Gefrustreerd De Graafschap verliest van MVV

Gepubliceerd: 09-12-2016 22:12. Bijgewerkt: 10-12-2016 3:20

De Graafschap is er vrijdagavond in de eerste wedstrijd zonder Jan Vreman aan het roer niet in geslaagd om te winnen van MVV. In Maastricht werd er met 2-0 verloren.


Met de nieuwe trainer Henk de Jong als toeschouwer op de tribune kreeg MVV in de gelijkopgaande eerste helft een klein kwartier voor rust een discutabele strafschop mee. Doelman Filip Bednarek vloerde volgens scheidsrechter Jeroen Manschot aanvaller Dyon Gijzen. Bednarek kreeg daarvoor de gele kaart en kon niet voorkomen dat Thomas Verheydt vanaf de stip scoorde: 1-0.

In de tweede helft was De Graafschap beter dan MVV maar miste het de scherpte voor het doel. Met name Youssef El Jebli, die in een vrije rol speelde, had het geluk niet aan zijn zijde en zag meerdere malen doelman Bo Geens in de weg staan. In de slotfase ontstond een vreemde situatie toen na een tweede gele kaart voor Nathaniel Will er een opstootje ontstond. Interim-trainer Jan Oosterhuis werd naar de kant gestuurd omdat hij de vierde official een duw gaf. In de blessuretijd besliste Kelechi Nwakali uit een counter de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap zestiende in de Jupiler League. Volgende week komt Almere City naar Doetinchem in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)