Denen en Belgen genieten van Doetinchem

Gepubliceerd: 17-07-2017 14:07. Bijgewerkt: 17-07-2017 15:27

Het Europees Kampioenschap voor vrouwen (WEURO) is zondag op de Vijverberg van start gegaan met Denemarken-België (1-0). In totaal waren ruim 4.000 Denen en Belgen aanwezig in Doetinchem.


"Geweldig om te zien", vindt WEURO-projectleider Marieke Pol van de gemeente Doetinchem. Op de fanzone aan de Oude IJssel hadden zich in aanloop naar het duel honderden supporters verzameld. "Vooral Belgische fans, maar de Denen kwamen later ook binnen." De Belgische fans waren tevreden: "Het bier is lekker en de friet is lekker", aldus een supporter. "Dat is voor ons het belangrijkste. Het is leuk om hier samen, met Nederlanders, Belgen en Denen toe te leven naar hetzelfde. Het is heel gemoedelijk."

In totaal vonden 4.500 supporters vervolgens hun weg naar stadion De Vijverberg, waar het Belgische team uiteindelijk met 1-0 verloor. "We wisten dat het kon gebeuren dat je de eerste wedstrijd niet wint", aldus bondscoach Ives Serneels, die desondanks tevreden is over het spel. "Dat was ook een van onze doelstellingen, om aan het publiek te laten zien dat er iets in het team zit."

Woensdagavond wordt de wedstrijd tussen Spanje en Portugal afgewerkt op de Vijverberg. Voor de wedstrijd tussen de Zuid-Europese ploegen zijn nog flink wat kaarten beschikbaar.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)