Debat #3 over mobiliteit via weg en spoor

Gepubliceerd: 11-03-2017 9:03. Bijgewerkt: 11-03-2017 9:31

De Achterhoek heeft een groot belang bij een goede bereikbaarheid via weg en spoor. Tijdens het Achterhoeks Verkiezingsdebat leken de kandidaat-Kamerleden in dubio te zitten of het spoor of het asfalt een opwaardering verdient.


"Als je beloftes doet, moeten ze in je berekeningen zitten", vertelt Futselaar (SP), die niet wil investeren in de Twenteroute N18. "Het dubbele spoor tussen Arnhem en Winterswijk doen we wel." De ChristenUnie wil wel de beurs trekken voor asfalt. "Tussen Arnhem en Enschede mis je een stukje", aldus Nico Drost. "Stop met de Randstad vol met asfalt leggen en kijk naar de regio. Wij willen daar investeren." GroenLinks sluit zich daarbij aan: "Minder asfalt in de Randstad, zodat hier meer asfalt kan komen", aldus Rik Grashoff

Een opwaardering van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk heeft echter de voorkeur van GroenLinks: "Aanleggen die handel, en elektrificeren." ChristenUnie vraagt zich af wie het aanleggen van dubbelspoor zal betalen: "Als je kijkt naar de investeringsruimte is dat nul", aldus Drost. "Partijen doen wel beweringen", vindt Han ten Broeke (VVD). "Maar ze laten niet weten wat de consequenties zijn. Ik heb gekozen voor de N18."

REGIO8 produceert in totaal drie uitzendingen over het Achterhoeks Verkiezingsdebat van woensdagavond. Bekijk hier het eerste deel over de leefbaarheid en het tweede deel over Smart Industry.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)