De Graafschap wint moeizaam van Cambuur

Gepubliceerd: 25-08-2017 22:08. Bijgewerkt: 25-08-2017 22:49

De Graafschap heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen van Cambuur Leeuwarden. In een moeizame wedstrijd werd het vrijdagavond 2-0 voor de Superboeren.


De eerste helft was slordig en speelde zich vooral op het middenveld af. Beide ploegen creëerden weinig kansen, maar de eerste echte kans was wel direct raak. Fabian Serrarens liet De Vijverberg juichen door een perfecte actie van de rappe Daryl van Mieghem na een half uur binnen te tikken: 1-0. Op slag van rust kwam De Graafschap nog goed weg, toen Alvin Daniels een dot van een kans verprutste en Filip Bednarek in de weg stond.

Na rust kabbelde de wedstrijd zich voort en was de slordigheid niet verdwenen. Cambuur begon aan de poort te rammelen en kreeg enkele grote kansen op de terechte gelijkmaker. Aan de andere kant maakte De Graafschap vervolgens 2-0 na een uitgespeelde aanval waarbij Van Mieghem vanuit de zestien kon scoren. Oud-Superboer Bryan Smeets kwam tot slot nog in het veld bij Cambuur en aanvaller Sjoerd Ars maakte na jaren zijn rentree op De Vijverberg.

Door deze overwinning staat De Graafschap nu met vier punten uit twee wedstrijden op de vierde plaats in de Jupiler League. De Superboeren gaan volgende week op zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk voor de start van de eerste periode.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)