De Graafschap zwaarbevochten langs Telstar

Gepubliceerd: 17-02-2017 22:02. Bijgewerkt: 31-03-2017 7:57

De Graafschap heeft vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt. Op de eigen Vijverberg wonnen de Superboeren na een achterstand met 2-1 van Telstar. 


Bij opkomst was er een groots eerbetoon voor de onlangs overleden supporter Bas Sanders. Duizenden sterretjes en een groot spandoek sierden De Vijverberg. De eerste kans van De Graafschap kwam via Bryan Smeets die net voorlangs schoot. Telstar kroop daarna uit zijn schulp en werd gedurende de eerste helft steeds gevaarlijker. Uit een hoekschop schoot Crescendo van Berkel de 0-1 tegen de touwen, nadat Filip Bednarek in eerste instantie nog in de weg lag.

In de tweede helft was De Graafschap beter dan de bezoekers uit Velsen-Zuid. Robert Klaasen (vuisten van doelman Boy de Jong) en Mark Diemers (paal) waren vanuit twee vrije trappen al dichtbij de gelijkmaker. Die kwam twintig minuten voor tijd uiteindelijk uit een strafschop van Piotr Parzyszek. De Poolse spits maakte tien minuten voor tijd ook de winnende, nadat Bryan Smeets eerst nog de doelman trof.

Door deze overwinning stijgt De Graafschap in ieder geval één plaats op de ranglijst en staan de Superboeren nu zeventiende in de Jupiler League. Volgende week staat het uitduel tegen FC Dordrecht op het programma.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)