe. De Achterhoekse formatie stond zondag voor de eerste keer op het festival in Varsseveld.

Lees verder

Songfestivalfans halen hart op in Doesburg

Liefhebbers van het Eurovisie Songfestival kunnen aanstaande vrijdag hun hart ophalen in Doesburg. Daar wordt in de Gasthuiskerk een Songfestival Singalong georganiseerd.

Lees verder

Hootchie Koe 2017 boft met het mooie weer

De tweede editie van Hootchie Koe in Varsseveld boft zaterdagmiddag met het mooie weer. Aanvankelijk werd er vroeg in de middag regen en onweer voorspeld, maar daar kwam boven het festivalterrein niets van terecht. Bezoekers genoten zichtbaar van de gemoedelijke sfeer.

Lees verder

Harmonie strijdt met sponzen tegen korting

Geen trombones en slagwerk, maar sponzen en zemen voor de leden van Harmonie Ulft. De muziekvereniging poogt met een autowas-actie geld in te zamelen om de korting op de gemeentelijke subsidie op te vangen.

Lees verder

Keppelrun staat voor de allerlaatste editie

Na tien jaar komt er een einde aan de hardloopwedstrijd Keppelrun door de bossen nabij Hoog-Keppel. De lastige zoektocht naar sponsoren en het wegvallen van vrijwilligers zijn reden voor de organiserende Hessenrijders om te stoppen.

Lees verder

Hootchie Koe houdt stevig vast aan identiteit

Op een pittoresk weiland met bijbehorend vijvertje nabij het dorpshart van Varsseveld wordt Hootchie Koe opgebouwd. Hoewel er meer muziek en cabaret dan vorig jaar te zien is, wil de organisatie van het festival vooral vasthouden aan de kleinschaligheid.

Lees verder

Jongeren in de schijnwerpers op Lentediner

Meer dan voorgaande jaren stonden Achterhoekse jongeren tijdens het afgelopen Lentediner in de schijnwerpers. De jongeren, werkzaam in allerlei verschillende branches, poogden de Kamerleden van het jeugdig potentieel te overtuigen.

Lees verder

Boer uit Groenlo dreigt licentie te verliezen

De Groenlose boer Chris Bomers dreigt zijn biologische licentie kwijt te raken, door een innovatieve vloer die in zijn ‘Koeientuin’ ligt. Hij vraagt Europa een uitzondering te maken op de regelgeving, anders mag hij geen biologische melk meer verkopen.

Lees verder

Blauwalg aangetroffen in water Winterswijk

In een vijver in Winterswijk is donderdagmiddag blauwalg vastgesteld. Contact met water moet worden vermeden door mens en dier.

Lees verder

Arriva blijft vervoerder van de Achterhoek

Vervoerder Arriva blijft tot 2025 verantwoordelijk voor het trein- en busvervoer in de Achterhoek. De provincie heeft besloten de concessie alvast met vijf jaar te verlengen.

Lees verder

Chef’Special speelt tijdens Zwarte Cross 2017

De mannen van Chef’Special zullen komende zomer op de Zwarte Cross spelen. De organisatie maakte donderdagmiddag een nieuwe reeks namen bekend.

Lees verder

Convenant voor fashion outlet ondertekend

De komst van de fashion outlet in Zevenaar kreeg in april groen licht van de gemeenteraad. Donderdag werd de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend door de betrokken partijen, zodat er nu daadwerkelijk gebouwd kan gaan worden.

Lees verder

De Graafschap legt ook nieuwe keeper vast

De Graafschap heeft met het aantrekken van Agil Etemadi de vijfde versterking voor het volgende seizoen vastgelegd. De 30-jarige doelman speelde eerder drie interlands voor Jong Oranje.

Lees verder

CDA hekelt proces van derde IKC in Doesburg

CDA Doesburg vindt dat het college niet goed heeft gehandeld in de zaak om de aanbesteding van het derde Integraal Kind Centrum (IKC) op locatie Anne Frank. De partij vindt dat er grove fouten zijn gemaakt in het proces.

