Debat #1 over leefbaarheid en breedband

Gepubliceerd: 09-03-2017 16:03. Bijgewerkt: 09-03-2017 18:49

Hoewel alle politieke partijen begrip lijken te hebben voor de krimpproblematiek in de Achterhoek, werden er tijdens het Achterhoeks Verkiezingsdebat woensdagavond weinig beloften gemaakt. De PvdA en de SP willen wel de portemonnee te trekken.


"Er moet flink geïnvesteerd worden", aldus Anna-Lena Hedin-Penninx (PvdA) tijdens het Achterhoeks Verkiezingsdebat. Haar partij vindt dat er 300 miljoen euro moet worden uitgetrokken voor snel internet, de bereikbaarheid en het in stand houden van de voorzieningen. De VVD wil niet blind geld uitgeven: "Je kan de krimp niet bestrijden door geld ertegenaan te smijten in een fonds", aldus VVD'er Han ten Broeke over onder meer het ‘sloopfonds’. "De kern is dat de economie van Nederland gaat groeien."

De partijen discussieerden woensdagavond ook over het maken van een nutsvoorziening van glasvezel. "Als je dat doet, gaat Nederland failliet", aldus Frank Futselaar (SP). "In Zwolle hebben we ook niet overal internet." D66 is verbaasd: "Dat vind ik een goedkope uitspraak", zegt Rob Jetten over de uitspraak van Futselaar. "Smart Industry en boeren hebben snel internet nodig." Alle aanwezige partijen bij het debat willen dat de regelgeving vanuit Den Haag wordt versoepeld, zodat de overheid zich actiever kan bemoeien met de aanleg van glasvezel.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)