EK is loon naar werken voor Zelhemse bokser

Gepubliceerd: 22-02-2017 11:02.

De Zelhemse Stanley Koemans is druk in training voor het EK Boksen onder 22 jaar dat midden maart in het Roemeense Braila wordt gehouden. Voor de Nederlands Kampioen in de klasse Super Zwaargewicht is het bereiken van het EK niet enkel loon naar werken, maar ook de opmars naar een hoger podium.


"Ik heb in 2016 twaalf wedstrijden gebokst, waarvan twee verloren", aldus Koemans. "Die twee die ik verloren heb zijn van de Olympisch jeugdkampioen en de tweevoudig Duits kampioen. Dus dat is geen schande." De bondscoach kon volgens de Zelhemmer niet anders dan hem selecteren voor het EK. "Hij kon er niet meer omheen." De coach van Koemans, Dirk Chevalking, erkent dat. "Dit zijn de momenten dat het harde werken zichtbaar wordt en naar de oppervlakte komt. Je wordt niet zomaar geselecteerd voor het Nederlandse team. Dan moet je echt wel een belofte voor de toekomst zijn."

Koemans is er van overtuigd dat hij op het EK zijn mannetje zal staan. "Het is wereldtop daar. Ik ben nog opkomend, maar ik geloof dat ik in mijn leeftijdscategorie echt wel wat kan bereiken", zegt de jonge vechtsporter vol zelfvertrouwen. Samen met zijn coach richt hij dan ook zijn pijlen op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. "Stanley is jong, hij heeft nog best wel tijd nodig om te groeien. Het is een project voor de lange termijn. Maar we liggen echt op schema voor Tokyo", aldus Chevalking. Het aankomend EK voor jeugd komt voor Koemans in zijn voorbereiding op het perfecte moment. "Ik kom nu juist nog uit in mijn eigen leeftijdscategorie, waardoor ik hier mooi kan opbouwen om misschien dit jaar of volgend jaar nog aan het volwassen EK te kunnen deelnemen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)