De Graafschap wil revanche tegen Jong Ajax

Gepubliceerd: 09-03-2017 15:03. Bijgewerkt: 09-03-2017 18:45

De Graafschap speelt vrijdagavond de tweede wedstrijd in de vierde periode tegen Jong Ajax. Voor de Superboeren is het een kans op revanche na de pijnlijke nederlaag in Amsterdam eerder dit seizoen.


"Toen zaten we in een moeilijke fase", vertelt Mark Diemers over de 4-2 nederlaag tegen Jong Ajax. "Ze tikten ons inderdaad weg, maar we hebben een tactisch plan en we willen beter voor de dag komen dan toen." De Graafschap leek op de Toekomst moeite te hebben met het snelle combinatiespel van de jonge Ajacieden. "Als je Ajax laat tikken en je gaat op afstand dekken kan je beter thuis blijven", aldus trainer Henk de Jong. "We gaan ons eigen spel spelen."

De Graafschap heeft na de vierde overwinning in de afgelopen vijf wedstrijden het vertrouwen voorzichtig teruggewonnen. "Het is lekker dat je met meer vertrouwen op het veld staat en dat iedereen wat meer durft", merkt ook Diemers. De Jong ziet de stijgende lijn ook. "Als wij het goed doen, wordt er denigrerend over ons gedaan, maar ik vind dat de jongens goed bezig zijn. We beginnen beter te voetballen en ik hoop dat we dat morgen doortrekken."

Geen wijzigingen in de basisopstelling

Trainer De Jong start tegen Jong Ajax met dezelfde spelers als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda. "We starten met dezelfde elf", aldus de Friese oefenmeester, die benadrukt dat het team groter is dan de basisopstelling: "We hebben geweldige bankzitters, dus dat begint ook heel prettig te worden voor een trainer."

Opstelling: Bednarek; Will, Van Diermen, Lammers, Linthorst, Driver; Diemers, Klaasen, Smeets; Van den Hurk, Parzyszek.


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)