De Graafschap wacht zware klus tegen MVV

Gepubliceerd: 07-09-2017 14:09. Bijgewerkt: 08-09-2017 13:57

De Graafschap treft vrijdagavond MVV Maastricht in de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na het gelijkspel van vorige week bij RKC wacht nu een geduchte tegenstander.

"MVV is een goede tegenstander die vorig jaar verdiend had te promoveren", meent trainer Henk de Jong over de huidige nummer twee van de Jupiler League. "Ze hebben nu een ploeg die bij de eerste drie moet spelen, dat is voor ons een uitdaging." De Jong ziet verbeterpunten na het teleurstellende gelijkspel bij RKC Waalwijk. "De jongens moeten lef tonen om vooruit te spelen. Daar hebben we goed op getraind."

De Friese oefenmeester van de Superboeren denkt dat - na het duel tegen MVV - de balans van de seizoensopening kan worden opgemaakt. "Dan weet je hoe je ervoor staat tegen een echt goede ploeg." Fabian Serrarens sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer: "Het is echt een belangrijke wedstrijd voor ons. Als je wint heb je een prima seizoenstart gehad, als je verliest is het een kutstart."

Twijfels over topscorer Serrarens
In de basiself vervangt Robert Klaasen vrijdagavond de geschorste Tim Receveur. Daarnaast twijfelt trainer De Jong of hij Serrarens of Youssef el Jebli de voorkeur geeft op de 10-positie. "Daar ben ik nog over aan het nadenken", zegt de Friese trainer, die de voorkeur lijkt te geven aan El Jebli. Serrarens, afgelopen zomer samen met Tutuarima overgekomen van Telstar, is met zijn twee doelpunten tot nu toe topscorer van de Doetinchemmers. "De goals zeggen niet alles", aldus de middenvelder over zijn mogelijke plek op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Tutuarima, S. Nieuwpoort, Van Diermen, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, El Jebli (Serrarens), Klaasen; Van den Hurk, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)