Lees verder

Volleybalster Stoltenborg wil naar Italië

Topvolleybalster Femke Stoltenborg wil graag spelen in de Italiaanse competitie. De uit Harreveld afkomstige Oranje-speelster zit op het moment nog zonder club, omdat eerst de periode met het nationale team aanbreekt.

Lees verder

Weken van waarheid voor dubbelspoor regio

De Achterhoek krijgt de komende twee weken duidelijkheid over een eventuele investering in het dubbelspoor met provinciaal geld. De Gelderse fractie van oppositiepartij SP maakt zich hard voor miljoenen vanuit Arnhem tijdens het tussentijdse meetmoment.

Lees verder

College akkoord met Windpark Netterden

Het college van Oude IJsselstreek heeft een verklaring van geen bedenkingen gegeven voor de plannen voor Windpark Den Tol in het buitengebied van Netterden. De negen windmolens nabij de Duitse grens zijn daarmee een stap dichterbij.

Lees verder

Mark Boumans heeft klik met Doetinchem

Doetinchem krijgt met Mark Boumans een sportieve nieuwe burgemeester. De huidig waarnemer van de gemeente Ommen wordt donderdag 18 mei geïnstalleerd, maar is nu al druk met de voorbereidingen op zijn nieuwe baan in de Achterhoek. Zo zijn de seizoenkaarten bij De Graafschap al besteld en zijn de contacten bij Seesing Personeel Orion flink aangehaald.

Lees verder

De Graafschap haalt verdediger Tutuarima

De 24-jarige verdediger Jordy Tutuarima tekent een tweejarig contract bij De Graafschap. Hij komt transfervrij over van SC Telstar.

Lees verder

Groen licht voor nieuwe kantine bij stadion

De nieuwe kantine voor supporters van De Graafschap bij stadion De Vijverberg wordt na de zomer gebouwd. De supportersvereniging Superboeren heeft groen licht gekregen van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Duits leren tijdens Buurtaaldag Bredevoort

De vierde editie van de Buurtaaldag werd dinsdag gehouden in Bredevoort. Door middel van verschillende activiteiten leerden Duitse en Nederlandse middelbare scholieren elkaars taal. Dit jaar is de buurtaaldag in een kleinere versie gehouden dan voorgaande jaren.

Lees verder

Verenigingen vinden thuis in hal IJsselweide

Onder toeziend oog van drie topsporters is Sportpark IJsselweide tussen Ulft en Gendringen officieel in gebruik genomen. Elf verenigingen kunnen gebruik maken van de vernieuwde faciliteiten rondom de nieuwe sporthal.

Lees verder

Doetinchem wil ingrijpen bij geldproblemen

Doetinchem wil eerder ingrijpen bij financiële problemen van inwoners. De gemeente wil daarvoor actief op zoek naar Doetinchemmers met problemen en hen in een vroeg stadium hulp bieden.

Lees verder

Chicanes moeten weg Vorden veiliger maken

Bronckhorst heeft betonblokken aangebracht op de Wildenborchseweg in Vorden, waardoor een slinger ontstaat in de weg. De maatregel moet de verkeersveiligheid op de weg verbeteren.

Lees verder

Inbrekers oud gemeentehuis Didam opgepakt

Politie Montferland heeft maandagavond twee personen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in het oude gemeentehuis in Didam. Een getuige had de politie getipt over het duo.

Lees verder

Nevobo gaat vernederende regels evalueren

Volleybalbond Nevobo gaat de regels waarbij een play-offwedstrijd moet worden uitgespeeld nadat de beslissing in twee sets al is gevallen evalueren. De volleybalbond heeft daartoe besloten na kritiek op het verloop van de finale om het landskampioenschap tussen Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus.

Lees verder

Achterhoekse Kokindjes bestaan vijftig jaar

Het populaire Achterhoekse dropje, het Kokindje, bestaat maandag precies vijftig jaar. Ter ere van het jubileum brengt dropfabrikant Katja in ’s-Heerenberg een speciaal snoepje op de markt.

