De Graafschap verliest nipt van ADO Den Haag

Gepubliceerd: 22-07-2017 19:07. Bijgewerkt: 22-07-2017 19:54

De Graafschap heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 verloren. Hoewel de ploeg van trainer Henk de Jong weinig onder deed voor de eredivisionist, wisten de Hagenezen wel tot scoren te komen.

In de regenachtige Hofstad kwam de wedstrijd erg moeilijk op gang. Zowel De Graafschap als ook ADO wisten in de eerste 45 minuten niet te overtuigen. Sjoerd Ars had een mogelijkheid om de Doetinchemmers op voorsprong te koppen, maar zijn poging kwam in het zijnet terecht. In de iets meer levendige tweede helft deden de Superboeren wederom weinig onder voor de Hagenezen, maar kwam de thuisploeg toch op voorsprong.

Erik Bakker schoot een vrije trap via de paal achter doelman Filip Bednarek (1-0). Vooral Myenty Abena vergat De Graafschap vervolgens op gelijke hoogte te zetten: tot twee keer toe kopte de lange verdediger voorbij aan het doel van ADO-keeper Robert Zwinkels. In de slotfase verzuimde Ludcinio Marengo om een fout van Kevin van Diermen af te straffen.

Dinsdag is het volgende oefenduel voor De Graafschap. Dan neemt de ploeg van trainer Henk de Jong het tijdens het trainingskamp in Epe op tegen Almere City FC. Eerder speelden de Superboeren al tegen het Regioteam van GWVV en werd er gewonnen bij AZSV

Eerste helft: Bednarek; Tutuarima, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Diemers, Serrarens; Ars, Van den Hurk.
Tweede helft: Bednarek; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Klaasen, Receveur, Serrarens; Van Mieghem, Van den Hurk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)