Extra controles rondom WEURO-wedstrijden

Gepubliceerd: 14-07-2017 10:07. Bijgewerkt: 14-07-2017 10:29

Hoewel er geen directe aanwijzing is voor een mogelijke aanslag tijdens het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal (WEURO) dat zondag start, worden er wel extra maatregelen genomen. Rondom de wedstrijden zijn extra agenten aanwezig en wordt meer gecontroleerd.

"Mensen moeten zich veilig kunnen voelen het toernooi te bezoeken", aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). "Daarom worden in overleg met de speelsteden en de KNVB maatregelen getroffen rondom het gehele toernooi." Het gaat daarbij om zichtbare aanwezigheid van de politie en scherpe toegangscontroles bij de stadion. De gemeente Doetinchem laat weten het NCTV te volgen in het handelen. Het toernooi in Doetinchem gaat zondagavond van start met de wedstrijd tussen de dames van Denemarken en België.

De NCTV benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn voor een aanslag op het WEURO. "Het bericht dat woensdag 12 juli in de media verscheen, was een oproep tot een aanslag en geen aankondiging daartoe", zo laat de organisatie weten in reactie op de berichtgeving rondom een mogelijke aanslag in Utrecht. "We hebben geen aanwijzing gekregen dat er een aanslag zal worden gepleegd tijdens het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. We kunnen echter niet zo maar voorbij gaan aan de oproep, want het kan ook anderen op ideeën brengen."

Wedstrijden op De Vijverberg
Naast het duel van de Belgen, volgen in Doetinchem nog de wedstrijden Spanje-Portugal (woensdag 19 juli), IJsland-Zwitserland (zaterdag 22 juli), Zweden-Italië (dinsdag 25 juli) en een kwartfinalewedstrijd op zaterdag 29 juli. Voor de wedstrijden in Doetinchem zijn nog altijd kaarten te koop.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)