De Graafschap wil winnen voor supporter

Gepubliceerd: 09-02-2017 18:02. Bijgewerkt: 09-02-2017 18:32

De Graafschap hoopt de overwinning tegen Cambuur Leeuwarden vrijdagavond tegen FC Emmen een goed vervolg te geven. De selectie van trainer Henk de Jong wil zich laten motiveren door het recente overlijden van een fanatieke supporter.


"We moeten gaan voor die tweede overwinning op rij", vertelt trainer Henk de Jong in aanloop naar het duel tegen FC Emmen. De bijna driehonderd supporters in het uitvak moeten zijn selectie motiveren. "Daar komt ook nog het sentiment bij van het overlijden van een van onze fanatiekste supporters", aldus De Jong. "Daar hebben we wel wat verplichtingen naar. In de sfeer daarvan moeten we zo allemachtig veel gas geven dat we die partij winnen."

In Emmen wacht voor De Graafschap een ontmoeting met de oud-Superboeren Alexander Bannink en Cas Peters. "Al speelt Messi mee, we spelen ons eigen spel", aldus De Jong. Verdediger Jan Lammers hecht meer waarde aan het ontmoeten van zijn voormalige collega’s. "Ik heb Cas woensdag nog gesproken. Alleen maar leuk om daar tegen te voetballen." Al glimlachend verklapt de noeste verdediger alvast zijn speciale tactiek voor de duels met zijn oud-collega’s: "Ik schop ze gewoon allebei neer."

De Graafschap wederom met vijf verdedigers
Net als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Cambuur start De Graafschap in Emmen met vijf verdedigers. "Er gaat niet zoveel veranderen, want we hebben maar één schot weggegeven", zegt De Jong over de wedstrijd tegen zijn oud-werkgever. Naast de rentree van Kevin van Diermen na een schorsing denkt De Jong na over het aanpassen van zijn aanvalslinie. Aanvoerder Bryan Smeets start net als maandagavond op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, Van Diermen, Cicek; Diemers, Klaasen; Van den Hurk, Parzyszek, El Jebli.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)