Doetinchem kleurt oranje in aanloop naar EK

Gepubliceerd: 08-07-2017 7:07. Bijgewerkt: 07-07-2017 12:01

Een week voor de start van het EK Vrouwenvoetbal kleuren de straten van Doetinchem zondagmiddag oranje. De Color Run heeft speciaal voor het naderende voetbaltoernooi namelijk een bijzondere tint gekregen.

"Het mag duidelijk zijn, de kleur oranje zal bij dit hardloopevent zeker niet ontbreken", zo laat de gemeente Doetinchem weten. "De Color Run Orange Edition is geen prestatieloop. Je hoeft dus niet getraind te zijn, het gaat om het plezier. Of je de vijf kilometer nu rent, wandelt of huppelt: beleef de unieke sfeer en maak er samen een mooi feest van!" De start en de finish van de loop is op de IJsselkade. De loop gaat om 14.00 uur van start.

Bij eerdere color runs ontstond discussie over de veiligheid van het gekleurde poeder. "Het poeder dat in Doetinchem wordt gebruikt is niet schadelijk voor de gezondheid", zo laat de gemeente weten. "Die garantie eisen wij van onze leverancier. Op de zogeheten kleurpunten wordt het poeder door de vrijwilligers bewust niet in het gezicht van de deelnemers gegooid, maar op een verantwoordelijke manier. Zo houden we het voor iedereen leuk en veilig."

Foto: Gemeente Doetinchem

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)