De Graafschap wint van Achilles'29 in Zelhem

Gepubliceerd: 10-08-2017 12:08. Bijgewerkt: 10-08-2017 12:04

De Graafschap heeft zijn voorlaatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie winnend afgesloten. In Zelhem werd het woensdagavond 4-2 tegen tweededivisionist Achilles’29.

In de slordige eerste helft verzuimde De Graafschap, dat voor het eerst in zijn nieuwe tenue speelde, zijn kansen af te maken. Na een kwartier nam Achilles de voorsprong: Niek Versteegen schoot uit buitenspelpositie 0-1 binnen. Elvio van Overbeek schoot vervolgens namens de Superboeren op de paal, Youssef El Jebli tikte van dichtbij wel raak. El Jebli zorgde vlak voor rust op fraaie wijze voor 2-1.

Na rust kwamen de Groesbekers al snel op 2-2 via Burak Uguz. De Graafschap drong daarna meer aan en met een droge knal zette Mark Diemers de Doetinchemmers weer op voorsprong. Fabian Serrarens maakte vervolgens 4-2 na prima voorbereidend werk van Anthony van den Hurk. De aanvaller, die zijn contract verlengde en tegen Feyenoord een hattrick maakte, was zelf ook nog trefzeker maar dat doelpunt werd afgekeurd. De Graafschap sluit zaterdag de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen FC Emmen op de Open Dag.

Eerste helft: Etemadi; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Klaasen, El Jebli; Ars, Van Mieghem. 
Tweede helft: Etemadi; Van Overbeek (62. Keurntjes), Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort (62. Van Diermen), Driver (62. Tutuarima); Receveur, Diemers, Serrarens; Ars (62. Van den Hurk), Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)