Lees verder

Vier gelijkende auto’s gestolen in Achterhoek

Vier auto’s zijn dit weekend in Doetinchem, Beek en Stokkum gestolen in de nachtelijke uren. Opvallend is dat de auto’s van hetzelfde type zijn.

Lees verder

Lycurgus verpest de titeldroom van Orion

Seesing Personeel Orion is er zondagmiddag niet in geslaagd landskampioen te worden. De volleyballers verloren met 1-3 van Abiant Lycurgus, nadat de Groningers in de eerste finale ook al met 3-1 te sterk waren.

Lees verder

Man steelt drank en broodjes in Zevenaar

In Zevenaar is afgelopen weekend een man aangehouden voor winkeldiefstal. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, stal twee blikjes drank en twee pakken met saucijzenbroodjes.

Lees verder

Verkeershinder door vervoer rond Rekken

Het verkeer rondom Rekken moet de komende periode rekening houden met flink wat zand- en puintransporten. Drie weken lang is er meer wegvervoer voor de aanleg van de nieuwe Twenteroute N18.

Lees verder

Ateliers voor creatievelingen in Oost Gelre

Creatievelingen in Oost Gelre hebben sinds zondagmiddag officieel hun eigen plek. Wethouder René Hoijtink opende toen het initiatief Lokalen in de voormalige basisschool aan de Frans Halsstraat in Lichtenvoorde.

Lees verder

Jubileum voor stratencircuit nabij Hengelo

Op een verse asfaltlaag viert de Varsselring nabij Hengelo dit weekend het jubileum van de internationale wegraces. Voor de vijftigste keer wordt op het stratencircuit gestreden om titels in onder meer de Supersport en de Superbike.

Lees verder

Blauwalg in deel recreatieplas Stroombroek

In een gedeelte van de recreatieplas Stroombroek nabij Braamt is zaterdagochtend blauwalg geconstateerd. Inmiddels is een gedeelte van de plas en het strand afgesloten.

Lees verder

Achterhoek groot op Bevrijdingspop Zutphen

De Achterhoekse muziekcultuur staat vrijdag centraal op Bevrijdingspop in Zutphen. Verschillende jonge bands, waaronder Jolian, Raw Flowers en Snow Coats, beklimmen het podium als start van het festivalseizoen.

Lees verder

Oranjebrigade wil Topsporthal laten kolken

Met een oproep op de sociale media roept de Oranjebrigade, de harde kern van Orion, de supporters op om de Topsporthal te laten kolken tijdens de finale om het landskampioenschap. De ludieke actie is goed gejat van de Ajax-fans en NAC Breda-supporters.

Lees verder

Idols-finalist droomt van leven als muzikant

De 17-jarige Mitch Lodewick uit Aalten schitterde een kleine maand geleden in de finale van het televisieprogramma Idols. Inmiddels is hij met beide benen terug in de Achterhoekse klei en droomt hij van een leven als muzikant.

Lees verder

Streng toegangsbeleid voor volleybalfinale

De organisatie hanteert tijdens de finale tussen Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus een strenger toegangsbeleid dan gewoonlijk. Supporters met een lidmaatschapskaart kunnen niet zomaar naar binnen tijdens de wedstrijd om het landskampioenschap komende zondag.

Lees verder

Servais Knaven ambassadeur NK Wielrennen

Oud-wielrenner Servais Knaven, die opgroeide in Lobith, is de ambassadeur van het NK Wielrennen in Montferland. Het parcours dat wordt gereden tijdens het evenement is zijn oude trainingsrondje.

Lees verder

Europaweg moet veiliger en sneller worden

Het college van Doetinchem wil de Europaweg flink aanpakken, zodat het verkeer sneller door kan rijden vanaf de A18. Iedere dag rijden ongeveer 22.000 voertuigen over de ontsluitingsweg.

