Eerste duel De Graafschap onder De Jong

Gepubliceerd: 12-01-2017 15:01. Bijgewerkt: 12-01-2017 21:34

De Graafschap speelt vrijdagavond de eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer Henk De Jong. Op bezoek bij FC Eindhoven hopen de Superboeren goed uit de winterstop te komen.


"Je hebt even twee weken vakantie gehad om de koppies leeg te maken", aldus aanvoerder Bryan Smeets over de welkome winterstop. "Het was mentaal toch wel een zwaar half jaar. Je begint nu gewoon weer op nul. Je moet gretig zijn en er vol voor gaan." Henk de Jong wil dat enthousiasme op het veld terugzien: "Ik hoop dat ik een fris spelend team zie", zo spreekt de Friese oefenmeester zijn verwachtingen voor vrijdagavond uit.

"Het ziet er bij FC Eindhoven wel veel beter uit dan aan het begin van het seizoen", vindt Smeets. Op de eerste wedstrijddag van de competitie won De Graafschap thuis nog met 4-1 van de Brabanders. De Jong verwacht een moeilijke wedstrijd: "We hebben kans, maar we zullen op hun sterke momenten wel mee moeten. Als we dat voor elkaar krijgen, kunnen zij niet de openingen geven waar ze gevaarlijk in zijn."

Trainer De Jong kiest in zijn basisopstelling voor nagenoeg dezelfde elf spelers als in het oefenduel tegen Heracles Almelo. Alleen Alexander Bannink heeft op het middenveld plaats gemaakt voor Dean Koolhof. Verdedigend stond de ploeg die wedstrijd niet top: "Ik snap dat er achterin op links misschien iets moet gebeuren, maar moet je centraal nou mensen halen die een half jaar niet gevoetbald hebben?", zegt De Jong, doelend op een mogelijke transfer van verdediger Martijn van der Laan. De trainer geeft de voorkeur aan het jeugdige duo Tim Linthorst en Jan Lammers: "Als je die aan het voetballen krijgt, is dat voor De Graafschap alleen maar goed."

Opstelling: Bednarek; Will, Lammers, Linthorst, Driver; Smeets, Diemers, Koolhof; Van Overbeek, Parzyszek, El Jebli.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)