De Graafschap wil uitwinst bij FC Dordrecht

Gepubliceerd: 23-02-2017 15:02. Bijgewerkt: 23-02-2017 15:25

De Graafschap krijgt vrijdagavond een nieuwe kans om de eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken. De Superboeren spelen op de Krommedijk tegen mede-laagvlieger FC Dordrecht.


"Ik heb daar niet zo een verklaring voor", vertelt trainer Henk de Jong over het gebrek aan resultaten buiten het eigen stadion De Vijverberg. "Dat was de situatie waar we inzaten", denkt de Friese oefenmeester." Dat groeit dan door en op een gegeven moment ga je zelf geloven dat je niet meer kunt winnen, maar daar zijn we nu wel van af." Verdediger Kevin van Diermen sluit zich daarbij aan. "We willen natuurlijk de lijn van vorige week doortrekken. Wat je kan verwachten is een De Graafschap dat fel van start gaat en dat alles op alles zet om te winnen."

Trainer De Jong is iets voorzichtiger: "Dordrecht moet natuurlijk ook de punten halen, die hebben Achilles in de nek jagen." De ploeg van trainer Gérard de Nooijer staat net als De Graafschap in de onderste regionen. Bij een overwinning wordt afstand genomen van hekkensluiter Achilles ’29. "Degene die de drie punten pakt is daarbij weg", aldus De Jong, die hoopt op een goed gevoel richting de vierde periode. "Als we winnen, krijgen we de schwung er nog meer in naar de rest van het seizoen."

Personele problemen in de defensie

Sven Nieuwpoort (blessure) en Tolgahan Cicek (schorsing) moeten de wedstrijd tegen de Schapenkoppen aan zich voorbij laten gaan. "Sven heeft een vervelende enkelblessure opgelopen", vertelt trainer De Jong. "Dat kan wel een week of vijf duren." Andrew Driver en Tim Linthorst komen voor de twee afwezigen binnen de lijnen. "Dan krijg je een iets meer aanvallende invulling", vertelt De Jong. "Je kan alle kanten op met het systeem dat we spelen."

Opstelling:
Bednarek; Will, Van Diermen, Lammers, Linthorst, Driver; Diemers, Klaasen, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)