Lees verder

Personen met inbrekerswerktuig opgepakt

Politie Berkelland heeft donderdag twee personen aangehouden in Ruurlo, omdat zij inbrekerswerktuig bij zich droegen. Even daarvoor waren zij gesignaleerd bij een woning aan de Slootsdijk.

Lees verder

Extra controle op parkeerplaats McDonalds

De politie in Doetinchem gaat meer controleren op de parkeerplaatsen rondom de McDonalds. Reden voor de extra handhaving zijn veelvuldige overlastmeldingen bij de politie.

Lees verder

Giertank stroomt leeg na uitwijkmanoeuvre

Een giertank is donderdagmiddag omgevallen na een uitwijkmanoeuvre in Winterswijk. De inhoud, vele liters mest, liep vervolgens uit de tank over straat.

Lees verder

Stilstaan bij Doetinchemse oorlogsverhalen

De Tweede Wereldoorlog heeft een grote impact gehad op Doetinchem en omgeving. Uit die tijd zijn er volgens streekhistoricus Karel Berkhuysen vele verhalen te vertellen, reden om er tijdens Dodenherdenking bij stil te staan.

Lees verder

Noodplan geadviseerd bij waterproblemen

Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland adviseert inwoners om noodpaketten in huis te hebben voor het geval dat er problemen met drinkwater ontstaan. Woensdagmorgen werd de Liemers voor de tweede keer in drie maanden tijd getroffen door een leidingbreuk.

Lees verder

Rookvrije vakken op tribune van De Vijverberg

Vanaf aankomend seizoen mogen De Graafschap-fans niet meer roken in de vakken 39 en 40 van de Vijverberg. Uit onderzoek onder fans bleek dat er behoefte was aan rookvrije zitplaatsen.

Lees verder

Schop in de grond voor grote parkeerplaats

Langs de A12 bij Duiven wordt deze week gestart met de aanleg van de grote vrachtwagenparkeerplaats. De nieuwe parkeergelegenheid moet plaats bieden aan 230 vrachtwagens.

Lees verder

Leerlingen Winterswijk behouden natuurles

Winterswijk en Aalten hebben besloten het programma natuur- en milieueducatie met twee jaar te verlengen. Daardoor behouden basisschoolleerlingen lessen over natuur, milieu en duurzaamheid.

Lees verder

18-jarige Kurt wil raad Oude IJsselstreek in

De 18-jarige Bariscan Kurt uit Ulft wil voor zijn partij D66 de gemeenteraad van Oude IJsselstreek in. In 2018 stelt de jongste fractie-assistent van de gemeente zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Gesink twee keer actief op NK in Montferland

Robert Gesink klimt tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Montferland twee keer op zijn fiets. De Aaltenaar rijdt zowel de tijdrit als de wegwedstrijd.

Lees verder

Grote waterstoring in omgeving Zevenaar

Veel inwoners van Zevenaar en omgeving hebben woensdagochtend enige tijd zonder water gezeten. Door een leidingbreuk was de druk van de leiding waardoor veel huishoudens weinig tot geen water uit de kraan kregen.

Lees verder

Bronckhorst wil mountainbikers steunen

Bronckhorst heeft ingestemd met een bijdrage van 25.000 euro voor de opwaardering van mountainbikeroute De Graafschap. De gemeente wil daarmee de mountainbikecultuur in de Achterhoek steunen.

Lees verder

Bezwaarmakers Hummeloseweg teleurgesteld

De Hummeloseweg in Laag-Keppel wordt afgesloten tussen 19.00 en 8.00 uur. Dat heeft het college van Bronckhorst bekend gemaakt in een nieuw verkeersbesluit. De bezwaarmakers zijn met dit nieuwe besluit helemaal niet tevreden.

Lees verder

Beachvoetballers Achterhoek in eerste divisie

De Doetinchemse Dutch Scorpions, zoals het beach soccerteam uit de Achterhoek heet, komt aankomend seizoen uit in de eerste divisie. Trainer Michaël Bartelds heeft regionale talenten samengebracht met professionals uit de beach soccerwereld.

