De Graafschap wil slechte vorm omdraaien

Gepubliceerd: 15-09-2016 17:09. Bijgewerkt: 15-09-2016 17:41

De Graafschap krijgt vrijdagavond de kans om de slechte seizoenstart om te draaien in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. In een gewijzigde basisopstelling willen de Superboeren spektakel bieden aan het thuispubliek.

"We zijn elke keer keihard aan het werk", vindt rechtsback Nathaniel Will. Desondanks verloor De Graafschap dit seizoen drie van de eerste zes wedstrijden. "Het kwam er op de juiste momenten niet uit", ziet ook Will. "Dat is gewoon zonde." Tegen de nummer acht van de Jupiler League krijgt De Graafschap, de huidige nummer twaalf, vrijdagavond een nieuwe kans op herstel. Trainer Jan Vreman miste de afgelopen wedstrijden agressie in zijn ploeg: "We hebben daarover gesproken, maar het moet herkenbaar zijn in de wedstrijden zelf", vindt de trainer. "Dat is twee keer niet gebeurd, nu moeten we dat wel voor elkaar krijgen."

De afgelopen weken zag de, toen nog, geblesseerde linksback Tolgahan Cicek zijn ploeg ploeteren. "Het was geen feest", aldus de linksback die de afgelopen week twee volledige wedstrijden voor Jong Turkije speelde en morgenavond zijn rentree maakt in het blauw-wit: "We moeten meer als team gaan spelen en er vol tegenaan gaan", vindt Cicek. "Met z’n allen elkaar oppeppen en als het nodig is op de flikker geven. Hoe we de afgelopen wedstrijden hebben gespeeld was niet het echte Graafschap-spel. Dat moeten we wel hebben."

Ziekenboeg loopt langzaam leeg

Langzaam maar zeker begint trainer Vreman weer keuzemogelijkheden te krijgen binnen zijn team. Hij verwacht dat Bryan Smeets en Luis Pedro vrijdagavond tegen FC Emmen weer tot de selectie behoren. Over Youssef el Jebli, die al maanden is uitgeschakeld met een schouderblessure, moet nog overleg worden gevoerd met de medische staf. De terugkeer van Tolgahan Cicek in de basisopstelling betekent dat Tim Keurntjes weer op de bank plaats moet nemen.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek, Will, Lammers, Nieuwpoort, Cicek; Diemers, Bannink, Driver, Koolhof; Parzyszek, Van den Hurk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)