De Jong, Bouwman en Nieuwenhuis bij 8SPORT

Gepubliceerd: 23-03-2017 12:03. Bijgewerkt: 23-03-2017 12:20

De tweede seizoenshelft van De Graafschap, de wielersport en de problemen van het amateurvoetbal in de Achterhoek vormen samen de drie hoofdonderwerpen van de nieuwe reeks televisie-uitzendingen van 8SPORT. Onder meer trainer Henk de Jong, wielrenner Koen Bouwman en veldrijder Joris Nieuwenhuis schuiven op maandagavond 3 april aan in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Trainer Henk de Jong en manager voetbalzaken Peter Hofstede schuiven in de eerste uitzending aan om te spreken over de tweede seizoenshelft van De Graafschap. Daarnaast praat ook Superboer Lion Kaak mee over de club. Verslaggever Michiel Fukking zal zijn kritische blik geven op de prestaties van de Doetinchemse voetbalclub.

Trainer Rudie Tempels en voorzitter Ingo Nieling van VV Zeddam - Sint Joris zitten volop in het fusieproces, omdat ledenaantallen teruglopen. In de tweede uitzending komen zij vertellen over het behoud van clubidentiteit en de noodzaak van een fusie. Pascal Kamperman van de KNVB vertelt over de manier waarop de voetbalbond Achterhoekse clubs met teruglopende ledenaantallen begeleid. Voorzitter Gerrit te Kolste van FC Winterswijk deelt zijn ervaringen omtrent het Winterswijkse fusieproces.

Het jonge Ulftse wielertalent Koen Bouwman schuift in de derde uitzending aan over de ambities voor het aankomende seizoen. Veldrijder Joris Nieuwenhuis uit Zelhem komt rechtstreeks vanuit België naar onze studio, nadat hij het parcours voor de Ronde van Vlaanderen heeft verkend. Wielerjournalist Luuk Stam en oud-wielrenner Henk Lubberding spreken hun verwachtingen voor deze Achterhoekse talenten uit.

De opnames zijn vrij toegankelijk voor publiek en starten om 19.30 uur. De deuren van de Popzaal in de DRU Cultuurfabriek in Ulft zijn vanaf 19.00 uur geopend. De drie uitzendingen worden dinsdag, woensdag en donderdag na de opnames uitgezonden bij REGIO8 op televisie en via REGIO8.nl.

Foto: REGIO8 (vorige editie)

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)