Doetinchem blij met loting voor WEURO2017

Gepubliceerd: 09-11-2016 11:11. Bijgewerkt: 09-11-2016 12:24

Doetinchem en De Graafschap zijn blij met de loting voor het EK Vrouwenvoetbal. Als speelstad ontvangt Doetinchem komende zomer onder meer Spanje, Portugal en België op De Vijverberg.


‘’Het was spannend, vooral hoe het uit zou pakken. Naar mate de loting vorderde en steeds meer leuke landen met elkaar moesten strijden op De Vijverberg, werden wij steeds vrolijker’’, vertelt een opgetogen wethouder Peter Drenth na de loting. De trekking wees uit dat de groepswedstrijden Denemarken – België, Spanje – Portugal, IJsland – Zwitserland en Zweden – Italië in Doetinchem worden gespeeld.

Ook directrice Martine Zuil van De Graafschap is tevreden. ‘’Een mooie loting voor Doetinchem, volgens mij. Twee landen die met de auto kunnen komen, dus wij verwachten wel aardig wat publiek’’, aldus Zuil. Voor De Graafschap betekent het Europees Kampioenschap extra inkomsten. ‘’Dat betekent ook een heel mooi podium om je te laten zien. Het betekent natuurlijk ook extra inkomsten, maar het is vooral een kans om de stad en de club aan de buitenwereld te tonen.’’

Eén van de landen die in Doetinchem een wedstrijd spelen is België. Bondscoach Ives Serneels kijkt ondanks zijn onbekendheid met de Achterhoek uit naar het duel op De Vijverberg. ‘’Ik heb alleen op een kaart de speelsteden bekeken en het lijkt mij erg leuk. De eerste wedstrijd is meteen heel belangrijk.’’

Doetinchem heeft tevens één kwartfinale toegewezen gekregen. De kans bestaat dat Nederland, als het groepswinnaar wordt, dan in de Achterhoek speelt. Het toernooi vindt plaats van zondag 16 juli, wanneer de Oranje Leeuwinnen aftrappen in Utrecht tot de finale in Enschede op zondag 6 augustus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)