Lees verder

Jovink en de Voederbietels stoppen nu echt

Jovink en de Voederbietels stoppen 25 jaar na het oprichten van de band definitief. Tien jaar na de laatste tour zetten de bandleden er een punt achter.

Lees verder

Man uit Neede crasht tijdens vluchtpoging

Een 38-jarige man uit Neede is in de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto gecrasht na een achtervolging in de omgeving van Haaksbergen. De man reed met hoge snelheid weg nadat hij een stopteken kreeg.

Lees verder

Restbrood krijgt nieuw leven als compost

Waar het restbrood van bakker Paul Berntsen uit Didam eerder werd verspreid onder dieren in de regio, krijgt het nu een nieuw leven op het land. Dankzij een nieuw systeem kan het binnen 24 uur worden verwerkt tot compost.

Lees verder

Gemengde reacties op fietsproef Doetinchem

De fietsproef in de binnenstad van Doetinchem zorgt voor gemengde reacties onder de bevolking. Vanaf maart is het bij wijze van proef toegestaan om in de ochtenduren door de stad te fietsen en nu wordt door onderzoeksbureau STIPO een tussenbalans opgemaakt.

Lees verder

Fietsen gestolen bij inbraak in Gendringen

De politie is op zoek naar getuigen van een schuurinbraak in Gendringen. Dieven hebben daar een boormachine en twee mountainbikes gestolen.

Lees verder

Nieuwe bewegwijzering in stad Doetinchem

De bewegwijzering rondom het centrum van Doetinchem ondergaat een make-over. De oude borden verdwijnen, terwijl nieuwe bewegwijzering mét looptijden daarvoor in de plaats komt.

Lees verder

Provinciale subsidie voor wadi in Zieuwent

Gelderland heeft een subsidie van bijna 25.000 euro beschikbaar gesteld voor het aanpakken van de Waareise in Zieuwent. Aan de straat wordt een nieuwe afwatering (wadi) gecreëerd, maar daarnaast moet recreatie mogelijk worden.

Lees verder

Oud-Superboer Chris De Vries is overleden

Oud-voetballer Chris de Vries van De Graafschap is afgelopen weekend overleden. De middenvelder speelde in de jaren ’70 in dienst van de Superboeren en baarde opzien door bij zijn afscheid een vliegtuig met spandoek over De Vijverberg te laten vliegen.

Lees verder

Bijzonder herdenkingsconcert in Silvolde

Harmonie St. Radboud organiseert komend weekend in Silvolde een bijzonder concert om de oorlog te herdenken. Aan de hand van verhalen van inwoners die destijds nog kind waren wordt het oorlogsverhaal verteld.

Lees verder

Spelliefhebbers halen hart op in Zevenaar

Liefhebbers van bord- en gezelschapsspellen komen zondagmiddag samen in Zevenaar. Daar organiseert De Bordspelfanaat International Table Top Day, een dag ter ere van het gezelschapsspel.

Lees verder

Bestuurder raakt rijbewijs kwijt in Etten

Een beginnend bestuurder is op de Zeddamseweg in Etten zijn rijbewijs kwijtgeraakt tijdens een snelheidscontrole. De man reed afgelopen donderdag ‘met een enorme snelheid’ langs de lasercontrole.

Lees verder

Lopers Batavierenrace herstarten op DRU Ulft

De deelnemers van de grootste estafetteloop van de wereld, de Batavierenrace, zijn zaterdag in alle vroegte gestart op het DRU Industriepark in Ulft. De studenten lopen van Nijmegen naar Enschede in verschillende etappes, waarvan één door de Achterhoek.

Lees verder

Smartphonedieven in Duiven aangehouden

De politie heeft in Duiven twee winkeldieven zonder vaste woonplaats kunnen aanhouden, doordat ‘doortastende medewerkers’ de dieven in de kraag grepen.

