De Graafschap zoekt strohalm tegen Fortuna

Gepubliceerd: 03-11-2016 16:11. Bijgewerkt: 03-11-2016 16:05

De Graafschap krijgt vrijdagavond een nieuwe kans om de dramatische reeks te doorbreken. Na vijf competitiewedstrijden zonder overwinning snakken de Superboeren naar een driepunter.


"Morgen moeten we gewoon erop kletsen en zorgden dat we die drie punten halen", aldus clubtopscorer Piotr Parzyszek. "Er is geen andere optie dan drie punten." In de afgelopen vijf duels haalden de Superboeren slechts één punt. "We riepen na de interlandperiode dat we drie keer op rij moesten winnen", weet de Poolse spits zich te herinneren. "Uiteindelijk hebben we maar één punt gepakt. Morgen moet het voor iedereen duidelijk zijn dat we moeten winnen. We gaan winnen."

"Tevreden was ik niet in aanvallend opzicht", zo blikt trainer Jan Vreman terug op de wedstrijd tegen hekkensluiter Achilles. De Graafschap hield tegen de Groesbekers de nul, maar grote kansen werden niet gecreëerd: "Dat heeft ook met vertrouwen te maken", aldus Vreman. "Vertrouwen krijg je ook door langdurig in een bepaalde formatie te spelen." Spits Parzyszek vult zijn trainer aan: "Je moet punten halen, daaruit kun je vertrouwen putten."

Geen wijzigingen in basisopstelling
Trainer Verman stuurt, ondanks het doelpuntloze gelijkspel, dezelfde elf spelers de wei in als in het duel tegen hekkensluiter Achilles ’29. Dat betekent dat Parzyszek wederom samen met Dean Koolhof de voorhoede vormt van de Superboeren. Tolgahan Cicek en Alexander Bannink kunnen na blessures weer aansluiten bij de wedstrijdselectie voor het duel tegen de Limburgers. Anthony van den Hurk moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een blessure.

Opstelling:
Bednarek; Nieuwpoort, Straalman, Lammers, Will; Van Overbeek, Diemers, Kaak, Driver; Koolhof, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)