FC Gelre vecht door succes vrouwenvoetbal

Gepubliceerd: 01-09-2017 12:09. Bijgewerkt: 01-09-2017 14:53

De explosie in populariteit van het vrouwenvoetbal is voor FC Gelre zowel een vloek als een zegen. De vrouwenvoetbalvereniging die deze zomer naar Loil is verhuisd, moet vechten voor het voortbestaan door groeiende clubs als DVC’26 en DZC’68.


"Mede door het enorme succes van het EK zie je dat vrouwenvoetbal in beweging is", vertelt voorzitter Harald Wilhelm van hoofdklasser FC Gelre. "Er komen veel teams bij, veel meisjes willen ook gaan voetballen." Door de groei van het vrouwenvoetbal bij clubs als DVC en DZC verdwijnt de niche-positie van de vereniging. "We konden de dames met voetbal op een hoog niveau iets bieden wat ze bij andere clubs niet konden krijgen", aldus Wilhelm. "Maar de andere clubs gaan daar ook meer op inzetten en dat is een bedreiging. Ze zijn groot, en wij zijn in feite maar heel klein."

FC Gelre-voorzitter Wilhelm ziet een kans in de samenwerking met betaald voetbalorganisaties: "We willen misschien wel bij een Vitesse of een De Graafschap komen als vrouwen. Ik hoop dat die BVO’s zeggen dat ze toch met vrouwenvoetbal willen beginnen." De Graafschap laat desgevraagd weten momenteel niks te zien in het starten van een vrouwentak. Vitesse ziet toekomst in vrouwenvoetbal, maar is al in gesprek met Arnhemse partijen en noemt het 'een traject van de lange adem'. Desondanks blijft de Loilse vrouwenvoetbalvereniging streven naar het hoogst haalbare: "Desnoods gaan we zelf naar de Eredivisie", besluit Wilhelm.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)