Lees verder

Wijngoed Montferland maakt de beste wijn

Wijngoed Montferland is de winnaar van de wedstrijd Achterhoekse Aspergewijn 2017. De wijn ‘Het geheim van Francoise 2015 ‘ van de brouwerij uit Gendringen kreeg de meeste punten van de jury.

Lees verder

Orion licht favoriet in zelfde volleybalfinale

Seesing Personeel Orion staat zondag in de eerste finale om het landskampioenschap. Tegenstander in een vol Martiniplaza is opnieuw Abiant Lycurgus. Vorig jaar waren de Groningers veel sterker dan de Doetinchemmers, maar dit jaar lijkt alles anders. Orion won de reguliere competitie en versloeg Lycurgus in maart nog met 2-3.

Lees verder

Cliënten bewust gemaakt van brandgevaar

Cliënten van zorginstelling De Lichtenvoorde in Varsseveld moeten zich bewust worden van brandgevaren in huis. Door middel van de belevingswoning aan de Dames Jolinkweg kunnen mensen zien welke situaties in hun woning gevaarlijk zijn.

Lees verder

Koningsdag verloopt rustig in Achterhoek

Koningsdag is in de Achterhoek en de Liemers rustig verlopen. Tijdens de verschillende feesten en festivals die in de regio werden georganiseerd hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Lees verder

Kinderen springen weg voor drankrijder

Een aantal spelende kinderen heeft woensdagavond net op tijd weg kunnen springen voor een automobilist in Terborg. De bestuurder zat met drank op achter het stuur en reed met hoge snelheid door de straat.

Lees verder

De Baat onderscheidt jongste decorandus

Peter de Baat deelde woensdag voor eerst in zijn functie als burgemeester van Montferland lintjes uit tijdens de jaarlijkse lintjesregen. In Montferland kregen zes mensen een Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

Lees verder

Siner-Sir hoopte op eerdere ingreep Van Dijk

Voormalig fractievoorzitter van Lokaal Belang, Gülden Siner-Sir, had op eerder handelen gehoopt van burgemeester Otwin van Dijk in de casus van schijn van belangenverstrengeling bij haar partij. Dit gebeurde bij de behandeling van een omgevingsvergunning voor de realisatie van een commerciële ruimte en appartementen in Varsseveld.

Lees verder

Jan Vreman trainer van Jong De Graafschap

Jan Vreman wordt de nieuwe trainer van Jong De Graafschap. De huidige trainer, Richard Roelofsen, zal samen met Sandor van der Heide assistent-trainer van Henk de Jong worden.

Lees verder

Het EBLT wil Achterhoekse taal als schoolvak

De Achterhoekse taal moet, net als andere minderheidstalen in Nederland, een verplicht schoolvak worden. Dat schrijft het Europeesk Buro foar Lytse Talen (EBLT) in een brief aan formateur Edith Schippers.

Lees verder

Koen Bouwman (23) maakt indruk in Romandië

De Ulftse Koen Bouwman is dinsdag als eerste Nederlander geëindigd tijdens de proloog van de Ronde van Romandië.

Lees verder

Man neergestoken op bootje bij DRU in Ulft

Een 38-jarige man uit Ulft is dinsdagmiddag neergestoken in zijn woonplaats. De steekpartij vond plaats op een bootje bij de DRU Cultuurfabriek, waar het slachtoffer woonde. Een 20-jarige man uit Ulft is aangehouden.

Lees verder

Techniekles voor Achterhoekse voetbalsters

Ruim tachtig enthousiaste voetbalmeiden uit de Achterhoek hebben dinsdagmorgen een techniekclinic gekregen van drie FC Twente-speelsters. Onder meer de Doetinchemse Siri Worm gaf een speciale training aan de voetballers tijdens de Achterhoekse Meidenvoetbal Techniekdag.

Lees verder

Honderd schapen grazen dijken Zevenaar af

Honderd schapen zijn dinsdagmiddag losgelaten op de Ooysedijk bij Zevenaar. De schapen moeten de dijken op natuurlijke wijze kort houden.

