De Graafschap waarschuwt voor vuurwerk

Gepubliceerd: 24-08-2017 16:08. Bijgewerkt: 24-08-2017 16:30

De Graafschap waarschuwt haar supporters om geen vuurwerk af te steken tijdens wedstrijden. Stadion De Vijverberg is vrijdagavond het decor van de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Cambuur Leeuwarden.

"Er hangt ons nog altijd een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek en forse geldboete boven het hoofd, naar aanleiding van een drietal vuurwerkincidenten in het vorige seizoen", zo laat de Doetinchemse voetbalclub weten. De Graafschap ontving vorig seizoen een boete van 15.000 euro, maar kan bij een nieuwe overtreding een wedstrijd zonder publiek tegemoet zien: "Dit willen we kost wat kost voorkomen en verzoeken dan ook alle supporters dringend om zowel bij uit- als thuiswedstrijden het afsteken van vuurwerk achterwege te laten", aldus De Graafschap.

Overtreders kunnen een stadionverbod van achttien maanden en een boete van 450 euro tegemoet zien. "Wij hopen uiteraard dat bovenstaande niet nodig zal zijn en dat elke supporter zijn/haar clubhart laat spreken", benadrukt de voetbalclub. "Zogenoemde pyro is vaak schitterend om te zien, maar het is en blijft verboden. Daarom kan De Graafschap het ook onmogelijk toestaan."

Foto: REGIO8 (Fortuna-De Graafschap)

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)