De Graafschap wil zesde op rij tegen Fortuna

Gepubliceerd: 16-03-2017 15:03. Bijgewerkt: 16-03-2017 15:30

Na vijf overwinningen op rij lijkt De Graafschap hard op weg om het seizoen alsnog met een goed gevoel af te sluiten. De Superboeren willen vrijdagavond in Sittard een nieuwe slag slaan in de strijd om een ticket voor de play-offs.


"We zitten in een goede flow en dat moeten we zien vast te houden", vertelt verdediger Nathaniel Will. De Graafschap kan in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard alweer de zesde overwinning op rij boeken: "We voetballen beter en pakken punten, en dat geeft het vertrouwen", aldus Will. Trainer Henk de Jong blijft waakzaam: "Fortuna Sittard is een onberekenbare ploeg die heel snel kan schakelen. We moeten ons er goed tegen wapenen."

Het seizoen van De Graafschap valt of staat met het behalen van de play-offs. Naast een periodetitel kan plek elf op de ranglijst ook recht geven op deelname. "Daar moet je niet naar kijken", vindt Will. Trainer De Jong hoopt in een ‘schwung’ te blijven: "Tegen Jong Ajax zaten er al meer dan tienduizend man", aldus de trainer, die hoopt op een goede wedstrijd en overwinning in Zuid-Limburg: "Dan zitten er de week erop elfduizend man."

Wisselspelers kloppen op deur
Trainer De Jong kiest tegen de Limburgse nummer zestien van de competitie voor dezelfde opstelling als in de voorgaande wedstrijden, hoewel hij wel aangeeft dat een aantal wisselspelers dicht tegen de basis aan zit. "Eigenlijk is het een luxeprobleem, maar er is weinig reden om het te veranderen hé", aldus de trainer. "Dus die jongens blijven staan."

Opstelling:
Bednarek; Will, Lammers, Van Diermen, Linthorst, Driver; Klaasen, Diemers, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)