Lees verder

Taalhuis Montferland wil blijven groeien

Het Taalhuis in Montferland wil groeien naar ruim 750 leden. De stichting organiseert bijeenkomsten waarbij mensen die laaggeletterd zijn kennis kunnen maken met de Nederlandse taal. Dat gebeurt op praktische locaties, zoals bijvoorbeeld een boerderij in Azewijn.

Lees verder

Meijer verruilt jeugd De Graafschap voor NEC

Rogier Meijer maakt volgend seizoen de overstap naar NEC. De huidig trainer van De Graafschap O19 gaat in Nijmegen dezelfde functie vervullen.

Lees verder

Eerste van RKZVC is kampioen en promoveert

Het eerste elftal van RKZVC is zaterdag kampioen geworden en gepromoveerd naar de eerste klasse. Het betekent de tweede promotie op rij voor de zondagamateurs uit Zieuwent.

Lees verder

Stomdronken Winterwijkse beledigt agenten

Een 46-jarige vrouw uit Winterswijk is zondagochtend aangehouden na openbare dronkenschap. Ook beledigde de vrouw politieagenten die haar aanspraken.

Lees verder

Gemeentebelangen bezorgd over pluimvee

Gemeentebelangen Doetinchem is bezorgd over de plannen van pluimveebedrijf Kemperland bij Wehl. Het bedrijf wil binnenkort dertien stallen bouwen voor 4800 kippen, maar volgens de raadsfractie zijn de gezondheidsrisico’s voor omwonenden niet goed genoeg onderzocht.

Lees verder

Richel Hogenkamp pakt winst in play-offs

Richel Hogenkamp uit Doetinchem heeft voor Nederland zondag het beslissende punt gepakt in de play-offs ontmoeting met Slowakije. Hogenkamp zorgde in Bratislava voor handhaving in de wereldgroep van de Fed Cup.

Lees verder

Orion uit op revanche in strijd met Lycurgus

Seesing Personeel Orion heeft de finale bereikt voor het landskampioenschap. Over twee wedstrijden waren de Doetinchemse volleyballers te sterk voor Advisie SSS uit Barneveld.

Lees verder

Nationale roeiwedstrijd over de Oude IJssel

Tientallen roeiers waagden zich zaterdagmiddag aan de kilometerslange tocht van Doesburg naar Doetinchem. Het is de eerste keer dat de Oude IJssel Race onder de vlag van de nationale roeibond KNRB is afgewerkt.

Lees verder

DZC’68 als kampioen naar de Eerste Klasse

Amateurvoetbalclub DZC’68 uit Doetinchem heeft zich zaterdagmiddag tot eerste kampioen in de regio gekroond. De tweedeklasser walste met 5-0 over concurrent Enter Vooruit heen.

Lees verder

Bengevoord nu echt de jongste burgemeester

Joris Bengevoord is vrijdagmiddag na zijn installatie in Winterswijk officieel de jongste burgemeester van Nederland. De 32-jarige burgervader kijkt uit naar de rol die hij in de Achterhoek gaat vervullen.

Lees verder

Doesburg bedankt reddende engel na brand

Burgemeester Loes van der Meijs heeft donderdagmiddag Alex Verhaaff bedankt voor zijn hulp bij een beginnende brand op 1 april in Doesburg. De redder twijfelde geen moment toen hij rook zag in de woning van een oudere dame, hij wist het vuur te blussen en de bewoonster veilig naar buiten te brengen.

Lees verder

Achterhoek koploper in daling uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is de afgelopen maand meer gedaald dan in de rest van Gelderland. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er 1.500 minder uitkeringen.

Lees verder

Optimaal FM en Gelre FM starten pilot DAB+

Radiozenders Optimaal FM, Gelre FM en Leuk.FM nemen samen met Enschede FM deel aan een pilot om DAB+ te lanceren voor