Doetinchem maakt opmars in de bokswereld

Gepubliceerd: 29-05-2017 15:05. Bijgewerkt: 29-05-2017 15:31

Doetinchem timmert flink aan de weg in de nationale bokswereld. Op het Nederlands Kampioenschap Boksen in Rotterdam gingen twee van de dertien te vergeven A-titels met Anouk Echteld en Stanley Koemans mee naar de Achterhoek.


"Ik denk dat Doetinchem zeker meedoet", zegt Anouk Echteld over de boksschool COB. De titels van Echteld (-57 kilo A-klasse) en Stanley Koemans (+91 kilo A-klasse) bevestigen in haar ogen de status van de Doetinchemse boksschool. "Rotterdam en Eindhoven hebben ook allemaal twee titels", weet Echteld. "Dat Doetinchem zichzelf daarmee kan vergelijken is heel belangrijk." Wat het geheim van de boksschool is? "Wanneer de meeste mensen slapen, trainen wij al", vertelt Koemans. "Ook al heb ik de hele dag vrij, om 8 uur ’s ochtends sta ik hier. Net een stapje meer doen dan de tegenstanders, dat is de succesformule."

Koemans prolongeerde in Rotterdam zijn NK-titel, voor Echteld was het de eerste eindzege. "Een Nederlandse titel is vaak het begin", vindt Koemans, die donderdag alweer bokst in Gdansk (Polen). "Als je in Nederland meedoet, kan je kijken of je in het buitenland ook mee kan. Er is nog genoeg om te halen." Echteld deelt die mening. "Voor Stanley hoop ik op de Olympische Spelen. Dat is ook een uitgezet traject. Voor mezelf vind ik het lastig. Het liefst zou ik op een EK of WK willen staan, maar ik loop de route die ik moet lopen en ik hoop dat dat veel moois gaat opleveren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)