De Graafschap wil aansluiting vinden bij NAC

Gepubliceerd: 22-09-2016 17:09. Bijgewerkt: 22-09-2016 17:10

De Graafschap speelt vrijdagavond een belangrijke uitwedstrijd tegen NAC in Breda. Bij een overwinning vinden de Superboeren aansluiting met de kop van de Jupiler League.

"Als je dichterbij wilt komen, moet je de punten pakken", aldus trainer Jan Vreman. De Graafschap staat momenteel vier punten achter NAC op de achtste plaats. "Het is niet zo dat de beslissing nu gaat vallen", weet Vreman. "Maar het is wel mooi dat je dichterbij kunt komen." Verdediger Luis Pedro is stelliger: "Wij moeten daar echt voor de overwinning gaan. Als je ziet wat wij als doel hebben, moeten wij gewoon de drie punten daar meenemen."

Voor Pedro is de wedstrijd in Breda een ontmoeting met zijn oude werkgever. "Het wordt een hele mooie avond", verwacht de verdediger, die nog steeds warme gevoelens heeft voor zijn oude club: "Mooi stadion, mooie club, dus ik kijk er wel naar uit." Naast de fanatieke NAC-aanhang, zitten er ruim driehonderd Superboeren in het uitvak: "Wij kunnen ze belonen door de drie punten mee te nemen", aldus Pedro. "Daar gaan we keihard ons best voor doen."

Will niet fit voor NAC-uit

Trainer Vreman kan in het duel tegen de Bredanaren geen beroep doen op Nathaniel Will. De rechtsback heeft te veel last van zijn achillespees. Dit betekent dat Tolgahan Cicek, dinsdagavond tegen sc Heerenveen nog bankzitter, als linksback terugkeert in de basis. Sven Nieuwpoort start wederom als rechtsback. Dean Koolhof en Anthony van den Hurk keren terug in de basis op de posities van Lion Kaak en Elvio van Overbeek

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Pedro, Cicek; Diemers, Bannink, Driver, Koolhof; Van den Hurk, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)