De Graafschap wint de vijfde wedstrijd op rij

Gepubliceerd: 13-03-2017 22:03. Bijgewerkt: 13-03-2017 22:39

De Graafschap heeft maandagavond in een slechte wedstrijd met 0-2 gewonnen op bezoek bij Helmond Sport. De Superboeren blijven door de zege aan kop gaan in de vierde periode.


Via een wonderschone treffer van Bryan Smeets kwam De Graafschap al snel op voorsprong. De Limburger krulde de bal fraai boven doelman Ferhat Kaya in de bovenhoek: 0-1. De wedstrijd kabbelde zich daarna voort, maar vlak voor rust verdubbelde aanvaller Anthony van den Hurk de Doetinchemse voorsprong. Vrij in het zestienmetergebied schoot de aanvaller raak en bracht daarmee ook de ruststand op 0-2.

In de tweede helft drukte de thuisploeg aan, maar bleef De Graafschap ondanks de lichte storm van Helmond Sport vrij gemakkelijk overeind. Teije ten Den kwam nog dichtbij met een fraaie volley van afstand. In de counter slaagden de Superboeren, ondanks zeeën van ruimte, er zelf niet in om de 0-3 te maken. In de slotfase haalde verdediger Kevin van Diermen nog een bal van de lijn, waardoor de 0-2 stand op het scorebord bleef staan.

Door deze overwinning boekt De Graafschap al zijn derde zege in de vierde periode en staat het daarmee samen met RKC Waalwijk bovenaan. In de reguliere stand staan de Doetinchemmers, die vrijdag in Sittard op bezoek gaan bij Fortuna, op de veertiende plaats.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)